Europatipset Tips Söndag 26/3

Publicerad på 24 Mar 2023 - 11:30

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Mar 2023 - 11:30

Söndagens Europatips är uppdelat mellan EM-kval och spansk ligafotboll. En spännande kombination där utmaningen denna söndag ligger i att finna skrällar på en extremt favoritbeklädd bong. Ett par blytunga kryss bullar upp för tyngre utdelning. I match 1 jobbar vi i första hand oavgjort på Wembley. London Calling!

Spelstopp: 14:59

1. England - Ukraina X
Harry Kane nätade från elva meter mot Italien och är därmed Englands meste målskytt genom tiderna. De tre lejonen vann i Neapel med 2-1 mot Gli Azzurri och tog därmed en urstark inledande skalp i detta EM-kval. Ukraina väntar under söndagen i London. De blågula hade kvalledigt tidigare i veckan och valde istället att matcha mot Brentfords något b-betonade klubblag. Ruslan Rotan och hans herrskap har hursomhelst blivit ett betydligt mer sammansvetsat landslag sedan det hemska kriget bröt ut och en tidigare något tröttsam uppdelning mellan Kiev-, Shakhtar- och för den delen Dnipro-spelare finns inte längre. Kollektivet och landet är i stort fokus och visst ska gästerna också kunna få med sig ett fint kryss hem från Wembley. 1X.

2. Kazakstan - Danmark 2
Det var Rasmus Höjlunds afton på Parken! Atalanta-stjärnan vred in tre bollar i nät då Finland besegrades med 3-1 och danskarna fick därmed en perfekt start på kvalet och lite revansch på sig själva efter den usla VM-turneringen i Qatar. Kazakstan i Astana är nästa stopp för de rödvita. Kazakerna kunde trots 1-0-ledning inte stå emot ett bättre Slovenien hemmavid i veckan och föll med 1-2. Värdnationen har inte riktigt verktygen eller kvalitén för att lösa tufft motstånd som detta och tvåan går inte att göra något åt trots hård streckning.

3. Slovakien - Bosnien X
Slovakien gjorde inget vidare avtryck 2022 och starten på årets kvalspel mot Luxemburg slutade också i moll. 0-0 mot Luc Holtz Benelux-gäng får anses som ett misslyckande och frågan är om inte svårighetsgraden skruvas upp ytterligare nu. Bosnien & Hercegovina är ett landslag på klar frammarsch och Balkan-gubbarna städade tämligen bekvämt av Island med klara 3-0 hemmavid i veckan. Detta känns som en helt öppen historia i Bratislava där en helgardering gör sig bäst.

4. Nordirland - Finland 2
Finland orkade inte stå emot en tung dansk press på Parken. 1-1 stod sig i drygt 80 minuter men därefter släppte de blåvita dubbla påsar och därmed fick Pukki och gänget lämna Köpenhamn tomhänta. Nya tag nu och Nordirland i Belfast ska anses som en bättre uppgift för Markku Kanerva och hans herrskap. Värdnationen tog möjligen San Marino-matchen i veckan med något av en klackspark men i lagets 90 minuter på Stadio Olimpico Serravalle imponerade man inte! Ett mediokert Superettan-lag skulle besegra sanmarinerna med samma siffror och här köper vi faktiskt inte det nordirländska favoritskapet. Strecka från höger.

5. Malta - Italien 2
Ett tidigt engelskt mål samt en VAR-straff grusade Italiens hopp om poäng i veckans EM-kvalpremiär i Neapel. Över 90 minuter så spelade ändå Gli Azzurri helt okej fotboll och trots förlusten så finns framtidstro i det blåa lägret. Något av ett mindre derby stundar nu mot Malta. Malteserna är givetvis den givna slagpåsen i tuffa grupp C och önationen kommer få mycket stora bekymmer med att ens lösa en poäng över de åtta kvalmatcherna. Även om Italien kanske inte sticker ifrån till någon galet stor seger så är tvåan ändå helt omöjlig att ifrågasätta.

6. Liechtenstein - Island 2
Liechtenstein hade givetvis inte skuggan av en chans borta mot Portugal i veckan. 0-4-förlusten ska hur märkligt det än låter anses som något av en framgång. Första halvleken var en utmärkt insats från lilleputtnationens sida som höll portugiserna stången väl och bara släppte in ett mål i Lissabon. Att Ronaldo och Bernardo Silva därefter pressade in tre baljor i andra akten och stängde matchen vid 4-0 behöver vi inte diskutera vidare. Island är såklart en i grund och botten bättre fotbollsnation men grabbarna från den nordliga ön generationsskiftar och det har inte gått helt smidigt. Arnar Vidarsson och hans mannar fick smaka 0-3-torsk borta mot Bosnien & Hercegovina och även om tvåan är trolig här kan vi ändå inte förbise krysset som gardering. X2.

7. Luxemburg - Portugal 2
Portugiserna gjorde vad som skulle göras på José Alvalade i Lissabon. 4-0 mot Liechtenstein var såklart ingen värdemätare för Ronaldo (tremålsskytt) och company. “CR7” måste också nu nämnas som den meste landslagsmannen någonsin i och med 197 stycken framträdanden i den röda tröjan. Siffror som tog honom förbi Bader Al-Mutawa (196). Stort! Tuffare blir det nu för Roberto Martínez och hans herrskap. Luxemburg är inte längre någon slagpåse på den internationella scenen. Värdnationen spelade mycket klokt och defensivt stabilt borta mot Slovakien i veckan och nöp ett fint 0-0 resultat i kvalpremiären. Hemma på Stade de Luxembourg stod värdarna också upp väl i VM-kvalet mot Portugal för två år sedan även om det, trots 1-0-ledning blev förlust (1-3). Sedan dess har Rodrigues, Sinani och övriga i hemmatröjan blivit bättre. Denna tvåa ska vi inte lämna ensam. Krysset är tidigt med och ackompanjerar.

8. Slovenien - San Marino 1
San Marinos sociala medier-ansvarige var snabbt framme med stora versaler och basunerade ut nationens 1-2-reducering mot Nordirland häromsistens. Efter VAR-granskning dömdes målet bort men tweeten står fortsatt kvar som ett minne. Framgångar kan mätas på olika sätt och för San Marino är det inte i segrar utan i fina kombinationer och i slutändan kanske också en balja eller två. 0-2-förlusten var i mångt och mycket en framgång spelmässigt för mikronationen som dock kommer få det värre nu. Slovenien är ett bättre landslag än Nordirland och hemma på Stozice Stadium i Ljubljana är det ingen handbroms i för värdarna utan fullt ställ och en handfull mål att vänta. Ettan är såklart helt given.

9. Granada - Real Oviedo X
Granada har inte torskat en hemmamatch på snart ett år och den i fjol nedflyttade La Liga-klubben är på väg att ta hissen upp direkt efter att ha tagit sig an Segunda-utmaningen på ett utmärkt sätt. Värdarna kommer dock sakna både Shon Weissman och Myrto Uzuni som båda är på landslagsuppdrag vilket gör hemmalaget mer mänskliga i framkant. Real Oviedo befinner sig långt mycket längre ner i tabellen men kan ändå visa poäng i tre av sina fyra senaste matcher. Álvaro Cervera och hans grabbar har bra läge att stänga ner denna match och någon målfest är givetvis inte att vänta. Vi kan med fördel öppna med krysset, gardera därefter från vänster.

10. Las Palmas - Sporting Gijón 2
En formdipp i helt fel läge. Las Palmas har en seger över sina fem matcher från 18:e februari och framåt och därmed har klubben tappat sin topp 2-placering. Hemmalaget kommer återigen få bekymmer. Gijón är i behov av poäng i kampen längre ner i tabellen. Sporting kommer närmast från en välpolerad insats borta mot Burgos (0-0) där ett segermål inte var alltför långt borta. Blickar vi mot nutidshistoria mellan dessa båda klubblag brukar det alltid bli jämna och målfattiga möten. Besökarna ska absolut kunna skrälla trots spel på bortaplan. Kryssa från höger.

11. Ponferradina - Mirandés 1
Mirandés två senaste matcher har varit otroligt underhållande att bevittna. Sju respektive fem mål i matcherna mot Sporting Gijón samt Eibar fick publiken på plats uppleva och bäst av alla i gästernas tröja var, som vanligt, 00:an Raul. Lånet från Real Betis gör en makalöst bra säsong och kommer såklart kicka La Liga-boll till hösten. Bortalaget ska dagen till ära resa till Estadio El Toralín. En gräsmatta som gästerna gärna undviker. Ponferradina har nämligen inte torskat en inbördes fajt här sedan 2011 och därtill är värdarna i stort poängbehov. Spikettan ska anses stabil.

12. Villarreal B - Huesca X
Bara fyra klubbar har torskat färre matcher än Huesca denna säsong. Problemet för besökarna är att nära hälften av lagets matcher slutat oavgjort och därmed är det inte tal om någon direkt framskjuten placering i år utan Azulgranas, som gästerna kallas, skvalpar runt i mittens rike. Villarreal B har å sin sida gjort en direkt strålande säsong sett till förutsättningarna. Den gula ubåtens “B-lag” klev upp från den spanska trean till denna säsong och befinner sig efter 32 spelade matcher som tabellåtta. Värdarnas kollektiv är kanon och hela 16 spelare har fått nita dit minst en boll i Segundan under året. Svårtippat värre på Estadio de la Cerámica. 1X2.

13. Real Zaragoza - Albacete X
Dagens sista stopp blir Zaragoza. Hemmalaget hade en del förväntningar på sig inför säsongen men har i ärlighetens namn inte levt upp till dessa. Fran Escribá har ändå fått ordning på sitt lag den senaste tiden och med poäng i fyra raka matcher så har det direkta nedflyttningshotet ändå försvunnit. Albacete har gjort en kanonsäsong sedan återkomsten till den spanska andraligan. Gästerna har grejat poäng i 25 av 32 matcher vilket är otroligt bra och en plats som ligasexa och därmed playoff-spel mot La Liga ligger under besökarnas fötter. Känslan är att Albacete kommer vara tämligen nöjda med ett kryss på främmande gräs och Rubén Albés sällskap har inför resan till La Romareda tre raka oavgjorda strider utomsocknes. Här kommer den fjärde! Våga spikkryssa.

Kupongens kassaskåp

Slovenien
San Marino kan givetvis inte mäta sig med Slovenien på bortaplan och frågan är inte om värdnationen vinner utan med hur mycket. Bombetta!

Varningens finger!

Sporting Gijón
Las Palmas är i tung gungning för stunden och föll bland annat stort i derbyt mot Tenerife (1-4) häromsistens. Sporting ska absolut kunna störa trots spel på bortagräs. Härlig tvåa.

144 rader
1. England - Ukraina 1x
2. Kazakstan - Danmark 2
3. Slovakien - Bosnien 1x2
4. Nordirland - Finland 2
5. Malta - Italien 2
6. Liechtenstein - Island x2
7. Luxemburg - Portugal x2
8. Slovenien - San Marino 1
9. Granada - Real Oviedo x
10. Las Palmas - Sp.Gijón x2
11. Ponferradina - Mirandés 1
12. Villarreal B - Huesca 1x2
13. Zaragoza - Albacete x

864 rader
1. England - Ukraina 1x
2. Kazakstan - Danmark 2
3. Slovakien - Bosnien 1x2
4. Nordirland - Finland x2
5. Malta - Italien 2
6. Liechtenstein - Island x2
7. Luxemburg - Portugal x2
8. Slovenien - San Marino 1
9. Granada - Real Oviedo 1x
10. Las Palmas - Sp.Gijón 1x2
11. Ponferradina - Mirandés 1
12. Villarreal B - Huesca 1x2
13. Zaragoza - Albacete x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto