Europatipset Tips Söndag 9/4

Publicerad på 7 Apr 2023 - 16:17

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Apr 2023 - 16:17

Söndagens Europatips inleds av kanonmötet mellan Liverpool och Arsenal. Nerviga bataljer från La Liga, Allsvenskan, Ligue 1 och Bundesliga gasar sedan vidare innan “Alla derbyns moder” avslutar kupongen i grekiska Super League. Ni hänger väl med i jakten på 13 rätt?

Spelstopp: 14:59

1. Liverpool - Arsenal 2
Liverpool såg inget vidare ut i 0-0-matchen mot Chelsea och med brakförlusten mot Manchester City dessförinnan råder allt annat än harmoni i Klopps trupp. Tysken vilade flera tunga pjäser mot Chelsea inför bataljen mot Arsenal, men frågan är om det räcker? The Gunners är utan Saliba men ska trots det kunna trivas med tillvaron på Anfield. Taktiskt sett är Londonlaget ljusår före sina opponenter och med matchvinnare som Saka, Jesus och Martinelli att luta sig mot gillas tvåan skarpt i hamnstaden. Arsenal singlas!

2. Leeds - Crystal Palace 1
Bottenmöte från Elland Road där både Leeds och Crystal Palace kommer från viktiga segrar i föregående omgång. 2-1 mot Nottingham innebar att Elland Road gick upp i extas och kan Leeds visa samma pondus denna söndag får Crystal Palace mycket att stå i. “Örnarnas” 2-1-triumf mot Leicester visade dock att Roy Hodgson hade en positiv inverkan på gästerna som inte kan räknas bort här heller. Zaha är en matchvinnare som kan avgöra detta på egen hand och när tvåan erbjuder spelvärde är den ett vettigt komplement. Ettan först, tvåan sedan.

3. Almería - Valencia 1
Från ett bottenmöte i Premier League till ett dito i La Liga. Valencia har höjt sig sedan legendaren Ruben Baraja tog över skutan men gästernas största problem är att de inte kan leverera på främmande mark. Idel förluster på resande fot sedan nyår är mörka papper och mot ett Almería som trivs som absolut bäst framför den egna publiken blir det tuffare emot än vad streckningen gör gällande. Värdföreningen har spets i sin offensiv som mycket väl kan räcka till tre poäng. Ettan är en häftig chansspik till smygvärde.

4. Rayo Vallecano - Atlético Madrid 1
Atlético Madrid befäste tredjeplatsen när de slog Real Betis med 1-0. Diego Simeones mannar är tillbaka på sedvanlig defensiv nivå men det slår samtidigt inte gnistor om anfallsspelet. Depay saknas fortfarande och trots det blir tipparna extremt resultatinriktade i sin värdering av derbyt mot Rayo Vallecano. Värdarna har varit betydligt bättre än vad de senaste resultaten visar och kan Iraolas gäng komma upp i närheten av sin högstanivå på Vallecas är tipparna snett ute. 1X är en väldigt spännande lösning.

5. Real Betis - Cádiz 1
Real Betis föll med 0-1 mot Atlético Madrid men andalusierna ska inte skämmas över insatsen. Pellegrinis gäng är fortfarande med i kampen om Champions League-platserna och trots ett tungt avbräck som Fekir ska Betis inte ha några problem med offensiven mot Cádiz. Iglesias vet var målet är beläget och har han en bra dag får “Den gula ubåten” se upp. Gästerna har gjort det väldigt bra efter nyår men ska normalt inte räcka till över 90 minuter på Benito Villamarín. Ettan streckas benhårt men någonstans är det smart att välja en värdemässigt sämre spik. Etta!

6. Häcken - Hammarby 1
Över till Allsvenskans andra omgång där ett förmodat sevärt möte stundar på Hisingen. Häcken avfärdade Elfsborg med 2-0 i Borås efter en kontrollerad insats där Högmos gäng klarade sig bra utan Simon Gustafson. Romeo hoppade in i tvillingens frånvaro och ivorianen kan mycket väl få en avgörande roll även mot Bajen. 3-1 mot Degerfors kan tyckas som en trygg seger för gästerna men defensiven såg allt annat än imponerande ut. Här blir det tufft emot och när ettan streckas sunt är spiken ett faktum.

7. Kalmar - IFK Göteborg 1
IFK Göteborg inledde starkt mot Värnamo men när smålänningarna rättade till sina fel efter halvtid hade Blåvitt väldigt lite att komma med. Bergs olyckliga självmål fällde avgörandet i slutminuterna och redan i den andra omgången väntar ett ångestmöte borta mot Kalmar. KFF imponerade stundtals mot Malmö FF och här står en gynnsammare matchbild på värdarnas agenda. Rajovic och Skrabb är pigga offensiva spelare som ska kunna rinna ifrån ett stabbigt försvar på andra sidan. Ettan spikas på Guldfågeln Arena.

8. Sirius - Djurgården X
Djurgården satte omgående tänderna i Brommapojkarna och vann enkelt premiären med 3-1. Finndell och Wikheim tillhörde förgrundsfigurerna och duon blir svårhanterliga även för Sirius på Studenternas. Med det sagt har DIF haft spelmässiga problem mot söndagens kombattanter i modern nutid och när tvåan streckas upp till månen är garderingar att föredra. Sirius var det bättre laget i 1-1-matchen mot Norrköping och Mattiassons gäng kan mycket väl få med sig nya poäng trots att Djurgården står för motståndet. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

9. Lorient - Marseille X
Lorient har haft en säsong som gått upp och ner men mot slutet har åtminstone “Kummelfiskarnas” prestationer börjat peka åt rätt håll. Poängplocket mot Nice var urstarkt och med skicklige Le Fee på mitten kan värdarna diktera tempot oavsett motstånd på andra sidan. En gedigen insats kommer att krävas mot ett skickligt Marseille, men omöjlig är inte uppgiften. Les Olympiens skuggar PSG i toppen av tabellen men förmågan att blanda och ge över 90 minuter gör att den betrodda tvåan inte går att hålla i handen denna söndag. Om råd alla tecken och skrälljobb.

10. Nantes - Monaco 1
Monaco kommer närmast från 4-3 mot Strasbourg, ett resultat som var direkt missvisande sett till matchbilden. Monegaskerna kom inte ens över 2,0 xG och en annan dag hade Clements manskap vänt hem med noll poäng i bagaget. Trots det streckas grabbarna från furstendömet upp som megafavorit borta mot ett svårspelat Nantes. “Kanariefåglarna” tog sig i veckan till sin andra raka cupfinal efter 1-0 mot Lyon och att ligga lågt och spela på omställningar är ett spelsätt som de gulgröna behärskar. Sköts defensiven på rätt sätt förlorar Nantes inte detta. 1X spelas, avslag på tvåan.

11. Hoffenheim - Schalke X
Två raka segrar har tagit Hoffenheim upp på säker mark i Bundesliga. Värdföreningen har dock haft Fru Fortuna på sin sida, inte minst i 3-1-segern mot Hertha Berlin där Kramaric förvaltade två straffar. Att föra en matchbild tillhör inte kroaten och companys signum vilket gör garderingar till ett nödvändigt ont när Schalke gästar PreZero Arena. Gästerna från Gelsenkirchen gick på en mina mot Leverkusen men stod dessförinnan noterade för åtta raka utan förlust. Poängplock är inte alls omöjligt mot ett naivt Hoffenheim. X2 är prioriterade tecken, om råd hela spektrat.

12. Mönchengladbach - Wolfsburg 1
Förmodat böljande matchbild från Oscar Wendts gamla hemtrakter där Mönchengladbach drabbar samman med Wolfsburg. De förstnämnda har viktige Koné avstängd vilket är ett tapp i planens centrala delar, men i bland andra Thuram finns samtidigt spets nog för att såra Wolfsburg. “Vargarna” har haft svårt att stapla trepoängare på hög mot slutet men visar samtidigt upp tillräckligt mycket stabilitet för att inte räknas bort på Borussia Park. I kraft av hemmaplan går ettan först, tvåan sällskapar på större system.

13. Panathinaikos - Olympiakos X
“Alla derbyns moder” får äran att stänga kupongen denna söndag. Panathinaikos är tre poäng före Olympiakos i tabellen men i detta hatmöte kan precis vad som helst hända. Hemmaplan är en fördel för de grönklädda men spelare för spelare ska det sägas att Olympiakos håller snäppet högre nivå. Vändningen från underläge till seger mot PAOK var urstark och när ettan övervärderas är det åt höger blickarna riktas. Krysset ligger såklart nära till hands men tillåter plånboken lockar tvåan en hel del i kupongens sista fight.

Kupongens kassaskåp

Kalmar
Kalmar stod för en helt okej insats i premiären mot Malmö FF och ska hållas numret högre än Blåvitt i Småland. Ettan är en fin spik till godkänd procent.

Varningens finger!

Rayo Vallecano
Rayo Vallecano trivs ypperligt hemma på Vallecas där värdarna ska lägga grunden för jakten på Europaplatserna. Atlético Madrid får problem och är ett vettigt avslag.

144 rader
1. Liverpool - Arsenal 2
2. Leeds - Crystal P 12
3. Almería - Valencia 1
4. Vallecano - A.Madrid 1x
5. Real Betis - Cádiz 1
6. Häcken - Hammarby 1
7. Kalmar - IFK Göteborg 1
8. Sirius - Djurgården 1x2
9. Lorient - Marseille 1x
10. Nantes - Monaco 1x
11. Hoffenheim - Schalke 1x2
12. M-gladb. - Wolfsburg 1
13. Panathin. - Olympiakos x

864 rader
1. Liverpool - Arsenal 2
2. Leeds - Crystal P 12
3. Almería - Valencia 1
4. Vallecano - A.Madrid 1x
5. Real Betis - Cádiz 1
6. Häcken - Hammarby 1
7. Kalmar - IFK Göteborg 1
8. Sirius - Djurgården 1x2
9. Lorient - Marseille 1x2
10. Nantes - Monaco 1x
11. Hoffenheim - Schalke 1x2
12. M-gladb. - Wolfsburg 12
13. Panathin. - Olympiakos x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto