V86 Tips Solvalla & Bergsåker 3/5

Publicerad på 2 Maj 2023 - 22:47

DrTrav

DrTrav

2 Maj 2023 - 22:47

Onsdagens V86-tävlingar delas mellan Bergsåker & Solvalla. Nedan följer mina V86-tips.
Jag spelar med två spikar, 2 Olivia Coger i den sjätte avdelningen och 1 Chitchat i den sjunde avdelningen.

V86 Tips Bergsåker/Solvalla Onsdag 3/5
V86-1 3,4,6
V86-2 1,3,4,6,9,12
V86-3 2,4,6,7,9,10
V86-4 2,3,4,9
V86-5 2,4,10
V86-6 2 Olivia Coger
V86-7 1 Chitchat
V86-8 2,4,5,6

5184 rader x 0,25 = 1296 kr

DD Tips Bergsåker/Solvalla Onsdag 3/5
DD1: 1 Chitchat
DD2: 2,4,5,6

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1640m auto
4 Gooner är en topphäst som gjorde det klart bra som tvåa senast i årsdebuten bakom Don Fanucci Zet. Nu med det loppet i kroppen bör formkurvan vara framflyttad tills idag. Utgångsläget ikväll blev även passande och med tanke på den respekten och startsnabbhet Gooner har med sig är han ett givet spetsbud i loppet. Väl i spets har det hittills blivit tolv segrar på 18 försök. Att det även är anmält barfota runt om ses som ett plus. Det finns dock en risk att 3 Huddlestone håller ut Gooner den första biten vilket också skulle öppna upp loppet. Men oavsett hur loppet blir kört är Daniel Wäjerstens sjuåring given tipsetta.

6 Axel Ruda har rosat marknaden en längre tid nu och utvecklingen pekar onekligen rakt upp fortsatt. Senast vann han på överlägset sätt mot enklare motstånd, men Axel Ruda har även imponerat i tuffare sammanhang. Nu väljer man dessutom att rycka samtliga skor vilket är intressant. Trots att Pär Ländin ligger lite lågt inför kvällens start ska han inte nonchaleras vid gardering. Avslutar alltid vasst med rätt resa.

Nämner även 3 Huddlestone som imponerade senast och har visat att han duger i tuff konkurrens. Att han dessutom fick spår invändigt om Goner ses som ett plus. Det troliga är att han initialt sitter i spets och sen hoppas jag vi får se en rafflande duell mellan Huddlestone och Gooner vilket i sin tur kan öppna upp för Axel Ruda. Att Huddlestone ska tävla barfota bak är positivt och vid gardering är 10% tilltalande.

Min Vinnare: 4 Gooner
Spets efter 500m: 4 Gooner / 3 Huddlestone
Skrällen: 6 Axel Ruda
Ranking: A 4 B 3,6,7,9 C 8,1,2,5

V86-2 2140m auto
Jag tror precis som Magnus A Djuse att 12 Maco Toro är bästa hästen i loppet. Han missgynnas visserligen av sitt utgångsläge men detta är en individ som tillhör de bästa hästarna i kullen. Senaste starten kan man inte bedöma då det aldrig blev något lopp men segrarna är tagna på bra sätt och skulle det bli uppskruvat tempo på tillställningen ikväll är jag säker på att Maco Toro har vad som krävs för att kliva runt samtliga. Tipsetta till 6%.

3 Noah Boko stod för en klart okej insats senast och har vid varje start visat upp fint kunnande. Han kan öppna från start och från ett passande utgångsläge är Noah Boko min ledare i loppet. Väl i den positionen trivs han och det kan mycket väl räcka hela vägen.

4 King of Twilight visade upp sitt höga kunnande redan som tvååring, då var han finalist i Uppfödningslöpningen. Men väl i finalen slutade det med galopp. Årsdebuten senast vanns däremot på bra sätt och nu med lopp i kroppen bör formen vara förbättrad. Spännande dessutom med Carl Johan Jepson i vagnen. Däremot ska det ses som ett minus att ha spår utvändigt om min troliga ledare Noah Boko.

Min Vinnare: 12 Maco Toro
Spets efter 500m: 3 Noah Boko
Skrällen:
Ranking: A 12,3 B 4,6,1,2,9 C 10,7,5,8,11

V86-3 2140m volt
7 Ragnhild W.M .mötte 10 Ängsthea i den senaste starten och fick då se sig besegrad. Men ikväll står man 20m bättre till jämfört med den gången och även om det handlar om årsdebut ikväll så meddelar man från stallhåll att Ragnhild W.M är väl förberedd även om det inte kommer vara toppform direkt. Från ett bra utgångsläge är ett troligt scenario är att Ragnhild W.M .tidigt sitter i spets och väl i den positionen blir hon sen svår att slå. Men vi ska komma ihåg att hon kan vara lite ivrig i startmomentet och skulle det strula finns det också risk att hon hamnar på vingel. Även om Ragnhild W.M tippas etta i loppet så är det ingen jag vill hålla ensam i handen till 52%.

10 Ängsthea är en femåring som tränaren Robert Skoglund håller högt. Hon kommer dessutom med lopp i kroppen och att det är täta starter inför ikväll ses som ett plus. Utveckling och from pekar uppåt och skulle favoriten få en strulig inledning på loppet ska Ängsthea räknas tidigt i segerstriden.

Skrällen är 2 Odexa som stod för en positiv upphämtning som femma bakom Stjärnblomster senast. Med det loppet i kroppen bör hon gått framåt formmässigt nu. Odexa besitter bra fart och kommer kunna få ett passande smyglopp ikväll. Med lite klaff längs vägen är hon en tidig skräll för den som garderar. 2%!

Min Vinnare: 7 Ragnhild W.M .
Spets efter 500m: 7 Ragnhild W.M / 6 Kaksi ä
Skrällen: 2 Odexa
Ranking: A 7,10 B 2,6,9,4,1,12,8,3 C 13,11,5

V86-4 2140m auto
3 Kitty Mearas är obesegrad efter två starter och från stallet låter det som att Kitty Mearas skulle kunna vara något extra för framtiden. Utvecklingskurvan pekar rakt upp och nu när motståndet är tuffare ska det bli spännande att se vad treåringen kan åstadkomma ikväll. Skulle han komma tidigt till spets är mycket vunnet men även från andra positioner ska Kitty Mearas ses med segerchans. Sett till prestationer och snack är detta en given tipsetta ikväll men det saknas inte heller motstånd.

Att 2 Madewithlove som kommer med tre segrar på fem starter och är obesegrad från spets ska utrustas med amerikansk vagn samt barfota fram samt för första gången är onekligen spännande. Utgångsläget är perfekt och oavsett om han håller ut Kitty Mearas från start eller inte är han garanterad ett bra lopp och känns intressant till 19%.

4 Knickers Sisu är en annan individ som inlett karriären lovande. Senast stod hon för en imponerande avslutning vilket räckte till en mersmakande andraplats. Hon har hittills visat upp bra styrka, men samtidigt verkar snabbheten bara bli vassare och vassare för varje start. Senast handlade det om debut bakom bilen och då öppnade blev det ingen snabbstart, men vi kan nog förvänta oss en bättre öppning ikväll och från ett bra utgångsläge kommer Knickers Sisu kunna få ett bra lopp.

Min Vinnare: 3 Kitty Mearas
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 3,2,4 B 9,1,5,7,11,10 C 6,8,12

V86-5 2140m volt
10 Shehuntyoudown har visat upp bra kunnande under vintern och vann bland annat ett V75-lopp på Romme. Senast avslutade han bra via 1,11 sista 800m frön på V75 och visade att formen är bra. Ikväll möter man enklare motstånd och har ett spännande springspår på tillägg. Prickar bara Emilia Leo starten med Shehuntyoudown kommer man snabbt vara ikapp hästarna på start och ska sen ses med bra segerchans. Men samtidigt är Shehuntyoudown inte en häst som kan göra allt för mycket jobb på egen hand och skulle det strula från start är man beroende av att det klaffar längs vägen. Som stor favorit på V86 är han ingen jag vill hålla ensam i handen.

Skrällen är 2 Bovary Face som nu har gjort fem starter för Katja Melkko och senast var hon med i ett tufft lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie. Väl i loppet gjorde hon det bra trots ett slutvarv ute i tredjespår. Ikväll är motståndet lämpligare och Bovary Face står bra till loppet. Hon är en speedig individ som är vass när hon får lifta med och avskuta snabbt men hon har samtidigt vunnit från ledningen. Till låg procent ska hon räknas tidigt ikväll.

Nämner även 4 Be Sober som visat sig trivas bra i ledningen och hon har endast varit sämre än trea en gång på åtta starter. Skulle hon komma till spets ikväll är det ett plus men hon är ingen blixt i volten. Dock är procenten låg och Be Sober är också tidig vid gardering.

Min Vinnare: 10 Shehuntyoudown
Spets efter 500m: 4 Be Sober / 2 Bovary Face
Skrällen: 2 Bovary Face
Ranking: A 10,2,4 B 3,12,14,13 C 6,8,7,1,5,11,9

V86-6 2140m auto
Min vinnare i loppet är 2 Olivia Coger som nu kommer med två lopp i kroppen och bör vara nära toppformen. Senast var man ute i ett försök till Drottning Silvias Pokal, men galopperade som slagen 250m kvar. Men nu är motståndet lämpligare och utgångsläget är passande. Dessutom sitter Örjan Kihlström i sulkyn för första gången vilket är ett plus. Under förra året visade Olivia Coger att hon besitter bra kunnande för klassen och till 18% är spelvärdet bra i min bok. Jag tar ställning och spikar.

För den som garderar är 7 Lilian Young skrällen i loppet. Precis som Olivia Coger så var Lilian Young ute i ett uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal senast. Hon fullföljde då bra som fyra från ett svårt utgångsläge. Även ikväll är utgångsläget tufft, men Lilian Young håller bra form för dagen och kan öppna kvickt från start. Till låg procent är hon tidig vid gardering.

11 Beauty Smart Face stod för en rejäl insats senast. Kunnandet är högt för klassen och slipper hon bara göra allt jobb själv den här gången kommer hon vara med långt framme.

Min Vinnare: 2 Olivia Coger
Spets efter 500m: 2 Olivia Coger / 7 Lilian Young
Skrällen:
Ranking: A 2 B 7,11,6,9,12,8 C 10,3,1,5,4

V86-7 2140m auto
Omgångens andra spik är 1 Chitchat som är en topphäst som ikväll gör comeback efter lite vila. Åtta seger på elva starter i livet säger en hel del och han har aldrig varit sämre än tvåa i lopp. Han kan öppna bra från start och bricka ett bakom bilen är passande. Ikväll möter han lämpligt motstånd och trots att inte toppformen kanske sitter där så ska segerchansen vara hög ändå. I mitt badkar står det skrivet spets och slut vilket gör att jag spikar.

Motbud
5 Global Crusader har nu årsdebuten avklarat, det var en mersmakande sådan dessutom. Även detta är en segervan individ som segrat i sex av sina tio starter. Nu lär formen peka uppåt och en bra prestation är att vänta. Men trots detta kommer det bli svårt att rå på Chitchat från spets.

Nämner även 7 Rio Alta Wine som visserligen galopperade senast men han är normalt sett travsäker. Under påskhelgen imponerade han vid med en segern på V75 och med tanke på hans speed kommer det gå undan den sista biten med lite klaff längs vägen.

Min Vinnare: 1 Chitchat
Spets efter 500m: 1 Chitchat
Skrällen: 7 Rio Alta Wine
Ranking: A 1 B 5,7,3,9,4,2 C 6,12,11,8,10

V86-8 2140m auto
6 Barack Face är en individ som besitter högt kunnande för klassen och som verkar vara något utöver det vanliga. Men han är dock inte helt att lita på och kommer nu med två raka galopper vilket skapar frågetecken. Barack Face räds dock knappast motståndet han ställs emot ikväll och skulle han bara hålla reda på benen är Barack Face en given segerkandidat. När man dessutom verkar få 7% på V86 så är spelvärdet högt.

En annan individ som verkar vara en topphäst för kullen är 2 Greensboro Zet. Han vann bland annat ett försök till Kriteriet i fjol. Senast handlade det om årsdebut, då blev det galopp med sparade krafter 400m från mål. Nu kommer Greensboro Zet med lopp i kroppen och han har ett passande utgångsläge. På förhand är Greensboro Zet ett givet segerbud i loppet.

Nämner även 5 Monastery Boko som kommer från en stark treåringssäsong där han bland annat var tvåa i Treåringseliten och sexa i Kriteriet. Nu handlar det om årsdebut, men från stallhåll meddelar man att Monastery Boko är redo för en bra insats direkt och till 5% känns även han tidig.

Min Vinnare: 6 Barack Face
Spets efter 500m: 2 Greensboro Zet
Skrällen:
Ranking: A 6,2 B 5,4,7,1,10,9 C 11,8,12,3

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto