V86 Tips Åby & Solvalla 7/4

Publicerad på 7 Apr 2021 - 00:36

DrTrav

DrTrav

7 Apr 2021 - 00:36

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Åby & Solvalla. Noterbart är att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar på systemet, 7 Ecurie D i den sjätte avdelningen och4 Bitcoind' Arc i den avslutande och åttonde avdelningen.

V86 Tips Åby/Solvalla Onsdag 7/4
V86-1 1,2,4,5,6,10
V86-2 1,5,6,7
V86-3 3,5,9,11
V86-4 1,2,4,6,7
V86-5 4,7,9,12
V86-6 7 Ecurie D
V86-7 4,5
V86-8 4 Bitcoind' Arc

3840 rader x 0,25 = 960 kr

DD Tips Åby/Solvalla Onsdag 7/4
DD1: 4,5
DD2: 4 Bitcoind' Arc

2 rader x 100 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m auto
5 Wingait Henke är en fyraåring som har inlett sin karriär strålande och hade fyra raka segrar i bagaget inför den senaste starten. Då blev man fast med sparade krafter efter att man fått ett lopp i rygg på ledaren. Wingait Henke är både stark, snabb och har visat prov på fin inställning. Ikväll går man upp lite i klass och möter mer rutinerade konkurrenter, men han ska trots detta ses med bra segerchans i loppet. Förstahäst i loppet men jag väljer att gardera.

2 Precious Lane gjorde mini comeback senast och såg fin ut direkt. Man avslutade vasst över upploppet efter fått ett passivt upplägg. Nu har man lopp i kroppen och formen bör vara förbättrad ytterligare. Man är kvick iväg från start och kommer utmana favoriten om ledningen initialt. Oavsett kommer man få en fin resa och ska räknas in tidigt i segersnacket.

Framhåller även 1 Black Hill som under fjolåret visade prov på fin talang. Ikväll är det årsdebut och även debut för sin nya tränare Peter Untersteiner vilket är spännande. Man riskerar dock att bli över från start då man inte är någon blixt iväg. Men man besitter en vass avslutning som kommer bita bra över upploppet. Har visat kapacitet som duger gott i klassen.

Nämner även 6 Cocco B.F.C. som ikväll gör första starten på Svensk mark. Detta är en treåring som och verkar vara rapp i benen. Är en kantboll som plockas med på systemet.

Min Vinnare: 5 Wingait Henke
Spets efter 500m: 5 Wingait Henke / 2 Precious Lane
Min Skräll:
Rankingen A: 5,2 B 1,6,4,10,9,7 C 11,3,8,12

V86-2 2140m auto
7 Blaze Kronos hade tre raka segrar på kontot inför den senaste starten, då fick man inte ledningen och blev fyra. Det är nämligen från ledningen man tagit samtliga fyra segrar. Ikväll har man ett spår lite längre ut men det kommer inte hindra Jorma Kontio i sulkyn från att ladda iväg vad som går från start för att försöka hitta till ledningen återigen. Lyckas man är såklart mycket vunnet och segerchansen är hög. Det är även aviserat barfota runt om för första gången i livet vilket är intressant. Given förstahäst.

6 Västero Vixen är skrällen i loppet. I den senaste starten kom man tillbaka starkt efter startgalopp och visade att fortsatt är bra. Hon är kvick iväg från start och det är inte omöjligt att man lyckas ta sig till ledningen initialt. Frågan är sen om man vill köra där eller om man släpper om favoriten kommer? Oavsett är man intressant till sina 6%. Det blir dessutom barfota runt om för första gången i livet, vilket är spännande. Streckas.

1 Alien Hill fick tävla på i tuffa treåringslopp under förra säsongen och hon gjorde det bra. Dock har man galopperat från innerspåret tidigare och det finns viss risk för strul härifrån. Men skulle Alien Hill gå iväg bra finns både kapacitet och kunnande för att utmana om segern.

Jag vill även lyfta fram 5 Livenletdiefor’em. För två starter sedan svepte man hela fältet på 200m på bortre långsidan och höll säkert undan till segern och i den senaste starten blev han fast med krafter kvar i mål i ett lopp som Art Brown vann. Räknas tidigt här till sina 6%.

Min Vinnare: 7 Blaze Kronos
Spets efter 500m: 7 Blaze Kronos / 6 Västero Vixen
Min Skräll: 6 Västero Vixen
Rankingen A: 7 B 6,1,5,8,4,11,9 C 2,12,3,10

V86-3 2140m auto
3 Fromming trivdes i ledningen i den senaste starten, det var förvisso ett lunchlopp på Halmstad men intrycket gick inte att anmärka på. Man visade även att man är kvick iväg från start och det troliga är att det återigen blir ledningen här ikväll. Det var första barfota runt om senast och det blir samma balans igen. Att dessutom få Victor Rosleff i vagnen i detta ungdomslopp ses som ett plus. Det enda frågetecknet inför kvällens start är att det nu är 2140m och att Fromming gjort sina flesta starter i USA och över 1640m. Förstahäst i loppet trots allt.

9 Silent Honor gjorde årsdebut och första starten på nästan sju månader senast. Det var även första starten för sin nya tränare Håkan K Persson. Detta är en sexåring som har styrkan som sitt främsta vapen. Silent Honor borde gått framåt en hel del med loppet i kroppen och ska från ett passande utgångsläge räknas tidigt här.

11 Hitthebar gjorde comeback i den senaste starten och man fick ett tufft lopp direkt, men höll klart bra. Nu har man lopp i kroppen och bör därför gått framåt en hel del formmässigt. Med Henriette Larsen kommer man kunna smyga med i de rätta ryggarna och avsluta vasst över upploppet. Streckas på systemet.

Min Vinnare: 3 Fromming
Spets efter 500m: 3 Fromming
Min Skräll: 9 Silent Honor / 11 Hitthebar
Rankingen A: 3 B 9,11,5,7,6 C 2,4,10,8,12

V86-4 2140m auto
Ett lopp med få deltagare men innehållande spännande hästar. Vi får nämligen se fjolårets Kriterievinnare 7 Brambling som ikväll gör årsdebut, årsdebut gör även 6 Selected News som tillhörde kulltoppen under förra säsongen. USA födda 1 Synergy debuterar i Sverige och för sin tränare Frode Hamre samt får vi se 2 Global Badman som är E3-vinnaren.

7 Brambling vann Kriteriet efter att man öppnade kvickt och kunde köra sig till ledningen och Brambling fick sträcka på sig ordentligt i en rafflande upploppsduell mellan tre hästar för att få segra. Ikväll är det årsdebut, men som vi varit inne på tidigare är tränare Daniel Redén skicklig på att sätta hästarna iordning till loppen. Men det finns flera startsnabba ekipage med i loppet så frågan är vart man hamnar från bricka sju här ikväll? Men oavsett ska han ses med segerchans.

6 Selected News är en rejäl fyraåring som också tillhörde de bästa i kullen under förra säsongen. Till kvällens årsdebut gör man spännande utrustningsförändringar, det är aviserat barfota runt om för första gången vilket är spännande. Givet streck på kupongen.

1 Synergy är ett spännande nyförvärv för tränaren Frode Hamre. Frode låter väldigt nöjd med Synergy som tränat ihop med Ecurie D inför kvällens debut. Nu med Björn Goop i sulkyn får han gälla som den troliga ledaren av loppet och ska räknas in i segerstriden.

Min Vinnare: 7 Brambling
Spets efter 500m: 1 Synergy ä
Min Skräll: 6 Selected News
Rankingen A: 7,6,1 B 2,4 C 5,3

V86-5 2140m auto
9 Suarez är ett förvandlingsnummer av tränare Robert Berghs som man måste lyfta på hatten för. Denna sjuåriga Love You avkomman hade fem raka segrar inför sin V75-start i lördags. Då fick man nöja sig med en femteplats trots en rejäl rekordsänkning i loppet. Suarez har tjänat snabba pengar men ikväll är motståndet enklare än i lördags och så länge det inte blir någon reaktion av de täta startandet så bör det vara en bra segerchans i loppet.

7 Floydside Am är en annan kapabel herre, men dock har det blivit en del galopper under karriären som kostat fina pengar. Men även om man gjorde bort sig med galopp i den senaste starten har Floydside Am visats sig mer stabil nu än tidigare. Han besitter bra styrka och tål att göra en hel del själv i loppen. Hamnar man inte på vingel från start kommer man kunna vara med och utmana om en framskjuten placering här.

Skrällen är 4 Borups Umami som under förra säsongen var ute i tuffa sällskap och gjorde det bra. Ikväll är det dags för årsdebut och det blir barfota runt om direkt, vilket är ett klart plus. Kapacitet och kunnande finns för att Borups Umami ska vara med långt framme direkt. Man öppnar kvickt och är min tidiga ledare av loppet.

Nämner även 12 Barbaresco V.W. som vann kommer med en fin seger i bagaget till dagens start. Ikväll har man fått ett iskallt utgångsläge och det riskerar att bli långt fram. Men Barbaresco V.W. har en fin avslutning att tillgå, och om det skulle klaffa med positionerna längs vägen är man inte helt oäven.

Min Vinnare: 9 Suarez
Spets efter 500m: 4 Borups Umami
Min Skräll: 4 Borups Umami
Rankingen A: 9 B 7,4,12,11,10,6 C 1,2,8,5,3

V86-6 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik 7 Ecurie D, detta är en talang utöver det vanliga som under året ska ta steget upp i den yttersta världseliten är det tänkt. Under förra säsongen gick man ut i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro som fyraåring och kunde trots sitt bakspår avsluta 07 sista 800m till en fjärdeplats. Ikväll är det årsdebut och från stallet rapporterar man att Ecurie D tränar på bra och att han ska vara förberedd inför kvällens start. Även om motståndet är bra ska detta vara en bra segerchans direkt i årsdebuten. Jag spikar.

Motbud
3 Milliondollarrhyme var i vintras iväg på ett Frankrike äventyr, man vann direkt i sin debut men hade sedan en del otur under loppen och resultaten uteblev. Man levererade inte alltid efter förväntningarna under förra året men när man väl presterade på topp fick vi se ett par riktigt bra prestationer. Oavsett är detta en sjuåring man aldrig riktigt kan räkna bort. Men jag avstår ikväll i hans årsdebut och spikar emot.

Nämner även 4 Forfantone Am som är en av få i loppet som har årsdebuten avklarad. Man stod för en vass avslutning i den senaste starten och nu med lopp i kroppen bör formen vara förbättrad ytterligare. En given skräll att plocka med på systemet om man garderar.

Min Vinnare: 7 Ecurie D
Spets efter 500m: 7 Ecurie D
Min Skräll: 4 Forfantone Am
Rankingen A: 7 B 3,4,8,10,9 C 2,6,1,5

V86-7 1640m auto
5 Zinko Top är en gäst från Italien som kan flytta på sig från start. I den senaste starten öppnade man kvickt till ledningen och höll sen den positionen loppet igenom. Man är den tidiga ledaren av loppet här ikväll och från den positionen är man hästen att slå för övriga i loppet. Intressant med Christoffer Eriksson i vagnen ikväll och över kort distans kommer man gasa så länge lampan lyser.

Dubblar systemet med 4 Grandfather Bil som har årsdebuten avklarad och den starten genomförde man på ett bra sätt via en bra avslutning. Till kvällens start lär man gått framåt en hel del formmässigt och dessutom åker den amerikanske vagnen på. Man lär få en bra position och kommer vara med och utmana om segern i loppet.

För den som söker ytterligare streck på systemet är 8 Call Me Brodda och 7 Copaca Banana intressanta. Den förstnämnda är i sitt livs form, i den senaste starten höll man starkt från dödens i Diamanstoets Final. Call Me Brodda besitter fin styrka och kan öppna bra bakom bilen men frågan är vart man hamnar från sitt åttonde spår. Copaca Banana gjorde comeback i den senaste starten och vann direkt på bra sätt från dödens, klockan stannade på 10,5 sista 800m. Bör ha gått framåt med loppet i kroppen och är ett tänkbart streck vid bredare gardering.

Min Vinnare: 5 Zinko Top
Spets efter 500m: 5 Zinko Top
Min Skräll: 4 Grandfather Bil
Rankingen A: 5,4 B 8,7,3,1,2,11 C 10,9,12,6

V86-8 2640m auto
Vi avslutar V86 omgången med att spika 4 Bitcoind' Arc. Denna fyraåring har nu gjort två starter för sin nye tränare Timo Nurmos och imponerat stort med två raka segrar. I årsdebuten spetsade han direkt från samma läge som ikväll och fick sen press av en het häst utvändigt och valde att släppa ledningen en bit innan han återtog den positionen i ett andraskede. Trots ett rörigt lopp kunde Bitcoind' Arc gå undan till en enkelt seger direkt. I den senaste starten fick det bli ett annat upplägg, då man travade utvändigt om ledaren i högt tempo större delen av loppet och kunde sen enkelt avgöra till andra raka segern. Ikväll är man min tidiga ledare av loppet och kommer man dit ska loppet vara över enligt mig. Men oavsett position är Bitcoind' Arc så bra att man ska ses med goda segerchanser. Jag spikar utan tvekan.

Motbud
11 Bridge Jumper har fått ett tufft utgångsläge men detta är en sexåring som duger bra för klassen. Skulle det lösa sig med positionerna härifrån är man inte oäven att utmana med det krävs att min spik har en sämre dag och att det klaffar optimalt för Bridge Jumper.

Nämner även 3 Happy Romeo som är en sexåring som har tagit samtliga sina fem segrar i karriären från ledningen. Skulle det strula för min spik och han gör bort sig på något sätt ligger vägen öppen för både ledningen och segern. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 4 Bitcoind' Arc
Spets efter 500m: 4 Bitcoind' Arc
Min Skräll: 11 Bridge Jumper
Rankingen A: 4 B 11,3,9,7,1,2,12 C 5,6,8,10

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto