V86 Tips Eskilstuna 19/7

Publicerad på 19 Jul 2023 - 07:45

DrTrav

DrTrav

19 Jul 2023 - 07:45

Onsdagens V86-tävlingar arrangeras på Eskilstunas travbana. Notera även att vi spelar om en JACKPOT denna onsdag på 18 miljoner. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar, 6 Ready Tonight i den första avdelningen och 3 In Love Mearas i den tredje avdelningen.

V86 Tips Eskilstuna Onsdag 19/7
V86-1 6 Ready Tonight
V86-2 1,4,8,10,11
V86-3 3 In Love Mearas
V86-4 1,2,3,7,8
V86-5 1,2,3,6,9
V86-6 4,5,6,10
V86-7 2,3,4,6,7,9
V86-8 4,5

6000 rader x 0,25 = 1500 kr

DD Tips Eskilstuna Onsdag 19/7
DD1: 3,7
DD2: 4,5

4 rader x 50kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m volt
Vi inleder med att spika 6 Ready Tonight som knappast behöver någon närmare presentation. I årsdebuten stod man för en rejäl avslutning och gick i mål som tvåa bakom Filippa B.J., Efter det har man nu inkasserat två raka segrar och senast hade man inga problem att hålla Longgone River bakom sig. Utgångsläget jämfört med de främsta motbuden ikväll är bra och jag är inne på att Ready Tonight bara kommer fortsätta sitt segertåg ikväll.

7 Laradja Vrijthout är en bra häst när han presterar på topp. Senast blev det för tufft och han orkade inte hela vägen in i mål. Men dessförinnan har Laradja Vrijthout visat bra form. För tre starter sedan var han bland annat tvåa bakom Great Skills. Får vi se en liknande prestation ikväll är han tidig utmanare vid gardering.

Nämner även 11 King Of Everything som fortsatt tar steg i utvecklingen under året. Ikväll är såklart utgångsläget missgynnande och det blir även vanlig vagn nu när det är voltstart. Men King Of Everything är vass på speed och med rätt lopp kommer han att fälla många den sista biten även ikväll.

Min Vinnare: 6 Ready Tonight
Spets efter 500m:
Skrällen: 1 Promiss Häggenäs
Ranking: A 4,2,1 B 6,7,9,13,14,15,12,11 C 8,5,10,3

V86-2 1640m auto
Det kanske är att ta vatten över huvudet att försöka fälla 4 Esposito ikväll. Men jag kommer iallafall göra ett försök. Notera dock att detta är en individ som imponerat i två raka seger nu och som agerat på ett klassiskt sätt. Senast vann han på bra sätt med sparade krafter och fortsätter utvecklingen är detta en häst som har mycket att se fram emot framöver. Men han blir således också väldigt stor favorit och när man dessutom anmält amerikansk vagn för första gången måste man ha med sig att det inte alltid faller väl ut. Så även om man vanligtvis gillar förändringen med den amerikanska vagnen så kanske man inte vill ha det på just en storfavorit som är spelad till 70%. I en omgång med flera favoriter med bra chans så måste man gå emot någon och för mig blir det Esposito.

Vill lyfta fram 10 Mahadour som också är en lovande fyraåring och på en skräll till omkring 10% är det exakt vad man vill ha när det lyser rött i listan kring både barfota och den amerikanska vagnen. Han gjorde bort sig med galopp senast men gick bra efteråt och enligt rapporterna ska formen fortsatt finnas där.

Nämner även 1 Loaded Olle som nu kommer med två raka spets segrar. Han har tänt till på barfota balansen och ikväll är han återigen garanterad ett bra lopp . Vid gardering ikväll ska Loaded Olle inte nonchaleras.

Min Vinnare:
Spets efter 500m:
Skrällen: 10 Mahadour
Ranking: A 4 B 10,1,11,8,3,2 C 7,12,6,5,11,9

V86-3 2140m volt
För mig är det givet att ta ställning för 3 In Love Mearas i den tredje avdelningen.
Detta är en välstammad och spännande femåring som ikväll gör debut för Daniel Redén. Känslan är att detta är en optimal häst att få in i träning för Redén, In Love Mearas kommer kunna ta till sig hans sandtränign på bra sätt och fortsätta utvecklingen åt rätt håll. Ikväll är utgångsläget tilltalande och med Örjan Kihlström i vagnen är jag inne på att man tidigt sitter i spets och i ett annars öppet lopp är In Love Mearas mitt förstaval och jag väljer att spika.

Motbud
2 Topping Artist vann ett V75 lopp på bra sätt näst senast och gången efter var han ute i Margaretas tidiga unghästserie. Han håller fortsatt bra form för dagen och från ett bra utgångsläge ska han ses som en tidig utmanare till min spik.

Nämner även 1 Otomaro Zon som visat form, han kommer nu med två bra insatser på slutet och har tänt till på barfotabalansen. Att det återigen blir barfota runt om ikväll ses som ett plus och från ett passande utgångsläge är Otomaro Zon garanterad ett bra lopp. En tidig skräll vid gardering.

Min Vinnare: 3 In Love Mearas
Spets efter 500m: 3 In Love Mearas
Skrällen: 1 Otomaro Zon
Ranking: A 3 B 2,1,4,6,5,7,8 C 11,13,12,9,10,14,15

V86-4 2140m auto
Återigen en spännande och storfavorit att ta ställning till. Denna gången är det 2 Brother Bill som ser ut att ha en lämplig uppgift. Han har inte startat sedan sitt Elitloppsförsök i slutet av maj. Men i den starten var han inte som bäst, Brother Bill klarade inte av av övernattningsstallet då. Att detta är en flygmaskin som kan speeda ner i stort sett vem som helst när han har dagen är det nog inte många som ifrågasätter. Ikväll har han fått ett bra utgångsläge och dessutom är det en kort resa för Brother Bill till Eskilstuna vilket ses som ett plus. Med en normal prestation är såklart segerchansen hög och för den som söker ytterligare en spik är Brother Bill lämplig.

3 Phoenix Photo vill jag främst lyfta fram bakom Brother Bill. Detta är ett styrkefenomen som radat upp flera bra insatser under året. Inför kvällens start har Phoenix Photo även fått två kortlopp innanför västen vilket känns spännande. Skulle detta förbättra hans speed ska det ikväll bli kul att följa Phoenix Photo. Utgångsläget är bra och blir det högt tempo på loppet kommer Phoenix Photo plocka ner många den sista biten.

Min Vinnare: 2 Brother Bill
Spets efter 500m: 2 Brother Bill
Skrällen: 3 Phoenix Photo
Ranking: A 2 B 3,1,7,8 C 10,11,12,5,4,9,6

V86-5 2640m volt
3 Cash Winner imponerade senast vid seger, då gick han först i tredjespår i 1400m men kunde trots detta se till att vara först över linjen. Har han bara tagit den urblåsaren på rätt sätt så har jag svårt att se vem som ska kunna stå emot honom med en liknande insats ikväll. Hittills har det blivit åtta segrar på 19 starter vilket är respektingivande. Cash Winner är given tipsetta men med tanke på att han bara startat i voltstart en gång tidigare samt att han fick ett tufft lopp senast så kommer jag gardera ikväll.

1 Working Class Hero var inblandad i en väldigt tufft öppning senast och först efter 1000m valde man att släppa ledningen och den insatsen är bara att glömma. Nu har man återigen fått ett passande utgångsläge och tillsammans med Björn Goop i vagnen har Working Class Hero två segrar på lika många försök. Blir det inte ledningen från start så är man garanterad ett bra lopp och ekipaget ska ses som ett tidigt streck vid gardering.

Nämner även stallkamraten med Working Class Hero, 6 Mercenary. Detta är en mycket speedig individ som är garanterad ett bra lopp ikväll från sitt springspår. Westholm har som alltid bra snurr på stallet och vid gardering är även detta ett tidigt streck.

Min Vinnare:3 Cash Winner
Spets efter 500m: 1 Working Class Hero / 6 Mercenary.
Skrällen:
Ranking: A 3,1 B 6,2,9,8,10,7 C 5,4,11

V86-6 2640m auto
Ännu en favorit med bra chans på förhand. 4 Jerka Sting som inför senaste starten hade pausat lite, på förhand låg Claes Sjöström väldigt lågt då, men avslutningen som tvåa var mersmakande. Nu med det loppet i kroppen lär formkurvan peka uppåt. Han är den troliga ledaren i loppet och lång distans ikväll ses bara som ett plus. Det blir även optimal balans, barfota runt om och amerikansk vagn ikväll. Men 65% är inte supersexigt så betalar även för ett par roliga skrällar på V86.

10 Robthebank varnade jag för senast, då kom han aldrig in i matchen och hade massor av krafter sparade över linjen. Detta är en individ med högt kunnande och även om utgångsläget är vad det är så måste ses han som den främsta utmanaren till Jerka Sting på förhand.

Nämner även 5 Conte Prad som var ute i ett tufft lopp senast och fock då endast se sig besegrad av Synergy och Seven Nation Army. Han har verkligen gjort sig förtjänt av att få sätta nosen först över linjen snart.

Min Vinnare:4 Jerka Sting
Spets efter 500m: 4 Jerka Sting
Skrällen: 5 Conte Prad
Ranking: A 4 B 10,5,6,7,3,12,11 C 1,2,8,9

V86-7 2640m auto
Kvällens höjdpunkt, Eskilstuna Fyraåringstest med 300,000kr i förstapris.

3 Excusez Moi imponerade stort för fem starter sedan när han vann på 1.12,0 över 2140m på Solvalla. Efter det har Excusez Moi fått ytterligare en vinterträning i kroppen och utvecklingen har fortsatt åt rätt håll under året. Han kommer nu med två raka segrar där han imponerat och senast vann Excusez Moi på överlägset sätt efter en vass avslutning. Excusez Moi lever mycket på sin speed och i ett öppet lopp med många bra konkurrenter talar mycket för att det blir högt tempo på loppet vilket är positivt för Excusez Moi. Får han bara spara sin speed till sista 500m blir han lätt att stå emot. Tipsetta.

4 Tetrick Wania skördade fina framgångar redan som tvååring. Men säsongen därefter blev inte som önskat och det blev endast ett framträdande som treåring. Men numera återfinns Tetrick Wania hos Conrad Lugauer och för honom har det blivit fyra starter. Senast var man ute i självaste Kungapokalen där man slutade tvåa och inför kvällens start låter det påställt från stallet och vi kan nog räkna med att Tetrick Wania är redo för en bra insats ikväll.

Nämner även 7 Danger Bi som är en av de bättre fyraåringarna i Italien. Han lever på sin styrka och hårdhet men Alessandro Gocciadoro menar också att snabbheten kommer allt mer och skulle Danger Bi utveckla även den biten kommer han vara en mycket spännande häst för framtiden.

Min Vinnare: 3 Excusez Moi
Spets efter 500m: 4 Tetrick Wania
Skrällen:
Ranking: A 3,4,7 B 2,9,6 C 5,1,8,10

V86-8 2140m volt
För mig är det två hästar som sticker ut i avslutningen och även om det finns ett par duktiga hästar på tillägg så har jag svårt att se att de ska kunna hinna ikapp 4 Goldas Love och 5 Global Duchess.

Den förstnämnda återkom efter drygt sex månaders frånvaro senast och vann då dirket på tilltalande sätt. Nu med det loppet i kroppen meddelar Andreas Lövdal att han förväntar sig en ännu vassare prestation ikväll. Det troliga är att hon tidigt körs till ledningen ikväll och i den positionen är hon hästen att slå för övriga.

Men vill även betala för 5 Global Duchess som mötte ett tufft motstånd i årsdebuten senast och räckte inte helt enkelt då. Men nu bör hon dock gå framåt med det loppet i kroppen och Global Duchess möter lämpligare motstånd denna gången. Detta är en individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand och att det är anmält barfota runt ikväll ses om är ett plus.

Ska jag nämna någon på tillägg får det bli 8 Lucia Lane som senast satt fast med gott om krafter för linjen. Även detta är en individ som står bra inne i loppet kapacitetsmässigt. För den som vill gardera ytterligare.

Min Vinnare: 4 Goldas Love
Spets efter 500m: 4 Goldas Love
Skrällen:
Ranking: A 4,5 B 8,7,6,12,1,15,9,13 C 11,2,3,10,14

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto