Europatipset Tips Söndag 7/5

Publicerad på 5 Maj 2023 - 15:25

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Maj 2023 - 15:25

Ett minst sagt högoktanigt Europatips kommer till oss denna söndag. Samtliga skandinaviska länder ska in i hetluften som dessutom kombineras av toppmöten från England, Tyskland och Belgien. Mängder av övervärderade favoriter ska synas i sömmarna. Häng med i analysen!

Spelstopp: 14:59

1. Newcastle - Arsenal 1
Haussat toppmöte från St. James’ Park där Newcastle ska brottas med Arsenal. The Magpies har en Champions League-plats att slå vakt om och sett till spelet i egen borg är detta inte en uppgift som ska skrämma slag på de hemmahörande. Alexander Isak är en spelare som kan lirka upp Arsenal på egen hand, inte minst då skador stör The Gunners bakre led. Gabriel och Saliba kan båda missa denna uppgift vilket skulle försvaga Artetas defensiv med multipla hack. 3-1 mot Chelsea var efterlängtat men här slår de rödvita faktiskt ur underläge. Stannar ettan runt 40 procent är det en vettig spik att luta sig mot.

2. West Ham - Manchester United 2
Tre raka förluster är illavarslande för West Ham som inte kan känna sig säkra på nytt kontrakt. Kommande torsdag är det dags att ta sig an semifinalen i Europa Conference League och däremellan ska Moyes mannar även brottas med Manchester United. Med ett ansatt truppläge blir det allt annat än enkelt, men gästerna streckas samtidigt för hårt för att spikas. Den sena förlusten mot Brighton bör ha tagit hårt på The Red Devils självförtroende och London Stadium är ingen arena där man bara plockar tre poäng på beställning. “Gubben” (etta-tvåa) känns som ett lämpligt val i vad som kan bli en böljande historia.

3. Malmö FF - AIK 1
Det vankas klassikermöte i Skåne där Malmö FF ska mäta svärd med AIK under söndagen. Mesta mästarnas mästerliga inledning på säsongen är remarkabel och utan att förta sig städade Rydström och company av Varberg med 6-0 i torsdags. Christiansen och Vecchia vilades för att ha pigga kroppar inför denna akt och AIK behöver onekligen vara på sin vakt på Eleda Stadion. Gnaget har haft förtvivlat svårt på denna arena i modern nutid och svårigheterna framför motståndarmålet har dessutom präglat gästernas inledning till en jobbig sådan. Brännans gäng närmar sig tre poäng men mot Allsvenskans just nu kanske bästa lag är det kämpigt att se det vända. Ettan spikas trots hemsk procent.

4. Halmstad - Häcken 2
Häcken hamnade i ett psykologiskt jobbigt underläge mot Djurgården när Asoro skickade in 1-0 strax innan halvtidsvilan. Getingarna samlade dock mod i omklädningsrummet och kom ut som ett förbättrat lag i den andra halvleken. Vändningen till 4-1 var oerhört imponerande och Högmos mannar ser onekligen ut att kunna slåss om guldet även denna säsong. Underlaget på Örjans Vall är inte fördelaktigt göteborgarna, men att döma av Halmstads defensiv mot Elfsborg är detta likväl besökarnas fight att förlora. 1-6 i baken var hemska siffror för Haglunds gäng som har svårt att hinna med när motståndarna sätter fart i bolltempot. Tvåan är en given utgång men när den streckas upp till månen bör krysset övervägas. X2 innebär grön bock.

5. GAIS - Trelleborg X
Trelleborg hade ambitioner om att vara med i toppstriden av Superettan men hittills har skåningarna inte varit i närheten av densamma. Fyra nederlag på de fem inledande matcherna är ett kvitto på varför och får Ljung inte ordning på grejerna behöver ledningen agera. GAIS slåss i sin tur för allsvenskt spel kommande säsong. “Makrillarna” har stått för en inspirerande inledning där inte minst Julius Lindberg utmärkt sig i offensiven. Har han en bra dag får TFF se upp, men här bör samtidigt matchbilden passa skåningarna utmärkt. När ettan snuddar vid hiskelig procent är alla tecken och skrälljobb en lockande lösning.

6. Lecce - Hellas Verona 1
Hellas Verona hade momentum uppe i jakten på nytt kontrakt inför mötet med Inter. Gästernas 2-2-0 på de fyra matcherna innan bataljen med Inzaghis mannar var inspirerande, men 0-6 i brakan drog ner rullgardinen ordentligt. Segern måste jagas mot Lecce och då lutar vi åt att gästerna går bort sig på Via del Mare. De rödgula värdarna trivs när motståndarna erbjuder ytor att operera på och här kan ett rejält kliv mot förnyad biljett i Serie A tas. Udinese besegrades i den senaste hemmamatchen och här tar Lecce tre nya poäng. Spikad etta.

7. Dortmund - Wolfsburg X
Dortmund tappade kommandot i Bundesligas guldstrid när de bara fick 1-1 mot Bochum förra helgen. BVB blev då rånade på en solklar straff och vi är inte övertygade om att Edin Terzic grabbar lyckats släppa bakslaget inför mötet med Wolfsburg. Särskilt inte då ettan målas upp till månen. “Vargarna” har gjort åtta mål på sina två senaste och mot ett Dortmund som erbjuder enorma ytor i de bakre leden ska gästerna inte räknas bort på det sätt de gör av tipparna. Måla tvärs över och jobba in X2 till magisk procent.

8. Nantes - Strasbourg 2
Bottenmöte från Ligue 1 där goda råd börjar bli dyra för Nantes. Brakförlusten i cupfinalen mot Toulouse följdes upp av blytunga 0-2 i nacken mot Brest som innebar att Koumbouarés manskap befinner sig på nedflyttningsplats inför mötet med Strasbourg. Att behöva jaga tre poäng är ett aber för “Kanariefåglarna” som mycket väl kan gå på nästa mina här. Strasbourg har en mörk säsong i ryggen men i en på förhand passande matchbild ska besökarna inte skojas bort hur som helst. Två segrar på de tre senaste är starka papper och här löser Wengers gamla lag minst en pinne till. X2 blir valet.

9. Olympiakos - Panathinaikos 2
“De eviga rivalernas derby” är ett rykande hett rivalmöte från grekiska Super League. Olympiakos har ingenting att göra med racet om säsongens ligatitel men att försöka sätta käppar i hjulen för Panathinaikos är en möjlighet de rödvita inte vill missa. Formen är dock inte på plats och mot ett tokmotiverat Panathinaikos slår värdarna ur underläge. Tre poäng är ett måste för gästerna om gulddrömmen ska leva vidare och med sylvasse Sporar på topp gillas de tillrestas förutsättningar. Till runt 50 procent är tvåan en högaktuell spik.

10. Århus - Viborg 2
Fem omgångar återstår av “Mästerskapsgruppen” i Superligaen där Viborg är en härlig outsider i kampen om guldet. Jacob Friis grönklädda gäng har två raka segrar i ryggsäcken och ska verkligen inte räknas bort från en tredje sådan mot Århus. Uwe Röslers mannar har vässat sin defensiv men i en kamp där små marginaler kommer att avgöra utfallet ska ettan knappast streckas över 60 procent. God poängchans finns för gästerna och värdemässigt fina X2 är ett val som bäddar för maffig utdelning. Avslag på ettan.

11. Lilleström - Bodö/Glimt 2
Repris på NM Cup-semifinalen som ägde rum för två veckor sedan på samma arena. Där drog Lilleström det längsta strået och hemma på Åråsen Stadion är LSK en garant för habila insatser. Geir Bakkes mannar får med det sagt finna sig i att slå ur underläge när Bodö/Glimt jagar revansch denna söndag. 4-1-0 på de fem inledande ligamatcherna är starka papper för B/G som har enorm spets i bland andra Pellegrino. Har han en bra dag får Lilleström stora problem. Tvåan går först, ettan sällskapar därefter.

12. Fortuna Sittard - Vitesse 2
Två aktörer som ännu inte säkrat kontraktet i Eredivisie ska mäta svärd i Sittard-Geleen. Fortuna Sittard visar nattsvart form med tre raka förluster där värdarna dessutom är mållösa under samma period. Sett till Expected Points borde det dessutom skilja cirkus 20 poäng upp till Vitesse. Verkligheten är dock en annan då gästerna befinner sig en pinne bakom söndagens kombattanter, men 2-1-0 på de tre senaste skvallrar om att de gulsvarta är på väg att gå om. Vi tror att det inträffar redan här. Tvåan är en sund spik att luta sig mot.

13. Royal Antwerp - Genk 1
De två tydligaste kandidaterna till den belgiska ligatiteln strålar samman på Bosuilstadion denna söndag. Genk toppar Mästerskapsgruppen två poäng före Mark van Bommels Royal Antwerp, men här är nederländarens adepter all in och lite till på uppgiften. Två raka segrar i inbördes möten är en psykologisk fördel för värdarna som hade varit en fin spik om det inte vore för överstreckning. Genk har bra tryck i sina omställningar och känslan är att denna fight kan vikta åt precis vilket håll som helst. Om råd alla tecken.

Kupongens kassaskåp

Panathinaikos
Att benämna Panathinaikos som ett kassaskåp borta mot Olympiakos är vanskligt, men motivationsfaktorn bör samtidigt vara extrem för gästerna. Ligatiteln står på spel och till sund procent är högertecknet en vettig spik.

Varningens finger!

Viborg
Viborgs säsong är väldigt imponerande och gästerna ska definitivt inte underskattas borta mot Århus. När ettan springer iväg är X2 en spännande väg att vandra.

144 rader
1. Newcastle - Arsenal 1
2. West Ham - Man United 12
3. Malmö FF - AIK 1
4. Halmstad - Häcken 2
5. GAIS - Trelleborg 1x2
6. Lecce - Hellas Verona 1
7. Dortmund - Wolfsburg 1x2
8. Nantes - Strasbourg x2
9. Olympiakos - Panathin. 2
10. Århus - Viborg x2
11. Lilleström - Bodö/Glimt 2
12. F.Sittard - Vitesse 2
13. Royal Antwerp - Genk 12

864 rader
1. Newcastle - Arsenal 1
2. West Ham - Man United 12
3. Malmö FF - AIK 1
4. Halmstad - Häcken x2
5. GAIS - Trelleborg 1x2
6. Lecce - Hellas Verona 1
7. Dortmund - Wolfsburg 1x2
8. Nantes - Strasbourg x2
9. Olympiakos - Panathin. 2
10. Århus - Viborg x2
11. Lilleström - Bodö/Glimt 12
12. F.Sittard - Vitesse 2
13. Royal Antwerp - Genk 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto