V86 Tips Solvalla & Åby 17/5

Publicerad på 16 Maj 2023 - 22:50

DrTrav

DrTrav

16 Maj 2023 - 22:50

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Åby & Solvalla. Noterbart är att det på Åbytravet finns två spår med Open Stretch att tillgå på upploppet. Samt att vi spelar om en JACKPOT på 14 miljoner. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med tre spikar på systemet, 4 Capitano i den fjärde avdelningen, 5 Faeza Zet i den sjätte avdelningen och 4 Manual Flight i den sjunde avdelningen.

V86 Tips Åby/Solvalla 17/5
V86-1 1,4,5,6,7,8
V86-2 1,2,3,7,10,11,12
V86-3 1,4,6,7,8,9,10
V86-4 4 Capitano
V86-5 1,3,7,8,10,11
V86-6 5 Faeza Zet.
V86-7 4 Manual Flight
V86-8 1,2,5,7

7056 rader x 0,25 = 1764 kr

DD Tips Åby/Solvalla 17/5
DD1: 4 Manual Flight
DD2: 1,2,5,7

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m auto
5 Organzza är ett fint fyraårigt sto som visat sig tillhöra snäppet bakom de bästa i kullen. För två starter sedan var hon ute i ett försök till Drottning Silvias Pokal och slutade fyra bakom självaste Joviality. Senast vann hon på målfoto före Garden Leave efter att ha avslutat sylvasst över upploppet. Organzza är en häst som är under fin utveckling och ska med en normal prestation ha bra segerchans. Men hon är just nu spelad till över 70%.. och med tanke på att det finns ett par spännande motbud som är lågt spelade gör att jag kommer testa att gardera.

Vill lyfta fram 7 Diva Ravina som är en speedig individ och trivs som bäst när hon får lifta med i ryggar och spara speeden tillslut. Senast vann Diva Ravina enkelt från ledningen och med lite överpace på loppet ikväll kommer hon att passera många den sista biten.

Spännande är också 4 Oh Ah Kennedy som senast var den moraliska vinnaren efter att han slutat tvåa trots att han fick harva på i tredjespår första 500m fram till dödens. Hästen kommer med form och att han ikväll nästan enbart möter ston ses som ett plus. Nu blir det amerikansk vagn och till endast 6% är han given vid gardering.

Min Vinnare: 5 Organzza
Spets efter 500m: 5 Organzza
Skrällen: 4 Oh Ah Kennedy
Ranking: A 5 B 7,4,6,1,8 C 3,2,10,11

V86-2 2140m auto
11 Mellby Imperial gjorde comeback och årsdebut för tre starter sedan och visade då ingen ringrost utan vann istället direkt på mersmakande sätt från dödens. Efter det har du nu blivit två ytterligare segrar och senast vann han från spets på 12,8 över 2140m. Formen och utvecklingen pekar uppåt. Han har dessutom visat sig vara rejäl och han tål att göra en hel del jobb på egen hand, vilket också lär krävas ikväll från bricka 11. Ser man till intrycket och sättet Mellby Imperial inlett året så ska han till 15% tippas etta trots bricka elva.

2 Smile Silvio har även han imponerat i årets tre starter. Ikväll blev utgångsläget passande och även om han inte är någon blixt från start så kommer Smile Silvio sitta bra till direkt. Han lever på sin speed och avslutning så skulle det bli uppskruvat tempo på loppet från start kommer hans egenskaper komma till sin spets den sista biten.

Nämner även 3 Cash Winner som visserligen inte är helt att lita på. Men när han väl presterar på topp så finns både snabbhet och styrka som räcker långt för klassen. Från ett bra utgångsläge kommer även Cash Winner få ett passande lopp och skulle han rent av hitta hela vägen till spets så kommer detta vara hästen att slå. Endast 6%!

Min Vinnare: 11 Mellby Imperial
Spets efter 500m: 3 Cash Winner / 1 Global Dash
Skrällen: 3 Cash Winner
Ranking: A 11,2,3 B 1,10,7,12,5,6 C 4,9,8

V86-3 2640m volt
Min idé i loppet är 8 Grappa Boy som så sent som i onsdags gjorde det bra som fyra i ett tufft lopp. Visst har han ett tufft utgångsläge ikväll, men Grappa Boy håller bra form och kapacitetsmässigt räds han inte många konkurrenter ikväll. Skulle det bara klaffa lite längs vägen kan han absolut vara den som sätter nosen först och till låg procent är han mitt förstaval.

7 Bold Request visade under 2022 upp bra kunnande för klassen och senast fick vi återigen se prov av de egenskaperna som bäddade för hans sex segrar under fjolåret. Han avslutade då vasst som trea på Axevalla och kommer nu med bra form. Bold Request är vass på speed och skulle han med rätt ryggar få spara speeden in i det sista även ikväll fäller han många den sista biten.

1 Longgone River är en fin fyraåring som är bättre än vad de senaste resultaten antyder. Longgone River är dessutom kvick från start och har ett passande utgångsläge ikväll. Han är den troliga ledaren av loppet och lever bara Longgone River upp till sitt kunnande leder han detta lopp länge.

Min Vinnare: 8 Grappa Boy
Spets efter 500m: 1 Longgone River
Skrällen:
Ranking: A 8,7 B 1.4,9,10,6 C 5,3,2

V86-4 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 4 Capitano. Intrycket senast när han vann på överlägset sätt efter att kört sig till ledningen efter 500m var bländande. Nu med det loppet i kroppen bör han knappast vara sämre ikväll och när dessutom återigen Björn Goop sitter i vagnen talar det mesta för att vi kommer få se en repris från senaste starten. I mitt badkar sitter Capitano tidigt i spets och sen leder han loppet igenom. Spik!

Motbud
Främsta motbudet till min spik är 9 Roberts Son B.B. som också stod för ett bra intryck senast när han vann på ett tilltalande sätt. Detta är en vinnartyp som visat att han går bra bakifrån men att han ska lyckas besegra min spik den tunga vägen kommer bli för tufft i min värld. Men för den som garderar är Roberts Son B.B. given.

Min Vinnare: 4 Capitano
Spets efter 500m: 4 Capitano
Skrällen:
Ranking: A 4 B 9,3,10,1,11,12 C 2,7,5,8,6

V86-5 2140m auto
3 Lindstedt Boko imponerade i debuten på svensk mark för tre starter sedan, då avslutade han kvickt och speedade ner samtliga över upploppet. Näst senast är bara att glömma då han körde in i en konkurrent 700m kvar men senast hade han dessvärre inte sin bästa dag. Men skulle han snabbt studsa tillbaka ikväll och prestera som i Sverige debuten är han mitt förstaval här. Men med tanke på senaste starten är det givet att gardera.

1 First One Diamond avslutade bra senast som trea och kommer med bra form till kvällens start. Han kan öppna kvickt från start och trots att spår ett inte är det bästa på just Åby är det inte omöjligt att First One Diamond kan försvara ledningen från start. Lyckas man med det är mycket vunnet. Men oavsett är First One Diamond garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt.

Skrällen i min bok är 10 Mister K.O.Z. som senast var ute på Örebro och då var banan inte speciellt bra och den passade inte heller Mister K.O.Z. Men för två starter sedan vann han på bra sätt från ledningen och med tanke på den speed Mister K.O.Z. besitter så skulle han ikväll gynnas om det blir överpace på loppet. Till endast 9% är han en given skräll att betala för.

Min Vinnare: 3 Lindstedt Boko
Spets efter 500m: 1 First One Diamond
Skrällen: 10 Mister K.O.Z.
Ranking: A 3,1,10 B 11,8,7,6,2 C 5,4,9

V86-6 2140m volt
Här hittar vi omgångens andra spik, 5 Faeza Zet. I årsdebuten senast var hon ute i ett tufft femåringslopp för ston. Men Faeza Zet.visade ingen ringrost utan presterade bra direkt som tvåa från ledningen. Intrycket var mersmakande och nu med lopp i kroppen bör formkurvan peka uppåt ikväll. Visst är inte spår fem det bästa i volten, men detta är en travsäker individ som jag är inne på kommer lösa startmomentet okej och bara det att inte ens hästarna på tillägg skrämmer Faeza Zet gör att jag är inne på att hon ikväll inkasserar en välförtjänt seger. Spik!

Motbud
8 Hoboken Am är en individ som vi vet har hög grundkapacitet. Men efter en bländande treåringssäsong där man bland annat slutade tvåa i Svenskt Trav-Oaks har inte karriären gått i samma riktningen som de förväntningarna. Men man är samtidigt van att möta tufft motstånd och ikväll skulle man kunna få ett passande smyglopp.

9 Henry Flyer Sisu kommer också med lopp i kroppen till kvällens start. I årsdebuten senast fullföljde han bra bakom Sister Sledge och att det ikväll är något längre distans ses som ett plus. Vid gardering är detta en skräll till 5% som jag lyfter fram.

Min Vinnare: 5 Faeza Zet.
Spets efter 500m: 5 Faeza Zet.
Skrällen: 10 Mister K.O.Z.
Ranking: A 3,1,10 B 11,8,7,6,2 C 5,4,9

V86-7 1640m auto
Jag kommer även att spika mig ur detta lopp. I min bok har 4 Manual Flight en tilltalande segerchans på förhand. När vi dessutom i nuläget ser 12% på strecken känns det givet att gå rakt ut på honom. Han är betydligt mer stabil bakom bilen än vad han är i voltstart och i mitt badkar står det att Conrad Lugauer sänder Manual Flight tidigt till spets och väl i den positionen är han sen hästen att slå för övriga. Kunnandet hos Manual Flight är bra och presterar han en normal insats ikväll leder han hela vägen. Spik!

Motbud
8 Mr Mah Can har nu startat igång och fått tre lopp i kroppen i år. I årsdebuten avslutade han mersmakande bakom Unico Broline och Order to Fly. Senast var han dock inte som bäst, men han slutade trea från spets. Men skulle han snabbt studsa tillbaka så är detta en individ med bra styrka som tål att göra en hel del jobb på egen hand. Utgångsläget är inte det bästa men trots allt är han främsta motbudet till min spik.

Nämner även 6 Global Action som senast fick göra jobbet utvändigt om Manual Flight. Han orkade aldrig utmana om segern men höll trots allt bra som fyra. Visst finns det risk för en del grovjobb på egen hand ikväll så ska Global Action inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 4 Manual Flight
Spets efter 500m: 4 Manual Flight
Skrällen: 6 Global Action
Ranking: A 4 B 8,6,10,12,2,5 C 1,3,9,7,11

V86-8 2140m auto
7 Balotelli Face går från att vara stor favorit senast och dessutom lite ifrågasatt sådan till att vinna på övertygande sätt från dödens där sista 800m klockades till 1.10,0. Så därför fattar jag ingenting nu när han är streckad på 11%!? Det här är utan tvekan en fyraåring som tillhör de bättre i kullen och som jag vet att Claes Sjöström håller högt. Han står bra inne i klassen och även om det finns flera motbud invändigt om honom ikväll så kan jag inte motstå de just nu 11% han är spelad till. Tipsetta.

2 Run N'Cola är en annan individ som har tagit steg under vintern. Han har inlett året på bästa sätt och kommer nu med två raka segrar på kontot. Han har ikväll fått ett perfekt utgångsläge och ska dessutom tävla barfota runt om. Given på kupongen.

Vill även lyfta 1 Noxx Vrijthout som jag framförallt minns från fjolårets Elitloppshelg då han i sin klass-ll final travade 11,9 över 2140m. bakom vinnande Kentucky River. Nu ser formkurvan återigen ut att vara påväg upp med lopp i kroppen och skulle Jorma Kontio som sitter i vagnen för första gången lyckas försvar ledningen från start är mycket vunnet.

Min Vinnare: 7 Balotelli Face
Spets efter 500m: 2 Run N'Cola / 1 Noxx Vrijthout
Skrällen: 2 Run N'Cola
Ranking: A 7 B 2,1,5,4,3,10,8,12 C 9,11,6

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto