V75 Tips Umåker 13/5

Publicerad på 11 Maj 2023 - 22:18

DrTrav

DrTrav

11 Maj 2023 - 22:18

Vilken omgång som väntar oss på Umåker denna lördag. Flera fina lopp på menyn och som om det inte vore nog kryddas omgången av en jackpot där vi har 63 miljoner att spela om. Luta er tillbaka och njut av travsporten.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar, 10 Jackpot i den andra avdelningen och 4 Brambling i den tredje avdelningen. Nedan följer mina tips.

V75 Tips Umåker Lördag 13/5
V75-1 1,2,3,7
V75-2 10 Jackpot
V75-3 4 Brambling
V75-4 1,2,4,7,8
V75-5 2,5,7,12
V75-6 2,3,6,11,12,14,15
V75-7 2,3,4,6,11

2800 rader x 0.50kr = 1400 kr

Dagens Dubbel Umåker 13/5
DD-1 6 Kate River
DD-2 2,3,4,6,11

5 rader x 40kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m volt
7 Chitchat är en topphäst för klassen som alltid visat högt kunnande och han ser ut att bli ett spännande tillskott för de högre klasserna framöver. För tre starter sedan vann han en V75-final på Solvalla och senast stod han för en rapp avslutning. Då hade han inte startat på ett tag och nu kommer han med lopp i kroppen vilket är ett plus och även om motståndet idag är tufft är detta onekligen en individ som sticker ut. Given tipsetta.

2 Chestnut stod senast för en mersmakande årsdebut, då avancerade man tidigt fram till dödens och vann sen säkert. Chestnut är en rejäl individ som tål alla typer av lopp och även om han emellanåt har haft problem med stilen så besitter han höga toppar. Lång distans idag är ett plus och med tanke på intrycket senast är han given i segerstriden även idag.

Skrällen är 1 Maybach W.F. Även detta är en rejäl individ som vann med sparade krafter senast. Det blir återigen barfota runt om idag och skulle han hålla upp ledningen från start är Maybach W.F. obesegrad från den positionen efter sex försök. Men han är även vass på speed om det skulle bli ett smyglopp istället. 

Min Vinnare: 7 Chitchat
Spets efter 500m: 3 Global Crusader / 1 Maybach W.F. / 7 Chitchat
Skrällen: 3 Global Crusader
Ranking: A 7 B 2,1,3,4,12,8,6 C 5,11,10,9

V75-2 1640m auto
Känslan är att det kan bli precis hur bra som helst idag med barfota runt om och amerikansk vagn för första gången på 10 Jackpot. Men den medför också en viss risk att det skulle kunna bli “för mycket”, men den risken är jag också beredd att ta. Jackpot jagar idag revansch efter sin galopp som V75-favorit senast. Men dessförinnan är detta en individ som imponerat och som Magnus A Djuse lyft fram för sina insatser. Han är normalt sett travsäker och i ett lopp där de betrodda i loppet är allt annat än just travsäkra kan vi räkna med att det blir ett par galopper från start. Detta skulle såklart gynna Jackpot och när tränaren har en finalplats på Solvalla sista helgen i maj i sikte så kan vi räkna med ett offensivt upplägg från idag. 22% är tilltalande och jag spikar!

Motbud
4 Lucky Flevo har galopperat i hälften av karriärens starter, men han har också vunnit fyra och varit tvåa två de sju gånger han travat hela vägen. Att det finns kapacitet i Lucky Flevo råder det knappast något tvivel om. För tre starter sedan var man bland annat totofavorit i samma lopp som Cash Forever och Bugatti Hall. Senast vann han på bra sätt och även om Lucky Flevo såklart är svårbedömd så är han en given segerkandidat felfri. Men man ska också lyckas ta sig iväg felfritt från bricka fyra i ett lopp där det kommer gå undan den första biten. För mig är spelprocenten för hög och jag väljer istället att ta ställning emot. Men Lucky Flevo är given vid gardering.

6 Juan Sisu är en annan individ som visat högt kunnande när han presterar på topp. Däremot är inte heller denna fyraåring helt att lita på. Senast vann han på mermskande sätt trots en inledande galopp och när nu bakskorna åker av är även detta en segerkandidat felfri. Men galopprisken är överhängande och jag väljer därför att ta ställning emot.

Min Vinnare: 10 Jackpot
Spets efter 500m: 4 Lucky Flevo / 2 Ajlexes Hans
Skrällen: 6 Juan Sisu
Ranking: A 10 B 4,6,9,3,2,7,8 C 1,11,5,12

V75-3 2140m auto
Just nu är spelvärdet högt på 4 Brambling! Han har nu fått två lopp i kroppen och senast hade han ett tufft utgångsläge på Örebro, men intrycket var mersmakande som trea bakom Chapuy och Night Brodde. Formen är i stigande, och från stall Redén förväntar man sig att Brambling närmar sig toppformen nu. Idag är utgångsläget bra och han ska även lättas i balansen inför dagens start. I min bok är segerchansen högre än de 35% han är streckad på i nuläget och för mig är det givet att ta ställning. Spik!

Motbud
3 Global Badman gjorde senast årsdebut och var då inte som bäst. Men nu med lopp i kroppen bör formkurvan vara framflyttad och vi kan förvänta oss en bättre prestation av Global Badman. Det är anmält barfota runt om och med tanke på att man har startspår innanför Brambling är det troligt att man är först framme för att ta hand om ledningen och väl i den positionen är man sen värsta motbudet till min spik på förhand.

8 Very Kronos är en häst jag gillar skarpt, men han är lika svårbedömd som SJs avgångarna är punktliga. Att kapaciteten är skyhög det vet vi. Men idag är dessutom utgångsläget tufft och även om Very Kronos tål att göra en hel del grovjobb på egen hand så kommer de att bli tufft att rå på min spik idag. Men när Very Kronos har sin dag går ingen säker och för den som garderar hade jag plockat med honom trots allt.

Min Vinnare: 4 Brambling
Spets efter 500m: 3 Global Badman
Skrällen:
Ranking: A 4 B 3,8,1,7 C 5,9,10,2,6

V75-4 2140m auto
2 Heartbeat Thunder är stallkamrat med 8 Kingslayer Pellini och från stallet meddelar man att dessa två ska ha jämbördiga chanser i loppet. Ser man sen till spelprocent och utgångslägen så blir det tydligt vem av dessa som ska rankas först. Heartbeat Thunder imponerade senast vid sin seger. Då var det barfota runt om och så blir det även idag. Han kan öppna okej och från ett passande utgångsläge är Heartbeat Thunder garanterad ett bra lopp och han tippas också etta.

8 Kingslayer Pellini har visat sig trivas bra på Umåker, han kommer närmast från två raka segrar på just Umåker och han har stått för bra prestationer båda gångerna. Kingslayer Pellini är allround i loppen men han har idag fått ett tufft utgångsläge. Det behöver klaffa lite med positionerna inledningsvis men skulle det lösa sig för fyraåringen så har han visat upp både fart och kunnande som räcker för att sätta nosen först ytterligare en gång på Umåker.
4 Olly Håleryd ska idag gå barfota runt om för första gången i livet vilket är spännande. Addera sen intrycket som tvåa senast, det var bländande. En häst med bra grundkapacitet som kommer med toppform samt att det väntas intressanta förändringar måste tas på allvar.

Skrällen är 7 Money Smile som senast satt fast med allt sparat i tuff konkurrens på Solvalla. Han står perfekt inne i dagens lopp och det är anmält barfota runt om och amerikansk vagn. Till låg procent är detta skrällen i loppet.

Min Vinnare: 2 Heartbeat Thunder
Spets efter 500m: 1 Bettle Hanover / 2 Heartbeat Thunder
Skrällen: 7 Money Smile
Ranking: A 2,8,4 B 7,1,11,5,6,12 C 10,3,9

V75-5 1640m auto
Vårbjörken ska avgöras.
2 Pydin är vinnaren av spårlotten och detta är en individ jag lyfta fram i hans senaste starter. För tre starter sedan blev han stallskriket på V86 och i starten kom en V75 seger efter en imponerande prestation. Senast avslutade han bra över upploppet efter att han bakat från start. Pydin är en riktig tank som när han väl får upp farten håller den hela vägen in i mål. Från bricka två kommer han tidigt att sitta bra till i loppet och är formen bara i närheten av vad den var för två starter sedan så är segerchansen bra pånytt. Till 19% är han min tipsetta.

Favoriten 7 Månlykke A.M. tillhör Sveriges bästa kallblod och även om han fick ge sig mot just Pydin senast så kommer man idag att jaga snabb revansch. Nu har man årsdebuten avklarad och kommer säkerligen gå framåt med det loppet i kroppen. Men startspåret blev sådär och det troliga är att det kommer krävas lite jobb på egen hand idag, och den stora frågan är om Månlykke A.M. fortfarande är lika överlägsen på kallblodstronen i Sverige? Som favorit är han i alla fall ingen jag håller ensam i handen idag.

Vill även nämna 5 Gorm som gjorde det bra i årsdebuten senast. Detta är en individ som visade härlig utveckling förra året och som är kvick från start. Det är nu anmält barfota runt om och amerikansk vagn vilket är spännande. Faller förändringarna väl ut kan övriga mycket väl få svårt att hinna ikapp Gorm om han kommer till ledningen.

Min Vinnare: 2 Pydin
Spets efter 500m: 5 Gorm
Skrällen: 5 Gorm
Ranking: A 2,7,5 B 10,12,4,6,8 C 1,3,11,9

V75-6 2140m volt
6 Kate River vann enkelt från ledningen senast och intrycket i loppet var positivt. Idag står hon perfekt inne i loppet och har fått ett passande springspår på start. Detta är ett sto som trivs allra bäst i spets och skulle hon komma dit även idag ökar också segerchansen. Med tanke på att Kate River har en uppåtgående form och ska tävla på en snabb sommarbana där favoriten ska plocka in 40m tillägg väljer jag att ranka henne överst.

15 Great Skills gör idag årsdebut och från stallet meddelar man att vinterträningen flutit på bra. Detta är en topphäst som bland annat vann Stochampionatet förra året. Det är visserligen aldrig enkelt att plocka in 40m tillägg över medeldistans, men hon gynnas om det blir uppskruvat tempo från start och hennes hårdhet kommer att bita bra under slutrundan. Given på kupongen trots allt.

12 Invidia kommer med toppform. Hon har vunnit fem av de sex senaste starterna och utvecklingen pekar rakt upp. Nu får hon Örjan Kihlström i vagnen för första gången, vilket är klart spännande. Hon behöver lite tur med positionerna längs vägen men vid minsta klaff finns fart för att blåsa ner samtliga den sista biten.

Skrällen är 3 Olea Håleryd som är en stark och rejäl individ som idag ska gå barfota runt om för första gången i livet vilket är spännande. Till 3% ska hon inte glömmas vid gardering.

Min Vinnare: 6 Kate River
Spets efter 500m: 6 Kate River
Skrällen: 3 Olea Håleryd
Ranking: A 6 B 15,12,3,11,2,14,8,4,5,13 C 1,10,7,9

V75-7 2140m auto
2 L.L.Royal gjorde det bra så sent som i lördags i ett sprinterlopp, då fullföljde L.L.Royal bra hela vägen in i mål. Nu ska det bli spännande med täta satser. Han kan öppna kvickt och från ett bra utgångsläge lär taktiken vara given. Robert Bergh kör sig till ledningen och väl i den positionen kan det mycket väl räcka hela vägen.

6 Santos de Castella besitter högt kunnande i grunden och när han presterar på topp står han sig bra i klassen. Årsdebuten senast är bara att glömma, då var han ute i ett tufft lopp och det blev dessutom ett upplägg som inte passade Santos de Castella. Nu med lopp i kroppen räknar vi med en bättre prestation idag och när dessutom motståndet är lämpligare samt att det är amerikansk vagn så ska Santos de Castella ses som en tidig segerkandidat.

11 L.A.Boko visade även han form senast som trea. Avslutningen var positiv och toppformen lär finnas nära till hands nu för L.A.Boko. Utgångsläget är vad det är och han är beroende av lite tur idag, men kapaciteten för att segerstrida i ett lopp som detta besitter L.A.Boko trots allt.

Min Vinnare: 2 L.L.Royal
Spets efter 500m: 2 L.L.Royal
Skrällen:
Ranking: A 2,6 B 11,4,3,5,9,1,8,7 C 10,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto