Europatipset Tips Lördag 24/6

Publicerad på 23 Jun 2023 - 08:44

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Jun 2023 - 08:44

Europatipset slår rot på en lördag denna midsommarhelg där fyra spännande fighter från U21-EM inleder kalaset. Portugal - Nederländerna är en smällkaramell innan norsk, isländsk, brasiliansk och amerikansk fotboll tar oss i mål. Ni hänger väl med på ett spännande äventyr?

Spelstopp: 17:59

1. Portugal - Nederländerna 2
Portugal fick en mardrömspremiär i U21-EM när det blev 0-2 mot värdlandet Georgien. Uppförsbacken är således rejäl redan inför den andra omgången och det blir inte enkelt att hålla ett skickligt Nederländerna på halset. Jong Oranje kryllar av namnstarka lirare där bland andra Brobbey är ett rejält hot mot portugisernas backlinje. Får han stora ytor att operera på kan det gå undan. Portugal saknar med det berättat inte spetsegenskaper, men den lågt streckade tvåan går först. Ettan sällskapar på större bongar.

2. Spanien - Kroatien 1
Spanien var flera nummer större än Rumänien i premiären där 3-0 kunde varit ännu större siffror. La Rojita dominerade tillställningen från början till slut och får de samma effekt på sitt enorma bollinnehav även mot Kroatien blir detta obehagligt för de rödvitrutiga. 0-2 mot Ukraina var en blytung förlust som kräver att kroaterna öppnar upp sig för att jaga tre poäng mot spanjorerna. Det slutar inte lyckligt. Trots benhård streckning anser vi att det finns vettigare favoriter att fälla än Spanien. Spikad etta.

3. Rumänien - Ukraina 2
Rumänien spåddes få stora problem med Spanien i premiären och efter 0-3 i brakan går det inte att påstå annat än att klasskillnaden var enorm. Rumänerna var aldrig nära att hota opponenterna och när värdnationen tvingas jaga tre poäng mot Ukraina kan de gulklädda fokusera på sin paradgren. Nämligen kontringar. Kroatien straffades på detta vis och stärkta efter 2-0-segern fortsätter Ukraina på inslagen väg denna lördag. Tvåan tornar upp som en förvånansvärt fin värdespik.

4. Georgien - Belgien X
Belgien fick nöja sig med 0-0 mot Nederländerna i en helt jämn match. Det viktigaste var trots allt att inte förlora och mot värdnationen Georgien väntas Belgien fokusera nästan helt och hållet på sin offensiv. Openda är en möjlig matchvinnare, men det ska också påpekas att tvåan streckas alldeles för hårt för att spikas. Georgien kommer stärkta efter 2-0 mot Portugal och kan de ligga rätt i sina positioner även här är mycket vunnet. Så länge högertecknet överstiger 80 procent måste garderingar följa med i leken. Alla tecken och skrälljobb är korrekt beställning.

5. Viking - Brann 2
Förmodat målrikt rivalmöte från Eliteserien där Viking och Brann drabbar samman i “Vestlandsderbyet”. Vikings offensiv håller hög nivå men i de bakre leden har grabbarna från Stavanger stora problem. Bjuds det på ytor mot Bård Finne och company kommer Viking inte att lämna denna fight utan insläppta mål. Brann har hittills visat upp en högre lägstanivå och sköter gästerna från Bergen sina kort rätt ligger tvåan närmast till hands. I den förväntade målfesten åker ettan med på större system.

6. Sogndal - Fredrikstad 1
Fredrikstad finns med i toppen av OBOS-ligaen och är faktiskt ensamma om att ännu inte ha förlorat någon match i den norska andraligan. Bara sex insläppta mål är den stora anledningen till succén, men å andra sidan imponerar inte tolv gjorda mål nämnvärt. Sogndal har trivts ypperligt på egen mark så här långt och i kraft av hemmaplan ska värdföreningen hållas högst även här. Kryssrisken till trots är ettan en spännande spik så länge den håller sig runt 40 procent. Sogndal lämnas allena.

7. Víkingur - Stjarnan 1
Víkingur Reykjavík toppar det isländska finrummet, Úrvalsdeild, med 31 av 36 möjliga poäng. Sett till samtliga lags högstanivå når inget annat herrskap upp till Víkingurs kunnande, men det går samtidigt inte att blindspika ettan till vilken procent som helst. Långt över 80 procent är på tok för mycket när ett inte oävet Stjarnan står på andra sidan. Fyra poäng på de två senaste vittnar om gryende form hos gästerna som inte ska räknas bort helt och hållet i huvudstaden. Krysset sällskapar den ansatta ettan.

8. KR Reykjavík - Akureyrar 2
Svårsiad och förmodat böljande akt att vänta i Reykjavík där KR ska mäta svärd Akureyrar. De förstnämnda avrundade våren med en stark period där förlusterna lös med sin frånvaro och hoppas givetvis spinna vidare på inslagen väg när Úrvalsdeild återstartar. Akureyrar är med det sagt inget motstånd som bara städas av. Gästerna har tre segrar på sina fyra senaste tävlingsmatcher och här får framför allt inte den väldigt spelvärda tvåan lämnas utanför. Om råd föredras alla tecken i det sista isländska bidraget.

9. Fluminense - Bahia X
Likheterna med Malmö FF:s spelstil har gjort att många fått upp ögonen för Fluminense och vi är inte sena med att skriva under på underhållningsvärdet när värdarna är i farten. Formen är med det sagt katastrofal och här får Flu klara sig utan tränaren Diniz som sitter på botbänken. När Fluminense verkar sakna harmoni går det inte att leta på den grovt överstreckade ettan. Bahia kan mycket i sina bästa stunder och med vasse Kayky på topp kan gästerna absolut ställa till med problem i Rio de Janeiro. Måla tvärs över och jobba in X2 till magisk procent.

10. Paranaense - Corinthians 2
Efter en stark period med flera raka segrar i samtliga tävlingar har Paranaense kommit ner på jorden. Blott en poäng på de två senaste ligamatcherna är skrala papper och fyra insläppta mål på dessa strider är ett kvitto på var problemen finns. Trots det blir ettan extremt betrodd när Corinthians kommer på besök. Gästerna kommer närmast från 1-1 mot Cuiabá men får här en passande matchbild framför sig. Yuri Alberto är en möjlig matchvinnare och när högersidan dryper av spelvärde är ettan inte av intresse. X2 blir vårt val.

11. Fortaleza - Atlético Mineiro 1
Atlético Mineiro har täppt till de bakre leden efter den hemska 1-5-smällen i Copa do Brasil mot Corinthians. Framåt ser det dock inte särskilt bra ut just nu och det är direkt bisarrt att Hulk och company målas upp som enorma favoriter borta mot Fortaleza. På sin hemmabana ska värdföreningen hållas snäppet högre än kvällens kombattanter och när oddsmakarna, till skillnad från tipparna, är med på noterna tornar magiskt spelvärde upp till vänster. Pikachu hänger minst en balja när ettan spikas!

12. Charlotte - Montréal 1
Över till MLS som får den stora äran att ro Europatipset i mål. Montréal kommer närmast från två raka segrar mot Minnesota och Nashville, men det ska raskt påpekas att dessa kommit hemma i Kanada. På resande fot är gästerna inte lika företagsamma och på Bank of America Stadium blir det tufft emot. Charlotte kommer från starka 2-2 borta mot New York City och ska kunna hitta in på vinnande väg mot ett Montréal vars bortafacit lyder 1-1-8. Högst trolig etta i North Carolina.

13. Columbus - Nashville 1
Nashville har gjort sig bofasta i toppen av den östra konferensen där blott 14 insläppta mål på 19 matcher är bäst i klassen. Mukhtar tillhör en av ligans bästa spelare, men som alltid i MLS är hemmaplan en faktor som aldrig får glömmas bort. Columbus Crew är långt ifrån oävna, framför allt inte på egen mark där värdarna gjort sju mål på sina två senaste matcher. Vid en ansenlig insats är detta Crews match att förlora. Ettan går först, krysset kan övervägas vid större systembyggen.

Kupongens kassaskåp

Spanien
Spanien imponerade stort i premiären mot Rumänien och ska även kunna vara ett nummer större än Kroatien. Ettan är en solid spik att luta sig mot.

Varningens finger!

Corinthians
Bland uppsjön av skrällägen är Corinthians borta mot Paranaense det allra bästa. I en förmodat tight matchbild är X2 ett monsterdrag som heter duga.

144 rader
1. Portugal - Nederländerna 2
2. Spanien - Kroatien 1
3. Rumänien - Ukraina 2
4. Georgien - Belgien 1x2
5. Viking - Brann 12
6. Sogndal - Fredrikstad 1
7. Víkingur - Stjarnan 1x
8. KR Reykjavík - Akureyrar 12
9. Fluminense - Bahia 1x2
10. Paranaense - Corinthians x2
11. Fortaleza - Atlético MG 1
12. Charlotte - Montréal 1
13. Columbus - Nashville 1

864 rader
1. Portugal - Nederländerna 12
2. Spanien - Kroatien 1
3. Rumänien - Ukraina 2
4. Georgien - Belgien 1x2
5. Viking - Brann 12
6. Sogndal - Fredrikstad 1
7. Víkingur - Stjarnan 1x
8. KR Reykjavík - Akureyrar 1x2
9. Fluminense - Bahia 1x2
10. Paranaense - Corinthians x2
11. Fortaleza - Atlético MG 1
12. Charlotte - Montréal 1
13. Columbus - Nashville 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto