V86 Tips Solvalla & Åby 22/3

Publicerad på 21 Mar 2023 - 22:52

DrTrav

DrTrav

21 Mar 2023 - 22:52

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Åby & Solvalla. Noterbart är även att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar på systemet, 1 Luxury River i den sjunde avdelningen och 2 Nugget Zon i den åttonde.

V86 Tips Åby/Solvalla 22/3
V86-1 2,5,7,10
V86-2 4,5,7,13
V86-3 1,2,3,9,10,12
V86-4 1,2,3,5
V86-5 3,6,11,12
V86-6 1,6,8,12
V86-7 1 Luxury River
V86-8 2 Nugget Zon

6144 rader x 0,25 = 1536 kr

DD Tips Åby/Solvalla 22/3
DD1: 1 Luxury River
DD2: 2 Nugget Zon

1 rader x 200 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet


V86-1 1640m auto
10 Rackham är en individ som jag gillar. Han hade dock inte sitt bästa år ifjol men nu har tränaren Christoffer Erikssons kunnat slipa och utveckla sin sköntravare under vintern. Han ska enligt rapporter vara väl förberedd inför kvällens årsdebut och är han bra det ska Rackham ses med bra segerchans direkt. Detta är en individ som jag är inne på kommer få ett spännande 2023 och jag tippar honom etta ikväll direkt.

5 Heart of Steel var inte hundra förberedd inför gulddivisionen i Halmstad senast. Han hängde med okej som sexa i en snabb avslutning och nu med lopp i kroppen kommer han vara bättre ikväll. Heart of Steel är kvick iväg från start och från ett bra utgångsläge är det full laddning från start som gäller. Kommer man hela vägen till spets är sen Heart of Steel hästen att slå.

Vill även lyfta fram 2 Tabasco C.D. som också är kvick iväg från start och är vass på speed och med tanke på att vi är på just Åby ikväll vore rygg på ledaren optimalt för Tabasco C.D.

Skrällen är 7 Bandit Brick som senast var en bit före Heart of Steel i mål. Han slutade då trea bakom Önas Prince och Super Nice. Formen är på topp och löser det sig bara från start ikväll är detta en 4%are som jag tidigt lyfter fram. Är även anmält barfota runt om ikväll.

Min Vinnare: 10 Rackham
Spets efter 500m: 5 Heart of Steel
Skrällen: 7 Bandit Brick
Ranking: A 10,5 B 2,7,4,6 C 8,9,1,3

V86-2 2640m volt
Mitt drag i loppet är 7 S.K.'s Ariel. Detta är en individ som tidigare visat bra kunnande. Bland annat när han under fjolåret vann ett försök i Dubbelcupen. Då besegrade man bland annat besegrade Bäcklös Uriel samt Björlifanner och Höstbo Elis som man också ställ emot ikväll. S.K.'s Ariel är kvick iväg från start och har fått ett passande utgångsläge med springspår. Han är min troliga ledare av loppet och det är en position S.K.'s Ariel trivs i. Det har blivit sju segrar på elva försök i spets på svensk mark. Såklart finns det lite frågetecken kring form nu när det är comeback, men det är också inprisat i procenten. Känslan är också att man knappast gör resan hela vägen till Solvalla utan att veta vad man åker med. Skulle S.K.'s Ariel stå för en bra insats från spets är 4% ett fynd!!!

5 Rönningsgutten gjorde senast årsdebut och visade då inget tecken på ringrost, utan han vann på bra sätt direkt efter en imponerande svepning på bortre långsidan. Nu med lopp i kroppen bör knappas formen vara sämre ikväll. Det är anmält barfota runt om igen vilket är ett plus och löser man bara ett snävt spår i volten är Rönningsgutten en tidig segerkandidat pånytt.

Ens om gynnas av den längre distansen är 13 Kavaleren. Han lever på sin styrka och är van att möta tufft motstånd. Skulle det bli lite överpace på loppet kommer han kunna runda samtliga om han bara håller sig till rätt gångart.

Min Vinnare: 7 S.K.'s Ariel
Spets efter 500m: 7 S.K.'s Ariel
Skrällen: 7 S.K.'s Ariel
Ranking: A 7,5,13 B 4,10,11,3,2,1,6,12 C 8,14,9

V86-3 2640m auto
Här vill jag lyfta fram 9 Mateo di Quattro som är stall Untersteiners bästa chans i omgången. Detta är en spännande fyraåring som vann tre lopp förra året och gör ikväll en spännande årsdebut. Han rapporteras träna på bra inför kvällens comeback och distansen har han visat sig behärska väl tidigare. Mateo di Quattro kommer sitta bra till i ett andraspår direkt och när väl Johan Untersteiner väljer att sätta in attacken är jag inne på att Mateo di Quattro kommer stå för en rejäl insats. Tippsetta.

Skrällen är 10 Just Perfect Sisu som visat att distansen inte är några problem. Senast gjorde man årsdebut och var då tvåa bakom Alessio. Nu med lopp i kroppen bör formkurvan peka uppåt och skulle det bli överpace på loppet här gynnar det Just Perfect Sisu som besitter en rapp speed. Intressant till 7%.

3 Tenoutoften har nu gjort tre starter för André Eklundh. Han vann direkt i debuten för Eklundh på mersmakande sätt och senast handlade det om årsdebut, då fick man nöja sig med andraplatsen efter att blivit av med segern kort före mål. Nu har Tenoutoften lopp i kroppen och dessutom är det anmält barfota bak precis som vid segrarna i programmet. Skulle han komma tidig till spets är Tenoutoften hästen att slå.

Min Vinnare: 9 Mateo di Quattro
Spets efter 500m: 3 Tenoutoften
Skrällen: 10 Just Perfect Sisu
Ranking: A 9,10,3 B 2,1,12,4,8 C 11,6,5,7

V86-4 2140m auto
3 Northman Maxus har radat upp segrarna på slutet och visat fin utveckling. Han står bra inne i loppet och även om motståndet är tuffare ikväll så tippas han etta. Känslan är att det fortsatt finns mer att hämta hos Northman Maxus och det kommer bli tufft att stå emot honom på slutvarvet.

1 Lawrence Boko är en annan som också radat upp segrarna på slutet. Han kommer med toppform och är en individ som trivs när han får vara med i den främre träffen direkt. Till kvällens start växlar man upp utrustningen med barfota bak och amerikansk sulky vilket är spännande. Kan man hålla upp ledningen kommer Lawrence Boko inte bli lätt att ta sig förbi.

Jag tar även omtag 5 Golden Cresent som aldrig in i matchen senast. Inför den starten hade vi Claes Sjöström med i magasinet på vår youtube kanal som då var positiv kring Golden Cresent och menade på att han håller bra form. Ikväll är det framspår och full distans vilket är två plusfaktorer. Addera därtill barfota runt om och 4%.

Min Vinnare: 3 Northman Maxus
Spets efter 500m: 1 Lawrence Boko
Skrällen: 5 Golden Cresent
Ranking: A 3,1 B 5,2,10,7,6,4,9 C 12,11,8

V86-5 2140m auto
6 Västerbo Tramp var i och med att han blivit mer stabil också oftare fått visa upp sitt fina kunnande den senaste tiden. Senast blev det dock galopp men han visade i sin upphämtning både fin form och högt kunnande. Det är alltid respektingivande att vinna trots galopp som senast. Västerbo Tramp är en rejäl sort som trivs som bäst med jämnt hårt tempo så räkna med att Conrad Lugauer kommer vara offensiv från start ikväll. Det väntas också lottning i balansen nu vilket är spännande och håller Västerbo Tramp sig bara till trav hela vägen så är detta en bra segerchans på förhand.

En som visat sig duga bra i tuffare sammanhang är 12 Inspiration. Han visade förra året att han duger bra på V75. Nu handlar det om årsdebut och även om kvällens start inte är den viktigaste under året så kommer han säkerligen gå snabbt den sista biten om Västerbo Tramp trycker upp tempot från start.

11 What a Winner är en rejäl sort som också skördat framgångar på V75. Han är även vass på speed och när väl Thomas Uhrberg väljer att sätta in slutstöten kommer det gå undan för What a Winner.

Min Vinnare: 6 Västerbo Tramp
Spets efter 500m:
Skrällen: 11 What a Winner
Ranking: A 6 B 12,11,3,2,4,7,5,1 C 8,9,10

V86-6 2140m volt
1 Ove Palema har ikväll fått en passande uppgift. Han har tidigare spetsat från just innerspåret i voltstart och Ove Palema är en hästen trivs extra bra i spets. Med skickliga Björn Goop i vagnen vänder man troligtvis bort halva fältet i starten och håller upp innerspåret. Väl i den positionen ska sen femåringen har goda möjligheter att leda från start till mål. Tipsetta.

6 Rounde Cube är den som kan häxa för Ove Palema med sitt springspår. Han visade fin utveckling under förra året och avsutade 2022 med att vara fyra i en Klass II-final. Nu handlar det om årsdebut och formen är svårbedömd. Men Rounde Cube kan öppna bra och även om man inte är beroende av spets så finns det på kartan att man ställer till det för Ove Palema. Given vid gardering.

Skrällen är 12 Strängnäs Palema. Detta är en individ som är härdad i tuffa sammanhang. Hans Crebas har fin form på stallet och skulle det bli överpace på loppet ikväll gynnas Strängnäs Palema. Till låg procent är detta en tidig skräll vid gardering.

Min Vinnare: 1 Ove Palema
Spets efter 500m: 1 Ove Palema
Skrällen: 12 Strängnäs Palema
Ranking: A 1 B 6,12,8,9,5,2,4,11 C 10,3,7

V86-7 2140m volt
Här hittar vi kvällens första spik, 1 Luxury River. Han gjorde årsdebut senast och stod då för en bra insats som tvåa och nu med lopp i kroppen bör formkurvan peka uppåt. Luxury River står även perfekt inne i loppet ikväll och han är dessutom min troliga ledare. Väl från spets har både karriärens två segrar tagits och för mig är 37% tilltalande. I min bok är hon klar tipsetta och jag spikar.

Motbud
3 Carina Solero vann utan att vara som bäst senast. Hon är därför åtgärdad inför ikväll och ska enligt rapporterna kännas bättre nu. Däremot är Carina Solero ingen blixt från start och får därför förlita sig lite till att det löser sig på bra sätt från start. Men skulle det klaffa besitter Carina Solero bra kunnande. Det är även anmält barfota runt om vilket är ett plus. Tidigt streck för den som väljer att gardera.

Nämner även 10 Roubine som senast avslutade vasst och visade då bra form. Detta är en allround individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand om det skulle krävas. Speeden finns där också och skulle det klaffa med positionerna och hon får smyga med in till upploppet kommer det kunna gå undan den sista biten.

Min Vinnare: 1 Luxury River
Spets efter 500m: 1 Luxury River
Skrällen: 10 Roubine
Ranking: A 1 B 3,10,14,11,13,9 C 7,8,12,15,2,6,5,4

V86-8 2640m auto
Vi avslutar med att spika 2 Nugget Zon som nu har årsdebuten avklarad. Detta är en individ som matchades mot de bästa i kullen som fyraåring och han vann bland annat ett försök till Europaderbyt. Nugget Zon såg bra ut i comebacken senast och nu med lopp i kroppen bör formkurvan peka uppåt. Utgångsläget ikväll är passande och ser man till kunnandet ska han ikväll ha bra chans att leda loppet från start till mål. Spik!

Motbud
Det givna motbudet är 9 Global Classified. Han har alltid lovat mycket och utvecklingskurvan utvecklingen pekar onekligen rakt upp för dagen. Det har blivit tre segrar på de fyra senaste starterna och även om han tjänat snabba pengar den senaste tiden så står fortsatt Global Classified sig bra i klassen. Han är vass på speed och med rätt lopp kommer han ikväll ha en vass pollett sparad till upploppet.

Nämner även 1 Express Love som lever på sin styrka och lär vara redo för ett bra prestation nu när det är anmält barfota runt om och han dessutom har lopp i kroppen.

Min Vinnare: 2 Nugget Zon
Spets efter 500m: 2 Nugget Zon
Skrällen: 1 Express Love
Ranking: A 2 B 9,1,3,10,5,6,11 C 4,7,12,8

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto