V86 Tips Åmål 7/6

Publicerad på 6 Jun 2023 - 22:31

DrTrav

DrTrav

6 Jun 2023 - 22:31

V86 denna onsdag arrangeras av Åmål travbana. Noterbart är att denna bana endast mäter 800m och har ett upploppet som är endast 105m. Så det gäller att vara med där framme i täten under loppen om man ska ha något med slutsegrn att göra.

Jag spelar med två spikar, 6 Kinge Svarten i den tredje avdelningen och 2 Racing Brodda i den fjärde avdelningen.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Åmål 7/6
V86-1 1,4,5,10
V86-2 4,6,7,8
V86-3 6 Kinge Svarten
V86-4 2 Racing Brodda
V86-5 4,5,10,12
V86-6 1,3,4,5,6,7,8,10
V86-7 5,6
V86-8 2,3,5,6,7

5120rader x 1 kr = 1280kr (spelar för endast 6 rätt)

DD Åmål 7/6
DD-1 5,6
DD-2 2,3,5,6,7

10 rader x 30kr = 300kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2480m auto
4 Park View gjorde det bra som tvåa senast via en rapp avslutning. Han är härdad i V75 konkurrens och har därigenom införskaffat sig välbehövlig hårdhet. Formen är bra och han är dessutom snabb från start. Med ett perfekt spår bakom bilen på Åmål är Park View min troliga ledare i loppet och väl i den positionen är han också hästen att slå. Tipsetta.

5 Global Bookmaker är även han härdad i tuffa sammanhang. I årsdebuten senast avslutade han bra bakom Alessandro Gocciadoros Blumen Indal. Nu med lopp i kroppen bör knappast formen vara sämre. Att han fick spår utvändigt om Park View är såklart ett minus. Men Global Bookmaker är trots allt den främsta utmanaren i loppet.

Skrällen är 10 A Good Point som tidigt visade bra kunnande. Han var sexa i Uppfödningsloppet som tvååring och senast handlade det om comeback efter tre månaders uppehåll. Då höll han bra som tvåa bakom Romeo. Utgångsläget är vad det är ikväll men formkurvan pekar uppåt och skulle de två ovan nämnda köra lite för hårt emot varandra bjuder man in A Good Point som kan avsluta vasst.

Min Vinnare: 4 Park View
Spets efter 500m: 4 Park View
Skrällen: 10 A Good Point
Ranking: A 4 B 5,10,1,9,3 C 7,6,2,8

V86-2 3280m volt
Ett långlopp över den ovanliga distansen 3280m och med tre volter dessutom som gör loppet öppet och ovisst på förhand.

6 Samedi kommer från Björn Goops stall. Goop brukar i sin tur skörda ofta fina framgångar på just Åmål och inför Samedis comeback ikväll låter det påställt direkt. Från ett spännande springspår kan Björn Goop tidigt ha siktet inställt på ledningen och med tanke på hur värdefull just den positionen är på Åmål så kan det vara spets och slut direkt. Till endast 15% finns bra spelvärde.

8 Athena Face står för klassen i loppet. Adrian Kolgjinis femåring är van att tampas i tuffa sammanhang. Men han har också en galopphistoria som gör att han fortsatt befinner sig i låg klass sett till sin kapacitet. Senast visade han dock fin form efter sin galopp och och håller Athena Face bara reda på sina ben ikväll kommer han vara med långt framme. Distansen är ett plus och Athena Face är given på kupongen.

Skrällen för mig är 7 Hera Hammering som i förra meetinget kvalade in till finalen och var då ett drag på mångas läppar. Hon är lite ojämn i sina prestationer, men när väl Hera Hammering fungerar är han en bra häst för klassen. Hon lever dessutom på sin styrka och därför ses distansen ikväll som ett plus. Att det dessutom är barfota runt om ses som ett klart plus. Tävlar hon på topp är hon given på kupongen till 3%!

Min Vinnare: 6 Samedi
Spets efter 500m: 6 Samedi
Skrällen: 7 Hera Hammering
Ranking: A 6,8 B 7,4,13,11,2,10,14 C 7,1,3,9,5,12

V86-3 2480m auto
Här hittar vi omgången första spik, 6 Kinge Svarten är en individ som lovade mycket som unghäst. Men efter att ha uteblivit från tävlingsbanan i över 1,5 år så har man fått starta om lite med hästen. Däremot verkar Kinge Svarten nu återigen vara på gång mot något bra. Han kommer med två raka segrar på kontot och senast vann han enkelt från spets. Kinge Svarten är kvick iväg från start och i min bok står det spets och slut. Så jag tvekar inte utan spikar Kinge Svarten ikväll!

Motbud
5 Fantomet har gjort det bra på svensk mark tidigare. Ikväll får han dock svårt att hålla ut Kinge Svarten från start och riskerar därför ett tufft lopp. Men formen finns där och dessutom tål Fantomet att tugga på i jämnt tempo en längre tid. Främsta motbudet till min spik.

Nämner även 10 Guli Frodo som senast stod hårt inne i ett loppet på Lindesberg. Ikväll är utgångsläget som det är, men han står bättre inne i loppet nu och han kommer med en formkurva som pekar uppåt. Tidig om man väljer att gardera.

Min Vinnare: 6 Kinge Svarten
Spets efter 500m: 6 Kinge Svarten
Skrällen: 10 Guli Frodo
Ranking: A 6 B 5,10,9,4,7,8 C 3,12,11,1,2

V86-4 1680m auto
I ett spännande snabblopp kommer jag gå rakt ut på 2 Racing Brodda. Senast fick han chansen sent i sin final under Elitloppshelgen men avslutade rappt. Intrycket var mersmakande och han var nästagångaren i loppet. Nu är det nästa gången och dessutom har Racing Brodda fått ett passande utgångsläge. Racing Brodda kommer med toppform och taktiken från Magnus A Djuse är tydlig. Kommer han inte till spets initialt räknar han med att kunna köra sig till ledningen efter en bit. Väl i spets är han sen min vinnare i loppet. Spik!

Motbud
5 High Glider hade inte sin bästa senast. Men för två starter sedan satt han fast med en hel del sparade krafter i en deltävling till Paralympiatravet. Med en normal insats ikväll räcker hanns kapacitet långt här och skulle det strula för min spik i loppet är High Glider en tidig utmanare.

Nämner även 7 Sweetman som trivs i spets och har tagit merparten av sina segrar från just ledningen. Han är kvick iväg från start men har dock ett spår aningen långt ut bakom bilen för att ses som den givna ledarhästen i loppet. Men vid gardering är han trots allt tidig,

Min Vinnare: 2 Racing Brodda
Spets efter 500m: 2 Racing Brodda
Skrällen: 7 Sweetman
Ranking: A 2 B 5,7,3,6 C 9,1,8,4

V86-5 2480m auto
5 Luca Vialli Boko gjorde det bra från ledningen senast och att få se sig besegrad av Oscar L.A. är inget att säga om. Luca Vialli Boko kommer med toppform till kvällens start och den längre distansen ses som ett plus. Däremot finns det på kartan att man kommer få göra jobbet utvändigt om ledaren ikväll vilket i sin tur gör att Luca Vialli Boko inte är en favorit jag vill gå rakt ut på. Men tipsetta i loppet är han alltjämt.

Min ledare i loppet är 4 Theycallmesixten som sett allt bättre och bättre ut på slutet. Han har segrat över lång distans tidigare och i min bok är han före Luca Vialli Boko från start och kan överta spets efter en bit. Väl i den positionen är han sen en given segerkandidat i loppet.

Skrällen är 12 The Eagle som senast visade bra kunnande för klassen. Såklart är utgångsläget iskallt denna gången men lång distans är en fördel och skulle de två ovan nämnda köra mot varandra kan det öppna upp sig därbakom.

Nämner även 10 Sultan Sea som redan vunnit på V75 över lång distans. Att det är anmält barfota runt om för första gången idag är spännande och han ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 5 Luca Vialli Boko
Spets efter 500m: 4 Theycallmesixten
Skrällen: 12 The Eagle / 10 Sultan Sea
Ranking: A 5 B 4,10,12,3,11,9,1 C 6,7,2,8

V86-6 2080m volt
6 Belgique är en häst som tidigt visat prov på bra kunnande. Senast handlade det om comeback efter ett längre uppehåll men Belgique visade ingen ringrost utan stod för en snabb avslutning. Nu med lopp i kroppen bör formkraven peka uppåt och från ett tilltalande springspår ikväll är han också min tipsetta.

7 Loaded Olle har också ett passande springspår ikväll. Senaste starten tävlade han barfota runt om för första gången i livet vilket också resulterade i en bra insats och en säker seger från ledningen. Nu blir det återigen barfota runt om och med en liknande prestation ikväll är Loaded Olle en given segerkanddiat.

4 Ramos vann även han enkelt från ledningen senast. Ikväll är dock utgångsläget med spår fyra i volten sämre. Men formen finns där och han har hanterat snävt spår på ett bra sätt tidigare. Kommer Ramos iväg okej från start kommer han vara med långt framme ikväll.

Nämner även 3 La Fille De Niky som nu har fått två lopp i kroppen efter ett längre uppehåll och bör vara nära toppform nu.

Min Vinnare: 6 Belgique
Spets efter 500m: 6 Belgique
Skrällen:
Ranking: A 6,7 B 4,3,8,10,1,5,13,11,2 C 14,15,12,9

V86-7 2080m auto
Väljer att låsa loppet på två hästar. Först vill jag lyfta fram Muscle Hill-sonen 6 Head Of State som inlett sin karriär lovande. Senast var han ute i ett tufft V75-lopp i Danmark där Head Of State stod noter för ett snabbt sultvarv. Nu möter han betydligt enklare motstånd och tillsammans med Björn Goop lär siktet vara inställt på att tidigt forcera fram till spets. Väl i den positionen ska det sen vara toppchans för Head Of State. Men han har bra segerchans även med andra lopp scenarion.

Vill även nämna 5 Eton Degato som också kan öppna bra och även här lär man vara intresserad av ledningen. Eton Degato är en rejäl individ som allt mer börjar hantera sin kropp på ett bättre sätt för varje start. Utvecklingen pekar uppåt och skulle han komma före Head Of State från start är mycket vunnet. Till 15% är han intressant i min bok.

Min Vinnare: 6 Head Of State
Spets efter 500m: 6 Head Of State / 5 Eton Degato
Skrällen:
Ranking: A 6,5 B 9,3,10,2,1 C 11,7,8,4,12

V86-8 1680m auto
6 Sweet Lins stod för en imponerande insats för fyra starter sedan när han vann på 10,1 över 1640m på Färjestads travbana. Efter det har man haft två sämre utgångslägen men Sweet Lins har inte riktigt gått att känna igen. Senast hade man dock ett passande spår, då fullföljde han godkänt som från rygg på ledaren. Ikväll ses utgångsläget som positivt då Sweet Lins kan öppna snabbt och skulle han komma till spets är detta hästen att slå. Men med tanke på att formen är lite diffus och att det inte blixtrat kring Sweet Lins på slutet är han ingen favorit jag vill gå på rakt ut.

Vill tidigt varna för 5 Gentletron som senast visade toppform. Med tanke på att det lär vara full laddning från start för l´flertalet konkurrenter skulle Gentletron kunna få loppet ikväll och till 10% är han mitt drag.

Nämner även skrällen 7 So Far Away Ås som vann ett bronsförsök över sprinterdistans i våras. Kapacitetsmässigt står han bra till i klassen och presterar bara So Far Away Ås på topp är han en tänkbar skräll i loppet.

Min Vinnare: 6 Sweet Lins
Spets efter 500m: 6 Sweet Lins
Skrällen: 7 So Far Away Ås s
Ranking: A 6,5 B 7,3,2,11,1,8,9 C 12,10,4

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto