Europatipset Tips Onsdag 21/4

Publicerad på 20 Apr 2021 - 23:51

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Apr 2021 - 23:51

Vad sägs om att fylla på kassan innan lönen kommer? På lill-lördagens Europabong ska favoriter från kontinentens alla håll och kanter försöka fällas. Vägen till 13 gröna bockar ser inte alltför knixig ut, trots att det finns flera miljondrag. Låt stålarna regna!

Spelstopp: 18:591. Aston Villa - Manchester City 2
Aston Villa har inte riktigt lyckats behålla energin från i höstas. Försvaret är stabilt och Martínez kan mycket väl vinna Golden Glove, men framåt ser det stundtals trubbigt ut. Att “Captain Jack” Grealish varit skadad sedan februari har satt sina spår. Manchester City kom inte upp i nivå under FA-cupsemin mot Chelsea och Pep kan nu glömma sin kvadrupel. City har uppträtt något tveksamt på slutet men mot ett Grealish-löst Villa ska de blivande mästarna ändå kunna lösa biffen utan darr på ribban. Tvåan singlas.

2. Tottenham - Southampton 2
Det svenska folket ser sannerligen ut att gilla Tottenham, trots att Mourinho fått sparken och Kane dragit på sig en skada. Ryan Mason kommer att leda klubben resten av säsongen. Utan Kane på planen försvinner en enormt stor del av Spurs anfallsspel. 34 av lagets 54 fullträffar i Premier League har Harry antingen gjort själv eller assisterat till. Southampton föll tungt i FA-cupen och har gått tungt hela året. Det finns dock en hel del kvalité hos The Saints och nu när procenten är snedvridna lockar skrällen! Gardera gärna fullt ut.

3. Bologna - Torino 2
Mattias Svanberg blev kungen av omgång 31 av Serie A. Malmö-sonen gjorde två av målen i 4-1-segern mot Spezia i helgen. Hemma på Dall’Ara brukar Bologna vara stabila men här får de se upp. Torino är helt klart på uppgång och ser för dagen betydligt bättre ut än vad tabellen vittnar om. Offensiven som leds av “tuppen” Belotti är glödhet. I helgens kamp mot Roma (3-1) var det Il Toro som såg ut som det CL-jagande gänget. Gillar man chansspikar är tvåan runt 30 prollar ett kul tecken att dunka av!

4. Juventus - Parma 1
Allt har gått åt skogen för Pirlo och hans gamla damer den här säsongen. Att Juventus ens riskerar att hamna utanför Champions League-platserna måste ses som ett praktfiasko. I helgens förlust mot Atalanta saknades Ronaldo på grund av en skada, portugisen ser inte heller ut att komma till spel den här aftonen. Även Chiesa dras med en skada. Således blir det svårt att singla Juve till dessa streck. Parma kommer från en blytung smäll mot Cagliari och mycket talar nu för att det blir degradering. Detta Juve är dock ingen omöjlig kombattant. Ettan garderas!

5. Alavés - Villarreal 2
Emerys gula ubåt fortsätter att tuffa på riktigt bra på den Iberiska halvön. Villarreal har nått hela vägen fram till semifinalerna i Europa League, de gulklädda gör det även väldigt bra i La Liga. Fyra av de fem senaste ligamatcherna har Villarreal gått segrande från. I helgen vann Emerys mannar med hela 5-1 borta mot Levante. Alavés gick segrande ur bottenmötet mot Huesca i söndags, detta var baskernas blott andra ligaseger under 2021. Mot Emerys stabila ubåt blir det svårt. Tvåan tippas.

6. Levante - Sevilla 2
Levante har varit en positiv överraskning den här säsongen. Värdarna återfinns på den övre halvan, tre poäng före rivalen Valencia. Under 2021 har López mannar brottat ner både Real Madrid och Atlético Madrid. Sevilla är i grunden ett skickligare lag som ska hållas högre, men i den här dusten blir andalusierna helt klart för hårt streckade. När lagen möttes i höstas var det jämnt, då gjordes matchens enda mål av Sevillas En Nesyri på stopptid. Detta är mer öppet än var procenten indikerar. Gardera tvåan, först och främst med den lågt betrodda hemmasegern.

7. Real Betis - Athletic Bilbao X
På Benito Vallamarín förväntas det bli tajt. Real Betis och Athletic Bilbao är två jämbördiga lag. Bilbao vann hemmamötet mot Betis i november med 4-0, baskerna slog även ut andalusierna från Copa del Rey efter straffar. Formen är dock högst tveksam hos gästerna som nyligen torskat två finaler i Copa del Rey. Real Betis har gått bättre på slutet men i den här fajten får Pellegrinis mannar ett för stort förtroende av gubbarna i kiosken. Krysset är en rimlig utgång, vid eventuell gardering är tvåan mest intressant med tanke på hur snett procenten sitter.

8. Elche - Valladolid X
Något skönspel kommer det inte att bli på Estadio Martínez Valero. Nykomlingen Elche har det fortsatt tungt. Någon vidare effekt har det inte blivit av tränarskiftet. På hemmaplan är dock Escribás kumpaner förhållandevis svårslagna och bottenkollegan Real Valladolid är inget motstånd som direkt skrämmer. De violettfärgade övertygar sällan på resande fot, att trollgubben Weissman är skadad kommer inte att göra det lättare för Valladolid. Detta kan mycket väl ticka 0-0 hela vägen upp till 90. Känslan är att det finns två vägar att ta här – singla krysset eller helgardera.

9. Cádiz - Real Madrid X
Real Madrid fick slita hårt i helgens derby mot Getafe (0-0). På grund av det prekära skadeläget tvingades Zidane ställa ut ett par juniorer på Coliseum Alfonso Perez. Även mot Cádiz ser Los Blancos ut att få klara sig utan ett par betydande pjäser, frågetecken sätts kring Valverde, Ramos, Mendy, Kroos och Modric medverkan. Ett mer ordinarie och formstarkt Cádiz kan absolut stå upp bra här. När lagen möttes i Madrid vann andalusierna med 1-0. Här är det läge att måla brett för att försöka fälla favoriten. Vamos Cádiz!

10. Dortmund - Union Berlin 2
Trots att Basse Andersson lämnade Union Berlin inför säsongen har huvudstadslaget gått klart bättre än förväntat i Bundesliga. Union har bara fyra poäng upp till Europaplatserna och formen är stigande. På de nio senaste omgångarna har gästerna bara noterats för ett nederlag. Krut finns det i Håland och hans Dortmund men den saken har inte synts tillräckligt. Prestationerna är ojämna från de gulsvarta och till rådande procent är inte BVB någon favorit att hålla i handen. Helgardera och jobba in skrällen!

11. Hoffenheim - Mönchengladbach 1
Hoffenheim har fått säsongen förstörd av skador. Statusen i truppen har dock ljusnat och de två senaste prestationerna mot Leverkusen (0-0) och Leipzig (0-0) har varit habila. Att Mönchengladbach målas upp som klara favoriter på ProZero Arena känns snett. Gladbach är förvisso formstarkt men skadorna på Hoffmann och Stindl är två blytung avbräck. Den sistnämnda är lagets bästa målskytt i Bundesliga med sina tolv strutar. Den lågt streckade hemmasegern är en kaxig chansspik!

12. Lyon - Monaco 1
Redan i kvartsfinalen av Coupe de France ställs Lyon mot Monaco. Monaco är det lag som tagit flest poäng i Ligue 1 under 2021 och känslan är att Kovac har främst fokus på ligaspelet. Det är trots allt bara två pinnar upp till Lille som toppar det franska finrummet. Flera spelare hos gästerna uppges vara osäkra till spel på grund av skador, bland annat Fàbregas. Lyon kommer inte att bli någon enkel nöt att knäcka på Groupama Stadium. På den här arenan fick Monaco stryk i ligaspelet tidigare under säsongen med 1-4. Börja med ettan, gardera sedan efter storleken på lädret.

13. Huddersfield - Barnsley 2
I Championship har Barnsley stått för en otrolig säsong. Klubben som leds av den gamla Bayern München-spelaren Valérien Ismaël har greppet om den sista playoff-platsen, trots förlusten senast mot Coventry. Barnsley har varit starka på resande fot och på John Smith’s Stadium går The Tykes in som rättmätiga favoriter. Huddersfield huserar i de nedre regionerna av tabellen. Hudds har under säsongen haft svårt att få ut speciellt mycket av possession-spelet. Tvåan först, krysset sedan.

Kupongens kassaskåp
Manchester City
Ett för dagen mediokert Villa utan Grealish har inte det som krävs för att hota Peps gossar. Stabil tvåa i Birmingham!

Varningens finger!
Cádiz
Zidane har mängder med skavanker i truppen vilket förklarade poängtappet mot Getafe. Ett avslappnat och formstarkt Cádiz i Andalusien kommer inte att bli någon enkel nöt att knäcka. Kul etta!144 rader
1. Aston Villa - Man City 2
2. Tottenham - Southamp. x2
3. Bologna - Torino 2
4. Juventus - Parma 1x
5. Alavés - Villarreal 2
6. Levante - Sevilla 12
7. Real Betis - A.Bilbao x
8. Elche - Valladolid x
9. Cádiz - Real Madrid 1x2
10. Dortmund - U.Berlin 1x2
11. Hoffenheim - M-gladb. 1
12. Lyon - Monaco 12
13. Huddersfield - Barnsley 2

864 rader
1. Aston Villa - Man City 2
2. Tottenham - Southamp. 1x2
3. Bologna - Torino 2
4. Juventus - Parma 1x
5. Alavés - Villarreal 2
6. Levante - Sevilla 12
7. Real Betis - A.Bilbao x2
8. Elche - Valladolid x
9. Cádiz - Real Madrid 1x2
10. Dortmund - U.Berlin 1x2
11. Hoffenheim - M-gladb. 1
12. Lyon - Monaco 12
13. Huddersfield - Barnsley x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto