Europatipset 18/6

Publicerad på 18 Jun 2017 - 16:27

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Jun 2017 - 16:27

Både Confederations Cup och U21-EM är igång den här helgen och har därför hittat in på den ganska mixade Europatipskupongen. De turneringarna har fått sällskap av matcher från Sverige där vi har ett toppmöte i Superettan mellan Dalkurd och Helsingborg att se fram emot. Framförallt består söndagens kupong av ett gäng svårtippade matcher från division 1. Analyserna är klara och känslan är som vanligt god inför söndagens omgång.

1. Portugal - Mexiko X
Confederations Cup, eller för-VM som mästerskapet också kallas består av åtta lag från sex förbund. Portugal gör sitt första framträdande någonsin efter lagets seger i EM. Där hackade laget i gruppspelet men tack vare det nya cupformatet lyckades portugiserna ta sig till slutspel och tillsist vinna hela mästerskapet. Truppen är starkast tänkbara med nyblivna CL-mästaren Cristiano Ronaldo i fin målform. Mexico är ett riktigt bollskickligt lag som bara har en förlust i sina tretton senaste matcher. Här ser laget ut att bli kraftigt undervärderade och alla tecken bör plockas med. Kryss som utgång.

2. Kamerun - Chile 2
Afrikanska mästarna Kamerun ställs här mot Copa America vinnarna Chile. Det Chilenska landslaget minns säkert många från VM 2014 när de snöpligt åkte ut mot värdlandet Brasilien efter straffar. Redan då imponerade La Roja och den här upplagan är ännu bättre. Laget har ett fantastiskt kort kombinationsspel och får de spelet att stämma ska inte ett svagt Kamerunförsvar hänga med.Tvåa.

3. Danmark U21 - Italien U21 2
Danska truppen består av spelare nästan uteslutande från den inhemska ligan. Lagets stjärna är Marcus Ingvartsen som vann danska Superligans skytteliga den här säsongen med 23 mål. Mot ett Italien som består av klasspelare som Donnarumma, Rugani, Bernadeschi, Gagliardini och Berardi borde ett mindre namnkunnigt Danmark få det svårt. Tvåa.

4. Tyskland U21 - Tjeckien U21 1
Tyskland ställer i sedvanlig ordning ett starkt lag på pappret. De kliver in i mästerskapet som knappa favoriter före Spanien och förfogar över nyblivna Dortmund-duon Mo Dahoud och Maxi Philipp. Defensiven ser dock inte alls lika imponerande ut och Tjeckiens storstjärna Patrick Schick kan säkert utnyttja det. Krysset ska i alla fall med här. 1X.

5. Dalkurd - Helsingborg 1
Dalkurd är ett av Superettans allra bästa hemmalag och kliver in till det här toppmötet mot Helsingborg som favoriter. Skåningarna blev utbuade av hemmafansen senast när laget blev överkörda med 4-0 i toppmötet med BP. Den förlusten sitter säkert kvar mentalt i Helsingborg som inte sett särskilt bra ut spelmässigt under hela säsongen trots topplaceringen. Dalkurd är tunga att möta hemma på Domnarvsvallen och vinner här. Etta.

6. Norrby - Örgryte 1
Boråsarna Norrby ställs här mot västkustkollegan Örgryte i näst sista matchen innan uppehållet. Norrby har blandat och gett så här långt i serien men visat upp att de håller en hög nivå när de får spelet att stämma. Laget har bara förlorat en match hemma under säsongen och ett formstarkt Örgryte har blivit överdrivna favoriter. 1X.

7. Akropolis - Team Thorengruppen X
Akropolis ser ut att ställas ut som stora favoriter om vi ska lyssna till hur svenska folket har spelat. Det känns helt otroligt när vi synar lagets senaste match borta mot Västerås som förlorades med 5-3. Team Thorengruppen slarvar för mycket bakåt, men har betydligt bättre chans än vad strecken säger. Alla tecken.

8. Luleå - Vasalund 2
Vasalund var nära att ta steget upp till Superettan i fjol men BP blev för svåra i slutändan. Här åker laget till Luleå för att hämta hem en trea till Skytteholm. Luleå som kvalade sig kvar i fjol har det väldigt kämpigt i serien med bara fem poäng på åtta matcher. Det är klasskillnad mellan lagen och tvåan ser ut att bli streckvärd.

9. Enskede - Sandviken 1
Enskede visade stark moral senast när de hämtade upp 1-3 till 3-3 i slutminuterna mot Bissarna från Nyköping. Enskede har imponerat spelmässigt på slutet och spelade till exempel ut Brage på hemmaplan trots förlust (0-1). Nu siktar laget på att lämna jumboplatsen och ta en seger mot ett svagt Sandviken. Intressant spiketta.

10. Umeå - Arameisk-Syrianska 1
Umeå avgjorde Norrlandsderbyt mot Luleå senast med matchens sista spark och segern kunde skrivas till 2-1. Med boostat självförtroende tar de nu emot Arameisk Syrianska som är seriens överraskning hittills. Stockholmslaget spelar nu sin tredje match på åtta dagar och det kan nog sitta lite i benen. Etta.

11. Landskrona - Skövde 1
Landskrona går urstarkt i södra serien men föll i toppmötet mot Utsikten senast med 1-0. Dessförinnan radade laget upp segrar och hemma mot nykomlingen Skövde kliver laget in som storfavorit. Skövdes unga lag har däremot imponerat spelmässigt och slog bland annat Utsikten övertygande. Vi utgår från etta men plockar med krysset som rensar bra.

12. Rosengård - Mjällby 2
Förortslaget Rosengård har det svårt den här säsongen med bara två inspelade poäng efter nio matcher. Mjällby siktar på uppflyttning och är stärkta av 2-1 vinsten i derbyt mot Kristianstad senast. En seger mot jumbon är ett krav om man ska hänga med i toppen av serien.

13. Vålerengen - Strömsgodset 1
Vålerengen imponerande stort senast när de åkte till norra Norge och ledde med 4-0 i paus i den tuffa bortamatchen mot Tromsö. Tidigare under säsongen har lagets anfallsspel hackat men nu verkar de ha fått fart på maskineriet. Godset trivs inte alls bra på bortaplan den här säsongen och har efter sex matcher den kalla målskillnaden 3-12 med två inspelade poäng.

Kupongens kassaskåp

Dalkurd
Ett vågat kassaskåp kan tyckas men Dalkurd har ett fantastiskt facit hemma på Domnarvsvallen över två säsonger. Laget tar mängder med löpningar för varandra och kombinerar sig fram tills målchanser till motståndarna tröttnar. Dalkurd vinner.

Varningens finger!

Team Thorengruppen
Förra säsongen hade TT defensiven som styrka men problem att skapa vassa målchanser. Nu har laget fått fart på offensiven och borta mot Akropolis är laget kraftigt underskattat av folket. Ett måste att ha med på kupongen om man går för lite större pengar.

Lilla raden 144r

1. Portugal - Mexiko 1x2
2. Kamerun - Chile 2
3. Danmark U21 - Italien U21 2
4. Tyskland U21 - Tjeckien U21 1x
5. Dalkurd - Helsingborg 1
6. Norrby - Örgryte 1x
7. Akropolis - Team TG 1x2
8. Luleå - Vasalund 2
9. Enskede - Sandviken 1x
10. Umeå - Arameisk-Syr 1
11. Landskrona - Skövde 1x
12. Rosengård - Mjällby 2
13. Vålerengen - Strömsgodset 1

Stora raden 1296r

1. Portugal - Mexiko 1x2
2. Kamerun - Chile 2
3. Danmark U21 - Italien U21 2
4. Tyskland U21 - Tjeckien U21 1x2
5. Dalkurd - Helsingborg 1
6. Norrby - Örgryte 1x2
7. Akropolis - Team TG 1x2
8. Luleå - Vasalund 2
9. Enskede - Sandviken 1x
10. Umeå - Arameisk-Syr 1x
11. Landskrona - Skövde 1x
12. Rosengård - Mjällby x2
13. Vålerengen - Strömsgodset 1

Klicka här för att spela på Europatipset!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto