V86 Tips Visby 2/8

Publicerad på 2 Aug 2023 - 07:57

DrTrav

DrTrav

2 Aug 2023 - 07:57

Onsdagens V86-tävlingar arrangeras av Visby och mina tankar kring omgången kommer nedan. Notera även att upploppet är kort, det mäter endast 156m vilket innebär att det är extra viktigt att vara med i den främre träffen.

Jag spelar med tre spikar, 7 Mister Vredebest i den andra avdelningen, 7 Hankypanky Pinkman i den sjätte avdelningen och 2 In Love Mearas i den sjunde avdelningen.

V75 Tips Visby Onsdag 2/8
V86-1 1,2,4,6,7,9
V86-2 7 Mister Vredebest 
V86-3 1,2,6,10,13
V86-4 3,4,6,10
V86-5 2,3,7,8,9,11,12,14
V86-6 7 Hankypanky Pinkman
V86-7 2 In Love Mearas
V66-8 2,3,4,5,6,7,8

6720rader x 0,25 = 1680kr

DD Tips Visby Onsdag 2/8
DD1: 2 In Love Mearas
DD2: 2,3,4,5,6,7,8

7 rader x 30 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 1620m auto
4 Kainai Goj blir min tipsetta i inledningen. Från stallet låter man uppåt kring Kainai Goj som ikväll ska tävla i en amerikansk vagn för första gången. Addera dessutom Magnus A Djuse i vagnen så känns ekipaget komplett. Senast var man ute i försök och final på Lindesberg och stod då för ett mersmakande intryck trots galopp i finalen. Nu från ett bra utgångsläge med spännande förändringar måste jag lyfta fram Kainai Goj här,

Tidig är också 6 Bugatti Hall som en bra fyraåring. Han vann senaste på just Visby från bricka tolv. Formen sitter där och med tanke på att Bugatti Hall även tål att göra en hel del jobb på egen hand så är han tidig vid gardering ikväll.

9 Filippa B.J. var trea i Stoeliten under Elitloppshelgen, samma lopp som Zeugi Amg vann, alltså samma Zeugi Amg som vann Gulddivisionen i lördags efter att harvat i tredjespår hela vägen. Filippa B.J. visade även bra form senast när hon vann på ett tilltalande sätt. Kommer hon bara till i loppet ikväll är även hon en segerkandidat som inte ska nonchaleras.

Min Vinnare: 4 Kainai Goj
Spets efter 500m: 1 Mistelns Napoleon
Skrällen: 1 Mistelns Napoleon
Ranking: A 4,6,9 B 1,2,7,12,3 C 10,5,8,11

V86-2 2120m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 7 Mister Vredebest. Att han i detta nu inte ens är favorit är bara att tacka och ta emot. Senast gjorde han ett bra lopp på Axevalla och detta är en individ som tränaren David Persson håller högt. Att formen sitter där visade han senast och då hade man växlar upp med barfota, norskt huvudlag, rycktussar. Till kvällens start kryddar man allt detta med en amerikansk vagn för första gången. För mig är det givet att gå på Mister Vredebest till 25%.

Motbud
3 I Love Faux Depart är kvick iväg från start och skulle man initialt kunna hålla ut övriga konkurrenter ökar chanserna för I Love Faux Depart som trivs i spets. Formen är bra och han kommer nu med två segrar och en andraplats på de tre senaste starterna och även om motståndet ikväll är tuffare så ska I Love Faux Depart ses som en tidig utmanare bakom min spik.

2 Credityuan är garanterad ett bra lopp ikväll och vid gardering är detta en rejäl häst som alltid går hela vägen in i mål.

Min Vinnare: 7 Mister Vredebest
Spets efter 500m: 3 I Love Faux Depart
Skrällen:
Ranking: A 7 B 3,2,8,12,4,10 C 9,4,11,1,5,6

V86-3 2120m volt
För mig står hästarna på start bra inne i loppet. 1 With Wings var senast ute i ett uttagningslopp till Stochampionatet och gick då barfota runt om för första gången. Men i loppet blev hon fast med gott om krafter sparade och den där effekten på den nya balansen fick vi aldrig se. Men nu kan hon få snabb revansch. Från bricka ett ikväll är With Wings min troliga ledare i loppet och väl i den positionen kommer hon sen inte bli lätt att ta sig förbi.

2 Proximity var även hon ute i ett försök till Stochampionatet senast. Men även Proximity gick imål med sparade krafter. Men formen ska sitta där och från ett bra utgångsläge är hon en tidig seger kandidat i loppet.

Även 6 Goldas Love har passande förutsättningar ikväll. Hon har visat upp bra kunnande vid segrarna i raden och senast var det troligen banan som inte passade Goldas Love. ikväll blir det återigen barfota runt om vilket är ett plus och från sitt springspår på start är hon tidig på kupongen.

13 Jade Sisu var för två starter sedan ute i finalen av Drottningens Pokal, men det blev dessvärre galopp då och galopp blev det även senast. Jade Sisu är en svårbedömd individ som kan mycket när hon väl fungerar. Farlig att nonchalera vid gardering.

Min Vinnare: 1 With Wings
Spets efter 500m: 1 With Wings
Skrällen: 2 Proximity
Ranking: A 1,2 B 6,13,10,12,14,3,11 C 4,9,7,5,8,15

V86-4 2120m auto
Gotlandslöpningen ska avgöras och att 4 Missle Hill blir favorit här kommer knappast som någon överraskning. Senast visade Missle Hill både bra form och lite av sin gamla gnista pånytt. Han var då tvåa bakom San Moteur. Ikväll är Missle Hill titelförsvarare av loppet, och även om det finns ett par startsnabba invändigt om Missle Hill så är känslan att dessa släpper när väl frågan ställs och i ledningen kommer han sen bli svår att rå på. Tipsetta.

10 Iceland Falls är på förhand värsta motbudet i loppet. Han var trea i Sweden Cup under Elitloppshelgen och var sen betrodd i Jämtlands Stora Pris för två starter sedan. Senast var Iceland Falls tvåa bakom Blackflash Bar och hon visade då att formen sitter där fortsatt. Utgångsläget är vad det är och kanske finns det andra lopp i siktet för Iceland Falls längre fram. Men skulle det strula lite för Missle Hill ikväll bjuds Iceland Falls in i matchen.

Skrällen är 6 Toto Barosso. Detta är en individ som är bättre än vad raden antyder. Han trivs dessutom som bäst när det blir bra tempo på loppen och han får spara speeden in i det sista. Från stallet meddelar man att Toto Barosso kändes bra efter galoppen senast och formen kommer allt mer för varje start.

Min Vinnare: 4 Missle Hill
Spets efter 500m: 4 Missle Hill
Skrällen: 6 Toto Barosso
Ranking: A 4 B 10,6,3,1,5,7 C 9,8,2

V86-5 2120m volt
14 Madagascar är på gång nu med lopp i kroppen. För två starter sedan vann han på ett bra sätt mot tuffare hästar. Ikväll är utgångsläget mer chansartat, men samtidigt möter Madagascar enklare motstånd. Visst är det inte alltid enkelt att runda fältet på Visby, men med lite klaff med positionerna så har Madagascar visat att han besitter både kapacitet och kunnande för att göra en hel del jobb själv i loppen. Tipsetta i ett öppet lopp.

9 Great Time Trot stod för en mersmakande årsdebut senast. Då gjorde man jobbet på egen hand i dödens och fick enbart se sig besegrad av en smygkörd konkurrent. Nu med det loppet i kroppen bör formkurvan var framflyttad en hel del tills ikväll och addera därtill att det nu blir barfota runt om för första gången i livet vilket är spännande. Great Time Trot är given på lappen ikväll.

Nämner även 2 Global Defender som blev vass i spets senast och har en tendens till att bli det emellanåt. Därför ska det ikväll bli spännande att se vilken taktik Markus B Svedberg väljer denna gången. Men utgångsläget är bra och kan bara Global Defender hushålla med krafterna ikväll är han med långt framme när loppet skall avgöras ikväll.

Min Vinnare: 14 Madagascar
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Great Time Trot
Ranking: A 14,9 B 2,3,8,7,11,12 C 13,6,5,1,15,4

V86-6 2120m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 7 Hankypanky Pinkman. Detta är en individ som alltid visat högt kunnande och som nu kommer med två raka segrar för Daniel Redén. Känslan är att han fortsatt står billigt inne i klassen här och dessutom tål Hankypanky Pinkman att göra en hel del jobb på egen hand om det skulle behövas. Senast kördes han fram i dödens efter 500m och klev sedan bara undan på tilltalande sätt den sista biten, För mig är han en given tipsetta ikväll och även en spik jag lutar mig emot.

Motbud
Skrällen vid gardering är 3 Drizzle som jag följt ett tag. Han är kvick iväg från start och bör kunna sitta i rygg på Hankypanky Pinkman efter en bit ikväll. Väl i den positionen ska han ses som det främsta motbudet till min spik på förhand.

Nämner även 9 Albacete som är en härdad V75 häst. Han kommer med bra form och med tanke på den speed Albacete besitter kommer han att fälla många den sista biten. Men det krävs att det blir överpce på loppet om man ska kunna rå på min spik ikväll.

Min Vinnare: 7 Hankypanky Pinkman
Spets efter 500m: 7 Hankypanky Pinkman
Skrällen: 3 Drizzle
Ranking: A 7 B 3,9,6,8,2,1,11 C 10,12,5,4

V86-7 3120m volt
Billigt inne i loppet står även kvällens tredje spik, 2 In Love Mearas. Detta är en individ jag gillar skarpt. Senast gjorde han debut för Daniel Redén och insatsen var då positiv. In Love Mearas vann på bra sätt från ledningen via 11,8 sista 800m. Nu med det loppet innanför västen kan vi räkna med en minst lika bra prestation ikväll om inte ännu vassare. Han står även bra inne i loppet på start och över tre varv i spets behöver In Love Mearas ha en sämre dag för att övriga ska rå på honom. Spik!

Motbud
11 Albert Zonett visade senast gryende form igen efter att inte varit som bäst i starterna dessförinnan. Detta är en rejäl sort som lever på sin styrka så distansen ikväll ses som ett klart plus. Med lite klaff längs vägen med positionerna är Albert Zonett främsta motbudet till min spik.

Nämner även 3 Matiere som senast gjorde jobbet utvändigt om In Love Mearas senast och höll trots det bra som tvåa imål. Inte övertygad om att man vill ha samma loppscenario ikväll igen, men skulle det stämma lite med positionerna är Matiere en tidig utmanare vid gardering.

Min Vinnare: 2 In Love Mearas
Spets efter 500m: 2 In Love Mearas
Skrällen:
Ranking: A 2 B 11,3,12,5,4,1,7,9 C 13,6,10,15,14,8

V86-8 2620m auto
5 Nikylon såg ut att gå mot seger på V75 senast men fick till slut se sig besegrad av hästen liftat med i dennes rygg. Klockan stannade på 12,6 sista 800m och Nikylon kommer onekligen med form till kvällens start. Han kan öppna snabbt men det kan även andra konkurrenter invändigt om honom också vilket gör spetsstriden svårbedömd. Men skulle Nikylon hitta till spets efter en bit är han hästen att slå, tipsetta.

Tidig är också 2 Pop The Music som även han gjorde det bra från ledningen i på V75, men då för två starter sedan. Senast avslutade han rappt över upploppet och satte också nosen först. Pop The Music är snabb i benen och kan öppna bra men det troliga är ändå att man vill ha rygglopp och spara speeden tillslut ikväll. Men från ett bra utgångsläge måste man räknas tidigt.

4 Mahadour stod för en rejäl prestation senast. Då besegrade han bland annat Deeply Express. Ikväll är det anmält barfota runt om vilket är ett plus och från bricka fyra måste även Mahadour räknas in i segersnacket.

Min Vinnare: 5 Nikylon
Spets efter 500m: 5 Nikylon / 3 Riser Ås
Skrällen:
Ranking: A 5,2,4 B 7,8,3,6,10,1,9 C 11,6,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto