V86 Tips Tingsryd 14/6

Publicerad på 13 Jun 2023 - 23:53

DrTrav

DrTrav

13 Jun 2023 - 23:53

V86-tävlingar hämtar vi från Tingsryd och att notera är att detta är Sveriges enda milebana där ett varv runt ovalen mäter 1609m. Upploppet är dessutom långt och mäter ca 300m. Detta gör att alla hästar hinner få chansen och det handlar om för kuskarna att inte köra för tidigt. Notera även att vi spelar om en JACKPOT på 11 miljoner.

Nedan följer mina V86-tips.

Jag spelar med tre spikar. 6 Gooner, 10 Alm Randers och 7 Calamari i den sjunde avdelningen.

V86 Tips Tingsryd 14/6
V86-1 1,2,3,4,5,8,9,10
V86-2 1,2,3,5,8,9
V86-3 1,4,5,9,11,12
V86-4 6 Gooner
V86-5 1,6,7,10,11
V86-6 10 Alm Randers
V86-7 7 Calamari
V86-8 1,3,4,5,6

7200 rader x 0,25kr = 1800 kr

DD Tips Tingsryd 14/6
DD1: 7 Calamari
DD2: 1,3,4,5,6

5 rader x 40 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1609m auto
Ett öppet och spelvänligt lopp inleder V86 omgången där mitt drag blir 4 A Fair Day. Detta är en kapabel fyraåring som hade stått över lite inför senaste starten. Men trots det presterade A Fair Day bra och att det nu är kort distans ses som ett plus. Han har visat att han står sig bra i tuff konkurrens och med en formkurva som bör peka uppåt lyfter jag fram A Fair Day som min tipsetta i inledningen.

Ett annat tidigt streck är 5 Denco’s Galliano. Han imponerade när han inledde året med två raka segrar men efter att galopperat i två efterföljande starter fick han en paus efter det. Senast handlade det om comeback och han stod direkt för en rejäl insats. 5 Denco’s Galliano kommer nu med lopp i kroppen och med tanke på att han är vass på speed och han fälla många över Tingsryds långa upplopp ikväll.

3 Love Keeper vann enkelt från spets senast och visade bra form. Även detta är en individ som är vass på speed och som borde trivas på Tingsryd med sitt långa upplopp. Från bricka tre kommer Love Keeper tidigt att sitta bra på det och han är tidig på kupongen.

Min Vinnare: 4 A Fair Da
Spets efter 500m:
Skrällen: 5 Denco’s Galliano
Ranking: 4,5,3,1 B 8,9,2,10 C 7,6,11,12

V86-2 1609m auto
Även detta är ett öppet lopp i min bok och när favoriten 1 Mellby Kavat just nu är spelad till 55% så är det givet att gardera.

För mig är 2 Global Bam Bautin tipsetta. Han hade ett fjolår som man bara får stryka ett streck över efter att han haft dåliga blodvärden. Men i comebacken senast gjorde han det bra som tvåa bakom Global Difference. Nu med ett lopp i kroppen bör formkurvan peka uppåt och dessutom blir det barfota runt om ikväll för första gången vilket är spännande. Utgångsläget är bra och Global Bam Bautin är given.

Tidig är också 9 Blackhawk Face som besitter oerhörda fartresurser för klassen. Han är dock inte helt enkel vilket gör honom svårbedömd för oss spelare. Men ett bakspår idag ökar möjligheterna till felfri avgång ikväll och över Tingsryds långa upplopp fäller Blackhawk Face många den sista biten.

Vill även nämna 8 Kingsman som har stått för bra insatser den senaste tiden. Han kommer nu med två raka segrar på kontot och även om utgångsläget kunde varit bättre så ska han inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 2 Global Bam Bautin
Spets efter 500m: 2 Global Bam Bautin
Skrällen: 9 Blackhawk Face
Ranking: 2 B 9,8,1,5,3,4,6 C 11,7,10

V86-3 1609m auto
11 Muscle Rex kommer med imponerande fem raka seger på kontot där de två senaste har kommit för sin nya tränare Linda Persson på svensk mark. För två starter sedan vann han enkelt från spets och senast vann han på ett bra sätt bakifrån. Nu är det bricka elva pånytt men denna gången över kort distans vilket är ett minus. Men det blir å andra sidan amerikansk vagn för första gången i Sverige och sett till kapacitet så ska Muscle Rex ses med god segerchans trots sitt tuffa utgångsläge.

9 Global Difference är en rejäl individ som tål att göra jobb på egen hand. Han har flera gånger visat sig besitta ett snabbt slutvarv och senast vann han enkelt via 1.10 sista 700m, detta trots att han fick göra jobbet i tredjespår första halvan av loppet. Vi kan räkna med att Global Difference kommer köras offensivt ikväll trots sitt utgångsläge och med lite klaff kommer han bli svår att stå emot den sista biten. Även här är det anmält amerikansk vagn för första gången!

Nämner även 1 Putte där polletten verkligen trillat ner för hästen den senaste tiden. Han är kvick iväg från start och tar han hand om ledningen initialt kommer sen Putte leda loppet länge. Amerikansk vagn för första gången i livet även här.

Min Vinnare: 11 Muscle Rex
Spets efter 500m: 1 Putte
Skrällen: 5 Extremely Sweet
Ranking: 11,9 B 1,5,6,12,3,2,7 C 4,8

V86-4 1609m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 6 Gooner. Nu är det läge för revansch efter plumpen senast. Senast var man hårt påpassad av spelarna samtidigt som värsta motbudet ikväll Hell Bent For Am tillhörde större skrällarna i det loppet. Men efter att Gooner och Click Bait laddades maximalt från start blev det galopp för Gooner och dagen var förstörd. Ikväll lär man knappast ladda iväg lika hårt och normalt sett är Gooner en travsäker individ. För mig sticker han ut kapacitetsmässigt och jag är inne på att han även kan vinna från dödens ikväll. Spik!

Motbud
3 Hell Bent For Am stod för en bra comeback senast. Han fick då ett snällt lopp i rygg på vinnande Click Bait. Nu med det loppet i kroppen bör formkurvan peka uppåt. Hell Bent For Am är kvick iväg från start och kommer man till spets och sen väljer att köra där är han hästen att slå för min spik i första hand.

Nämner även 1 Harran Boko som också är mycket kvick i benen den första biten. Det är anmält amerikansk vagn för första gången i livet vilket är spännande. Det lär bli full laddning från start och försvarar han innerspåret leder Harran Boko detta loppet länge.

Min Vinnare: 6 Gooner
Spets efter 500m: 3 Hell Bent For Am / 1 Harran Boko
Skrällen: 1 Harran Boko
Ranking: 6 B 3,1,5,2,9,4 C 10,7,8

V86-5 1609m auto
1 Call Me Brodda är spännande här. Hon har fått perfekta förutsättningar ikväl. Hon öppnar snabbt från start och är den givna ledaren i loppet. Senast var han ute i finalerna under Elitloppshelgen och mötte stenhårt motstånd. Nu är motståndet inte riktigt lika tufft och förutsättningarna bättre. Kort distans är ett plus och att det blir skor på ikväll anses inte vara ett minus för hästen. Räcker det hela vägen från spets? Det vet jag inte men Call Me Brodda är en spännande tipsetta i loppet.

En skräll jag tidigt lyfter fram är 10 Lady Beluga. Hon fick ett snällt upplägg senast och avslutade sylvasst. Detta är en tjej som knappast räds att göra lite jobb på egen hand men som också kommer att gynnas av Tingsryds långa upplopp.

7 Heroine Darling är både stark och snabb och kommer med formen på topp. Hon har ett utgångsläge aningen långt ut, men löser det sig bara med positionerna från start är Heroine Darling en given segerkandidat sett till kunnande.

Min Vinnare:1 Call Me Brodda
Spets efter 500m: 1 Call Me Brodda
Skrällen: 10 Lady Beluga
Ranking: 1 B 10,7,11,6,8,12,9 C 2,5,3,5

V86-6 1609m auto
Här kommer jag gå all in på mitt drag, 10 Alm Randers. Detta är en individ som står för bra insatser hela tiden och han har även tagit ytterligare kliv i sin utveckling på slutet. Han står bra inne i klassen och ska ikväll tävla med amerikansk vagn för tredje gången på svensk mark. Vid de två tidigare tillfällena har det slutat med seger och min känsla är att Alm Randers med sin fart kommer dra nytta av Tingsryds långa upplopp ikväll. Med lite överpace på loppet från start är jag inne på att min ide speedar ner samtliga tillslut och jag väljer att spika!

Motbud
2 Bäcklös Faron fick trots en galopp senast en genomkörare och lopp i kroppen. Ikväll är distansen ett plus och skulle han hålla reda på benen är detta en skräll som inte ska nonchaleras för de som föredrar.

Nämner även favoriten 1 Brenne Odin som senast inte var som bäst, men det blev också fel när det gick väldigt sakta i loppet och det var svårt att ta något tillslut. Men ikväll är utgångsläget bättre och håller han upp innerspåret från start kommer han stretade emot på bra sätt hela vägen.

Min Vinnare: 10 Alm Randers
Spets efter 500m: 1 Brenne Odin / 3 Reime Kongen
Skrällen:2 Bäcklös Faron
Ranking: 10 B 2,1,3,5,8,9 C 7,6,4

V86-7 3218m auto
Kvällens enda långlopp går över den ovanliga distansen 3218m.

7 Calamari är min vinnare i loppet. Han gynnas kraftigt av den längre distansen då han lever på sin styrka. För två starter sedan avskedade han strålande över upploppet. Senast blev det däremot fel när attacken skulle sättas in och han drogs bakåt innan han återigen kunde komma loss och avsluta snabbt den sista biten. Formen sitter dock där och detta är en häst som tränaren Ulf Stenströmer håller högt. Han tål att tugga på och ikväll är jag inne på att Calamari kommer få full utdelning efter två bra prestationer. Till 25% är spelvärdet högt och jag spikar!

Motbud
11 Demon har imponerat på slutet. Senast stod han för en mäktig avslutning på Solvalla under Elitloppshelgen. Han visade då toppform och med tanke på att Demon dessutom tål att göra en del jobb på egen hand samt att distansen inte ska ses som ett minus så är han det främsta motbudet till min spik i loppet.

Vid gardering ska även 3 Hobart och 9 Manuel Flight inte nocnhaleras.

Min Vinnare: 7 Calamari
Spets efter 500m: 7 Calamari
Skrällen:
Ranking: 7 B 11,3,12,10,4,6,1 C 9,2,5,8

V86-8 1609m auto
4 Hidalgo Heldia är en individ som trivs som bäst i ledningen över sprinterdistans och faktum är att det ser ut att kunna bli precis ett sådant loppscenario ikväll. Skulle så bli fallet kommer han bli en svår nöt att knäcka för övriga. Senast var Hidalgo Heldia ute i ett försök till Sweden Cup men dessvärre blev det galopp när han skulle krypa ner i rygg på ledaren. Nu har man laddar om och för två starter sedan vann han ett silverförsök på V75 från just ledningen. Lyckas han bara hålla ut 5 Betting Pacer från start är mycket vunnet. Tipsetta.

6 Karat River är hästen som blev hela Sveriges nästagångare efter sin prestation senast under Elitloppshelgen. Han satt då fast med sparat med topphästar i sin final. För två starter sedan fick han göra jobbet utvändigt om Hidalgo Heldia och var då tvåa. Formen lär vara på topp och får Karat River nytta av de sparade krafterna från senast så kommer han inte ge sig utan strid ikväll!

Skrällen är 3 Vinci Nice som stod för en positiv insats senast och kommer med bra form. Detta är en vass avslutare som med rätt lopp och långt upplopp kommer kunna speeda ner många den sista biten. Till låg procent ska han passas vid gardering.

Min Vinnare: 4 Hidalgo Heldia
Spets efter 500m: 4 Hidalgo Heldia
Skrällen:3 Vinci Nice
Ranking: 4,6 B 3,5,1,2,8,10 C 9,7,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto