V86 Tips Solvalla 11/8

Publicerad på 11 Aug 2021 - 00:28

DrTrav

DrTrav

11 Aug 2021 - 00:28

Onsdagens V86-tävlingar arrangeras av huvudstadsbanan Solvalla. Noterbart är att omgången kryddas av en jackpot på 13 Miljoner.

Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med tre spikar. 5 Champ Lane. i den första avdelningen, 3 Mister Invictus i i den femte avdelningen och 3 Margareta Tooma i den sjunde avdelningen.

V86 Tips Solvalla Onsdag 11/8
V86-1 5 Champ Lane.
V86-2 1,2,7,9,10
V86-3 1,2,3,4
V86-4 1,2,3,5,6
V86-5 3 Mister Invictus
V86-6 1,3,4,5,6,9
V86-7 3 Margareta Tooma
V86-8 1,2,3,4,5,6,10

4200 rader x 0,25 = 1050 kr

DD Tips Solvalla Onsdag 11/8
DD1: 3 Margareta Tooma
DD2: 1,2,3,4,5,6,10

7 rader x 30 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m volt
Vi inleder V86 spelet med att spika 5 Champ Lane. Han gjorde årsdebut och comeback i den senaste starten och vann på bra sätt från ledningen direkt. Ikväll är motståndet tuffare men Champ Lane vann med krafter kvar senast och bör gått framåt en hel del med en genomköraren innanför västen. Det är dessutom anmält barfota runt om vilket är ett plus. Man står 20m före de främsta motbuden och han är den troliga ledaren av loppet. Örjan Kihlström kör ikväll och han har tippat sig själv etta i hela fyra lopp under V86 spelet vilket inte hör till vanligheterna. Han låter klart optimistisk till denna uppsittningen. Spik.

Motbud
6 Global Undecided är en tuffing som i den senaste starten var ute med opassande förutsättningar men Global Undecided hängde på klart godkänt över kort distans. Nu med ett lopp i kroppen efter lite vila bör vi kunna förvänta oss en än bättre prestation ikväll. Litet startfält och längre distansen är två plusfaktorer. Ett givet streck vid gardering.

Nämner även 7 Remarkablee Feet som var väldigt bra i vintras och visade då upp vilken fin kapacitet han besitter. Har inte startat på lika kontinuerligt under våren/sommaren men visade i den senaste starten att formen är i antågande då han avslutade vasst. Täta starter nu ses som ett plus. En skräll för den som garderar loppet.

Min Vinnare: 5 Champ Lane
Spets efter 500m: 5 Champ Lane
Skrällen: 7 Remarkablee Feet
Ranking: A 5 B 6,7,4,3 C 2,8,9,1

V86-2 2140m auto
10 Felicia Zet har inlett karriären med tre raka andraplatser och enligt Örjan Kihlström som kört hästen vid två av dessa starterna så är det märkligt att hästen inte fått vinna ännu. Felicia Zet står verkligen på tur för seger. För två starter sedan gick hon 1.12 sista 1000m bakom Island Smart. I den senaste starten fick hon göra jobbet utvändigt om ledaren och var inte långt efter i mål. Med ett bättre utgångsläge ikväll hade även detta varit en gjuten spik. Men har istället har jag hittat några intressanta motbud som kommer med på systemet till låg procent.

9 Loaded Leila är halvsyster med Loaded Maria som var tvåa Breeders' Crown. Även detta treåriga sto har inlett sin karriär bra. Till kvällens start har hon fått två lopp i kroppen efter lite paus. Toppformen bör vara nära och skulle man ikväll få draghjälp av tipsettan kommer hon kunna avsluta vasst.

1 Mirci A'lir är kvick iväg från start och kommer leda loppet länge. Skulle Rikard N Skoglund som sitter i vagnen få fuska bort några meter i ledningen kan det räcka hela vägen till 6%.

Nämner även 2 Dior Lilly som till kvällens start ska lättas i balansen och har fått ett perfekt utgångsläge.

Min Vinnare: 10 Felicia Zet
Spets efter 500m: 1 Mirci A'lir
Skrällen: 9 Loaded Leila
Ranking: A 10 B 9,1,2,7,12,4 C 5,6,11,3,8

V86-3 2140m auto
4 Keira de Veluwe är en fyraåring som besitter hög kapacitet, men hon har även många galopper på kontot. I den senaste starten galopperade hon som hårt betrodd i ett kval till Stochampionatet. Vilket säger en del om hennes kapacitet när spelarkåren spelar ner henne så lågt. Håller hon sig bara till rätt gångart och lever upp till sin förmåga är hon ett givet segerbud i kvällens lopp. Knapp förstahäst i ett öppet lopp.

3 Honfleur Mearas gjorde även hon bort sig med galopp i den senaste starten, men till skillnad från Keira de Veluwe så var detta Honfleur Mearas första galopp i tävlingssammanhang. Dessförinnan har denna fyraåring två raka segrar på kontot. För två starter sedan vann hon från ledningen på lätta ben och hade sparade krafter över mål. Hon är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. Även om hon endast gjort fem starter i livet är hon påväg igenom klasserna och ska tas på allvar här.

Nämner även 2 Habit Silvio som är i bra form och sköt till vasst efter sen lucka i den senaste starten. För två starter sedan höll hon farten bra som tvåa efter ett lopp utvändigt om ledaren i ett långlopp. Formen är bra och från det här utgångsläget ska Björn Goops märr räknas in i segerstriden.

Min Vinnare: 4 Keira de Veluwe
Spets efter 500m: 3 Honfleur Mearas
Skrällen:
Ranking: A 4,3,2,1 B 7,9,8 C 10,11,5,6

V86-4 1640m auto
6 Boston Wise L. gjorde det bra senast efter att fått sen lucka på upploppet. Han sköt till vasst och klockan stannade på 09,8 sista 1000m. Då var loppet 2640m och ikväll är det kort distans vilket ses som ett plus för Boston Wise L. Han vann senast han startade på 1640m och visade då att han tål att göra en hel del jobb själv i loppen. I ett öppet fyra-åringslopp tippas han trots att han riskerar att få göra jobbet även ikväll.

3 Capricornus känns intressant på förhand ikväll. Han har nu fått två lopp i kroppen på svensk mark och bör närma sig toppform. Utgångsläget är bra och han kan öppna kvickt från start. I årsdebuten för två starter sedan mötte han bland annat Cyber Lane och hände med fullt godkänt utan att kunna blanda sig i någon segerstrid. I den senaste starten fick hästen en resa i rygg på ledaren. Han kunde inte riktigt följa ryggen den sista biten, men höll farten klart godkänt. Tränare Stefan Melander meddelade att hästen inte alls fungerade som bäst på barfota runt som Capricornus gick senast. Därför är det åter skor på hovarna ikväll och denna fyraåringen ska räknas tidigt.

Nämner även 2 Take the Credit som kan var en tänkbar skräll. Han var ute i samma lopp som Capricornus i den senaste starten. Ikväll är utgångsläget bättre och i ett litet fält är möjligheten stor att man får chansen trots ett snällt lopp. Tränas av Daniel Redén som har full form på stallet för dagen och detta kan vara en skräll värd att betala för.

Min Vinnare: 6 Boston Wise L.
Spets efter 500m: 1 Hector Sisu / 3 Capricornus
Skrällen: 2 Take the Credit
Ranking: A 6,3 B 1,2,5 C 4,7,8

V86-5 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 3 Mister Invictus. Detta är en individ som precis likt många andra Nurmos tränade hästar radat upp segrarna inledningsvis på karriären. Han kommer till kvällens start med tre segrar och en andraplats på sina fyra starter i livet. Kapaciteten är hög hos denna Ready Cash-avkomma. Med ett bra utgångsläge invändigt om de främsta motbuden ska Mister Invictus ha bra chans på att nå ledningen. Väl i den positionen har han två segrar på två försök och kommer på nytt bli svårslagen. Spik.

Motbud
7 White Walker är den enda som hittills lyckats besegra min spik. Men den gången var det White Walker som gick i ledningen, vilket inte lär bli scenariot ikväll. White Walker har dessutom varit borta efter den senaste starten vilket ses som ett litet frågetecken. Men kunnandet är högt och skulle man prestera på topp direkt kommer man utmana om segern i loppet.

Skrällen är 5 That's So Clever som var sjuk i sitt E3-kval senast men har gjort det bra före det. Skulle man vara lika bra som vid segern för tre starter sedan är detta en skräll man inte ska nonchalera vid gardering.

Min Vinnare: 3 Mister Invictus
Spets efter 500m: 3 Mister Invictus
Skrällen: 5 That's So Clever
Ranking: A 3 B 7,5,10,8,2 C 9,4,6,1

V86-6 2140m auto
1 Double O.Seven är en fyraårig valack som är under fin utveckling och har under sina sex starter i livet redan visat att han kan vinna både bakifrån och från ledningen. Double O.Seven är kvick iväg från start och lyckas Björn Goop hålla upp ledningen från start ikväll blir man inte lätt att ta sig förbi för övriga. Har tre segrar på sina sex starter så han vet vad som krävs för att sätta nosen först. Förstahäst.

4 Hannibal Face har nu fått ett lopp i kroppen efter att haft ett uppehåll på nästan fem månader. Hannibal Face stod direkt i comebacken för en bra insats och slutade tvåa, med det loppet i kroppen bör han rimligtvis gå framåt en hel del formmässigt till kvällens start. Erik Adielsson sitter upp i vagnen för första gången vilket är spännande. Kommer man bra till okej från start här är man med och gör upp om segern.

Nämner även 6 Excalibur Zet som vann på bra sätt i den senaste starten, loppet blev överpacat och gick i 10-fart första varvet. På minuskontot är att man varit struken efter det, men är Excalibur Zet bara i närheten av formen man visade senast så finns kunnande för att segerstrida ikväll också.

Min Vinnare: 1 Double O.Seven
Spets efter 500m: 1 Double O.Seven
Skrällen: 6 Excalibur Zet
Ranking: A 1 B 4,6,9,5,3,8,2 C 7,12,10,11

V86-7 2140m auto
Här hittar vi kvällens tredje och sista spik, 3 Margareta Tooma. Detta är en femåring som sticker ut i detta stolopp på förhand. Det handlar om en spårtrappa där det skiljer en hel del på intjänade pengar mellan flera av hästarna. Margareta Tooma har ikväll bricka tre, men hennes utgångsläge ikväll talar inte alls om vilket kapacitet hon besitter. Hon har betydligt bättre kunnande och kapacitet än vad hennes insprungna pengar antyder. Från bricka tre ikväll är det troligt att hon tidigt sitter i ledningen och väl i den positionen tror jag övriga får tufft att plocka ner henne. I den senaste starten vann hon en enklare spårtrappa på ett mersmakande sätt. Ulf Ohlsson som körde då satt med det norska huvudlaget oryckt. Margareta Tooma tränas av Daniel Redén som vi varit inne på tidigare förfogar över ett stall i högform. Ikväll är det Örjan Kihlström i vagnen som har vunnit med hästen tidigare, dessutom låter kusken själv optimistisk på förhand. Spik.

Motbud
9 Myse d'Erprion var med i en final senast men stod då tufft inne i loppet. För tre starter sedan visade man bra kunnande när hon gick bra efter galopp, klockan stannade då på 11,8 sista 1800m. Gör hon om en liknande prestation ikväll utan en galopp ses hon som främsta motbudet till min spik på förhand.

Nämner även 11 Zante Grif som är en vass avslutare. Hon behöver dock få det serverat och gå med i ryggar in på upploppet. Men skulle det klaffa med positionerna längs vägen ikväll kommer man passera många sista biten. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 3 Margareta Tooma
Spets efter 500m: 3 Margareta Tooma
Skrällen: 9 Myse d'Erprion
Ranking: A 3 B 9,11,15,12,2,1,14 C 5,4,8,6,10,7,13

V86-8 2640m auto
En öppen avslutning där jag streckar sju ekipage.

4 Mateo De Reve har imponerat såhär långt på svensk mark. På sina tre starter har det blivit två segrar och en andraplats. Femåringen imponerade stort på mig för två starter sedan när man vann med halva upploppet på Visby. Formen är på topp och det är återigen anmält amerikansk vagn, precis som vid segern på Visby. Står Mateo De Reve för en i närheten av en liknande prestationen på nytt ikväll blir han inte enkel för övriga att besegra. Förstastreck.

2 Bugatti Miles är tidig där bakom. Han är i grunden inte en sämre häst än Mateo De Reve, vilket han också visat vid flera tillfällen. Bugatti Miles är stark och rejäl och trivs över den längre distansen. Han har tre segrar på sina sju starter över distansen. För tre starter sedan vann man på bra sätt via 1.10 sista 800m och i den senaste starten gick man i mål som tvåa men var kanske den moraliska vinnaren av loppet. Formen är bra och från ett bra utgångsläge är man ett givet segerbud i loppet.

1 Amalencius B.B är kvick iväg från start och är obesegrad i ledningen på fyra försök. Amalencius B.B är även stark och rejäl vilket han visat genom att ta tre segrar på fyra försök över lång distans. Håller troligtvis upp innerspåret från start och kommer sen leda loppet länge.

3 Suarez besitter bra kunnande och har kapacitet för att blanda sig i segerstriden, men formen är svårbedömd då han inte startat sedan i slutet av Maj. Ska ändå inte nonchaleras vid gardering ikväll.

Nämner även 5 Made of Stars som lever på sin styrka, han är ikväll distansgynnad och är härdad på V75. Ikväll är det första starten sedan i mitten av Maj. Men är man väl förberedd direkt kan man inte nonchaleras i ett öppet lopp.

Min Vinnare: 4 Mateo De Reve
Spets efter 500m: 1 Amalencius B.B
Skrällen: 1 Amalencius B.B / 3 Suarez
Ranking: A 4,2 B 1,3,5,10,6,12,9 C 7,8,11

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto