Europatipset Tips Söndag 23/4

Publicerad på 21 Apr 2023 - 15:17

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Apr 2023 - 15:17

Ett saftigt Europatips serveras detta veckoslut när kupongen inleds av en FA-cupsemifinal från Wembley. Allsvenskan bidrar sedan med tre häftiga drabbningar som kombineras av mustiga bataljer från Europas fem toppligor. Ni hänger väl med på resan?

Spelstopp: 14:59

1. Brighton - Manchester United 1
Glödhet FA-cupsemifinal från Wembley där Manchester United mycket väl kan åka ur sin andra raka turnering på bara några dagar. Torsdagens 0-3 i nacken mot Sevilla var en hemsk insats där det blev smärtsamt tydligt att Lindelöf/Maguire inte alls är på samma nivå som Varane/Martínez. De sistnämnda saknas även här vilket talar för ett utvilat Brighton. De Zerbis gäng spelade skjortan av Chelsea och har förutsättningar för att lyckas med samma bedrift på nationalarenan. Stannar ettan runt 40 prollar är det en lysande spik att inleda med.

2. Newcastle - Tottenham 1
Sexpoängsmatch i kampen om topp 4 där Tottenham är mer eller mindre piskade att slå Newcastle för att kunna spela Champions League nästa säsong. 3-4 mot Bournemouth var dock ett riktigt antiklimax inför detta möte och när viktiga pjäser som Bentancur, Bissouma och Davies saknas slår Spurs ur underläge mot Newcastle. The Magpies gick på en mina mot Aston Villa (0-3) men har tidigare varit väldigt skickliga på att studsa tillbaka efter nederlag. Howes truppläge är så gott som optimalt och här gillas spikettan skarpt. Newcastle singlas.

3. Bournemouth - West Ham 1
West Ham tog sig i hampan när de i torsdags vände 0-1 till 4-1 mot Gent. Declan Rice gick i bräschen med ännu en stark prestation men här får lagkaptenen och hans vapendragare svårt att hinna ladda om. Bournemouth är klart förbättrade under våren och med fräscha ben samt stärkt självförtroende efter 4-3 mot Tottenham gillas The Cherries poängchans framför den egna publiken. Solanke, Billing och Tavernier är bara några av lirarna som kan såra ett bortasvagt West Ham. 1X torde räcka för grön bock.

4. Juventus - Napoli X
Tungt toppmöte från Serie A där det i dagarna kablades ut att Juventus återfår de 15 minuspoängen som drabbade “Den gamla damen” i vintras. Helt plötsligt befinner sig Juve således på en Champions League-plats men det blir inte lätt att ladda om efter ansträngningen som krävdes i torsdags mot Sporting. Napoli fick i sin tur slita ont mot Milan där uttåget ur Champions League gav smolk i en annars succéfylld bägare. Här lutar vi åt att bägge lagen är nöjda med delad pott och krysset känns högaktuellt på såväl stora som små system. Våga spika mittentecknet!

5. Milan - Lecce X
Milan gjorde jobbet när de i veckan avancerade till semifinal i Champions League. Rossoneris starka defensiv lyckades Napoli inte rubba på men efter ett rejält klimax och en ansträngande insats skulle det inte förvåna om en motreaktion ligger i korten när Lecce gästar modehuvudstaden. De rödgula gästerna är ytterst motiverade i jakten på överlevnad och att ligga lågt för att sedan spela på omställningar passar Baronis manskap utmärkt. Helgardera och jobba in superskrällen till höger.

6. Barcelona - Atlético Madrid 2
Spännande toppmöte från Camp Nou där vi lutar åt att Barcelona får betydligt större problem än vad svenska folket tycks tro. Katalanernas prestationer har dippat under våren där ett tufft skadeläge påverkat spelet i negativ bemärkelse. Pedri, de Jong och Christensen är alla osäkra kort mot Atlético som i sin tur saknar Llorente och Kondogbia på grund av avstängningar. Det anser vi dock inte ska hindra ligans mest formstarka lag från en stark insats. 10-2-0 på de tolv senaste är urstarka papper och här synas den lågt streckade tvåan omgående. Om råd alla tecken.

7. Sevilla - Villarreal 2
Sevilla stod för säsongens klart bästa insats när de i torsdags körde över Manchester United med 3-0. Med hjärtat utanpå matchtröjan sprang de vitklädda sönder engelsmännen i 90 minuter, men lita på att den prestationen sitter i benen när Villarreal kommer på visit. “Den gula ubåten” får troligen klara sig utan Moreno men med spets i bland andra Chukwueze och Pino ska detta ses som en passande uppgift. Till vad som ser ut att bli jämnt fördelade streck nöjer vi oss med tvåan följt av krysset.

8. Djurgården - IFK Göteborg 1
Över till den fjärde omgången av Allsvenskan där krisen är total i IFK Göteborg. Noll poäng och noll gjorda mål efter tre matcher är pinsamt och med firma Svensson/Dahlberg på skadelistan blir det tufft emot även mot Djurgården. Stockholmarna saknar med det sagt Schüller och att all press ligger på Blårändernas axlar kan mycket väl fungera som en nackdel efter bleka insatser mot Sirius och Halmstad. Ettan är trolig på konstgräset men när den streckas upp till månen bör åtminstone krysset följa med. 1X torde räcka.

9. Kalmar - Halmstad 1
Kalmar spåddes tappa flera hack i sitt spel när Rydström försvann till Malmö FF men Henrik Jensen har fortsatt på taktiskt fin väg med smålänningarna. 3-1 mot Häcken kom efter en del flyt men i värdarnas uppbyggnadsfas finns flera spännande detaljer som kan såra Halmstad. Dubbla triumfer mot AIK och Djurgården imponerar men dessa har samtidigt kommit på Örjans Vall. 1-3 i nacken borta mot Degerfors vittnar om den låga trivselfaktorn på resande fot och här ska ettan anses vara trolig. Hård streckning på densamma gör att krysset åker med.

10. Sirius - Häcken X
Sirius är ännu utan trepoängare men det har inte hindrat Christer Mattiassons mannar från att imponera mot både Norrköping och Djurgården. Spelmässigt finns förutsättningar för att göra det svårt för topplagen och ett enormt skadedrabbat Häcken går inte säkra på Studenternas. Högmo har en handfull normalt givna kuggar borta från spel och även om Getingarnas högstanivå är skyhög går det inte att lita blint på den övervärderade tvåan. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå i Uppsala.

11. Mönchengladbach - Union Berlin 1
Union Berlin har alltjämt en Champions League-plats i egna händer men vi har aningar att gästerna går bet innan säsongen går i mål. Urs Fischers manskap trivs inte särskilt väl på främmande mark och med en blek offensiv blir ett hemmastarkt Mönchengladbach något att bita i på Borussia Park. “Fölen” har en minimal chans på Europaplats till nästa säsong och med sylvasse Thuram längst fram ska de hemmahörande kunna ge gästerna svårigheter över 90 minuter. Ettan är en sund spik upp till drygt 40 procent.


12. Bayer Leverkusen - RB Leipzig 1
Förmodat frejdig batalj från BayArena där Leverkusen kommer glada i hågen efter torsdagens säkrade semifinalplats i Europa League. Royale Union SG kördes över med 4-1 och när Alonsos mannar får till det i offensiven har de få övermän i såväl kontinentalspelet som i Bundesliga. Diaby och Wirtz är stjärnskott som på ett eller annat sätt ska kunna hitta vägar igenom RB Leipzig. “Tjurarna” har rent spelmässigt inte sett något vidare ut mot slutet och när bland andra Raum, Forsberg och Gulácsi ser ut att saknas inför denna resa tornar ettan upp som en fräck chansspik. All in på “Kusarna”!

13. Lyon - Marseille 1
Choc des Olympiques är ett hett rivalmöte mellan två bjässar inom fransk fotboll. Framgångarna har varit få för både Lyon och Marseille i modern nutid, men efter positiva tränarrekryteringar andas bägge lagen framtidstro inför bataljen på Groupama Stadium. Laurent Blanc har fått igång Lyon där Lacazette går i bräschen och med publiken i ryggen ska fransmannen och hans kamrater kunna göra det svårt för gästerna. Marseille har andraplatsen i egna händer men har haft svårt att övertyga spelmässigt den senaste tiden. Får Les Olympiens med sig en pinne ska de vara nöjda. Strecka från vänster.

Kupongens kassaskåp

Newcastle
Newcastle har seglat om Tottenham denna säsong och framför den högljudda hemmapubliken ska “Skatorna” kunna befästa sin Champions League-plats. Stark etta.

Varningens finger!

Lecce
Lecce trivs som underdog och mot ett slitet Milan ska gästerna inte skojas bort hur som helst. X2 är spännande tecken som banar väg för miljonerna.


144 rader
1. Brighton - Man United 1
2. Newcastle - Tottenham 1
3. Bournem. - West Ham 1x
4. Juventus - Napoli x
5. Milan - Lecce 1x2
6. Barcelona - A.Madrid 12
7. Sevilla - Villarreal 2
8. Djurgården - Göteborg 1x
9. Kalmar - Halmstad 1x
10. Sirius - Häcken 1x2
11. M-gladb. - Union Berlin 1
12. Leverkusen - Leipzig 1
13. Lyon - Marseille 1

864 rader
1. Brighton - Man United 1
2. Newcastle - Tottenham 1
3. Bournem. - West Ham 1x
4. Juventus - Napoli x
5. Milan - Lecce 1x2
6. Barcelona - A.Madrid 1x2
7. Sevilla - Villarreal x2
8. Djurgården - Göteborg 1x
9. Kalmar - Halmstad 1x
10. Sirius - Häcken 1x2
11. M-gladb. - Union Berlin 1
12. Leverkusen - Leipzig 1
13. Lyon - Marseille 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto