Europatipset Tips Tisdag 20/6

Publicerad på 19 Jun 2023 - 15:52

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Jun 2023 - 15:52

EM-kvalet dominerar tisdagens Europatips som har livslängd in till natten mot onsdagen. Österrike - Sverige stjäl tveklöst den största uppmärksamheten där det ska bli spännande att se om Blågult kan få med sig poäng. Ett gäng vänskapslandskamper tar oss i mål. Avanti!

Spelstopp: 20:44

1. Österrike - Sverige 1
Livsviktiga poäng står på spel i Wien där Österrike mer eller mindre kan skjuta Sverige bort från EM i Tyskland nästa sommar. Insatsen i 1-1-matchen mot Belgien var gedigen från Rangnicks mannar som har vad som krävs för att såra Sverige på egen mark. Sabitzer och Baumgartner är spelare som Blågult får se upp med. Janne Andersson saknar i sin tur inte offensiva hot, men med handen på hjärtat har Sverige inte sett något vidare ut den senaste tiden. Här blir det tufft emot och när ettan ser ut att landa inom rimliga gränser är den klart spikvärd. Österrike lämnas på egna ben.

2. Estland - Belgien 2
Belgien gick på en liten mina mot Österrike (1-1) och har därför Sverige flåsandes i hasorna inför tisdagens drabbningar. Så länge Tedesco och company sköter sitt borta mot Estland ska det dock mycket till för att inte dryga ut försprånget ner till Blågult. Att vara utan De Bruyne och Trossard är med det sagt ett aber och får Lukaku inte ytorna han behöver kan gästerna lätt bli frustrerade. Estland håller ingen vidare nivå men när tvåan är uppe och snurrar över 90 procent lockar inte spiken. Det rensande krysset åker med.

3. Bulgarien - Serbien 2
Bulgarien lanserade häromdagen en vansinnigt vacker landslagströja, men den hjälper föga när landslaget inte håller någon vidare nivå. Blott ett gjort mål på de tre första kvalmatcherna är ett kvitto på detta och mot gruppens bästa nation har värdarna inte mycket att hämta. Serbien har ett vansinnigt starkt truppbygge och även om det råder viss anfallsbrist till denna samling är detta en match som serberna kommer att kontrollera från start till slut. Tvåan kan lämnas allena till trevlig procent.

4. Island - Portugal 2
Island gick på pumpen mot Slovakien och fick således ingen effekt på Åge Hareides inträde som förbundskapten. Prestationen var dock inte så pjåkig och kan värdarna iklä sig sitt klassiska blåställ och göra det svårt för Portugal är mycket vunnet i Reykjavik. Gästerna monterade ned Bosnien med 3-0 men det ska sägas att matchbilden var betydligt jämnare än vad resultatet gjorde gällande. Här streckas Martínez och company upp till alldeles för stora favoriter vilket gör garderingar till ett måste. X2 känns givet, om råd alla tecken.

5. Skottland - Georgien 1
Georgien tog sin första seger i detta EM-kval när de slog Cypern med 2-1. Att numera klara av att prestera även i favorit-kostym är ett stort steg framåt för Sagnol och company, men på Hampden Park blir det verkligen upp till bevis när fullpoängarna Skottland står på andra sidan. Vändningen från 0-1 till 2-1 mot Norge var heroisk och för stunden finns det inte mycket som står i vägen för Steve Clarke och dennes adepter. Ettan är trolig men krysset får gärna hänga med om plånboken tillåter.

6. Moldavien - Polen 2
Moldavien har tagit kliv i rätt riktning de senaste åren och var inte oävna senast mot Albanien. 0-2 i brakan var inte en direkt avspegling av matchbilden och kan värdnationen krympa ytorna även för Polen är mycket vunnet i Chisinau. Polen värmde upp inför denna strid med att slå Tyskland med 1-0. Kiwior gjorde matchens enda mål och tillsammans med framför allt Lewandowski ska Arsenal-mittbacken se till att det fortsätter på vinnande väg denna tisdag. Trolig tvåa, om råd garderas den med krysset.

7. Färöarna - Albanien X
Albanien lyckades göra jobbet hemma mot Moldavien (2-0) men övertygande var inte insatsen. Sylvinhos manskap hade svårt att ta sig till klara målchanser och det är problem som mycket väl kan fortsätta mot Färöarna. Håkan Ericson och hans adepter räckte inte till mot Tjeckien men här väntar en offensiv som inte är av samma kaliber. På den blåsiga ön är Färöarna jobbiga att tas med och här ska alla tecken med per omgående. Särskilt när 1X rensar friskt bland kuponghögarna.

8. Bosnien - Luxemburg X
Två raka förluster mot Slovakien och Portugal har försatt Bosnien i en jobbig sits inför fortsättningen av EM-kvalet. Seger mot Luxemburg är ett måste om drömmen om EM ska leva vidare och har Dzeko siktet bättre inställt denna afton än mot portugiserna är mycket vunnet. Bosnien har med det sagt haft svårt i spelförande kostym och gästerna ska inte underskattas. 2-0 mot Liechtenstein gav en boost inför denna dust och större under har skett än att de tillresta skapar problem för ett övervärdet Bosnien. Alla tecken och skrälljobb blir vår rek.

9. Ungern - Litauen 1
Kupongens kanske mest givna singelstreck hittas i Budapest där Ungern tar emot Litauen. Marco Rossi har gjort underverk med värdnationen som i föregående vända av Nations League visade att de kan hålla jämna steg med europeiska kolosser. Ett starkt försvar samt spets i bland andra Szoboszlai ligger till grund för detta och det är svårt att se något annat än överkörning av de gästande balterna. Litauen är flera nummer sämre på samtliga positioner och har ingenting att säga till om på Puskás Aréna. Spika ettan och gå vidare.

10. Tyskland - Colombia 1
Vänskapslandskamp från Gelsenkirchen där Tyskland är i behov av en seger efter 3-3 mot Ukraina och 0-1 mot Polen. I offensiven har Flick mängder av spännande lösningar men så länge Die Mannschafts förbundskapten inte får ordning på defensiven blir det svårt att gå in i nästa sommars hemma-EM med gott om självförtroende. Med det sagt finns tillräckligt stort kunnande för att städa av ett Colombia som saknar firma Falcao/Rodríguez. Sydamerikanerna är inte oävna men på tysk mark skulle det förvåna om de får med sig något annat än en förlust. Ettan testas på egna ben till duglig procent.

11. Brasilien - Senegal 1
Brasilien hade inga problem med att köra över Guinea (4-1) i deras senaste vänskapslandskamp. Ramon Menezes sitter som tillfällig förbundskapten sedan Tite fick lämna sin post efter VM och härnäst stundar Senegal på neutral mark i Lissabon. Även detta är en match som brassarna ska vinna, men Senegal ska inte skojas bort hur som helst. Den förmodade matchbilden spås spela afrikanerna rakt i händerna där firma Jackson/Mané kan såra Brasilien på egen hand. Krysset får gärna sällskapa den betrodda ettan.

12. Bolivia - Chile 2
Eduardo Berizzo har börjat få ordning på sitt Chile efter tre raka segrar. Bortsett Paraguay har motståndet inte varit det tuffaste men av resultaten att döma har Berizzo visat sig vara rätt man på rätt plats. Åtminstone så här långt. Bolivia blir ingen enkel nöt att knäcka i Santa Cruz men kommer Chile upp i närheten av sin högstanivå är detta tveklöst deras fight att förlora. Sánchez och Vidal är rutinerade pjäser som inte sällan går i bräschen för gästerna. Bolivia har inte samma spets i sitt lag och får finna sig i att slå ur underläge. Strecka från höger.

13. Costa Rica - Ecuador 2
Neutral mark i USA avrundar äventyret när Costa Rica och Ecuador ska mäta svärd. Dessa aktörer fanns som bekant med i VM i Qatar där det tveklöst var Ecuador som gjorde mest väsen av sig. Félix Sánchez är ny på förbundskaptensposten och med spanjoren som bas ska spelare som Caicedo, Hincapié och Estupinán kunna ta nästa steg. Costa Rica besitter inte alls samma spets och kommer troligen att få spendera merparten av denna fight med att försöka freda det egna målet. Tvåan spikas till fin procent.

Kupongens kassaskåp

Ungern
Litauen är flera nummer mindre än Ungern som kommer att köra över balterna i Budapest. Ettan är gjuten i betong.

Varningens finger!

Luxemburg
Luxemburg är att räkna med även mot på pappret mer namnstarka motståndare. Bosnien går inte så säkra som tipparna tycks tro. X2 är ett måste.

144 rader
1. Österrike - Sverige 1
2. Estland - Belgien 2
3. Bulgarien - Serbien 2
4. Island - Portugal x2
5. Skottland - Georgien 1
6. Moldavien - Polen x2
7. Färöarna - Albanien 1x2
8. Bosnien - Luxemburg 1x2
9. Ungern - Litauen 1
10. Tyskland - Colombia 1
11. Brasilien - Senegal 1x
12. Bolivia - Chile x2
13. Costa Rica - Ecuador 2

864 rader
1. Österrike - Sverige 1
2. Estland - Belgien x2
3. Bulgarien - Serbien 2
4. Island - Portugal 1x2
5. Skottland - Georgien 1x
6. Moldavien - Polen x2
7. Färöarna - Albanien 1x2
8. Bosnien - Luxemburg 1x2
9. Ungern - Litauen 1
10. Tyskland - Colombia 1
11. Brasilien - Senegal 1x
12. Bolivia - Chile x2
13. Costa Rica - Ecuador 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto