V86 Tips Solvalla & Åby 26/4

Publicerad på 25 Apr 2023 - 15:56

DrTrav

DrTrav

25 Apr 2023 - 15:56

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Åby & Solvalla. Noterbart är även att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå på upploppet. Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med två spikar på systemet, 3 Lawrence Boko i den tredje avdelningen och 6 Axel Ruda i den fjärde avdelningen.

V86 Tips Åby/Solvalla 26/4
V86-1 2,3,9,10,11
V86-2 1,3,4,5,9
V86-3 3 Lawrence Boko
V86-4 6 Axel Ruda
V86-5 2,4,6,10,13
V86-6 2,,3,4,8,10,11
V86-7 7,9,10
V86-8 2,3,4

6750 rader x 0,25 = 1687 kr

DD Tips Åby/Solvalla 26/4
DD1: 7,9,10
DD2: 4 Strängnäs Palema

3 rader x 50 kr = 150 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m auto
3 Vinci Nice var sjuk för två starter sedan och den insatsen ska man inte ta så hårt på. Inför comebacken senast rapporterades Vinci Nice träna positivt och i loppet visade han form när han vann knappt men säkert efter sen lucka. Nu med lopp i kroppen bör formen knappast vara sämre ikväll och med tanke på att kunnandet är högt så ska Vinci Nice ses med bra segerchans ikväll ifrån ett passande utgångsläge.

En annan som också kommer med lopp i kroppen nu är 9 Borups Tornado. Detta är en individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand och blir det bara lite tempo på loppet från start ökar också Borups Tornados segerchanser.

Skrällen är 10 Arvid S.H. som senast kördes offensivt på V75 och att krafterna tröt från ledningen tillslut är inte mycket att säga om. Detta är en häst som är jämn och säker i sina prestationer och får han smyga med ikväll och spara speeden fäller han många över upploppet. Endast 4%.

Min Vinnare: 3 Vinci Nice
Spets efter 500m:
Skrällen: 10 Arvid S.H.
Ranking: A 3 B 9,10,11,2,8,4 C 12,7,6,1

V86-2 2140m volt
3 Peter Pan har aldrig varit sämre än trea och har dessutom två segrar på sina fyra framträdanden. I årsdebuten senast var man ut över lång distans och Peter Pan höll då okej från ledningen. Nu med lopp i kroppen bör formkurvan peka uppåt. Dessutom är utgångsläget tilltalande. Peter Pan är kvick iväg från start och min troliga ledare. Båda segrarna i karriären är tagna från spets och på förhand är detta hästen att slå.

1 Dee Godfather är ännu inte helt att lita på, men Dee Godfather har hunnit med att visa upp högt kunnande. För fem starter sedan visade man upp sig från sin bästa sida när man slog en så pass bra häst som Phoenix Photo från spets. Nu kommer han visserligen från att galopperat i sina två senaste starter vilket gör honom svårbedömd. Men att det blir barfota fram ikväll är spännande och skulle han lyckas hålla ut Peter Pan från start öppnar loppet upp sig. Men oavsett är Dee Godfather garanterade ett bra lopp och ska räknas tidigt.

9 Global Dependable har visat sig besitta bra fart. Han är en vass avslutare och ikväll har Global Dependable fått ett passande smygläge. Skulle de två ovan nämnda köra lite för hårt mot varandra kommer Global Dependable kunna profitera på det tillslut.

Min Vinnare: 3 Peter Pan
Spets efter 500m: 3 Peter Pan
Skrällen:
Ranking: A 3 B 1,9,4,5,6,7,11,12 C 10,2,8

V86-3 2640m auto
3 Lawrence Boko har redan visat sig vara en vinnartyp. Det har hittills blivit fem segrar på sina 12 starter. Senast fick han visserligen sin segersvit på fyra raka bruten efter att han aldrig riktigt kom in i loppet. Men formen är bibehållen och ikväll är utgångsläget passande. Den längre distansen ses som ett plus och när han dessutom är min torliga ledare av loppet är Lawrence Boko hästen att slå. Det är även anmält barfota runt om för första gången på svensk mark vilket är spännande. Given tipsetta och jag spikar!

Motbud
9 Cheops inledde karriären som treåring på lovande sätt. Men därefter har man inte riktigt fått den förväntade utvecklingen i honom. Man har nu valt att kastrera Cheops som senast gjorde första starten som valack. Han stod då för en bra insats och avslutade positivt. Nu med det loppet i kroppen bör formen vara framflyttad tills ikväll. Lång distans ikväll är ett plus och Cheops tål att göra en del jobb på egen hand om det skulle behövas. Givet motbud till min spik.

Nämner även 1 Klondyke River som inte är helt att lita på men som visat upp bra kunnande de gångerna han väl fungerar. Senast gjorde han bort sig innan starten men felfri är han fortsatt obesegrad och även om han inte kommer kunna utnyttja innerspåret ikväll så ska han trots allt inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 3 Lawrence Boko
Spets efter 500m: 3 Lawrence Boko
Skrällen: 1 Klondyke River
Ranking: A 3 B 9,1,10,11,8,4 C 5,12,7,2,6

V86-4 2140m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 6 Axel Ruda. Senast gjorde han debut i gulddivisionen och stod för en klart bra insats från rygg ledaren Milliondollarrhyme. Han visade då bra form och detta är en individ som utvecklats och visat högt kunnande hela vintern. Axel Ruda går ikväll ned i klass och tillsammans med rutinerade Andreas Lövdal i detta lärlingslopp så ska man starta med bra segerchans oavsett hur loppet blir kört. Det troliga är dock att Axel Ruda tidigt sitter i spets och då ska det sen vara toppchans. Spik.

Motbud
9 Jaques Noir gör ikväll en spännande debut för Claes Sjöström. Han fick ikväll ett spännande smygläge direkt och dessutom rycker man skorna direkt. Får Jaques Noir spara på speeden ikväll kommer han fälla många den sista biten. Tidig vid gardering.

7 Young King kan behöva lopp i kroppen efter sitt uppehåll. Men detta är en individ som besitter bra grundkapacitet. Utgångsläget är dock inte heller det bästa, men skulle Young King vara redo för en bra prestation direkt i comebacken är han ett tidigt motbud för dem som föredrar att gardera.

Min Vinnare: 6 Axel Ruda
Spets efter 500m: 6 Axel Ruda
Skrällen: 9 Jaques Noir
Ranking: A 6 B 9,7,10,11,8 C 5,4,1,3

V86-5 2140m volt
6 Humanity Pellini har inlett karriären lovande och hittills ser detta ut som en individ med mycket utveckling kvar i sig. Senast gjorde han sin bästa prestation hittills när han vann ett lopp från dödens på mersmakande sätt. Ikväll är utgångsläget tilltalande med ensamt springspår. Prickar Conrad Lugauer starten talar mycket för att Humanity Pellini tidigt sitter i spets. Väl i den positionen är han sen gästen att slå för övriga.

På 20m tillägg vill jag lyfta fram 10 Nugget Zon som senast visade bra form vid en rapp avslutning. Detta är en häst med högt kunnande för klassen och skulle han hålla sig till rätt gångart hela vägen ikväll kommer han bli svår att stå emot den sista biten.

Skrällen är 2 Moses Boko som trots att man inte alltid fick med sig resultaten under förra året visade upp en hel del fartresurser. Ser man därmed till hästens kunnande står han billigt inne i loppet nu i årsdebuten. Har vinterträningen dessutom fört fram Moses Boko ytterligare samtidigt som han är redo för en bra prestation direkt ska han inte nonchaleras ikväll.

Min Vinnare: 6 Humanity Pellini
Spets efter 500m: 6 Humanity Pellini
Skrällen: 2 Moses Boko
Ranking: A 6,10 B 2,4,13,8,3,9,5 C 1,7,11,12

V86-6 2140m auto
5 Noxx Vrijthout visade fin form senast när han avslutade strålande till seger. Han satt långt ner i kön, men när väl attacken sattes in gick det undan. Att man nu har fått ett framspår ses som ett plus och med tanke på att Noxx Vrijthout är kvick iväg från start kommer man kunna söka sig framåt direkt. Han är bra i ledningen men går även bra med lopp på rulle. Så oavsett hur loppet blir kört från start kommer Noxx Vrijthout kunna vara med och slåss om segern ikväll.

8 Global Dubhe vann en Klass II-final och tjänade snabba pengar under fjolåret. Senast handlade det om comeback och Global Dubhe visade direkt att han inte kommer ha några problem att bära upp de pengarna. Han vann på ett bra sätt direkt och kommer nu med ett lopp i kroppen. Formkurvan bör peka uppåt och ikväll är det första gången med Örjan Kihlström i vagnen vilket är spännande. Utgångsläget är däremot ett minus, men löser det sig bara någorlunda från start ska han räknas tidigt trots allt.

Skrällen är 3 Finn Palema som senast gjorde en spännande debut för Hans Crebas. Han avslutade då bra i skymundan och intrycket var bra. Nu med lopp i kroppen ska det bli spännande att se vad Finn Palema kan uträtta. Hans Crebas håller själv fyraåringen högt och ikväll blir det amerikansk vagn. Pass upp!

Min Vinnare: 5 Noxx Vrijthout
Spets efter 500m: 5 Noxx Vrijthout / 3 Finn Palema
Skrällen: 3 Finn Palema
Ranking: A 5,8,3 B 4,10,11,7,1 C 6,2,12,8

V86-7 2140m auto
9 Yara Dream galopperade direkt i årsdebuten för två starter sedan men senast visade hon bra form efter att ha slutat tvåa trots ett struligt lopp. Yara Dream besitter bra fart men hon är inte helt att lita på ännu. Detta gör Yara Dream såklart svårbedömd. Men skulle hon sköta sig från ett snällt smygläge kommer Yara Dream tidigt sitta bra till i loppet och hennes avslutning biter alltid bra. I ett öppet stolopp ska hon sen ses med bra segerchans felfri, men hon är samtidigt ingen jag vill hålla ensam i handen.

7 Escama har visat upp fin utveckling under året och har visat sig kunna öppna snabbt. Skulle Carl Johan Jepson lyckas sända Escama hela vägen till spets från start är mycket vunnet. Formen och kunnandet finns där vilket gör att Escama är ett givet segerbud ikväll.

Jag lyfter även fram 10 Higher Love som är jämn och säker i sina prestationer. Hon skulle gynnas om tempot blir uppskruvat ikväll, intressant ikväll är också att hon ska utrustas med en amerikansk vagn. Tidig skräll.

Min Vinnare: 9 Yara Dream
Spets efter 500m: 7 Escama / 2 Mook
Skrällen: 10 Higher Love
Ranking: A 9,7 B 10,2,1,3,11,8 C 6,5,12,4

V86-8 2140m auto
Loppet drag är 4 Strängnäs Palema som senast stod för en positiv insats som trea och han har flera gånger visat sig duga bra för klassen. Att det ikväll blir barfota runt om precis som senast adderat med en amerikansk vagn för första gången är spännande. I min bok är detta tipsettan och när han dessutom är på 7% är varningen utfärdad!

3 Mellby Imperial har inlett året med två raka segrar och besitter bra kapacitet för klassen. Han är dessutom allround och tål olika typer av lopp. Utgångsläget är passande och Magnus A Djuse kan själv välja lite vilken taktik som passar bäst. Även här är det anmält amerikansk vagn ikväll och Mellby Imperial är ett givet motbud till segern.

2 Cash Winner visade toppform senast när han efter att presterat på topp slutade tvåa. Tränaren Paul J Haagort är optimistisk inför kvällens start och taktiken är given på förhand. Man kommer ladda vad som går från start för att sen försöka leda loppet hela vägen. Blir bara inte körningen initialt allt för utdragen ska Cash Winner ses som en tidig segerkandidat i loppet.

Min Vinnare: 4 Strängnäs Palema
Spets efter 500m: 2 Cash Winner
Skrällen: 4 Strängnäs Palema
Ranking: A 4,3,2 B 6,10,5,12,1,7 C 11,8,9

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto