Europatipset Tips Onsdag 28/6

Publicerad på 27 Jun 2023 - 15:19

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Jun 2023 - 15:19

Fyra avgörande gruppspelsmatcher från U21-EM sätter färg på lill-lördagens kupong. Italien ser ut att vara en storfavorit värd att gå emot. Därefter ska vi grotta ner oss i svensk, norsk och isländsk boll. Mot 13 gröna bockar!

Spelstopp: 17:59

1. England - Tyskland 2
England har redan säkrat förstaplatsen i Grupp C efter två raka vinster mot Tjeckien och Israel. Gordon och Smith-Rowe har gjort poäng i båda matcherna men här kommer det troligen inte att bli så mycket speltid för duon. Coach Lee Carsley förväntas rotera med tanke på utgångsläget. Detta ska ett fullt motiverat Tyskland kunna dra stor nytta av. Att tyskarna endast fått med sig en pinne är smått obegripligt med tanke på hur deras matcher har sett ut. Mot Israel brändes bland annat två(!) straffar. Här ska det vara ypperligt läge för revansch. Tvåa.

2. Italien - Norge 2
I Grupp D har det inte studsat med Norge som är nollade efter två omgångar, trots två gedigna prestationer. Baggarna var det bättre laget mot Schweiz samtidigt som 0-1-förlusten mot Frankrike var knapp. Än är dock ingenting kört. Tre poäng mot Italien, vilket absolut inte är någon omöjlighet, kan räcka för vidare avancemang. Italienarna har sett fina ut framåt men i segern senast mot Schweiz var det inga mil ifrån att “Gli Azzurrini” slarvade bort en 3-0-ledning. Med kanonfint streckvärde till höger är det läge att måla brett. Alla tecken.

3. Schweiz - Frankrike 2
Fullpoängaren Frankrike är inte på något sätt klara. Således bör vi kunna räkna med en fin insats från Sylvain Ripolls grabbar. Det finns gott om offensiv spets hos fransmännen och känslan är att spelare som Thuram och Gouiri ska ha goda möjligheter att straffa ett bräckligt Schweiz. Schweizarna har ett par riktigt spännande yttrar i Ndoye och Imeri, men kan Frankrike sätta stopp för dessa ska mycket vara vunnet. Bakåt har det bitvis sett väldigt ihåligt ut. Efter två omgångar är det endast Rumänien som släppt till fler målchanser än Schweiz. Trolig tvåa.

4. Israel - Tjeckien X
Både Israel och Tjeckien har alla möjligheter att göra England sällskap i slutspelet. För tjeckernas del räcker det med en pinne i den sista omgången. I den senaste matchen mot Tyskland hade Jan Suchopáreks mannar stora bekymmer spelmässigt, men i den 87:e minuten lyckades Sparta Prag-försvararen Martin Vitík forcera in det avgörande målet efter en hörna. Israelerna har helt klart kunnandet för att göra match av detta. De blåvita har stått för två skapliga prestationer och här är Basaksehir-mittfältaren Eden Kartsev åter i spel efter en match avstängning. Krysset inleder med rådande förutsättningar. Ettan följer därefter.

5. Karlberg - Stockholm Internazionale 1
På Kungsholmen väntar ett derby i kvalet till Svenska Cupen. Stockholm Internazionale är en klubb med stor följarskara som tagit enorma kliv de senaste åren. Inter har hållit en jämn och stabil nivå i Division 1 men på Stadshagens IP går knappast Rebaz Hassans kumpaner säkert. Karlberg tillhör toppen av Division 2 Norra Svealand och här kommer KBK till spel med tre raka vinster. Under fjolåret pressade värdlaget fram en förlängning i cupmötet hemma mot Vasalund. Ettan och krysset rensar fint, högersidan prioriteras därför från start.

6. Simrishamn - Olympic 2
Nästa cupmatch utspelar sig på Korsavads IC i Österlen. Pontus Wiktorsson har gått i bräschen för sitt Simrishamn som kämpar med sina näbbar och klor på den undre halvan av Division 2 Södra Götaland. Sju baljor har det blivit för nyförvärvet från Ariana FC i seriespelet. Mer kvalitéer ska det tveklöst finnas hos Division 1-laget Olympic som på pappret har ett tillräckligt starkt material för att hålla sig kvar i tredjedivisionen. Malmöiterna har bland annat besegrat topplag som Eskilsminne och Falkenberg under säsongen. Given utgångstvåa.

7. IFK Skövde - Gauthiod 1
I Division 2 Norra Götaland fortsätter Edin Salihovic att ösa in mål för sitt IFK Skövde. Anfallaren gjorde ett av målen i 3-1-segern förra veckan mot Forward och den långa 25-åringen toppar nu skytteligan med sina nio fullträffar. Tyngre går det för Gauthiod som kommer till spel utan ankaret Halid Zekovic som är avstängd. Med det sagt ska knappast de rödblå vara uträknade på “Schlätta”. Gauthiod har gjort förhållandevis fina resultat på resande tass och rent truppmässigt är detta två relativt jämna lag. Ettan garderas därför tidigt med det lågt streckade krysset.

8. Huddinge - IFK Eskilstuna 1
Två hemmastarka manskap, tillika tabellgrannar, ska mäta krafterna på Källbrinks IP i Division 2 Södra Svealand. Huddinge besegrade Smedby i den förra omgången med 2-0 i hemmaborgen, detta trots att skytteligaledaren Ruben Lindström missade matchen på grund av en avstängning. Ruben är nu tillbaka i kedjan vilket stärker upp offensiven rejält. Hos IFK Eskilstuna är det däremot manfall. Felix Wall och påläggskalven Joel Hedström är nämligen avstängda. IFK har haft stora problem på bortagräs och mycket talar onekligen för att det blir svårt i Huddinge. Etta.

9. Bodö/Glimt - Tromsö 1
I den fjärde omgången av den norska cupen väntar “Slaget om Nord-Norge” på Aspmyra. De norska nordborna mår sannerligen bra för dagen. Faktum är att detta är ettan mot tvåan från Eliteserien. Kjetil Knutsen gör fortfarande underverk med sitt Bodö/Glimt som varit smått överlägsna i det norska finrummet. Visserligen blev det torsk mot Strömsgodset i helgen men dessförinnan stod de gulsvarta på tio raka vinster. Även fast Tromsö gått klart bättre än förväntat i Eliteserien ska det ändå vara tydlig nivåskillnad mellan dessa manskap. Den högst troliga ettan inleder, men det lågt streckade krysset får gärna ackompanjera.

10. Sogndal - Sarpsborg 2
Stefan Billborns Bajen-betonade Sarpsborg reser till Vestland fylke i ett väldigt gott slag. Jeppe Andersen och company slaktade storklubben Rosenborg med hela 3-0 på Lerkendal i helgen. Ett tämligen svagt Sogndal ska vid normala fall inte vara något större hinder. Trots att värdlaget leds av den gamla Chelsea-anfallaren Tore André Flo har ändå Sogndal haft tydliga problem med målskyttet nere i andradivisionen. I de två senaste matcherna mot Mjöndalen och Fredrikstad har Flos gubbar lämnat banan mållösa. Tvåan går först.

11. Molde - Strömsgodset 1
De regerande norska mästarna, Molde, har fått igång maskineriet efter en trevande inledning. MFK har gått segrande från nio av sina elva senaste fajter, däribland en hemmaseger mot Strömsgodset i Eliteserien. Vind i seglen är det också hos Godset som tidigare nämnts besegrade Bodö/Glimt så sent som i helgen. Överlag har dock Jörgen Isnes mannar sett mediokra ut och det känns oerhört långsökt att Godset ska orka fälla ytterligare en norsk bjässe, den här gången på bortabana. Ettan bankas in.

12. Raufoss - Viking 2
Jörgen Wålemark rattar Raufoss som visat fin form nere i andradivisionen den senaste månaden. De gulsvarta har trots små medel gjort fina resultat i den norska cupen genom åren och faktum är att Raufoss inte torskat en match under ordinarie tid i den här turneringen sedan 2018. Att vikingarna från Stavanger bara ska kliva ut och köra över Wålemarks gäng på Nammo Stadion är verkligen inget som står skrivet i sten. Viking återfinns förvisso i toppskiktet av Eliteserien men här blir de för hårt streckade för att spika. Garderingar välkomnas.

13. Fram Reykjavík - Kópavogur 1
I den isländska ligan är det två jämna lag som går i klinch i Reykjavik. HK Kópavogur lyckades mot alla odds bryta en mycket dyster svit i den förra omgången. Det genom seger med hela 5-2 mot topplaget Breidablik där HK gjorde mål på precis allt. Med det sagt slår ändå Kópavogur från underläge i Reykjavik. Fram har varit starka på hemmabanan och tittar vi till de underliggande siffrorna så har värdlaget presterat bättre. Huvudstadslaget har dessutom ett trumfkort i brassen Fred Saraiva som varit en av ligans bästa spelare under flera års tid. Etta.

Kupongens kassaskåp

Molde
De regerande norska mästarna har fått igång maskineriet och på Aker Stadion talar ingenting för att Strömsgodset ska räcka till. De tolv senaste inbördes mötena har slutat med elva Molde-segrar.

Varningens finger!

Norge
Baggarna var det bättre laget mot Schweiz och stod också upp bra mot Frankrike. Nivån finns absolut för att störa Italien som blir på tok för hårt streckat.

144 rader
1. England - Tyskland 2
2. Italien - Norge 1x2
3. Schweiz - Frankrike 2
4. Israel - Tjeckien 1x
5. Karlberg - Sthlm Inter. 1x2
6. Simrishamn - Olympic 2
7. IFK Skövde - Gauthiod 1x
8. Huddinge - Eskilstuna 1
9. Bodö/Glimt - Tromsö 1x
10. Sogndal - Sarpsborg 2
11. Molde - Strömsgodset 1
12. Raufoss - Viking x2
13. Fram - Kópavogur 1

864 rader
1. England - Tyskland 2
2. Italien - Norge 1x2
3. Schweiz - Frankrike 2
4. Israel - Tjeckien 1x
5. Karlberg - Sthlm Inter. 1x2
6. Simrishamn - Olympic x2
7. IFK Skövde - Gauthiod 1x
8. Huddinge - Eskilstuna 1
9. Bodö/Glimt - Tromsö 1x
10. Sogndal - Sarpsborg x2
11. Molde - Strömsgodset 1
12. Raufoss - Viking 1x2
13. Fram - Kópavogur 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto