V86 Tips Solvalla 21/6

Publicerad på 20 Jun 2023 - 23:00

DrTrav

DrTrav

20 Jun 2023 - 23:00

Onsdagens V86-tävlingar arrangeras av huvudstadsbanan Solvalla. Nedan följer mina V86-tips.

Vill även skicka med en sommarhälsning till alla er följare där ute. Från och med 26/6 till 16/7 kommer jag vara på semester och resande fot. Detta innebär att blogginlägg under denna period inte kommer att ske med samma frekvens. Jag kommer lägga fokus på att som ALLTID komma med blogginlägg inför V75 och även i den mån tiden finns även ge er min syn på V86-omgångarna. Dock får vardagstravet stå till sidan under dessa 3v. Så nu jag vill bara önska er alla där ute en glad sommar och så kommer jag tillbaka i full blom sen igen den 17/7. Däremot kommer vårt Travmagasin publiceras precis som vanligt inför våra V75- och V86 omgångar hela sommaren, så häng gärna med oss där!

Jag spelar med två spikar. 2 Jikken i den andra avdelningen och 3 Safira Diablo i den sjunde avdelningen.

V86 Tips Solvalla Onsdag 21/6
V86-1 3,4,5,6,7
V86-2 2 Jikken
V86-3 1,4,6,7
V86-4 1,3,7,8
V86-5 1,2,3,4,5,6,7,8,9
V86-6 4,5
V86-7 3 Safira Diablo
V86-8 1,2,8,9

5760 rader x 0,25 = 1440 kr

DD Tips Solvalla Onsdag 21/6
DD1: 3 Safira Diablo
DD2: 1,2,8,9

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m auto
Omgångens stora skrik kommer ikväll att bli 3 Ikaros Sisu. Detta är en individ som tävlade framgångsrikt hos Thomas Uhrberg tidigare och var bland annat finalist i Breeders’ Crown förra året. Numera återfinns hästen hos Timo Nurmos och på ikväll är det comeback för honom. Vi vet om att Nurmos hästar sällan behöver lopp i kroppen och dessutom är det anmält barfota runt om och amerikansk vagn för första gången ikväll vilket är spännande. Känslan är att Magnus A Djuse kommer ha att köra med ikväll! Tipsetta.

4 High On Pepper är en rejäl individ som tillhör de starkaste vi har. Efter fyra raka seger var han näst senast ute i Örebro I´nt, han såg inte som bäst ute före tävlingarna då men stod i loppet för en rejäl prestation som trea trots galopp. Senast var han ute i Harper Hanovers och jag hade kanske förväntat mig mer av High On Pepper. Därav är det lite frågetecken på formen nu. Men på kapacitet kommer han med på lappen, men High On Pepper är ingen favorit jag vill luta mig emot ikväll.

Måste även lyfta fram 7 Power Doc som är en glänsare. Han är kvick i benen och skulle gynnas ikväll om det blir tempo på loppet från start. Power Doc kommer att fälla många den sista biten med sin avslutning.

Min Vinnare: 3 Ikaros Sisu.
Spets efter 500m: 3 Ikaros Sisu.
Skrällen: 7 Power Doc
Rankingen A: 3 B 4,7,6,5,1,2 C -

V86-2 2140m volt
Nu är det dags för 2 Jikken. Jag tar ställning och spikar! Senast var han ute i finalen av Kungapokalen i loppet hamnade han för långt bak från start och efter ett långsamt första varv kunde han aldrig blanda sig i segerstriden. Men formen finns där och han har hanterat voltstart förnuftigt tidigare. Ikväll går han även ner i klass och i min bok kör sig Jikken tidigt till spets och från den positionen talar mycket för att han leder hela vägen. Spik!

Motbud
5 Ruger var sjuk för två starter sedan och behövde loppet i kroppen senast. Men nu kommer han med lopp i kroppen och man rycker dessutom samtliga skor vilket är spännande. Utgångsläget är vad det är, men löser det sig bara från start är Ruger en given utmanare i loppet.

Nämner även 8 Gordini Brick som besitter bra kapacitet. Han vann hälften av sina tolv starter under 2022 och även om det blev galopp i comebacken senast är han normalt sett ingen osäker travare. Ikväll ska han även gå med stängt huvudlag och rycktussar vilket är spännande.

Min Vinnare: 2 Jikken
Spets efter 500m: 2 Jikken
Skrällen: 8 Gordini Brick
Rankingen A: 2 B 5,8,6,1,4 C 3,7,10,8

V86-3 2140m auto
4 Celiaz är en häst jag gillar och som i debuten inte kunde nå Balotelli Face men senast gick jag rakt ut på honom, då vann han under Elitloppshelgen efter att plockat ner 1 Isabelle Cash efter ett rejält slutvarv. Ikväll får Carl Johan Jepson chansen i vagnen vilket är spännande. Från ett bra utgångsläge bör Celiaz kunna få ett bra lopp och hon kan dessutom vinna på olika sätt. Anmält barfota runt om nu är också spännande.

7 Faeza Zet har gjort det bra iår. Hon är jämn och säker i sina prestationer. Det har blivit tre segrar och en andraplats på de fyra senaste starterna. Senast vann hon på överlägset sätt via 09,3 i 800m. Ikväll möter hon visserligen tuffare motstånd, men det är knappast något som skrämmer Faeza Zet.

Nämner även 6 Ivanka Amok som senast stod för en mersmaklande årsdebut. Trots galopp i första sväng kom hon tillbaka starkt och slutade tvåa efter en rejäl avslutning. Ivanka Amok är stark och rejäl och ska inte nonchaleras vid gradering.

Min Vinnare: 4 Celiaz
Spets efter 500m:
Skrällen: 1 Isabelle Cash
Rankingen A: 4,7 B 6,1,2,3 C 8,5

V86-4 2140m auto
Världsstjärnan 8 Joviality vann Drottning Silvias Pokal för två starter sedan enkelt Hon har nu över mäktiga 19,5 miljoner på kontot och trots en bra prestation senast i Fyraåringseliten under Elitloppshelgen kunde hon inte rå på Jazzy Perrine. Joviality står för klassen i loppet här men hon missgynnas av sitt svåra utgångsläge och det är inte helt givet vart hon kommer hamna från start. Visst, löser det sig bara någorlunda ska hon ha toppchans att vinna ikväll på barfota balansen. Men som favorit vattnas det ändå i munnen att försöka fälla.

7 Queen Belina visade härlig utveckling under förra året. Senast handlade det om årsdebut, och då vann hon trots något galoppsteg under slutrundan. Men nu har hon lopp i kroppen och får dessutom Björn Goop i vagnen vilket känns spännande. Med ett offensivt upplägg från start skulle Queen Belina dessutom kunna sitta i spets efter en bit och i den positionen blir hon inte enkel att ta sig förbi.

Nämner även 3 O’Mara Zon som avslutade bra senast och var då inte så långt efter Joviality i mål. O’Mara Zon är kvick i benen och även hon är ett spets alternativ initialt. Men även med rygglopp kommer hon kunna avsluta snabbt den sista biten med lucka.

Min Vinnare: 8 Joviality
Spets efter 500m: 7 Queen Belina / 3 O’Mara Zon
Skrällen: 3 O’Mara Zon
Rankingen A: 8,7 B 3,1 C 9,6,4,2

V86-5 2140m auto
Ett öppet lopp där målarpenseln åker fram.

Jag lyfter i första hand fram 9 Impressive Sisu som det nu ser ut att ha lossnat för. Senast vann han på bra sätt med den amerikanska vagnen på. Klockan stannade på 11,4 sista 1000m. Att Petri Salmela har uppåtform på stallet för dagen, det ska heller inte nonchaleras. Ikväll väntar ett lopp bakifrån, men med lite fart på loppet från start är jag inne på att Impressive Sisu kommer kunna svepa fältet under slutrundan.

Skrällen är 6 Valmar E.W. har inlett året lovande och senast föll han verkligen med fallag i topp på V75. Han är ingen blixt från start och kommer behöva lite tur med positionerna från start men sett till det Valmar E.W. visat upp på slutet är 6% i underkant och han är tidig på kupongen.

Favoriten är också given, 4 Lipton Scott stod för en rejäl årsdebut senast och gynnas ikväll av sitt framspår. Han är kvick iväg från start och skulle han komma till spets är sen Lipton Scott hästen att slå.

Min Vinnare: 9 Impressive Sisu
Spets efter 500m: 4 Lipton Scott
Skrällen: 6 Valmar E.W.
Rankingen A: 9,6,4 B 3,1,5,8,2,7 C 10,12,11

V86-6 2140m auto
5 Imperatur Am är en härlig individ som segrat i nio av sina 13 starter. Kapaciteten är hög och förra året var han en av finalisterna i Svenskt Travderbyt. Senast var han ute i styrkeprovet Harper Hanovers och imponerade som trea. Han står bra inne i klassen här och med sin styrka är han heller inte beroende av något speciellt lopp för att segerstrida. Ett spikförslag för den som söker ytterligare en spik på kupongen.

Jag kan dock inte släppa 4 Cronos Degli Dei som fått spår innanför favoriten vilket är ett plus. Formen är svårbedömd, men av det man kunnat se från starterna i Italien är detta en härlig travare som nu jagar revansch efter plumpen senast. Han står perfekt inne i loppet och han är min troliga ledare efter en bit. Ska bli spännande att se om Cronos Degli Dei kan bjuda upp till fight kväll.

Min Vinnare: 5 Imperatur Am
Spets efter 500m: 4 Cronos Degli Dei
Skrällen:
Rankingen A: 5,4 B 1,2,12,10 C 7,8,9,3,6,11

V86-7 2640m volt
Här hittar vi mitt stora drag i omgången. Jag kommer gå rakt ut på 3 Safira Diablo till endast 4%!!!! Detta är nämligen en häst stall Untersteiner hållit högt hela tiden. Men hon har brottats en hel del med halsproblem vilket gjort att Safira Diablo inte kunnat rättfärdigat sig själv på tävlingsbanan hela tiden. Men nu är hon halsopererad och visserligen gör hon första starten efter lång vila. Dock har Safira Diablo fått två banjobb inför ikväll och jag är helt säker på att Johan Untersteiner vet vad han gör när resan går mot Stockholm ikväll. Peter Untersteiner meddelar även själv att detta ska vara en fin häst och att hon är redo för en bra insats direkt. Jag väljer därför att gå all in ikväll nu innan alla andra hunnit hoppa på tåget. SPIK!

Motbud
13 Precious Thing visade fin utveckling under fjolåret. Hon vann bland annat ett försök till tyska Stoderbyt men gjorde dessvärre bort sig med galopp i finalen. I år har utvecklingen fortsatt för Precious Thing som visat att hon står bra inne i klassen. Hårdheten som hon nu byggt upp bör kunna betala sig bra i dessa typer av lopp över den längre distansen. Given utmanare till segern för den som föredrar.

Nämner även 11 Ultra Violet som André Eklundh håller högt. Hon har nu på slutet dessutom börjat fått utdelning på sin talang. Det har blivit fyra segrare på de sex senaste starterna. Hon har dessutom övertygat vid flera starter och löser hon bara uppgiften med bricka fyra i volten ikväll kommer hon att vara långt framme när mållinjen närmar sig ikväll.

Min Vinnare: 3 Safira Diablo
Spets efter 500m:
Skrällen: 13 Precious Thing
Rankingen A: 3 B 13,11,9,6,2,14,7,1,4 C 5,8,12,10,15

V86-8 2140m auto
Prix Readly Express med 600.000kr i förstapris.

8 Bedazzled Sox har imponerat stort genom hela sin karriär. Han har tjänat över fem miljoner på sina 18 starter i livet och är den som hittills visat högst kunnande av samtliga i loppet hittills. Men ikväll ställer utgångsläget till det, men det är ett litet startfält vilket gör att han trots allt kan hamna okej på det från start. Bedazzled Sox är allround och är inte beroende av ett speciellt lopp och han är given i segerstriden även från bricka åtta. Men däremot är han inte en favorit jag vill hålla ensam i handen ikväll.

Jag är inne på att 2 Greensboro Zet är redo för att mäta sina krafter på allvar ikväll. Senast vann han övertygande mot enklare konkurrenter. Han kan öppna snabbt och har fått ett bra utgångsläge. I min bok står det att Greensboro Zet kommer få ett bra lopp och är en tidig segerkandidat. Till 12% betalar jag tidigt för honom.

9 Hustle Rain fick senast ett tufft lopp i Kungapokalen, men han gjorde det klart bra trots allt. Visst hade ett framspår varit ett plus för Hustle Rain men från bricka nio kommer han tidigt kunna sitta bra på det och blir det bara lite tempo på loppet från start kan vi räkna med han bjuds in i matchen och om inte kan vi troligtvis räkna med att Magnus A Djuse kommer ladda framåt tidigt. 16% är intressant.

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto