V86 Tips Solvalla & Åby 12/4

Publicerad på 11 Apr 2023 - 22:54

DrTrav

DrTrav

11 Apr 2023 - 22:54

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Åby & Solvalla. Noterbart är även att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå på upploppet. Vi spelar dessutom om en JACKPOT på 16 Miljoner. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar på systemet, 8 Coquaholy i den fjärde avdelningen och 5 Brilliantsky i den sjätte avdelningen.

V86 Tips Åby/Solvalla 12/4
V86-1 2,3,4,5,11
V86-2 1,4
V86-3 1,8,9,10,11,12,14
V86-4 8 Coquaholy
V86-5 2,4,5,11,12,13,14
V86-6 5 Brilliantsky
V86-7 1,4,6,7
V86-8 1,6,7

5880 rader x 0,25 = 1470 kr

DD Tips Åby/Solvalla 12/4
DD1: 4,6,7
DD2: 1,6,7

9 rader x 30 kr = 270 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m auto
3 Riverdale Z. har startat karriären lovande och ser ut att ha en spännande framtid framför sig. Han är obesegrad efter fyra starter och segrarna är tagna på imponerande sätt. Ikväll är det debut bakom bilen men utgångsläget blev passande och segerchansen ska med en normal prestation vara hög. Men håll koll på bilprovstarten före tävlingarna för att skapa er en egen uppfattning om hur det kommer gå för Riverdale Z. i startmomentet.

Loppets skräll är 11 Hawai Song som nu gör femte starten på svensk mark och hon har presterat bra varje gång tidigare. Ikväll blev inte utgångsläget det bästa men senast visade Hawai Song att hon tål göra en hel del jobb på egen hand och trots döden sista varvet fick hon endast se sig besegrad av Vilja T.Y.C.. 2%!

2 Carna Solero är kvick i benen och den troliga ledaren av loppet initialt. Det troliga är sen att Carna Solero släpper spets till favoriten och intar positionen i “vinnarhålet”. Väl på Åby finns ju också Open-Strech att tillgå över upploppet vilket kommer garantera att Carna Solero får luckan tillslut.

Min Vinnare: 3 Riverdale Z.
Spets efter 500m: 3 Riverdale Z.
Skrällen: 11 Hawai Song
Ranking: A 3 B 11,2,5,4,7,9,10,1 C 12,6,8

V86-2 2640m auto
1 Winterburn har inlett karriären på bästa sätt och hittills har han gjort allt rätt. Han kommer med imponerande åtta raka segrar på konton och Winterburn vet fortfarande inte hur det känns att förlora. Ikväll kan dock utgångsläget bli utmanade då det finns på kartan att konkurrenterna kör mot Winterburn från start och man blir fast på innerspåret. Däremot är lång distans ett plus och löser det sig bra från start är det en toppchans på att Winterburn dyrkar ut segersviten ytterligare ikväll.

Väljer dock att dubbla systemet med 4 Cash Winner som stod för en rejäl insats i årsdebuten senast och då på mersmakande sätt. Nu med det loppet i kroppen bör Cash Winner sannolikt vara bättre ikväll. Skulle han dessutom hitta tidigt till spets ökar också segerchansen. Spännande till 16%!

6 Blue Boy Face låter det bra från stallet direkt i årsdebuten här. Kapacitetsmässigt står han bra inne i loppet och lång distans är ett plus. Men för att få ihop systemkostnaden måste han ikväll lämnas utanför systemet.

Min Vinnare: 1 Winterburn
Spets efter 500m: 4 Cash Winner
Skrällen:
Ranking: A 1,4 B 6,9,10,7,3 C 2,11,7

V86-3 2140m volt
Vidöppet lopp där det bara gäller att strecka på så långt man har råd.

11 Tearsinheaven är en häst som alltid lovordats från stall Untersteiner. Men han har dock presterat ojämnt och är svår att lita på. Att kunnande finns där är givet och skulle han ha sin dag kan han mycket väl bara kliva runt kvällens konkurrenter. Men han har struken inför den här starten vilket gör Tearsinheaven än mer svårbedömd ikväll. Dock är rapporterna inför loppet positiva och man räknar med en bra prestation.

12 Jimbaran Zon visade bra kapacitet som treåring. Nu har han blivit ett år äldre och kommer med ett lopp i kroppen vilket är spännande. Löser han bara starten ikväll med spår fyra i volten är detta en tidig utmanare till 6%.

9 Game On Butcher gjorde debut för Flemming Jensen senast. Han gjorde då ett bra lopp i dödens och nu med den genomköraren i kroppen bör Game On Butcher vara bättre ikväll.

Nämner även 10 Global Duty som fick ett tufft lopp senast men höll trots allt bra hela vägen. Formen är positiv och till låg procent är Global Duty en tidig skräll.

Min Vinnare: 11 Tearsinheaven
Spets efter 500m:
Skrällen: 12 Jimbaran Zon
Ranking: A 11,12 B 9,10,1,8,14,6,7,4,15 C 13,5,2,3

V86-4 2140m auto
Här kommer mitt stora drag i omgången som jag kommer gå all in på, 8 Coquaholy! Senast var han ute i Margaretas Tidiga Unghästserie och fick då ett tufft lopp. Coquaholy gjorde jobbet utvändigt om ledaren sista 500m. Att det belv lite trötta ben sista biten är inget att säga om. Coquaholy såg väldigt bra ut hela den dagen och tränaren Roger Walmann lät uppåt kring sin travare då. Ikväll är det ett litet startfält vilket är till fördel för Coquaholy som har spår åtta och motståndet är heller inte lika tufft som senast. När dessutom procenten är tilltalande, 6%!? Så är spelvärdet högt och jag väljer att spika.

Motbud
4 Jikken är en individ med högt kunnande. För två starter sedan var man ute och tampades mot Bedazzled Sox. Nu handlar det dock om årsdebut vilket gör formen svårbedömd. Vid gardering är Jikken tidig, men i min bok ligger spelvärdet på en annan häst i loppet och därför hamnar Jikken utanför systemet ikväll.

9 Thereisnolimit vann från spets i årsdebuten och kommer nu med lopp i kroppen. Han har visat sig gå bra även bakifrån och med lite överpace på loppet är Thereisnolimit ett tidigt streck vid gardering.

Min Vinnare: 8 Coquaholy
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Thereisnolimit
Ranking: A 8 B 4,9,3,2,6,7 C 1,5

V86-5 2640m volt
4 Rendez Vous är en häst med högt kunnande för klassen, men som inte är het att lita på. Han kommer dock med två raka segrar och känslan är att han uppträtt något mer stabilt på slutet. Spår fyra i volte ikväll är inte lika illa som det låter, då det inte finns några utvändiga konkurrenter i volten. Peter Johansson känner hästen väl och trots spåret finns mycket plats att vända på. Sköter sig bara Rendez Vous finns både stryka och kunnande som gör att han är min vinnare i loppet.

5 Franklin Zet är en rejäl häst som lever på sin styrka. Från ett innerspår på tillägg bör han kunna komma iväg bra från start och kommer han bara sen ut i ett andra spår är detta den givna utmanaren bakom Rendez Vous. Franklin Zet står bra inne i loppet och är given vid gardering.

Skrällen är 2 Springdayfree som inte heller är helt stabil och säker i aktionen. Men han har visat bra toppar och har ikväll spännande förutsättningar. Distansen är ett plus och skulle han få smyga med i rygg på ledaren vet vi att luckan kommer uppenbara sig. Tidig till 7%.

Min Vinnare: 4 Rendez Vous
Spets efter 500m: 4 Rendez Vous
Skrällen: 2 Springdayfree
Ranking: A 4,5 B 2,11,12,13,14,3,1,8,9 C 6,7,10,15

V86-6 2140m auto
Här hittar vi kvällens andra spik, 5 Brilliantsky. Detta är en individ som har visat prov på hög kapacitet för klassen. För två starter sedan gjorde han det bra som tvåa och senast vann han knappt men ganska säkert från spets. Ikväll är utgångsläget bra och med spår fem i denna spårtrappa är jag inne på att en offensiv Björn Goop tidigt sitter i spets och väl i den positionen är sen segerchansen hög. Dessutom ska Brilliantsky lättas i balansen till kvällens start vilket är positivt. Spik.

Motbud
4 Rosemary Tile är en välstammad dam som har höga förväntningar på sig. Hon har inlett karriären lovande och vann senast årsdebuten på tilltalande sätt via 1,13 sista 800m. Nu med lopp i kroppen är detta främsta motbudet till min spik på förhand.

Skrällen är 11 Noxx Vrijthout som under fjolåret visade höga toppar emellanåt. Senast var han hårt betrodd på V75 men gav sig lite väl enkelt trots att han fick göra jobbet i dödens. Nu väntar ett annat typ av lopp och skulle Noxx Vrijthout steppa upp igen ska han inte inhaleras vid gardering.

Min Vinnare: 5 Brilliantsky
Spets efter 500m: 5 Brilliantsky
Skrällen: 11 Noxx Vrijthout
Ranking: A 5 B 4,11,10,13,7,6,9 C 8,3,14,15,2,1,12

V86-7 1640m auto
7 Thewinnertakeitall är en spännande Muscle Hill avkomma som nyligen gjorde debut för Bo Westergaard. I debuten senast öppnade han snabbt och släppte sen ledningen men kunde via en snabb avslutning enkelt bärga segern. Nu med lopp i kroppen bör formen vara än bättre och över kort distans kan det mycket väl vara spets och slut för Bo Westergaards nyförvärv.

6 Kövras Joker har visat sig prestera klart bäst när han når ledningen. Senast gjorde han det okej bakom Keystone Cash och Friend of Elves. Forme verkar finnas där så räkna med att André Eklundh kommer ladda iväg vad som går från start ikväll. Men samtidigt är vi på Åby och oavsett om det blir spets eller inte kommer Kövras Joker få ett passande lopp.

Skrällen är 4 Federer som senast stod för en bra insats trots att han fick utstå press hela loppet. Nu kanske ett snällare lopp väntar men Federer håller bra form och är vass på speed både från start och tillslut. Intressant till låg procent.

Min Vinnare: 7 Thewinnertakeitall
Spets efter 500m: 7 Thewinnertakeitall
Skrällen: 4 Federer
Ranking: A 7,6 B 4,1,10,11,2,5 C 3,9,8,12

V86-8 2140m volt
7 Bad Manner var senast ute i en Klass I-final och fick då sent fritt. Men Bad Manner gick bra hela vägen och nu från ett passande utgångsläge med springspår så kommer man tidigt sitta bra till i loppet. Formen sitter där och för mig är detta en intressant tipsetta i avslutningen.

1 Run N’Cola gör ikväll en spännande årsdebut. Han har visat bra kunnande för klassen och tillsammans med Magnus A Djuse skulle man kunna vända bort samtliga konkurrenter på start och väl i ledningen kommer han sen sälja sig dyrt. Från stallet tror man på en bra prestation direkt vilket gör Run N’Cola tidig på kupongen.

Skrällen är 6 Solkattens Ferrari som nu har suttit fast två gånger på slutet. Han håller bättre form än vad resultatraden antyder och att det är anmält barfota fram ses ett plus. Jag är inne på att Magnus Jakobsson kommer att vara mer offensiv idag och då till 4% är detta en given skräll för mig.

Min Vinnare: 7 Bad Manner
Spets efter 500m: 7 Bad Manner / 1 Run N’Cola
Skrällen: 6 Solkattens Ferrari
Ranking: A 7,1 B 6,2,8,5,10,4 C 7,3,9,11,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto