Europatipset Tips Söndag 2/4

Publicerad på 31 Mar 2023 - 15:57

Tipsexperten

Tipsexperten

31 Mar 2023 - 15:57

Ett fullständigt magiskt Europatips stundar denna söndag när kupongen innehåller 6 miljoner i jackpot. Europas fem största ligor finns alla representerade men störst fokus riktas givetvis mot premiäromgången av Allsvenskan. Nedan får ni gott om kött på benen i jakten på 13 gröna bockar!

Spelstopp: 14:59

1. Newcastle - Manchester United 1
Repris på Ligacupfinalen som Manchester United vann med 2-0. Erik ten Hags manskap dras dock med mängder av frågetecken inför denna fight där bland andra Varane och Rashford brottas med skador medan Casemiro är avstängd. Newcastle saknar i sin tur Almirón men även utan paraguayanen ska “Skatorna” kunna göra bra ifrån sig framför den högljudda hemmapubliken. Isak såg glödhet ut innan uppehållet och är tillsammans med Guimaraes lirare som kan avgöra detta på egen hand. När ettan ser ut att hålla sig under 40 procent är det kanonläge att spika.

2. West Ham - Southampton 1
Ångestladdat bottenmöte från London där både West Ham och Southampton hoppas kravla sig ovanför nedflyttningsstrecket. David Moyes är minst sagt pressad på värdarnas tränarbänk men avancemanget i Europa Conference League kan möjligen ha givit harmoni i truppen. The Hammers har förtjänat mer än vad de fått med sig, inte minst sett till xPTS, och är i grunden ett bättre lag än Southampton. The Saints blixtrar till mellan varven men får ändå vara nöjda om de kommer hem med en pinne från huvudstaden. 1X torde räcka för grön bock.

3. Napoli - Milan 1
Tungviktsmöte från Serie A där de regerande mästarna reser till de blivande i Neapel. Napoli går en historisk säsong till mötes och även om Spallettis mannar i princip kan koppla av under återstoden av ligaspelet är det ändå svårt att se värdarna slå av på takten. Milan har inte varit i närheten av att prestera samma fotboll som kombattanterna på andra sidan och Rossoneri ska inte känna sig säkra på sin nuvarande Champions League-plats. Zlatans skada ska inte betyda alltför mycket men här slår de rödsvarta ur underläge. Ettan är trolig, krysset övervägs med hänsyn till värdet.

4. Monza - Lazio 1
Monza har imponerat stort i egenskap av nykomlingar. Berlusconis projekt har spelat en orädd fotboll som lett till säker mark och vi tror inte att stundande transportsträcka ska få de hemmahörande att ställa ut skorna i kommande uppgifter. Snarare tvärtom. Trots att firma Izzo/Pessina saknas mot Lazio gillas Monzas poängchans skarpt. Gästerna från Rom befinner sig mitt i brinnande topp 4-strid men trots derbysegern mot Roma har vi inte blivit märkbart imponerade av besökarnas senaste prestationer. När tvåan målas upp över 60 procent är den andra sidan mer intressant. 1X är ett val för den vågade.

5. Atlético Madrid - Real Betis 1
Tre raka segrar med totalt 10-1 var ytterst imponerande från Atlético Madrid innan EM-kvalmatcherna. Tredjeplatsen är vigd åt Simeones manskap så länge de sköter sina kort rätt och mot ett Real Betis som saknar Guardado och Canales på grund av avstängningar ligger ettan såklart nära till hands. Grabbarna från Andalusien blandar högt med lågt och på Wanda Metropolitano ska Pellegrini och company inte ställa in siktet för högt. Ettan är en godkänd spik på mindre system men med hänsyn till värdet övervägs krysset på de större. 1X räcker för grön bock.

6. Villarreal - Real Sociedad 1
Det är tight i kampen om Champions League-platserna i La Liga. Real Sociedad innehar fjärdeplatsen tre poäng före Real Betis och ytterligare fyra poäng längre ner återfinns Villarreal. “Den gula ubåtens” snöpliga uttåg ur Europa Conference League gör dock att fullt fokus kan läggas på ligaspelet och med spets i bland andra Pino och Chukwueze får La Real en tuff resa framför sig i Valencia. Baskerna vann planenligt mot Elche men den senaste tidens problem med målskyttet är alarmerande inför fortsättningen. Till sund procent spikas ettan.

7. Halmstad - AIK 1
Äntligen är det dags för Allsvenskan att dra igång igen! Halmstad är tillbaka i finrummet efter en sejour i Superettan och med nye Granath på topp hoppas hallänningarna stå för en bättre målproduktion än senast de var uppe. En stark defensiv präglar fortfarande värdarnas filosofi och lyckas de stänga igen de bakre leden kan AIK få problem på Örjans Vall. Gnaget har som bekant Andreas Brännström som ny tränare och med en förstärkning som Fischer ska det bli spännande att se vad stockholmarna åstadkommer denna säsong. Prestationen i cup-uttåget mot Hammarby var imponerande men några 60 procent lockar inte på tvåan. 1X först, alla tecken sedan.

8. IFK Norrköping - Sirius X
Två lag som slutade intill varande i fjolårets upplaga av Allsvenskan inleder äventyret på Platinumcars Arena. Mycket är nytt i Norrköping men när de vitblå ståtar med Sigurdsson och Nyman i de främre leden står det klart att offensiven fortfarande håller hög klass. Defensiven spås dock bli ett aber som Sirius ska kunna utnyttja när tillfälle ges. Christer Mattiasson är ny på gästernas tränarbänk och även hos Uppsala-laget finns det spets i de främre leden. Sylisufaj, Alsanati och Matthews är exempel på lirare som Peking får se upp med. Sanslöst vänstervridna streck innebär alla tecken och skrälljobb så tidigt det bara går.

9. Hammarby - Degerfors 1
Hammarby har genomgått en renovering á la Napoli inför stundande säsong. Känslan är att Cifuentes fått in rätt profiler till spanjorens spelstil och det ska bli väldigt spännande att följa herrar som Mikkelsen, Madjed och Tekie i den grönvita tröjan. Besara har förutsättningar att bli poängkung och produktionen kan mycket väl inledas när Degerfors gästar Tele2 Arena. Bruksklubben stod för en stark spurt i höstas men har tappat viktige Lagerbielke som återvänt till Elfsborg. Bajen har vunnit samtliga inbördes möten sedan Degen tog sig upp i Allsvenskan och vinner även denna premiär. Ettan är en bank.

10. IFK Göteborg - Värnamo 2
Det har i vanlig ordning stormat runt IFK Göteborg. Micke Stahre sparkades för bara några veckor sedan och istället är det firma Lundin/Tengryd som ska leda Blåvitt i inledningen av Allsvenskan. Prestationerna i Svenska Cupens gruppspel lämnade en hel del att önska och ett skickligt Värnamo kan bli obehaglig premiäruppgift på Gamla Ullevi. Kim Hellbergs gäng har tappat Antonsson men i bland andra Zeljkovic, Ademi och Johansson finns nu fler alternativ att sprida ut målskyttet på. Gästerna förlorade båda de inbördes mötena i fjol men ska inte skojas bort denna söndag. X2 är av yppersta vikt. Om råd alla tecken.

11. PSG - Lyon 1
Tre raka oavgjorda duster gör att Lyon får väldigt svårt att roffa åt sig en Europaplats. Les Gones lägstanivå är skrämmande och även om söndagens uppgift är otroligt inspirerande är det svårt att se gästerna mäta sig med PSG ur någon synvinkel. Parisarnas säsong är knappast imponerande men när offensiven är så pass högoktanig som den är krävs det inte särskilt mycket för att värdarna ska hitta målet. 0-2 mot Rennes var inget att hurra över men här studsar Mbappé och company tillbaka. Singlad etta.

12. Köln - Mönchengladbach 1
Uppehållet kom lägligt för Köln som hade svårt att hitta ur sin negativa svacka. Steffen Baumgarts gäng håller sig alltjämt flytande ovanför bottenstriden och när ligan återstartar ska den basker-prydde tränaren och hans mannar kunna hitta in på vinnande väg mot ett svajigt Mönchengladbach. Gästerna är segerlösa i sina fyra senaste och har framför allt problem i defensiven som läcker så det står härliga till. Framför hemmapubliken gör Köln vad som krävs för tre poäng. Ettan spikas till fin procent.

13. Werder Bremen - Hoffenheim 1
Förmodat målrik batalj från Markus Rosenbergs gamla hemtrakter där Werder Bremen och Hoffenheim ska mäta svärd. Bägge aktörerna har problem i respektive försvarsspel och värst är läget för Hoffenheim som på allvar är indragna i bottenstriden. Gästerna ska inte känna sig chanslösa i Bremen men när värdarna ståtar med målmaskinen Füllkrug på topp blir det samtidigt svårt att hålla tätt. I en böljande tillställning ligger “gubben” (etta-tvåa) nära förestående.

Kupongens kassaskåp

Hammarby
Hammarby var urstarka på Tele2 Arena i fjol och står inför en lämplig premiär när Degerfors kommer på besök. Trots benhård streckning är ettan en gjuten spik.

Varningens finger!

Monza
Monza har imponerat i egenskap av nykomlingar och ska inte räknas bort mot ett Lazio som normalt trivs som bäst hemma i Rom. 1X gillas skarpt.

144 rader
1. Newcastle - Man United 1
2. West Ham - Southampton 1x
3. Napoli - Milan 1
4. Monza - Lazio 1x
5. A.Madrid - Real Betis 1
6. Villarreal - Sociedad 1
7. Halmstad - AIK 1x
8. Norrköping - Sirius 1x2
9. Hammarby - Degerfors 1
10. Göteborg - Värnamo 1x2
11. PSG - Lyon 1
12. Köln - M-gladbach 1
13. W.Bremen - Hoffenheim 12

864 rader
1. Newcastle - Man United 1
2. West Ham - Southampton 1x
3. Napoli - Milan 1x
4. Monza - Lazio 1x
5. A.Madrid - Real Betis 1x
6. Villarreal - Sociedad 1
7. Halmstad - AIK 1x2
8. Norrköping - Sirius 1x2
9. Hammarby - Degerfors 1
10. Göteborg - Värnamo 1x2
11. PSG - Lyon 1
12. Köln - M-gladbach 1
13. W.Bremen - Hoffenheim 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto