V75 TIps Vermo 7/5

Publicerad på 7 Maj 2023 - 06:19

DrTrav

DrTrav

7 Maj 2023 - 06:19

Det har blivit dags för årets upplaga av Finlandia Ajo och därmed arrangerar Vermo en extra V75-omgång på söndag. Jag spelar med två spikar i omgången, 2 Dragons Bar i V75-2 samt 7 Let It Be VP i V75-5 och försöker fälla den stora favoriten i V75-4.

V75 Vermo 7/5
V75-1 1.3
V75-2 2 Dragons Bar
V75-3 2.3.6.9.12.13.14.15
V75-4 2.3.6.7.8.10
V75-5 7 Let It Be VP
V75-6 6.8.9.10.11
V75-7 1.3.4.7.10

1200 rader x 1kr = 1200kr

Dagens Dubbel Vermo 7/5
DD-1 6.8.9.10.11
DD-2 4 Stoletheshow

5 rader x 50 kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2120m Auto
1 Evartti och 3 Parvelan Retu höjer sig markant i det här fältet och är många meter bättre än sina konkurrenter. De mötte varandra senast och då drog Parvelan Retu det längsta strået efter att ha kunnat överta ledningen. 1 Evartti är Snabbare iväg bakom bilen och även om det finns några startsnabba utvändigt är känslan att han kan hitta ut och överta ledningen i ett andra skede. Jag håller Parvelan Retu högre som häst och med Evartti i ledningen och Parvelan Retu utvändigt blir det en spännande duell. Starkt lås.

Motbud
Bakom räknas främst 2 H.V Tuuri som är snabb från start och kan få en bra resa i den främre träffen samt 7 B.W Rune som visade form senast men normalt är dom många meter sämre än favorit-duon.

V75-2 2120m Auto
2 Dragons Bar blir min första spik i omgången. Jag blev förvisso besviken på såväl Zacon Gio samt Zeudi AMG från Gocciadoro’s stall under V75-omgången på Örebro och det gör honom möjligtvis lite svårbedömd men det här är en häst som Gocciadoro nämnt som den häst som han förväntar sig leverera bäst nu när han hästar börjar starta på svensk mark. Gocciadoro har förmodligen siktet inställt på ännu större uppgifter framöver med den här hästen. Utgångsläget kunde inte bli bättre och även om han inte är någon raket från start är det inte omöjligt att han få överta ledningen. Det är en rejäl häst som tål att göra jobbet på egen hand också och om han lever upp till sitt kunnande tror jag att han är huvudet högre än sina konkurrenter. 

Motbud
6 Rosina är en fin häst som har vunnit samtliga starter i år (sju stycken). Det ska såklart tas med respekt och Santu Raitala är en av Finlands bästa kuskar. Nu hårdnar motståndet och han får bekänna färg på allvar.

1 He’s A Keeper är ganska kvick iväg bakom bilen och nu ska han köras av proffskusk för första gången. Känslan är att man släpper ledningen om 2 Dragon’s Bar är framme tidigt men han kommer få en passande resa på innerspåret.

Min Vinnare: 2 Dragons Bar
Spets efter 500m: 2 Dragons Bar / 1 He’s A Keeper
Skrällen: 1 He’s A Keeper
Rankingen A:2 B:6.1.9.5.7.11.3 C:4.8.10.12

V75-3 3120m Volt
12 Global Beware har vunnit 6/8 lopp under årets och älskar förutsättningarna med lång distans. Som han har sett ut på slutet är han en självskriven tipsetta och det ska vara en bra chans att kliva runt samtliga ekipage.

15 Dollar Doc har inte startat sedan i december men Jörgen S Eriksson gör knappast resan med honom om han inte är väl förberedd. Det ser ut att bli barfota runt om direkt och jag tycker han höjer sig rejält med den balansen och kapacitetsmässigt är han inte sämre än Global Beware. Utgångsläget är vad det är men löser det sig bara med positioner under vägen är han mycket spännande till singelprocent.

2 Hertus är en urstark häst som kommer tjäna fina pengar framöver om man kan få lite mer snabbhet i honom. Jag tror att han får överta ledningen efter en bit när det handlar om lång distans och får man fuska bort lite av loppet kan det gå vägen.

14 Gogobet Sisu är bättre än raden och borde närma sig toppformen med tre lopp i kroppen. Det var ett tag sen han vann lopp men det är ingen icke-vinnare och Jorma Kontio i sulkyn är intressant.

Min Vinnare: 12 Global Beware
Spets efter 500m: 2 Hertus
Skrällen: 14 Gogobet Sisu
Rankingen A:12.15 B:2.14.13.9.6.3 C:.510.8.1.4.7.11

V75-4 2120m Auto
3 Corazon Combo blir vansinnigt stor favorit. Det nämns som Finlands nästa storstjärna och från ett perfekt utgångsläge kan han köra sig till ledningen omgående och därifrån är det såklart en bra chans. Det saknas dock inte motstånd och han har fallit tungt som storfavorit tidigare. Jag vill prova att fälla till den här spelprocenten.

8 Periculum var det mycket surr om senast men han fungerade inte alls i sin debut på svensk mark men det fanns lite förklaringar till det. Han kommer ha gått framåt med loppet i kroppen och rapporteras träna bra. Man gör lite justeringar på utrustningen och jag tror vi kommer få se en rejält förbättrad prestation.

7 Halley Wania har gjort arton starter och har aldrig missat pallen och det är ett imponerande facit. Jag tycker det är en fin häst för sammanhanget och 2% kontra favoritens 73% är för för stor skillnad.

Min Vinnare: 3 Corazon Combo
Spets efter 500m: 3 Corazon Combo
Skrällen: 7 Halley Wania
Rankingen A::3.8.7 B:10.6.2 C:4.1.5.9

V75-5 2120m Auto
7 Let It Be V.P gav ett väldigt gott intryck på Solvalla senast men det blev fel för honom och det strulade mycket med positioner under vägen. Han gick en riktigt stark slutrunda och det gick fort till slut över upploppet och även om det var för långt fram gick han i mål på 1.12.8 över medeldistans. Jag tror att han slår en sådan som 2 Bridge Commander utvändigt om det så krävs och de värsta konkurrenterna på förhand startar med bakspår. Jag är helt inne på att vi kommer få se en toppinsats av Paul Hagoorts femåring och jag spikar till mycket spelvärda 11% i skrivande stund.

Motbud
9 Piccadilly har ju startat mycket på svensk mark och gjort det bra där men han ser ut att ha höjt sig ytterligare ett par snäpp i sin finska regi. Han kommer med formen på topp och två raka segrar i raden och det är i min bok den främsta utmanaren till min spik.

10 Bon Jovi Jet är en bra häst för klassen som ska tas på allvar men bakspåret drar ner chanserna. Det blir eventuellt barfota runt om nu och det skulle kunna förbättra honom ytterligare.

Letar man skräll nämner jag även 12 BWT Gazeu som är fartfylld och får Magnus A Djuse i sulkyn för första gången.

Min Vinnare: 7 Let It Be V.P
Spets efter 500m: 2 Bridge Commander
Skrällen:
Rankingen A:7 B:9.10.12.2.6.5.12 C:4.1.8.3

V75-6 2120m Auto
6 Mandela Zon är snabb från start och det är en bra chans om han kommer till ledningen utan att det kostar för mycket och han går dessutom ner i klass jämfört med den senaste starten. Däremot tror jag det skulle kunna bli svar invändigt och då är han sårbar.

11 Bugatti Miles får istället tipset. Jag tycker det är en bättre häst i grund och botten än Mandela Zon och han skulle gynnas av ett uppskruvat tempo. Man ligger förvisso lite lågt på förhand men han vann sin årsdebut i fjol och jag tror att han är redo för en bra prestation direkt.

10 Credit To Love galopperade från start senast men formen såg intakt ut och jag tror inte att man räds ett offensivt upplägg för att försöka avgöra på sin styrka. Det viskas om att det blir barfota runt om nu även om det är anmält med skor i skrivande stund och det kan göra honom ytterligare några meter bättre.

9 Astrum har visat fina toppar och trivs med kusken. Han har fått ett par lopp i kroppen och ska inte räknas bort om det klaffar lite.

8 Go West Young Man har jag alltid haft ett gott öga under tiden i Sverige och till 1 % är det ett lyxstreck som jag vill betala för.

Min Vinnare: 11 Bugatti Miles
Spets efter 500m: 6 Mandela Zon / 5 Global Venture
Skrällen: 8 Go West Young Man-
Rankingen A:11.6.10 B:9.8.5.3 C:4.12.2.1

V75-7 1620m Auto
Årets upplaga av Finlandia Ajo känns mycket oviss som spårlottningen blev och det blir ett spännande race att följa.

4 Stoletheshow blir min tipsetta i loppet. Jag tror att Magnus A Djuse lyckas med att ta längden på de invändiga ekipagen och tar sig till ledningen. Stoletheshow höjer sig rejält när han får gå i ledningen och den korta distansen är till hans fördel.

10 Don Fanucci Zet behöver ingen närmare presentation. Han var fin när han vann sin årsdebut i en enklare omgivning och kommer att ha gått framåt med det loppet. Nu fick han en tuff uppgift över kort distans och det viktigaste är att få en bra genomkörare inför elitloppet men Don Fanucci Zet går såklart aldrig att räkna bort och vid minsta tempo kommer han att avsluta sylvasst.

3 Bengurion Jet blandar och ger lite i sina prestationer men där är en mycket kapabel häst för klassen och intrycket på Färjestad näst senast bakom San Moteur var ruskigt fint.

Jag betalar även för 1 Shackhill’s Twister som får en bra resa på innerspåret samt 7 Mister F Daag som kan mycket i sina ljusa stunder.

Min Vinnare: 4 Stoletheshow
Spets efter 500m: 4 Stoletheshow
Skrällen: 7 Mister F Daag
Rankingen A:4.10.3 B:7.1 C:6.8.9.5

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto