V86 Tips Mantorp 9/8

Publicerad på 9 Aug 2023 - 09:46

DrTrav

DrTrav

9 Aug 2023 - 09:46

Onsdagens V86-tävlingar arrangeras på Mantorps travbana. Notera att vi bjuds på en JACKPOT där vi spelar om 16 miljoner, samt att det är fyra uttagningslopp till Breeders' Crown på menyn. I dessa uttagningslopp är det de fyra främsta som går vidare.

Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar. 4 S.G. Dracarys i den andra avdelningen och 5 Kinglet Bird i den fjärde avdelningen.

V86 Tips Mantorp Onsdag 9/8

V86-1 4,6,10,11,12
V86-2 4 S.G. Dracarys
V86-3 1,2,4,8,9,10
V86-4 5 Kinglet Bird
V86-5 1,2,3,5,9,10
V86-6 7,9,10
V86-7 2,7,8
V86-8 1,4,7
4860 rader x 0,25 = 1250kr

DD Tips Mantorp Onsdag 9/8

DD1: 2,7,8
DD2: 1 Bedazzled Sox

3 rader x 70kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m auto
6 Lady Beluga visade senast direkt bra form efter ett kortare uppehåll. Hon gjorde det bra som tvåa via 07,5 sista 400m. Nu med lopp i kroppen bör formen vara än bättre ikväll och dessutom kan hon öppna snabbt när man laddar från start. Jag är inne på att Lady Beluga kommer före favoriten Demon från start och sedermera blir släppt till spets efter en bit. Väl i ledningen är Lady Beluga obesegrad på nio försök. En spännande tipsetta.

4 Demon har imponerat i de starter på svensk mark. Han har både visat styrka och inställning som räcker långt. Senast blev det visserligen galopp i ingången till upploppet och även om det fanns krafter kvar när galoppen kom är det inte vad man vill ha på en favorit. Men skulle Demon lyckas hålla ut Lady Beluga från start ligger vägen för spets öppen och i den positionen blir han sen svårslagen.

Måste även nämna 11 Faeza Zet som imponerat stort under hela året. Visst bakspår ikväll är inte det bästa, men skulle de bli lite tuff öppning från start är detta en individ som tål att gå ett rejält slutarv om så krävs. Segern näst senast på Solvalla var imponerande och skulle hon vara lika bra ikväll är Faeza Zet en given utmanare.

Min Vinnare: 6 Lady Beluga
Spets efter 500: 6 Lady Beluga
Skrällen:
Rankingen: A: 6,4,11 B 10,12,8,7,5 C 3,1,9,2

V86-2 2140m auto
Breeders' Crown för treåriga Hingstar/Valacker.

Här är jag inne på att 4 S.G. Dracarys enkelt tar sig till spets och sen bestämmer tempot på loppet från start till mål. För två starter sedan avslutade han sylvasst som tvåa bakom Expo Wise As i E3-finalen och det följdes sen upp med att enkelt vinna från ledningen senast. I min bok sticker S.G. Dracarys ut i loppet och när jag dessutom är inne på att han tidigt sitter i spets så kommer jag spika på V86.

Motbud
7 You To Class var ute i samma E3 final som S.G. Dracarys senast, men räckte aldrig till då. Men i försöket gången innan gjorde You To Class det bra som tvåa bakom just vinnaren Expo Wise As. Utgångsläget är kanske något hack för långt ut, men skulle You To Class hitta ett vettigt slagläge från start så är han det främsta motbudet till min spik på förhand.

Vid gardering är också 10 Kuiper tidig. Han gjorde det bra vid seger senast och han har verkligen visat att utvecklingen går framåt för varje start.

Min Vinnare: 4 S.G. Dracarys
Spets efter 500: 4 S.G. Dracarys
Skrällen:
Rankingen: A: 4 B 7,10,2,1,12,8 C 5,3,11,6,9

V86-3 2140m auto
4 Dexer Chatho har nu gjort två starter på svensk mark och senast var han tvåa i Gulddivisionen bakom Kentucky River. Han lever på sin styrka och även om Dexer Chatho gärna haft längre distans ikväll så är han ändå tipsetta i loppet. Men i en öppen Gulddivision är det trots allt givet att gardera honom.

1 Indy Rock kommer nu med tre lopp i kroppen efter en vinter nere i Frankrike och med tanke på att Indy Rock dessutom suttit fast i två av dessa starter samt galopperat så ska det bli spännande att se vad den franska hårdheten gjort med honom. Formen är betydligt bättre än vad resultatraden antyder och stall Untersteiner är optimistiska inför kvällens start. Löser det sig bara från innerspåret bakom bilen är Indy Rock given i striden.

Nämner även 8 Holy Water som varit ute i tuffa sällskap den senaste tiden. Han var bland annat tvåa bakom Ferrari Sisu i Eskilstuna för fem starter sedan. Utgångsläget ikväll är såklart ett minus men känslan är att han möter lämpligare motstånd ikväll och löser det sig bara någorlunda från start ska han inte nonchaleras på kupongen.

Jag måste även nämna kioskvältaren 2 Akilles Face. Här finns det kapacitet i överflöd, men samtidigt är han inte att lita på. Dock är 2% ett skämt och skulle han trava är jag inne på att han har bra segerchans så spm helt ospelad är Akilles Face ett givet streck.

Min Vinnare: 4 Dexer Chatho
Spets efter 500: 1 Indy Rock
Skrällen: 2 Akilles Face.
Rankingen: A: 4,1 B 8,2,10,9 C 6,5,7,3

V86-4 2140m auto
Breeders' Crown för treåriga ston.

Här är jag återigen inne på att det är spets och slut som gäller, men denna gången för 5 Kinglet Bird. Hon imponerade vid sin seger i försöket till E3 och blev i samband med den insatsen också hårt betrodd senast i själva finalen. I finalen stod Kinglet Bird för en klart bra insats även om hon fick ge sig på upploppet. Förklaringen kan vara att hon rest dåligt den dagen och inte kunde prestera max på grund av det. Sedan den starten har Kinglet Bird ingått i stall Daniel Redén och det ska ikväll bli spännande att se henne i första starten för honom. Jag är inne på att Kinglet Bird tidigt kör sig till spets och väl i den positionen ska sen segerchansen vara god. Spik!

Motbud
Ett givet motbud på förhand är 10 Knickers Sisu som också vann sitt E3-försök näst senast. Knickers Sisu stod sen för en rapp avslutning i finalen och slutade tillslut tvåa. Ikväll är utgångsläget missgynnande men skulle Knickers Sisu få ett passande lopp där det går lite för fort i den främre träffen från start är hon given vid gardering.

Nämner även 3 Monrose Wine som senast blev störd till galopp och den insatsen ska vi inte ta så hårt på. Men för två starter sedan visade Monrose Wine upp sitt kunnande, det var en andraplats bakom Larah Westwood som rök när galoppen kom snöpligt på upploppet.

Min Vinnare: 5 Kinglet Bird
Spets efter 500: 5 Kinglet Bird
Skrällen:
Rankingen: A: 5 B 10,3,6,1,4 C 9,8,11,7,12,2

V86-5 1640m auto
Ett öppet lopp där jag tippar 9 De Facto etta. Han har i de två senaste starterna inte pallat trycket som favorit på V75 och har nu fått ta igen sig inför ikväll. Men enligt rapporter ska De Facto vara redo att prestera bra direkt. Bricka nio ikväll ser jag nästan som ett plus för honom då De Facto tidigt kommer att sitta bra på det och bli det dessutom lite körning initialt kommer hans speed betala sig bra den sista biten.

Skrällen är 2 Putte som kommer med bra form. Han har vunnit fem av sina 13 starter under året och skulle han göra om insatsen från näst senast kommer Putte bli att räkna med ikväll från ett perfekt utgångar. Endast 4%!

Favorit just nu är 5 Global Difference som är en individ med bra inställning som kommer långt på sin hårdhet. Han tål att göra jobb på egen hand om så krävs och även om segrarna uteblivit på slutet så har också motståndet varit bra. Går inte att räkna bort ikväll även om han inte är en favorit jag vill hålla ensam i handen.

Min Vinnare: 9 De Facto
Spets efter 500: 3 Oligark Tooma
Skrällen: 2 Putte
Rankingen: A: 9,2 B 5,3,10,1,8,4,6 C 7,11,12

V86-6 2640m auto
Det är i V86-6 det ska kopplas grepp. Jag tar ställning och håller mig till tre skrällar. Procenten i nuläget ligger på 4% - 13% - 3%. Håll igång!

9 Kaxig In är en individ som jag vet att stall Untersteiner håller högt. Han imponerade på Vaggeryd för tre starter sedan när han vann från tillägg. Från stallet meddelar man att formen ska vara fortsatt bra. Utgångsläget är bra okej. Kaxig In kommer att sitta bra på det direkt från start och distansen är ett plus. Med lite klaff längs vägen kommer Kaxig In kunna blåsa ner samtliga sista 500 ikväll.

Tidig är också 7 Kyrie Eleison som har visat att han besitter höga toppar när han har dagen. Han är under utveckling och kan man i tärningen fortsätta utveckla travet hos Kyrie Eleison kommer han få en spännande framtid. Han kommer med två raka seger mot enklare hästar, men senast stannade klockan på 1.11 sista 500m. Nu blir det amerikansk vagn igen och även om han möter bra konkurrens ikväll är han given på min kupong.

Sista skrällen jag betalar för är 10 Excellent Diamond. Detta är en allround individ som kommer med bra form. Senast gjorde han jobbet på egen hand i loppet, men vann trots allt enkelt tillslut. Nu blir det amerikansk vagn för första gången vilket är spännande till endast 3% är han spännande ikväll.

Min Vinnare: 9 Kaxig In
Spets efter 500:
Skrällen: 10 Excellent Diamond
Rankingen: A: 9,7,10 B 1,2,3,5,11 C 8,6,12

V86-7 2140m auto
Breeders' Crown för fyraåriga ston.

2 Decision Maker har ikväll fått passande förutsättningar. Senaste insatsen är bara att glömma, då satte utgångsläget ner chanserna. Men för två starter sedan fick vi se hennes kunnande när hon slutade tvåa på 1.11,4 över distansen. Kunnandet är bra för klassen och från bricka tvåa är hon min troliga ledare i loppet. Väl i den positionen är sen Decision Maker hästen att slå.

7 Eirann tillhör de bättre i kullen, och gjorde det senast bra som trea i sitt försök till Stochampionatet. Dessförinnan var hon ute i Prix Diana Zet och mötte bra motstånd. Visst kommer hon behöva en del klaff med pensionerna ikväll, men Eirann lever på sin styrka och till låg procent är hon en tidig skräll i min bok.

Nämner även 8 Dea Grif som också flera gånger bevisat att hon besitter högt kunnande. Utgångsläget är vad det är ikväll, men skulle det bara lösa sig någorlunda med positionerna ska hon inte nonchaleras.

Min Vinnare: 2 Decision Maker
Spets efter 500: 2 Decision Maker
Skrällen: 8 Dea Grif
Rankingen: A: 2,7 B 8,3,11,4,1 C 5,9,12,6,10

V86-8 2140m auto
Breeders' Crown för fyraåriga hingstar och valacker.

Kan det vara dags för 1 Bedazzled Sox att återigen få sätta nosen först ikväll. Detta är en individ som alltid tillhört eliten i kullen och han skördade fina framgångar som treåring. Han har haft sämre utgångsläge i de två senaste starterna, men ikväll ser uppgiften bra ut. Från bricka ett kan han öppna bra och skulle han hålla upp spets från start kommer han inte bli lätt att ta sig förbi. Addera därtill amerikansk vagn och barfota runt om för första gången! Blir det så till start också är det mycket spännande. Tipsetta.

4 Staro Mack Crowe är en talangfull individ som alltid lovat mycket. Men det är först i de senaste starterna som vi verkligen fått se på hur högt kunnande han faktiskt besitter. Senast var man ute i Sprintermästaren och imponerande där som tvåa. Notera dock att om två veckor väntar Derbykval vilket är en faktor man ska bära med sig här. Men blir det inte allt för passivt upplägg ikväll så ska han ses som en tidig segerkandidat i loppet.

Vill även nämna 7 Dubai Kronos som Jerry Riordan alltid hållit högt. Utvecklingen pekar uppåt för fyraåringen som senast avslutade sylvasst över upploppet. Att Dubai Kronos har topparna för att tillhöra eliten i kullen råder det ingen tvekan om, men numera har han även visat sig vara mer stabil och kommer sakta men säkert växa in i eliten på fullaste allvar. Till 6% är han intressant ikväll trots att distansen kanske är ett halvvarv för kort.

Min Vinnare: 1 Bedazzled Sox
Spets efter 500: 1 Bedazzled Sox
Skrällen: 7 Dubai Kronos
Rankingen: A: 1 B 4,7,8,5,3,2,10 C 9,12,11,6

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto