V86 Tips Solvalla 16/6

Publicerad på 16 Jun 2021 - 00:50

DrTrav

DrTrav

16 Jun 2021 - 00:50

Det är V86 från Solvalla på Onsdag med start 19.20 och det är en fantastisk sportslig omgång man har lyckats skrapa ihop och det är väldigt hög klass på tävlingarna rakt igenom och även spelvärdet känns högt.
Jag spelar med tre spikar i omgången. Jag spikar Helluva Am i V86-1 samt 5 Asteroid i V86-5 och sen avslutar jag omgången med en riktig “chansspik” i 9 Selected News som i skrivande stund endast är spelad till 5%. Motståndet är stenhårt men kan inte låta bli att spika till den spelprocenten även om hon troligtvis kommer tränad en del fram till spelstopp.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Solvalla Onsdag 16/6
V86-1 1 Helluva Am
V86-2 2.4.6
V86-3 3.4.6.8
V86-4 2.3.7.8.10.12
V86-5 5 Asteroid
V86-6 1.2.3.4.6.9.11
V86-7 2.3.4.5.6.7.9.11.12
V86-8 9 Selected News

4032 rader x 0,25 kr = 1008kr

DD-tips Solvalla 16/6
DD-1 3.4.5.6.7.9.11.12
DD-2 9 Selected News

8 Rader x 30kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1640m Volt
Jag går ut hårt den här omgången och väljer att spika 1 Helluva Am som får Magnus A Djuse i sulkyn för första gången. Djuse är skicklig på att pricka rätt i volten och jag tror att han lyckas hålla ut sina konkurrenter från start och sitter i ledningen omgående. Hästen håller toppform för dagen och var mycket bra som tvåa senast från ett omöjligt utgångsläge. Även om det finns minst sagt värdiga motståndare i framför allt 9 Hevin Boko, tror jag att Djuse kommer göra det svårt för hästarna på tillägg och över den korta distansen tror jag att Helluva Am håller tillräckligt bra form för dagen för att hålla undan från ledningen.
Det är ingen tvekan om att Hevin Boko är en bättre och mer meriterad häst men att stå tjugo meter bakom, över kort distans är tufft. Min känsla är att det blir svårt att hinna dit och jag väljer att ta ställning i den inledande avdelningen.

Motbud
9 Hevin Boko är den självklara utmanaren till min spik och det är loppets bästa häst. Hon är äldre och mer rutinerad än min spik och slog hästar som Wild Love och Dear Driend under fjolåret. Årsdebuten var positiv när hon efter ett lopp i ryggen på ledaren, kunde hota mycket duktiga Billie De Montfort när chansen kom över upploppet och hon var inte långt ifrån att vinna loppet. Nu är det enklare emot och ett litet fält talar för att det inte blir några större trafikproblem under vägen, och det kan vara så att hon bara visar sig vara bäst här. Det låter även positivt från stallet, hästen tränar bra och rapporterna är goda och Nurmos tror att hästen har gått framåt ytterligare nu och tror själv på en toppchans. Det är dock inte lätt att ta in tjugo meter, på en snabb sommarbana och i en svår omgång väljer jag att ta ställning för 1 Helluva Am. Om tar man två hästar på kupongen, tror jag att man kan känna sig relativt trygg.

Vidare nämner jag 10 Dixie Brick som är jämn i sina prestationer och kanske kan få lite draghjälp av stallkamraten under vägen.

3 Ies Juvel har hittat toppformen och är inte helt borta här, även om motståndet är tufft. Hon har en vass speed den sista biten och kommer säkerligen att gå fort över upploppet nu också.

Min Vinnare: 1 Helluva Am
Spets efter 500m: 1 Helluva Am
Skrällen: 3 Ies Juvel
Rankingen A: 1.9 B: 3.10.6 C: 7.2.8.5.4

V86-2 2140m Auto
6 Mellby Illusion har inte startat sedan i februari när han hade en sämre dag på jobbet och tappade stilen.
Han inledde annars karriären lovande med fyra segrar och en andraplats på fem försök, och det här är en mycket talangfull fyraåring. Nu återkommer man alltså efter en tids frånvaro men Timo Nurmos hästar är allt som oftast väl förberedda och skulle han hitta till ledningen är det här en mycket god segerchans. Det är anmält barfota för första gången med man har varit tydliga med att man kommer att testa i värmning först innan man tar något definitivt beslut. Det finns några startsnabba hästar invändigt som skulle kunna ställa till det för favoriten och jag vill ha med ytterligare två hästar på kupongen.

2 Call To The Bar kan öppna fort och även om invändiga Gina Lollobrigida är ruskigt snabb från start så är jag inne på att Call To The Bar tar sig förbi och sitter i ledningen. Han var inte lika bra i den senaste starten på V75 men imponerade vid två raka segrar innan dess och jag tror att han helt enkelt bara hade en sämre dag och att formen fortfarande är på plats. Hittar han till ledningen tror jag att man väljer att köra i den positionen och då kan han bli svårfångad.Han är inte beroende av någon ledning och från det här läget borde han kunna få en bra resa oavsett.

4 Comes With Age är väldigt kapabel men även osäker. Senast visade han sig från sin bästa sida och vann från ledningen efter ett mycket snabbt slutvarv. Det blir svårt att hitta till ledningen nu men han har varit ute och matchats mot de bästa i kullen och det här motståndet känns klart överkomligt.

Jag försöker låsa loppet på tre hästar men streckar man vidare så kan 1 Gina Lollobrigada bli farlig om hon lyckas lyckas försvara sitt innerspår även om det såklart är tuffare nu när hon mer eller mindre bara ställs mot hingstar och valacker.

För den som letar en jätteskräll nämner jag 3 Rio Alta Wine som har galopperat i årets båda starter och dessutom varit struken efter det. Det lämnar såklart frågetecken för var han står för dagen men han har visat bra fart och vann tre lopp under fjolåret. Från ett bra läge kan det vara en rolig markering som ospelad.

Min Vinnare: 2 Call To The Bar
Spets efter 500m: 1 Gina Lollobrigada/2 Call To The Bar/ 6 Mellby Illusion
Skrällen: 4 Comes With Age
Rankingen: A: 2.6.4 B:1.3.7.8.9 C: 11.12.10.5

V86-3 2140m Auto
8 Admiral As ska såklart vara favorit och med tanke på att man pratar om Elitloppet nästa år med den här hästen så är det såklart en bra chans att man vinner det här loppet. Det är ett litet fält, vilket är en klar fördel med tanke på det besvärliga utgångsläget. Han blir dock väldigt stor favorit och även om han verkar ha blivit allt mer stabil så galopperade han vid ett par tillfällen under fjolåret och det finns några intressanta motståndare som rensar bra vid favoritfall. Vi får hoppas att konkurrenterna vill tävla nu och jag garderar, fullt medveten om att det här är en toppchans.

4 Global Adventure öppnar fortare än Admiral As och om Uhrberg inte är intresserad av någon lending så är det stor chans att Erik är först fram för att överta ledningen och med tanke på hur höga tankar Erik har om hästen så blir jag förvånad om han släpper ledningen till Admiral As om så blir fallet. Han tål dock att göra jobb på egen hand och om Admiral As har en sämre dag på jobbet kan han vinna ändå.

3 Osterc känns lite på gång nu och han kan öppna fort från start och det skulle vara spännande att se honom testas i ledningen. Han är anmäld barfota runt om för första gången i karriären och det är förhoppningsvis en fingervisning om att man vill tävla här.

6 Summit In Sight väntar jag lite på att det ska lossna för på allvar och även om han normalt sett möter några för bra så är han nog inte helt borta här om det klaffar.

Min Vinnare: 8 Admiral As
Spets efter 500m: 3 Osterc/4 Global Adventure
Skrällen: 6 Summit In Sight
Rankingen: A: 8 B: 4.3.6 C: 2.7.5.1

V86-4 2140m Volt
12 Cactus blev det fel för senast när han efter en tuff öppning fick söka sig ner i ryggen på ledaren. Hon fick sedan en trött rygg att gå i och kunde inte göra sig själv rättvisa. Det finns några bra motståndare på den främre volten och det får inte strula allt för mycket från det här läget, men Örjan Kihlström brukar vara duktig på att måtta in över upploppet och det är trots allt en ganska vettigt uppgift nu. Det är mitt förstaval i loppet men jag tycker att loppet kräver gardering.

7 Mill Cava startade på Åmål senast och den starten är bara att glömma. Hon galopperade inledningsvis och hamnade långt bak i fältet och på Åmål är det väldigt svårt att ta något bakifrån. Hon har återigen fått ett springspår och är väldigt snabb den första biten, och från ledningen gör hon sina bästa lopp. Hon är alltjämt obesegrad från ledningen på två försök och Ulf Ohlsson har kört hästen vid två tillfällen tidigare, båda har slutat med seger. Hon blir inte lätt att plocka ner om hon sitter i tät, men möter samtidigt tuffa hästar nu.

3 Keira De Veluwe har ett högt kunnande men har också galopperat vid tre av sina fem senaste starter. Intrycket i årsdebuten senast var annars mycket bra och om hon håller sig i rätt gångart känns hon spännande nu.

Jag nämner även en smällkaramell i form av 8 Bianca Sisa som har fart och gjorde ett kanonlopp i Norge senast när hon vann med gott om krafter kvar över mål mot bra motstånd. Det är ännu tuffare emot nu såklart men till 1 % tycker jag hon känns given på kupongen.

Jag betalar även för 3 Breidabliks Nubbe samt 10 Xhantis Delicious.

Min Vinnare: 12 Cactus
Spets efter 500m: 7 Mill Cava
Skrällen: 8 Bianca Sisa
Rankingen A: 12.7.3 B:3.10.8.11.13.6.15 C: 9.1.4.2.14.5

V86-5 1640m Auto
Här kommer min andra spik i omgången i ett lopp där jag tycker att två hästar sticker ut kapacitetsmässigt.
3 Cash Maker är förmodligen en bättre häst än 5 Asteroid i grund och botten men 5 Asteroid är Snabbare från start och jag tror att Björn Goop lyckas ta sig förbi den första biten i ledningen och då är mycket av loppet vunnet. Visst, segrarna på slutet har varit pliktskyldiga i enklare gäng men har har långt ifrån gått i botten och har vunnit i överlägsen stil. Nu går han upp rejält i klass men jag tror han är redo för en topprestation här och även om det blir en spännande duell mot 3 Cash Maker så tror jag att han är bra nog att hålla undan från ledningen.

Motbud
3 Cash Maker är förmodligen loppets bästa häst men jag tror som sagt inte att han lyckas hålla ut 5 Asteroid från start men om Örjan hittar till tät, blir han såklart mycket svårslagen. Jag tror dock att han får trava utvändigt om min spik nu och jag är inte övertygad om att han kan vinna den vägen över kort distans, även om det inte är någon omöjlighet.

Skulle det bli lite körning mellan ovan nämnda hästar så kommer framför allt 8 Chopin Gar in i matchen. Det är en talangfull häst som är under utveckling och i skrivande stund är han anmäld med barfotabalans samt bike för första gången i karriären, vilket skulle kunna ge en bra effekt.

Jag nämner även 1 Ambrosius som ser ut att göra samma ändringar som Chopin Gar och om det löser sig från innerspåret är han inte otänkbar om det skulle bli högt tempo där framme.

Min Vinnare: 5 Asteriod
Spets efter 500m: 5 Asteriod
Skrällen: 8 Chopin Gar
Rankingen A: 5.3 B: 8.1.4.6 C: 2.7

V86-6 2140m Auto
6 Zap Di Girifalco känns allt mer på gång nu i regi Gocciadoro och jag tror att han är redo för en riktigt bra insats nu och det var ett fint intryck från ledningen senast i ett enklare gäng. Nu lättas han ytterligare i balansen och som jag läser loppet kommer han att sitta i ledningen efter ett par hundra meter eftersom jag inte tror att Linda Sedström svarar med startsnabba Final Dream. Det finns dock risk att han får starka Born Unicorn utvändigt om sig tidigt som var ute i Harper Hannover senast, och då får han bekänna färg.

4 Born Unicorn var femma i Harper Hannover och går ner rejält i klass till den här starten och han tål att göra mycket jobb på egen hand. Jag tror att Örjan kommer att vara offensiv och han räds troligen inte dödens mot det här sällskapet. Jag blir inte alls förvånad om han vinner den tunga vägen men det kan blir bra fart det sista varvet med Zap DI Girifalco i ledningen och Born Unicorn utvändigt och det skulle kunna gynna övriga ekipage och jag vill betala för ganska många hästar här.

11 Rotate har visat sanslös form länge nu och har bland annat slagit Hail Mary. Han verkar tåla att göra hur mycket jobb som helst under vägen och har även visat sig vara vass på speed. Det har varit en otrolig utveckling under året och trots ett svårt utgångsläge är han inte borta.

2 Rally Hans är på gång och ser ut att vara i ett bra skick för dagen. Skulle det bli fart på loppet så har han en vass speed den sista biten, och det kan vara en rolig skräll i loppet från ett bra läge.

Jag betalar även för 3 Final Dream som får en bra resa på innerspåret och 9 Sandsjöns Enzo som Lugauer låter optimistisk med.

1 Viking Brodde som avslutade vasst på V75-senast får sista markeringen.

Min Vinnare: 6 Zap Di Girifalco
Spets efter 500m: 6 Zap Di Girifalco
Skrällen: 2 Rally Hans
Rankingen A: 6.4 B: 11.2.9.3.1 C:5.12.8

V86-7 1640m Auto
5 Oxidizer är jag väldigt förtjust i och han visade senast inom V75 att han kan öppna riktigt fort från start. Han forcerades till tät från ett sjunde-spår i en våldsam öppning och han fick därefter några tryckare under vägen, vilket gav stumma ben till slut. Skulle han komma till tät här utan att det kostar för mycket så är det förmodligen en bra chans till en snabb revansch men han ska ses med goda chanser oavsett och tål olika upplägg.

Jag har dock svårt att få grepp om loppet med flera startsnabba ekipage och det känns som att det kan bli ett rivigt lopp, och jag får känsla för att det skulle kunna skrälla i det här loppet.

7 Dark Roadster är en mycket bra sprinter och trots ett spår långt ut på vingen så är spets långt ifrån någon omöjlighet. Skulle han hitta till spets brukar han inte vara lätt att besegra och han höll klart bra som tvåa senast efter ett tufft tempo och gick 1.09.9 över aktuell distans.

3 Boston Wise L var ute i Harper Hannover senast och motståndet är mer överkomligt nu och före det loppet hade han fyra raka segrar i raden. Även om han förmodligen kan öppna ännu Snabbare än han visat tidigare så blir det svårt att hitta ledningen härifrån men med tanke på vilka hästar han mötte senast så måste han såklart räknas nu.

4 Kate Baldwin gick oerhört fort senast och hängde med bra i en snabb avslutning bakom Sister Sledge och Bepi Bi som stod för sanslöst bra insatser och det är hästar som skulle kunna vara med i Elitloppet framöver. Med ett högt tempo och rätt ryggar under vägen så skulle hon kunna vara en obehaglig överraskning för de som tror på favoriterna.

9 Take The Credit var ute över en ovan distans senast och kort distans borde passa hästen bättre. Det krävs såklart tempo och lite tur med positioner under vägen för att komma in i matchen men det känns som en häst som kommer att ta fina kliv framöver och han borde ha gått framåt med ett lopp i kroppen.
Jag betalar även för 6 Miracle Tile, 11 Whelk samt 12 Usain Töll.

Min Vinnare: 5 Oxidizer
Spets efter 500m: 5 Oxiidizer / 7 Dark Roadster
Skrällen: 4 Kate Baldwin
Rankingen A: 5.7.3 B: 4.9.6.11.12 C: 2.8.1

V86-8 2140m Auto
Jag avslutar omgången med att spika 9 Selected News som är spelad till endast 5 % i skrivande stund.
Det är såklart ett långskott, men det är förmodligen inte många gånger vi kommer att få honom till så låg spelprocent framöver. Motståndet är stenhårt och skulle 5 Mister Hercules ta sig förbi invändiga 3 Mr Mah Can från start och hitta till ledningen så är loppet med stor sannolikhet över, och min spik får mycket svårt att vinna loppet. Jag är dock inne på att Robert Bergh kommer att göra allt han kan för att hålla ut Mister Hercules från start och det känns som att det skulle kunna bli ett hårt tempo där framme. Selected News är förvisso inte helt att lita på och galopperade senast men jag tycker att det här är en klasshäst i grund och botten och intrycket vid segern i ett enklare gäng näst senast var bländande. Det krävs såklart lite tur med positioner under vägen men jag tror att Hans-Owe Sundberg kommer kunna igenom bra från sitt bakspår och vara med i den främre träffen tidigt och jag tror att Selected News blir livsfarlig över upploppet.
Till rådande spelprocent avslutar jag omgången med en fräck spik men det skulle såklart kunna ändras till spelstopp. Hur som helst är det ett spännande drag i loppet och given på min kupong.

Motbud
5 Mister Hercules gick en kanontid senast och var mycket bra som trea från ett besvärligt utgångsläge i “Ina Scotts Ära” där en mycket fin Önas Prince vann från ledningen. Skulle Örjan lyckas med att ta sig förbi Mr Mah Can från början och hitta till ledningen, vilket inte är någon omöjlighet så är det här med stor sannolikhet vinnaren i loppet. Det kan dock bli grovjobb under vägen och även om han är bra nog att vinna den vägen också så kan det bli ett tufft lopp och motståndet är av hög klass.

3 Mr Mah Can kan öppna fort från start och gör sina bästa lopp i ledningen och har vunnit fem gånger från den positionen på sex försök. Han lyckades inte försvara ledningen senast men visade ändå fortsatt form bakom hästar och avslutade snabbt när luckan uppenbarade sig. Håller han ut utvändiga ekipage från start, kommer han att bita ifrån sig bra. Det kan dock kosta för att lyckas med det och det kan bli trötta ben till slut.

6 San Moteur är en högklassig häst som var tvåa i kriteriet under fjolåret och kapacitetsmässigt är det en allvarlig utmanare. Han har dock inte startat sedan i november och det är såklart ett frågetecken vart han står i årsdebuten. Det låter bra från stallet som att han är redo för en bra insats omgående men känslan är att det är väl tufft att begära någon seger nu.

Det här är ett otroligt högklassigt lopp som avslutar omgången och att duktiga hästar som 4 Henry Flyer Sisu, 7 Chiru och 11 Hell Bent for Am är på spelade till singelprocent talar sitt tydliga språk.

Min Vinnare: 9 Selected News
Spets efter 500m: 3 Mr Mah Can / 5 Mister Hercules
Skrällen: 9 Selected News
Rankingen A: 9.5.3 B: 6.4.7.11 C: 12.1.2.10.8

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto