Europatipset Tips Söndag 4/6

Publicerad på 2 Jun 2023 - 15:05

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Jun 2023 - 15:05

Fyra extremt spännande fighter från Allsvenskan inleder söndagens Europatips. Därefter följer en spännande avslutning från både Serie A och La Liga innan det vankas cupfinal i Portugal. Kupongen går sedan i mål med den rafflande titelstriden i Jupiler League. En magisk söndag ligger framför oss!

Spelstopp: 14:59

1. Elfsborg - Djurgården 1
Elfsborg fick proppen ur i den tidiga seriefinalen mot Malmö FF där boråsarnas starka defensiv och frenetiska presspel gjorde livet surt för mesta mästarna. 3-0 var ett styrkebesked som hette duga, men Djurgården lär inte erbjuda samma ytor för Ondrejka och company. Vinsten i Tvillingderbyt mot AIK var förlösande för stockholmarna som onekligen börjar närma sig den absoluta toppstriden. Kim och Tolle har styrt upp försvaret och lyckas de sätta sin defensiv går det absolut att såra även Elfsborg. “Gubben” (etta-tvåa) gillas mest, om råd alla tecken.

2. AIK - Kalmar 1
AIK åkte på ytterligare en tung smäll när de torskade Tvillingderbyt mot Djurgården med 0-1. Brännans mannar hängde med bra i den första halvleken men i den andra kunde Blåränderna lägga i en växel som Gnaget inte behärskade. Goda råd börjar bli dyra för de svartgula som dock kan luta sig mot publiken när Kalmar kommer på besök. Smålänningarna har fått med sig för många poäng sett till vad prestationerna lovat och även om AIK dras med mängder av frågetecken och avstängningar bör hemmaplan betyda mycket. Här tar Kalmars springande slut. Spikad etta till fin procent.

3. Halmstad - Hammarby 2
Ett annat Stockholmslag som har problem är Hammarby. Cifuentes och company fick 0-2 i brakan av Värnamo där spanjoren agerade alldeles för sent i den andra halvleken. Bajen ser stundtals spännande ut men det behöver snabbt börja resultera i poäng för att inte hamna alltför långt efter toppstriden. Bortaspelet har varit ett aber men mot ett överpresterande Halmstad finns förutsättningar. HBK litar mycket till sin starka defensiv samt Granath på topp, men sett till underliggande siffror är värdarna ett bottenlag. Här blir det tufft emot mot ett uppretat Bajen och tvåan kan gott spikas om den stannar under 45 procent.

4. Sirius - Värnamo 1
Sirius tog en efterlängtad trepoängare, faktiskt säsongens första, när de betvingade Brommapojkarna i den senaste omgången. Roche, Sylisufaj och Matthews var alla bidragande till segern och kan de blåsvarta spinna vidare på inslagen väg ska de även kunna rå på Värnamo hemma på konstgräsmattan. Gästerna stod för en klockren insats när de slog tillbaka Hammarby på Tele2 Arena, men lyckas Sirius hålla spelare som Wenderson och Engvall i schack är mycket vunnet. Ettan gillas och spikas till sund procent.

5. Milan - Hellas Verona X
Över till Serie A där inte mycket spänning råder runt Champions League-platserna. Milan har redan säkrat en sådan till kommande höst och kan därför spela avslappnat framför den egna publiken i modehuvudstaden. Det behöver dock inte betyda en fördel mot ett motiverat Hellas Verona. Gästernas 1-1 mot Empoli var blytungt men det finns ingen tid för självömkan då Hellas för närvarande trillar ur finrummet. Spezia – samma antal poäng – måste passeras och här tar vi ingenting för givet. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

6. Roma - Spezia X
Spezia har samma antal poäng som tredjejumbon Hellas Verona och Albin Ekdal med kamrater går således in med kniven mot strupen i den sista omgången. Det blir heller inte enkelt att klara kontraktet då ett Europa League-jagande Roma står på andra sidan. Giallorossi är givetvis enormt besvikna över finalförlusten mot Sevilla, men Mourinho och övriga måste upp på hästen igen för att spela i samma turnering till hösten. Ettan är trolig men när den streckas absurt högt följer övriga tecken med. 1X2!

7. Udinese - Juventus 1
Juventus har för närvarande en Europa Conference League-plats i sina händer. “Den gamla damen” kan ta sig in i Europa League, men då behöver de vinna borta mot Udinese samtidigt som andra resultat går gästernas väg. Det blir således lättare sagt än gjort. “Zebrorna” är starka hemma i Udine där bara tre förluster på 18 ligamatcher är siffror som talar sitt tydliga språk. Udinese får en inspirerande sista uppgift framför egen publik och när sagolikt spelvärde tornar upp till vänster gör våra streck detsamma. 1X, avslag på tvåan.

8. Atalanta - Monza 1
Monza kan sträcka på sig efter säsongen de presterat som nykomlingar. Berlusconis projekt har stått för flera fina skalper under säsongens gång, men borta mot Atalanta får gästerna från Formel 1-meckat finna sig i att slå ur stort underläge. Atalanta har en plats i Europa League att säkra och med spelare som Höjlund, Pasalic och Koopmeiners finns det gott om spets i Gasperinis offensiva led. Vi blir inte förvånade om någon ur trion avgör denna tillställning. Ettan spikas trots horribel procent.

9. Real Madrid - Athletic Bilbao 2
Att Real Madrid inte längre har något att spela för har synts på “Marängernas” senaste prestationer. De vitklädda gör ingen större ansträngning för att spela sin bästa fotboll och med bristfällig motivation blir Athletic Bilbao ingen enkel nöt att knäcka på Bernabeu. Baskerna placerar sig för tillfället utanför Europaplatserna men tar sig inom desamma om Osasuna tappar poäng mot Girona. Även om gästernas form är tveksam går det inte att blunda för högersidans spelvärde. X2 är ett mustigt val i huvudstaden.

10. Osasuna - Girona 2
Vidare till Pamplona där Osasuna och Girona krigar om en historisk Europaplats. De förstnämnda har för närvarande densamma i egna händer, men så som de sistnämnda imponerat under säsongens gång blir detta svårlöst trots fördelen av hemmaplan. Budimir är avstängd och i spelförande kostym har Osasuna inte sällan problem. Castellanos är en potentiell matchvinnare för de tillresta som inte ska räknas bort på det sätt de gör av tipparna. Tvåan är en magisk utgång, ettan följer med först på större system.

11. Valladolid - Getafe 1
Livsviktiga poäng står på spel i bottenmötet mellan Real Valladolid och Getafe. De sistnämnda har inför den sista omgången kontraktet i egna händer, men faktum är att samma visa råder för Valladolid. Seger för värdarna innebär fortsatt spel i La Liga medan Getafe bara behöver en pinne för att säkerställa samma öde. Det torde innebära en försiktig matchbild på José Zorrilla där vi känner oss bekväma med att lämna tvåan därhän. Till rådande förutsättningar är 1X ett sunt och korrekt val.

12. Braga - Porto 2
Taca de Portugal har nått fram till finalen som spelas på neutral mark på Estádio Nacional. Braga gjorde en strålande säsong i Primeira Liga där “Ärkebiskoparna” slog sig bland topp 3, mycket tack vare en klasspelare som Ricardo Horta. Har han en bra dag får Porto se upp, men som helhet håller vi de blåvita som numret större. Conceicaos mannar torde gynnas allra mest av neutral spelplan och med fler matchvinnare i laget är detta Portos titel att förlora. Trots viss överstreckning kan tvåan spikas.

13. Genk - Royal Antwerp 2
Jupiler Leagues sista omgång spelas denna söndag och det är minst sagt spännande i kampen om ligatiteln. Royal Antwerp har inför söndagen en hand på densamma, men på samma antal poäng som gästerna återfinns Royale Union SG. Bara en pinne bakom duon återfinns Genk. Ett taktiskt rävspel är således att vänta på Luminus Arena men det råder inget tu tal om att det är Genk som måste vinna. Royal Antwerp kommer således att få gott om lägen till omställningar. Med detta i åtanke är “gubben” (etta-tvåa) ett fint val.

Kupongens kassaskåp

AIK
AIK är inget kassaskåp just nu men hemma mot ett överpresterande Kalmar finns fina förutsättningar för att kunna vända på skutan. Ettan är en trivsam spik.

Varningens finger!

Udinese
Udinese har varit urstarka i egen borg under säsongens gång och mot ett taffligt Juventus gillas vänstersidan skarpt. 1X är en väg mot storkovan.

144 rader
1. Elfsborg - Djurgården 12
2. AIK - Kalmar 1
3. Halmstad - Hammarby 2
4. Sirius - Värnamo 1
5. Milan - Hellas Verona x2
6. Roma - Spezia 1x2
7. Udinese - Juventus 1x
8. Atalanta - Monza 1
9. Real Madrid - A.Bilbao 1x2
10. Osasuna - Girona 2
11. Valladolid - Getafe 1
12. Braga - Porto 2
13. Genk - Royal Antwerp 12

864 rader
1. Elfsborg - Djurgården 1x2
2. AIK - Kalmar 1
3. Halmstad - Hammarby 2
4. Sirius - Värnamo 1
5. Milan - Hellas Verona x2
6. Roma - Spezia 1x2
7. Udinese - Juventus 1x
8. Atalanta - Monza 1
9. Real Madrid - A.Bilbao 1x2
10. Osasuna - Girona 12
11. Valladolid - Getafe 1x
12. Braga - Porto 2
13. Genk - Royal Antwerp 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto