V86 Tips Bergsåker & Solvalla 11/1

Publicerad på 10 Jan 2023 - 23:33

DrTrav

DrTrav

10 Jan 2023 - 23:33

Bergsåker och Solvalla delar på veckans V86-omgång och den är kryddad med en jackpot på 15 miljoner vilket är välbehövligt när jag tycker att det finns ett par starka favoriter i omgången. Jag spelar med två spikar, 4 Because The Night i V86-1 samt 6 Esprit Sisu i V86-7.

V86 Bergsåker & Solvalla 11/1
V86-1 4 Because The Night
V86-2 3.4
V86-3 1.2.4.5.6.8.9
V86-4 5.8.11.12.13
V86-5 2.8.9
V86-6 1.2.3.5.10.11
V86-7 6 Esprit Sisu
V86-8 3.6.9.10

5040 rader x 0,25kr = 1250kr

Dagens Dubbel Bergsåker & Solvalla 11/1
DD-1 6 Esprit Sisu
DD-2 6 Ploquepin

1 rad x 200kr =200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1640m Auto
4 Because The Night trodde jag mycket på inför senast och spikade i mina tips till GS75 på Bergsåker 18/12. Dom som såg det loppet vet att Wäjersten och Robert Bergh surnade till rejält mot varandra i striden om ledningen. Det blev en fruktansvärt utdragen körning och även om Because The Night höll bra som tvåa, blev det omöjligt att stå emot stallkamraten Arras Beluga Wine. Den här gången tror jag inte Robert Bergh kan utmana om ledningen från innerspåret och som jag läser loppet spetsar 3 Distant Thunder och sedan släpper Peter Eriksson välvilligt ledningen till Wäjersten. Det ska vara en toppchans till spets och slut. Jag spikar.

Motbud
Värst emot tycker jag nästan 3 Distant Thunder är som inte ser ut att få speciellt mycket förtroende av spelarna. Han går som allra bäst i ryggar när han får spara på sin speed och här borde han kunna få en perfekt resa i ryggen på min spik. Skulle någon sätta upp tempot utvändigt om favoriten kan han bli farlig med fritt över upploppet.

11 Debonair Mary kommer från en sämre prestation och borde vunnit från ledningen senast i ett enklare sällskap. I debuten för Wäjersten var han desto bättre men han är bortvald av tränaren och behöver tempo från det här utgångsläget.

1 Power Håleryd har två raka galopper i raden men om han fungerar hävdar han sig väl i den här konkurrensen. Han är hygglig ut från start men innerspåret kan bli en fälla och han måste förlita sig på tur under vägen.

Min Vinnare: 4 Because The Night
Spets efter 500m: 4 Because The Night
Skrällen: 3 Distans Thunder
Rankingen A:4 B:3.11.1.6.8.5.12 C:10.9.2.7

V86-2 2640m Auto
4 Globe Above All har jag talat mig varmt om tidigare och hävdat att han har alldeles för lite pengar på sig till sin kapacitet. Han har gått framåt för varje start hos Anders Eriksson och senast vann han överlägset den tunga vägen före bland annat Global Classified som vann på V86 förra veckan. Den dryga distansen ser jag bara som en fördel och med nuvarande form på stallet tror jag inte Anders Eriksson räds att köra fram i dödens.

Jag dubblar mitt system med 3 Wings Level som blir en svår nöt att knäcka om han skulle nå ledningen där han har vunnit fyra gånger på fem försök. Han kan inte spetsa av egen kraft och jag är tämligen övertygad om att 5 Billy Idol spetsar initialt men Billy Idol har en tendens att bli alldeles för het i ledningen och borde vara beredd att släppa ledningen om man har en möjlighet till det.

Bakom räknas främst 6 The One som har visat att han kan avsluta loppen sylvasst och Björn Goop upp för första gången är spännande. Distansen är ett frågetecken men med rätt rygglopp har han en speed som få i fältet besitter.

Jag nämner även 12 Livingstone som har toppform för dagen och han ska inte nonchaleras vid en bredare gardering.

Min Vinnare:4 Global Above All
Spets efter 500m: 3 Wings Level / 5 Billy Idol
Skrällen: 12 Livingstone
Rankingen A:4.3 B:6.12.2.5.8.9.7 C:1.11.10

V86-3 2140m Auto
2 Tekno Jerven är bästa hästen och han var fantastiskt fin senast när han äntligen fick vinna ett lopp efter tolv raka galopper dessförinnan. Nu blir han säkerligen ännu mer påpassad av spelarna men det är tuffare emot nu och det går inte lita på honom.

5 B.W Sture är snabb från start och med tanke på att det blir ett passivt upplägg med Bellfaks ligger vägen öppen för ledningen. Han är kanske som allra bäst över kort distans men Jan-Olov Persson har fyra hästar till start och den enda som kommer vilja sätta upp tempot utvändigt är möjligtvis en felfri Tekno Jerven.

9 B.W Rune var ute i samma lopp som Tekno Jerven senast och startade tjugo meter bakom. Nu står han bättre till i loppet och brukar kunna bjuda på rejäla slutrundor.

6 Bellfaks som är favorit i skrivande stund (kommer trenda rejält neråt) är en fantastiskt fin häst och ska väl räknas på ren grundkapacitet men det här är en favorit i fara och utifrån förutsättningarna ska man inte ha några större förhoppningar på honom. Han gör sin första start efter en allvarligare skada och Jan-Olov Persson ligger väldigt lågt på förhand och kommer att ge honom en snäll resa.

Min Vinnare: 2 Tekno Jerven
Spets efter 500m: 5 B.W Sture
Skrällen: 5 B.W Sture
Rankingen A:2.5.9 B:6.1.4.8 C:7.3

V86-4 2140m Volt
8 Chantal Jet är utan tvekan mitt stora drag i omgången och stannar hon på singelprocent kan det vara en tänkbar chansspik för att kunna gardera upp någon av de mer betrodda spikarna. Jag trodde mycket på henne senast när hon mötte bland annat Loaded Leila och Juni Rapid men Magnus Jakobsson körde henne väldigt passivt och hon satt fast mellan hästar under slutrundan. Nu har hon fått ytterligare ett lopp i kroppen och förhoppningsvis kommer hon att få chansen nu istället och då kommer hon bli tuff att stå emot i slutspurten. Hon var jämnspelad med Loaded Leila senast och att hon är spelad till 4% kontra Loaded Leilas 44% är fel.

12 Loaded Leila var jättebra senast och vann det loppet efter en stark avslutning och från sitt springspår på tillägg kommer hon att kunna söka en bra position direkt. Hon har sin bästa bit till slut men känslan är fortfarande att hon inte tål allt för mycket jobb på egen hand och att hon ska vara så pass mycket mer betrodd än Chantal Jet och Juni Rapid köper jag inte.

13 Juni Rapid var målfotoslagen av just Loaded Leila senast efter att ha gått som en kanon längst ut över upploppet. Hade det löst sig lite bättre med positioner och hon suttit ett par hack längre fram när man svängde in mot upploppet hade hon slagit Loaded Leila. Även hon är given på kupongen till singelprocent.

11 Ninja’s Kiss har toppform för dagen och visade att skor fungerar bra senast. Det är en stark dam som tål att göra jobb under vägen men vanlig vagn istället för bike kan vara ett minus.

5 Global Courtesy var inte bra senast och är knepig av sig och springer och bryter i kurvorna men att hon besitter hög kapacitet betvivlar jag inte. Hon startar tjugo meter framför ovan nämnda hästar och det hade varit spännande att se henne i ledningen. Skulle hon fungera kan det vara en potentiell skräll i omgången.

Min Vinnare: 8 Chantal Jet
Spets efter 500m: 4 Global Courtesy / 1 Stinaalvina Zonett
Skrällen: 5 Global Courtesy
Rankingen A:8.12.13 B:11.5.9.15.10.1.14 C:3.2.7.6

V86-5 2140m Auto
2 L.L Labero fick ett tufft lopp senast och han var ursäktad att det blev lite stumma ben till slut. Han är kvick iväg bakom bilen samtidigt som Henrik Svensson aviserar att han kommer ta det lugnt från start med 8 Underbarosåfin. På pappret bör det därmed vara en bra chans att leda från start till mål men jag tycker kanske han är ännu bättre med rygglopp.

9 Marlon Boko är en stark herre som kan vara tyngst till slut om han tävlar på topp. Han var bland annat trea i en V75-final näst senast men senaste insatsen lämnade en del övrigt att önska i ett sällskap han normalt ska besegra. Han kan vara på väg ur form men det låter jag inte en start avgöra och normalt sätt är han mycket bättre än senast.

8 Underbarosåfin gillar inte att resa och man har stått över ett par lopp för att ta ut honom på hemmaplan. Från spår 8 bakom bilen vill man förmodligen inte ladda med tanke på att han har en tendens att hetsa upp sig men han har gått bra med rygglopp tidigare också och avslutar fort med rätt resa.

Min Vinnare: 2 L.L Labero
Spets efter 500m: 2 L.L Labero
Skrällen:
Rankingen A:2.9.8 B:3.6.5.7 C:1.10.11.4

V86-6 2140m Auto
2 Lucky Flevo har bra form och kommer hit med två raka segrar i raden och att han vann trots en tappsko senast var imponerande. Jag tror inte att han kan hålla ut 4 Extremely Sweet från start men det är väl ingen omöjlighet att Peter G Norman är nöjd med ryggresa och kan Goop vara först fram och överta är det en bra uppgift.

3 Cash Forever var ute i samma lopp som obesegrade stallkamraten Winterburn senast och det låter som att han håller den här hästen nästan lika högt. Han är under stark utveckling och har bra form för dagen men han har väldigt lätt till galopp och det är långt ifrån säkert att han kommer runt felfritt

11 Spitfire P.C var det en del surr om inför senast på V75 och han gjorde det mycket bra som tvåa bakom obesegrade talangen Winterburn. Nu blev läget tråkigt men han får på sig ett halvstängt huvudlag och till 5% känns han ändå spännande.

5 Bugatti Hall är klar favorit i skrivande stund och är en av flera som kan vinna loppet. Han kan inte vara med i någon körning från början men lever på sin styrka och går desto starkare till slut. Med insatserna han har gjort på slutet ska han tas på allvar men att han är spelad till 40% känns väl högt.

Min Vinnare: 2 Lucky Flevo
Spets efter 500m: 2 Lucky Flevo / 3 Cash Forever / 4 Extremely Sweet
Skrällen: 11 Spitfire P.C
Rankingen A:2.3.11 B:5.1.10.4.9.8 C:6.7.12

V86-7 1640m Auto
6 Esprit Sisu är van betydligt tuffare konkurrens och även om han inte haft den där absoluta toppformen under hösten och vintern gick han klart bra senast som trea bakom Very Kronos och Ultion Face. Huvudscenariot är att han kommer till ledningen och stannar där hela vägen in i mål men även om han skulle behöva göra jobbet utvändigt om Dark Roadster ska han lösa den här uppgiften, även om distansen är i kortaste laget.

Motbud
1 Dark Roadster klappade ihop totalt från ledningen senast efter att Jörgen Eriksson snyggt tagit hand om ledningen trots ett bakspår. Han var ursäktad efter att ha fått tuff press i ledningen och kort distans passar bättre nu. Normalt slår han inte Esprit Sisu om allt är som det ska.

Letar man skräll kan 9 Fortune Mearas vara intressant. Senast blev allt fel när Jimmy H Andersson satte upp ett högt tempo utvändigt om ledaren och han kroknade till slut men formen har varit bra dessförinnan och han var bland annat två bakom Laradja Vrijthout på V75 3/12.

Min Vinnare: 6 Esprit Sisu
Spets efter 500m: 6 Esprit Sisu / 1 Dark Roadster
Skrällen: 9 Fortune Mearas
Rankingen A:6 B:1.9..7.10.2.5 C:3.4.8

V86-8 2140m Volt
6 Ploquepin gillar jag och med hjälp av springspåret bör han komma till ledningen, antingen av egen kraft eller så kan han överta av Bat Marke i ett andra skede. Insatsen senast var kanske inte som bäst men motståndet var tufft och nu är det lite lättare emot igen. Från spets är det hästen att slå för övriga.

10 Lovely Lasse har alltid haft en hög kapacitet men det har strulat en del för honom under karriären. Nu känns det som att det har lossnat på allvar för honom och även om han har gått i ledningen på slutet tror jag att han är minst lika bra med ryggresa.

9 Mia Vince fick dra tåget i tredjespår under slutrundan senast och utifrån det tycker jag att hon stod för en klart bra prestation. Nu kan hon förhoppningsvis får lite draghjälp under vägen och då tar hon de flesta till slut med lite tempo på loppet.

3 Flirting Diamond är en skräll jag vill betala för. Han är mycket bättre än vad man kan utläsa av raden och han galopperade med till synes segern klar på V75 näst senast. Senast blev det fel för honom och formen borde vara intakt och det känns som att Flirting Diamond är på väg tillbaka på allvar. 1%!

Min Vinnare: 6 Ploquepin
Spets efter 500m: 6 Ploquepin
Skrällen: 3 Flirting Diamond
Rankingen A:6.10 B:9.3.7.1.2 C:12.4.8.5

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto