Europatipset Tips Onsdag 7/6

Publicerad på 7 Jun 2023 - 08:26

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Jun 2023 - 08:26

Vi har avtackat alla större ligor i Europa och därmed är det dags att ta tag i årets lurigaste fotbollsmånader rent spelmässigt. Europatipset denna onsdag är till mångt och mycket stöpt i en väldigt tunn kostym då klubbar som FBK Karlstad, Frösö och IFK Östersund tar plats. Med svårplacerade klubblag kommer också möjligheterna!

Spelstopp: 18:59

1. Fiorentina - West Ham 2
Två herrskap som sannerligen inte är bortskämda med att spela Europacupfinaler stångas i Prag under onsdagen. West Ham har, sett till prestationen och underliggande statistik, varit tävlingens gigant. Tolv matcher i Conference League har inneburit elva segrar och The Hammers är också små favoriter till att få lyfta pokalen i den tjeckiska huvudstaden. Fiorentina är en värdig utmanare men italienarna har varit illa ute i knockout-spelet två gånger om och är därtill, säsongen igenom, ojämna. X2 ska räcka långt.

2. Levante - Albacete X
Trots Mohamed Djeteis tidiga 1-0-mål i första fajten mellan dessa båda herrskap så kunde inte Albacete stänga igen bakåt utan släppte tre bollar hemma. 1-3-underläge inför returen i Valencia blir en uppförsbacke som “De mekaniska ostarna” (ja, Albacete kallas så!) inte mäktar med att vända. Levante på Estadio Ciudad de Valencia har varit ett svårstoppat maskineri under serielunken och med tanke på utgångsläget är det svårt att tro på någon total vändning av Albacete. Med förutsättningarna som ändå finns kring mötet, där en uddamålsseger inte räcker för besökarna och Levante inte behöver toksatsa framåt trots underläge, är det givetvis läge att jobba brett i Valencia. 1X2 spelas.

3. FBK Karlstad - Örebro Syrianska 2
Örebro Syrianska är tillbaka i Karlstad efter en snabbvisit hemma i Närke. Gästerna kickade så sent som förra veckan boll borta mot IF Karlstad i seriespelet. Torsk för de rödgula blev det (0-1) men denna gång är motståndet något enklare. Svenska Cupen-kvalet står för dörren och Division 2-klubben FBK är på Närke-klubbens meny. Värdarna gör det efter sina förutsättningar bra men springer in i en mindre vägg här då Örebro Syrianska är ett bättre fotbollslag i grunden och kommer över 90 minuter resa hem med segern och därmed avancera i tävlingen. Tvåa.

4. Sollentuna - Vasalund 2
Vasalund har växt in i vårspelet. VIF har ett på pappret starkt Division 1-lag men den tröga starten har inneburit att klubbar som Dalkurd och Sandviken trampat ifrån en aning i toppen av den norra Ettan. Inför Sollentuna i Svenska Cupen kan ändå Maripuu och hans lagkompisar visa tre raka segrar i ligaspelet och på Sollentunavallen i denna Svenska Cupen-strid luktar det en hel del VIF. Värdklubben har visserligen besegrat Vasalund en gång tidigare i år (ligaspelet) men formen är tveksam och sett till spelare för spelare så lirar arrangörsklubben andrafiolen. Bra tvåa.

5. Fredrikstad - Viking 2
Viking har varit ett stort utropstecken inom den norska fotbollen i år. Stavanger-klubben har lirat fin boll i Eliteserien och spelare som Tripic, Svendsen, D’Agostino med flera gör väldigt många bra saker i Viking-dressen. Fredrikstad står för motståndet i denna tredje omgång av NM Cup. Hemmalaget går bra i den norska tvåan men kommer att bli satta på ett rejält prov här och Mikkjal Thomassens grabbar kommer få slita hårt för att freda sig på Nye Fredrikstad Stadion. Tvåan singlas.

6. Kristiansund - Molde 2
Efter ett fjolår som mynnade ut i ligaguld för Molde så ser Erling Moe och hans mannar ut att få vinka bye bye till en ny Eliteserie-pokal i år. Bodö/Glimt har gjort ett megaryck i toppen och avståndet känns redan för svårt att gå ikapp. NM Cup blir därför en tävling att prioritera. Kristiansund borta i tredje rundan är ett uppdrag som ett koncentrerat Molde ska lösa. Blickar vi mot streckfördelningen som ligger är det däremot inget snack om att hela det svenska folket ser ut att tycka samma. KBK har vissa kvalitéer att se upp med och får dessutom herr Moe för sig att rotera ut en eller ett par startgubbar så skiljer det inte inga ljusår mellan klubbarna. Med detta i åtanke kommer krysset tidigt vara ett nödvändigt inslag då vi inte bara jagar 13 rätt utan också större stålar.

7. Giresunspor - Antalyaspor 1
En omgång återstår av turkiska Süper Lig. Giresunspor vann den livsviktiga matchen mot Ümraniyespor borta i lördags vilket innebär att chansen att rädda sig kvar i nationens finrum fortsatt finns. Vinst hemma mot Antalyaspor är vad som kommer krävas och att möta besökarna från solkusten i detta skede ska anses vara väldigt fördelaktigt. Gästerna har inget mer än äran att spela för och ser också ut att ta sig hit utan spelare som Dogukan Sinik och Ömer Toprak (skadade). Stabil etta.

8. Frösö - IFK Östersund X
Hett Östersundsderby står på agendan då Frösö IF och Kamratföreningen från den jämtländska residensstaden brakar samman på Länsförsäkringar AC. Tomas Stridhs mannar från “ön” gjorde säsongen bästa insats då topplaget Friska Viljor naggades på poäng på Skyttis i Övik. IFK Östersund befinner sig högre upp i tabellen men formen är tveksam och nu överskattas också besökarna av framförallt spelbolagen. Det här blir en jämn kamp där vänstersidans låga procent lockar massor. Hela och jobba skräll.

9. Los Angeles FC - Atlanta United X
En riktigt tung period är över för LAFC. Inte nog med att de regerande MLS-mästarna fick respass ur US Open mot värsta rivalen Los Angeles Galaxy (0-2) utan kort därefter tog också värdarna stryk av Club León över två finalkamper i CONCACAF:s Champions League. Orkar Steve Cherundolo få sina mannar att ställa om och snabbt kliva tillbaka in i serielunken är frågan. Atlanta har sett stabila ut över tid och visar poäng i fyra raka strider. Vi ska inte på något sätt räkna bort United och med lysande spelvärde till höger jobbar vi tidigt in X2 som prio. Fyll hela vägen om stålarna räcker.

10. Club Nacional - Internacional 1
Vi avrundar Europatipset med fyra matcher från dubbla sydamerikanska tävlingar. Copa Libertadores kliver in i den näst sista gruppspelsomgången och för Club Nacional och Internacional lever hoppet i allra högsta grad om att knipa en framstående placering i grupp B. En pinne skiljer klubbarna åt där de brasilianska gästerna för stunden huserar som herren på täppan. Att Mano Menezes och hans lärjungar kan tappa tätplatsen efter att resan till Montevideo är avklarad oroar givetvis. Club Nacional grejade 2-2 borta i ett vändande möte och är urstarka hemma. Strikern Ignacio Ramírez befinner sig dessutom i kanonform. Ettan smakar mumma och är en chansspik av klass.

11. River Plate - Fluminense 1
Grupp D är helt öppen inför de sista två omgångarna. River Plate har spelat bra fotboll genom egentligen hela tävlingen men resultaten har inte studsat det argentinska storlagets väg. I Buenos Aires ska River denna gång upp i ringen mot Fluminense. Ett Rio-lag som sett en aning avvaktande ut på sistone där också anfallsspelet varit svagt. Blickar vi mot besökarnas sex senaste matcher i alla tävlingar så kan vi enbart hitta Flu-mål i en enda av dessa bataljer. Med hemmapubliken i ryggen så vinner argentinarna.

12. Independiente del Valle - Corinthians 2
Något överraskande så befinner sig Corinthians för stunden utanför fortsatt spel i Copa Libertadores kommande slutspel. En vinst på fyra försök är ett underbetyg för detta sällskap där spelare som Róger Guedes och Yuri Alberto till vardags spelar boll. Independiente del Valle gör det efter sina förutsättningar bra och vann också ett vändande möte något överraskande med 2-1. Här övervärderas Ecuador-klubben stort och med ett fint spelvärde till höger klipper vi helt och hållet bandet till en trött etta som ser ut att landa in strax norr om 55 prollar.

13. Estudiantes - RB Bragantino 1
Sydamerikas motsvarighet till Europa League är Copa Sudamericana. En tävling där Estudiantes och RB Bragantino visat klass under de fyra första gruppspelsomgångarna. Trupperna är välbyggda rakt igenom och sannolikheten att någon av dessa klubbar går hela vägen får anses vara ganska stor. Hemmalaget från La Plata i Argentina traskar ut till match som rättmätiga favoriter i denna gigantkamp. Risk att ettan noterar procent i krokarna runt 55-60 innan spelstopp innebär hursomhelst att ett kryss tämligen tidigt ska ackompanjera.

Kupongens kassaskåp

Giresunspor
Med allt att spela för tvivlar vi inte på att Giresun-klubben löser ett Antalyaspor halvvägs in på sommarlov. Mycket bra etta.

Varningens finger!

Atlanta United
LAFC har tre tunga nederlag i rad i betydande tävlingar utanför MLS och mot ett Atlanta i bra form finns en del som tyder på att Los Angeles-klubben får nya bekymmer. Mycket fin högersida på den amerikanska västkusten.

144 rader
1. Fiorentina - West Ham x2
2. Levante - Albacete 1x2
3. FBK Karlstad - Öreb. Syrianska 2
4. Sollentuna - Vasalund 2
5. Fredrikstad - Viking 2
6. Kristiansund - Molde x2
7. Giresunspor - Antalyaspor 1
8. Frösö - IFK Östersund 1x2
9. LAFC - Atlanta United x2
10. Club Nacional - Internacional 1
11. River Plate - Fluminense 1
12. Indep. del Valle - Corinthians x2
13. Estudiantes - RB Bragantino 1

864 rader
1. Fiorentina - West Ham x2
2. Levante - Albacete 1x2
3. FBK Karlstad - Öreb. Syrianska x2
4. Sollentuna - Vasalund 2
5. Fredrikstad - Viking 2
6. Kristiansund - Molde x2
7. Giresunspor - Antalyaspor 1
8. Frösö - IFK Östersund 1x2
9. LAFC - Atlanta United 1x2
10. Club Nacional - Internacional 1
11. River Plate - Fluminense 1
12. Indep. del Valle - Corinthians x2
13. Estudiantes - RB Bragantino 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto