Europatipset Tips Söndag 6/8

Publicerad på 4 Aug 2023 - 14:52

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Aug 2023 - 14:52

Vi har en läcker smygstart på världsfotbollen under lördagen med megamötet mellan Manchester City och Arsenal. Annars är det mest fokus på skandinavisk kula där bland andra Elfsborg ska upp i ringen för att sätta mer guldkant på Allsvenskan!

Spelstopp: 14:59

1. Manchester City - Arsenal 1
Wembley Stadiums portar dundrar upp på vid gavel för Community Shield som agerar förrätt inför nästa helgs premiär i Premier League. Manchester City vann rubb och stubb i våras och kliver in i varenda match som favoriter nuförtiden. Pep Guardiola har fått behålla de flesta av sina ögonstenar, bortsett Mahrez/Gündogan, och lär gasa vidare mot nya titlar. Arsenal överraskade förra säsongen genom att hota City en bra bit in på säsongen. The Gunners har spetsat sina styrkor med pjäser som Kai Havertz samt Declan Rice. Däremot saknas Gabriel Jesus som är skadad. I denna enskilda uppgörelse kan vi inte räkna bort Londonlaget från att lugga ett möjligtvis vinsttrött guldgäng. Gaffeln är ett gott alternativ.

2. Leeds - Cardiff 1
The Championship startar en vecka före Premier League, Leeds begår premiär hemma på Elland Road. The Peacocks har som seden bjuder tappat en hel del pjäser sedan degraderingen från finrummet. Bland andra Rodrigo, Rasmus Kristensen och Max Wober är borta från det vitgula bygget. In har Påfåglarna plockat Ethan Ampadu från Chelsea och Karl Darlow från Newcastle. Ny boss hos Leeds är Daniel Farke som kan glädjas åt att Patrick Bamford finns kvar i fronten. Att möta Cardiff på hemmaplan är en lämplig första uppgift för herrarna från ovan. Walesarna som landade kloss intill giljotinen i våras har sett trubbiga ut under försäsongen. När Cardiff gästade Elland Road i vårens FA-cup blev det 5-2. Etta!

3. Sunderland - Ipswich X
Klassiska klubbar strålar samman på mytomspunna Stadium of Light. Sunderland nosade på Premier League men föll mot Luton i kvalet. The Black Cats lär åter vara en dark horse i brunkarnas paradis men nuvarande streckning över 50 procent är löjeväckande. Man ska ha med sig att stjärnan Diallo ej finns kvar. Ovanligt starka nykomlingen Ipswich har rustat med bland andra Arsenal-produkten Omar Hutchinson som är en spännande, ung mittfältare. Under försäsongen har The Tractor Boys defensiv uppträtt solitt. Krysset lockar mest.

4. Elfsborg - Sirius 1
Nederlaget senast på Bravida Arena var ett debacle för Elfsborg men att läggas på rygg av regerande mästarna må vara hänt. Boråsarna toppar alltjämt Allsvenskan efter en suverän säsong med den tightaste defensiven. Att Sebastian Holmén är avstängd ska inte märkas med tanke på hur stark Ibrahim Buhari var när han fick chansen i 4-0-slakten mot Djurgården. Sirius har hemsk form med förlust i samtliga strider efter uppehållet utom mot Degerfors. Upplänningarna har två raka 3-0-förluster på Borås Arena och ingenting talar för något annat i helgen.

5. Kalmar - AIK 2
Det var en hemsk vår för AIK under ledning av Andreas Brännström. Sommaren har kommit med ljusare utsikter för Gnaget med legendaren Henning Berg vid rodret. Bergs boys har inkasserat sju poäng på de tre senaste rundorna efter att bland annat ha nollat mesta mästarna. Kalmar har klappat samman, som de borde ha gjort tidigare om man ser till statistiken. Fem förluster på de sex senaste tävlingsmatcherna är ett faktum för smålänningarna som går på knäna efter Europaspelet. Tämligen trolig tvåa.

6. GAIS - GIF Sundsvall 1
Inför säsongen var det få som trodde att det skulle skilja åtta poäng i GAIS favör gentemot GIF Sundsvall efter 16 omgångar i Superettan. Makrillarna nosar på Allsvenskan och borde ligga högre än de gör sett till expected points. Julius Lindbergs gäng kommer närmast från ett mållöst möte mot Örebro SK i Närke och bör kunna måla desto mer på Gamla Ullevi mot gamnackade norrlänningar. Trots att både Andersén och Holmström är avstängda. GIF Sundsvall saknar samtidigt sin mittbacksboss Fredrik Lundgren. Senaste fem fighterna visar intakt nolla i vinstkolumnen för Giffarna som förlorade med stora siffror när de grönsvarta göteborgarna gästade Medelpad i juni månad. Bank!

7. Skövde - Västerås 2
Förväntningarna har infriats av Västerås som tågar mot högsta serien. Kalle Karlssons kompani har inte lidit nämnvärt av att fjolårets skyttekung Viktor Granath lämnade Gurkstaden för Halland. Försvaret är väldigt svårgenomträngligt, något som speglas i tabellen som visar nio insläppta kassar i den grönvita buren efter 16 strider. Skövde har inte varit i närheten av fjolårets succé men riktigt så svaga som streckningen säger är inte västgötarna. Tobias Linderoths trojka vann mot Örgryte med 2-0 i senaste hemmamatchen och har endast förlorat två gånger på Södermalms IP. Besökarna saknar dessutom sin stjärna Jabi Ali som är avstängd. Den sönderstreckade tvåan är ospikbar.

8. Nordsjälland - Bröndby 1
Sorg råder i Köpenhamns blågula del. Nåja, Bröndby hade räknat med att kassen hädanefter skulle vaktas av svenske landslagskeepern Leopold Wahlstedt men Jon Dahl Tomasson ville annat. Två baljor i den blågula ändalykten mot OB på Bröndby Stadion innebar torsk på läppen för Simon Hedlund med vänner. Nordsjälland på bortabana kommer inte bli lättare att tas med. Ghanainfluerade Nordsjälland har inlett furiöst och sprutat in strutar mot såväl Viborg som AGF. Enkel etta.

9. Lyngby - Midtjylland X
Kristoffer Olsson och hans kumpaner i Midtjylland fick slita betydligt mer än väntat i torsdagens kval till Europa Conference League. Förlängning krävdes för Vargarna från Herning innan ex-djurgårdaren Edward Chilufya kunde sänka Niedercorn i Luxemburg. 118 mustiga minuter sitter i buggarna på “Koffe” inför mötet med Lyngby som underskattas rejält av Europatipparna. I hemmapremiären mot FC Köpenhamn visade Lyngby tillräckligt för att respekteras mer. Midtjylland brukar dessutom ha svårt att hävda sig på Lyngby Stadion. Given helgardering.

10. Viking - Bodö/Glimt 2
Torsdagens kval till Europa Conference League var inte särskilt krävande för Bodö/Glimt. Eliteseriens serieledare kunde defilera hem en 4-2-viktoria mot Bohemians, vilket betydde 7-2 totalt över två möten. Några problem med motivationen finns inte heller från Pellegrino och company i seriefinalen i Stavanger. Viking har sex poäng upp till Bodö/Glimt, med en match i handen. Vikingarna brukar inte kunna stå emot den mångfacetterade offensiven hos gästerna, årets två tidigare möten har betytt tio baljor i ändan för Morten Jensens mannar. Given utgångstvåa.

11. Haugesund - Rosenborg X
Den slumrande jätten Rosenborg faller in under kategorin “Favorit i fara”. Trollungarna från Trondheim återfinns på den undre halvan av det norska finrummet och har precis som Midtjylland genomfört en gastkramande förlängning, mot Crusaders från Nordirland, under torsdagen. Haugesund sänkte Lilleström i senaste hemmamatchen, tredje raka triumfen i den blåvita borgen. Bortasvaga Rosenborg har fyra raka besök på Haugesund utan smak av segerns sötma. 1X.

12. Odds BK - Stabaek 1
Skageraks svartvita sällskap har intagit en mittenplacering när 17 omgångar har avverkats i Eliteserien. Försvaret är solitt hos Odds BK som haft påfallande svårt att omsätta sina chanser i måleri. 39-årige försvararen Espen Ruud är OBK:s bäste målskytt med tre pytsar, det håller inte i längden. Stabaek har samma problem, 0-1 mot Molde betyder att de blåvita Oslo-borna gått mållösa från fyra av sina senaste fem framträdanden. Oavsett är högtrycket i västerled oacceptabelt. Stödhjul krävs.

13. Tromsö - Lilleström 2
Butiken stängs i norra Norge där tabelltrean har sin hemvist. Tromsö huserar det mest svårgenomträngliga försvaret i ligan. Dock har TIL varit betydligt mer fruktsamma på resande tass, där de kan kontraslå på Vegard Erlien, än på Romssa Arena. Lilleström är mer jämna i prestationerna, femma i såväl hemma- som borta- och totaltabellen. Gästerna har formen på plats med 3-1-seger senast mot Ham-Kam trots att skytteligaledaren Akor Adams var avstängd. Nu rapporteras nigerianen lämna skutan men Oslo-laget är gediget. När ettan cirkulerar kring 50 procent vänder vi på klacken. X2.

Kupongens kassaskåp

Leeds
Klasskillnad ligger under luppen på anrika Elland Road. Leeds spås återgå till Premier League medan Cardiff ånyo är ett lag för bottenträsket. 5-2 från vårens möte kan mycket väl upprepas.

Varningens finger!

Lyngby
Med kort vila efter den krävande resan till Luxemburg är tveklöst Midtjylland en favorit i fara. Lyngby vann vårens motsvarande möte och har storskytten Finnbogason i fin form.

144 rader
1. Man City - Arsenal 12
2. Leeds - Cardiff 1
3. Sunderland - Ipswich x
4. Elfsborg - Sirius 1
5. Kalmar - AIK 2
6. GAIS - GIF Sundsvall 1
7. Skövde - Västerås 1x2
8. Nordsjälland - Bröndby 1
9. Lyngby - Midtjylland 1x2
10. Viking - Bodö/Glimt 2
11. Haugesund - Rosenb. 1x
12. Odds BK - Stabaek 1x
13. Tromsö - Lilleström x2

864 rader
1. Man City - Arsenal 1x2
2. Leeds - Cardiff 1
3. Sunderland - Ipswich 1x
4. Elfsborg - Sirius 1
5. Kalmar - AIK x2
6. GAIS - GIF Sundsvall 1
7. Skövde - Västerås 1x2
8. Nordsjälland - Bröndby 1
9. Lyngby - Midtjylland 1x2
10. Viking - Bodö/Glimt 2
11. Haugesund - Rosenb. 1x
12. Odds BK - Stabaek 1x
13. Tromsö - Lilleström x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto