Europatipset Tips Söndag 16/4

Publicerad på 15 Apr 2023 - 14:41

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Apr 2023 - 14:41

Maffig underhållning väntar på söndagens Europatips som innehåller bidrag från Premier League, Serie A, La Liga och Bundesliga. Vi ska dessutom ge oss i kast med ett flertal bataljer från Allsvenskan där inte minst Stockholmsderbyt på nationalarenan sticker ut. Nu ökar vi!

Spelstopp: 14:591. Nottingham - Manchester United 2
Manchester United var överlägsna Sevilla i 85 minuter men i slutskedet gick precis allting fel för ten Hag och company. Två minst sagt röriga mål släpptes in till 2-2 och som om inte det vore nog tvingades Varane och Martínez båda utgå med befarade skador. Det försämrar de bakre leden men United mår å andra sidan bra av att Eriksen, Casemiro och Martial alla är tillbaka i truppen. Har trion en bra dag får Nottingham se upp. Nykomlingarna har tagit merparten av sina poäng hemma på City Ground, men den senaste tidens insatser har knappast rosat marknaden. Här får Forest nöja sig om de löser delad pott. Strecka från höger.

 
2. West Ham - Arsenal 2
Londonderby från London Stadium där West Ham snabbt måste ladda batterierna efter torsdagens 1-1-resultat mot Gent. Spelmässigt imponerade inte David Moyes mannar nämnvärt mot belgarna och med ett tufft återstående spelschema i Premier League går skotten och company inte säkra i bottenstriden. Arsenal har i sin tur endast striden om ligatiteln att fokusera på och gynnas såklart enormt av en veckas vila i benen inför denna batalj. Saliba är ett frågetecken men det hindrar inte de rödvita från tre poäng i derbyt. Tvåan spikas trots överstreckning. 

3. Roma - Udinese X
Roma förlorade den första av två kvartsfinaler i Europa League mot Feyenoord. 0-1 i baken var inte mycket att hänga i granen för romarna som har frågetecken för viktiga duon Abraham/Dybala inför mötet med Udinese. Mourinho har tidigare visat att han är en mästare på att karva ut resultat när det gäller som mest, men den övervärderade ettan går knappast att hålla i handen. Udinese trivs i matchbilder likt dessa där gästerna får ligga lågt och spela på omställningar. Prestationerna har varit av blandad art mot slutet men här kan “Zebrorna” mycket väl få med sig något. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

 
4. Sassuolo - Juventus 1
Juventus lyckades vinna det första mötet med Sporting men spelmässigt var portugiserna det bättre laget. Allegri och company lever väldigt ofta på små marginaler och med slitna ben är “Den gamla damen” att anse som en bräcklig favorit borta mot Sassuolo. Värdarnas vår har varit oerhört mycket bättre än hösten, inte minst tack vare skickliga offensiva lirare som Laurienté, Berardi och Frattesi. Trion kan mycket väl såra Juve som har frågetecken för normalt givna förstaslipsen Szczesny. När tvåan springer iväg är det dags att vända på klacken. 1X är ett spännande val.

 
5. Torino - Salernitana 1
Fem raka oavgjorda duster vittnar om att Salernitana har täppt till de bakre leden i jakten på förnyat kontrakt i Serie A. Så länge gästerna sköter försvarsspelet på liknande vis kommer de att klara sig kvar, men under söndagen väntar en jobbig resa till Turin. Torino har bara en poäng på sina tre senaste men det ska raskt påpekas att “Tjurarna” stött på tufft motstånd under denna period. Här blir det lättare emot och då ska en spelare som Sanabria kunna skjuta Juric mannar tillbaka på vinnande väg. Trots överstreckning är ettan en spik att luta sig mot.

 
6. AIK - Hammarby 2
Över till Allsvenskan där vi inleder med ett Stockholmsderby från nationalarenan. AIK:s inledning på säsongen har varit mörk där inte minst 0-3 i brakan mot Norrköping var ett lågvattenmärke. Offensivt kom Gnaget ingenstans och ser det likadant ut mot Hammarby kommer de svartgula värdarna få det tufft. Bajen hade inte mycket att sätta emot Häcken (1-3) över 90 minuter men det ska sägas att gästerna spelade upp sig i den andra akten. Truppläget är så gott som optimalt för Cifuentes medan Brännström får klara sig utan Guidetti. Utan honom blir offensiven återigen lidande för AIK som noterar sin tredje raka förlust denna söndag. Hammarby spikas så länge tvåan stannar under 50 procent.

 
7. Halmstad - Djurgården 1
Djurgården följde upp 3-1 mot Brommapojkarna med 0-0 borta mot Sirius. Widell Zetterströms utvisning satte griller i huvudet på Blåränderna som inte kom upp i önskad nivå i Uppsala och när förstaslipsen är borta ett tag framöver går det absolut att ställa sig frågande till de bakre leden. Särskilt på icke föredraget underlag i Halland. Halmstad gick på pumpen mot Degerfors men det ska nämnas att hallänningarna brände en gyllene möjlighet innan Degen tog ledningen med 2-1. Inga större växlar ska således dras av förlusten och kan HBK visa samma pondus som i premiärsegern hemma mot AIK ligger nytt poängplock i korten under söndagen. 1X spelas när tvåan streckas utom reson.

 
8. Mjällby - Degerfors X
Spännande batalj från Strandvallen som vi tror blir betydligt jämnare än vad svenska folket tycks tro. Mjällby tog en skön trepoängare på Borås Arena mot Värnamo, men i det egna spelet hade Torstensson och hans adepter inte alltför många glädjeämnen att ta med sig. Ett defensivt förbättrat Degerfors kan mycket väl göra det svårt för värdarna i Sölvesborg. 3-1 mot Halmstad var ett skönt trendbrott efter samma siffror i baken mot Hammarby och sett till gästernas två inledande prestationer finns det en hel del att bygga vidare på inför fortsättningen. Det går undan när bruksklubben ställer om och här skriver vi inte alls under på den betrodda ettan. Måla tvärs över och jobba in minst en bortapinne.

 
9. IFK Norrköping - Värnamo 2
Efter den inte så inspirerande premiären mot Sirius (1-1) spelade Norrköping upp sig flera hack när de slog AIK med hela 3-0. Riddersholms gäng pressade sönder stockholmarna på Friends Arena där bland andra Nyman och Sigurdsson utmärkte sig. Det gjorde även nyförvärvet Lind men yttern har dragits med sjukdom i veckan som gör honom osäker till spel tillsammans med Ortmark. Då ska Värnamo inte skojas bort hur som helst på Platinumcars Arena. Smålänningarna tog ett steg tillbaka i förlusten mot Mjällby men känslan är ännu att det finns betydligt mer att ta av hos Kim Hellbergs gäng. Zeljkovic, Johansson och Engvall kan alla såra Peking på egen hand och här tycker vi att tipparna stirrar sig blinda på föregående resultat. Den värdemässigt magiska tvåan får inte missas. Om råd alla tecken.

 
10. Getafe - Barcelona 2
0-0 mot Girona var inget muntert resultat för Barcelona som dock borde avgjort tillställningen på någon av de chanser som skapades. För att undvika onödig spänning under avslutningen av La Liga behöver katalanerna ett par trepoängare till och även om De Jong, Christensen och Pedri saknas mot Getafe ska gästerna likväl gälla som enorma favoriter. Värdföreningen har haft en tuff vår och med bara tre poäng ner till giljotinen kommer Sanchez Flores mannar inte att bjuda på något i onödan mot Barca. Över 90 minuter kommer det dock inte att hålla för poängplock. Trots hiskelig streckning lämnas tvåan allena.

 
11. Valencia - Sevilla 1
Sevilla var totalt överkörda i 85 minuter mot Manchester United men lyckades på något mirakulöst vis ändå åka hem med 2-2 till nästa veckas retur. Känslan är att gästerna kommer gå all in på den turneringen då kräftgången i La Liga är monumental. Kontraktet är ännu inte säkrat men med slitna ben till matchen mot Valencia lutar vi starkt åt andra hållet. Los Che har inte sett så pjåkiga ut sedan legendaren Baraja tog över spakarna och när Sevilla lider av inte mindre än tre avstängningar kan Valencia inte be om ett bättre utgångsläge. När ettan ser ut att hålla sig inom rimliga gränser är det en fin spik.

 
12. Werder Bremen - Freiburg 1
Över till Bundesliga som får äran att stänga kupongen med två bataljer. Den första hittas i Markus Rosenbergs gamla hemtrakter där Werder Bremen drabbar samman med Freiburg. De förstnämnda har fastnat i mittenriket av tabellen och har inte mer än hedern kvar att spela för under avslutningen. Freiburg spelar i sin tur för en Champions League-plats, men trots mer motivation i österled streckas tvåan för hårt för att spikas. Kommer Werder Bremen upp i nivå ska ettan finnas med på ett hörn. “Gubben” (etta-tvåa) spelas.

 
13. Wolfsburg - Bayer Leverkusen 1
Bayer Leverkusen fick bara 1-1 i torsdagens första möte med Royale Union SG. Xabi Alonsos mannar stod för en insats som inte går till historien och det kommer att krävas betydligt mer i nästa veckas retur för att ta sig vidare. Med fokus på den uppgiften hamnar söndagens dito mot Wolfsburg i kläm. “Vargarna” har en konstig förmåga att blanda och ge men när spelet kuggar i är Svanberg och company inte att leka med på Volkswagen Arena. Den lågt streckade ettan gillas mest, tvåan följer med på större system.

 
Kupongens kassaskåp
Arsenal
Arsenal har fått en veckas vila i benen och ställs här mot ett West Ham som var i farten så sent som i torsdags. Klasskillnad råder i derbyt där tvåan spikas.

 
Varningens finger!
Degerfors
Degerfors har inlett inspirerat och ska inte skojas bort mot ett Mjällby som inte trivs i favoritkostymen. X2 är tecken som måste finnas på samtliga kuponger.

  

144 rader
1. Nottingham - Man United 2
2. West Ham - Arsenal 2
3. Roma - Udinese 1x2
4. Sassuolo - Juventus 1x
5. Torino - Salernitana 1
6. AIK - Hammarby 2
7. Halmstad - Djurgården 1x
8. Mjällby - Degerfors 1x2
9. Norrköping - Värnamo 12
10. Getafe - Barcelona 2
11. Valencia - Sevilla 1
12. W.Bremen - Freiburg 12
13. Wolfsburg - Leverkusen 1

864 rader
1. Nottingham - Man United x2
2. West Ham - Arsenal 2
3. Roma - Udinese 1x2
4. Sassuolo - Juventus 1x
5. Torino - Salernitana 1
6. AIK - Hammarby 2
7. Halmstad - Djurgården 1x
8. Mjällby - Degerfors 1x2
9. Norrköping - Värnamo 1x2
10. Getafe - Barcelona 2
11. Valencia - Sevilla 1
12. W.Bremen - Freiburg 12
13. Wolfsburg - Leverkusen 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto