Europatipset Tips Torsdag 3/8

Publicerad på 2 Aug 2023 - 16:00

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Aug 2023 - 16:00

Torsdagens Europatips innehåller ingen jackpot men med ett helt sanslöst spelvärde behövs ingen extra krydda. Så gott som samtliga favoriter i de 13 returmötena i kvalet mot Europa Conference League blir övervärderade. Givetvis läggs extra stort fokus på Hammarby och Djurgården. Let’s go

Spelstopp: 18:59

1. Hammarby - Twente 2
Hammarby spåddes en svår uppgift borta mot Twente men lyckades stå upp mer än väl. Även om Cifuentes mannar inte hade särskilt mycket att komma med i offensiv riktning hölls siffrorna nere till 0-1, ett positivt resultat inför returen på Tele2 Arena. Här kommer Bajen att bäras fram av en högljudd publik, men spelare för spelare är det fortfarande Twentes retur att förlora. Med en förmodat mer passande matchbild framför sig får tvåan agera tydlig favorit. Ugalde hänger minst en balja när nederländarna vinner igen. Tvåa!

2. Luzern - Djurgården 2
Det var jämnt skägg på Tele2 Arena när Luzern mätte svärd med Djurgården. De sistnämnda tog ledning i matchen men lyckades sedan tappa densamma till 1-2. Det råder således uppförsbacke inför returen men med viktige Danielson tillbaka från avstängning ska Blåränderna inte skojas bort hur som helst. Luzern visade brister i Stockholm och har DIF en bra dag är de mer än tillräckligt skickligt för att utnyttja dessa på Swissporarena. Den spelvärda högersidan lockar klart mest. X2 ska prioriteras.

3. Århus - Club Brugge 1
Århus fick som väntat problem i bortamötet med Club Brugge. Belgarna kunde relativt enkelt ro hem 3-0 inför returen, men det innebär också att skärpan inte behöver vara densamma på Ceres Park. Uwe Rösler firade stora triumfer i kontinentalspelet med Malmö FF och tysken kan mycket väl lotsa Århus till en ansenlig prestation framför egen publik. Den lågt streckade ettan är ett måste med tanke på förutsättningarna. Tvåan agerar sällskap först på större systembyggen.

4. Beitar Jerusalem - PAOK 2
När Schwab brände en straff i hemmamötet infann sig känslan att det helt enkelt inte var PAOK:s dag. 0-0 mot Beitar Jerusalem kan tyckas som ett vanskligt resultat att åka till Israel med, men det ska raskt påpekas att det i grunden råder klasskillnad mellan dessa kombattanter. Så länge grekerna sköter sin defensiv tror vi att fina ytor kommer att uppstå åt andra hållet. Beitar Jerusalem har inte alls sammans spets att tillgå och får finna sig i att slå ur underläge trots fördelen av hemmaplan. Tvåan är en spännande spik.

5. Vojvodina - Apoel Nicosia 1
Vojvodina hade inte mycket att sätta emot Apoel Nicosia på Cypern. Åtminstone inte sett till matchbilden. Blott 1-2 i nacken var dock ett positivt resultat som gav råg i ryggen inför returen i Novi Sad. På sin hemmabana är serberna ett annat odjur och i firma Vukcevic/Zukic finns matchvinnaregenskaper som Apoel får se upp med. Cyprioterna rosar inte marknaden på främmande gräs i kontinentalspelet och i en fight de inte behöver vinna dras ögonen klart mest åt vänster. Ettan är ett fräckt ställningstagande med tanke på rådande förutsättningar.

6. Steaua Bukarest - CSKA 1948 Sofia X
CSKA 1948 Sofia – inte att förväxla med CSKA Sofia – ska känna sig missnöjda som inte åker till returen mot Steaua Bukarest med minst ett oavgjort resultat. Matchbilden i Bulgarien var helt jämn och gästerna ska definitivt kunna bjuda upp till dans även i Bukarest. FCSB är inte på samma nivå som för ett par år sedan och streckningen motsvarar knappast styrkeförhållandena lagen emellan. Den vågade lämnar ettan utanför leken helt och hållet. Den mer försiktige kopplar på hela spannet och försöker jobba in X2 till läcker procent.

7. Borac Banja Luka - Austria Wien X
Austria Wien gjorde jobbet hemma i Österrike där Borac Banja Luka besegrades med 1-0. Så värst imponerande var dock inte insatsen och även om österrikarna ska gälla som favoriter i returen blir streckningen minst sagt skev i Bosnien. Värdarna missgynnas av att de inte är igång med ligaspelet, men det ska inte hindra prestationen från att vara gedigen framför den egna publiken. Totalt högervriden streckning är inget som kan godtas på Balkan. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

8. Dundalk - Akureyrar 1
Akureyrar åker till Dublin med 3-1 i bagaget efter den första akten mot Dundalk. Sett till matchbilden är det ett resultat som islänningarna ska vara väldigt nöjda med. De tillresta gjorde mål på i princip samtliga chanser de skapade och vi vågar lova att det blir betydligt tuffare emot på Irland. Dundalk är erkänt starka framför egen publik och de starka inhemska resultaten under sommaren torde innebära att det inte går någon nöd på självförtroendet. Även om ettan ser ut att streckas hårt är den icke desto mindre trolig. Strecka från vänster.

9. Adana Demirspor - Cluj 1
Adana Demirspor har en dryg vecka kvar till Süper Lig drar igång. Kluiverts manskap värmde upp inför ligaspelet med att ta sig an Cluj i Rumänien där insatsen borde lett till mer än 1-1. Returen i Turkiet spås bli en ännu mer dominant historia där bland andra Belhanda är en möjlig matchvinnare för de hemmahörande. Cluj har gott om rutin från dessa sammanhang men att döma av matchbilden på hemmaplan blir detta en svårlöst uppgift. Ettan är en av få motiverade och sunt streckade favoriter. Spik!

10. Sepsi OSK - CSKA Sofia 2
Vidare till Rumänien där Sepsi OSK har 2-0 att gå på efter resan till Bulgarien. Att hålla fast vid ledningen på hemmaplan är en uppgift som värdföreningen bör kunna klara av, men sett till rådande förutsättningar går det absolut att ifrågasätta tipparnas val att strecka upp ettan alldeles för högt. CSKA Sofia är i grunden ett minst lika bra lag som Sepsi och med hög motivation i österled lockar det att lämna den för hårt betrodda ettan utanför. X2 blir lösningen Covasna County.

11. Bohemians - Bodö/Glimt 2
Bodö/Glimt hade som väntat inga större problem med att städa av tjeckiska Bohemians hemma i norra Norge. Kjetil Knutsens mannar kunde faktiskt vunnit med större siffror än 3-0 och mycket tyder på att de gulklädda kan se fram emot ytterligare ett europeiskt gruppspel kommande höst. Bohemians får däremot slicka såren i det inhemska ligaspelet. Underläget blir övermäktigt att vända på och även om denna enskilda uppgift blir en annan historia står en överlägsen aktör på andra sidan. Trots hård streckning lämnas tvåan allena.

12. Dila Gori - Vorskla Poltava 1
Dila Gori tvingades surt notera 1-2 i brakan mot Vorskla Poltava på neutral mark i Polen. Oävna var dock inte grabbarna från Georgien som inte ska räknas bort från en vändning på steken innanför hemtrakterna. Gale och Gomis är spetsspelare som kan såra Vorskla på egen hand och här får ukrainarna finna sig i att slå ur underläge. Även om det bästa spelvärdet landar till höger är tvåan mindre trolig med tanke på rådande förutsättningar. 1X räcker för att rätta grönt denna torsdag.

13. Haverfordwest - B36 Tórshavn 1
Haverfordwest County kämpade länge och väl på Färöarna men fick till slut ge sig med 1-2. Med tanke på att walesiska lag sällan rosar marknaden utanför draklandet i dessa sammanhang var resultatet ingen chock, men på sin hemmabana räknar vi med ett förbättrat värdgäng. B36 Tórshavn är i sin tur inte kända för några stora skalper utanför den blåsiga ön och här har vi svårt att förstå varför tvåan målas upp som skyhög favorit. Vänstersidan dryper av spelvärde och högertecknet lämnas därhän.

Kupongens kassaskåp

Twente
När Hammarby tvingas jaga segern mot Twente bör gästerna kunna trivas ypperligt med den förväntade matchbilden. Tvåan är en stabil spik i Stockholm.

Varningens finger!

Djurgården
Djurgården var på minst samma nivå som Luzern för en vecka sedan och ska absolut inte räknas bort i returen. X2 är av yppersta vikt.

144 rader
1. Hammarby - Twente 2
2. Luzern - Djurgården x2
3. Århus - Club Brugge 12
4. Beitar Jerusalem - PAOK 2
5. Vojvodina - Apoel Nicosia 1
6. St.Bukarest - 1948 Sofia 1x2
7. Banja Luka - Austria Wien 1x2
8. Dundalk - Akureyrar 1
9. Adana Demirspor - Cluj 1
10. Sepsi OSK - CSKA Sofia x2
11. Bohemians - Bodö/Glimt 2
12. Dila Gori - Vorskla Poltava 1x
13. Haverfordw. - B36 Tórshavn 1

864 rader
1. Hammarby - Twente 2
2. Luzern - Djurgården 1x2
3. Århus - Club Brugge 12
4. Beitar Jerusalem - PAOK 2
5. Vojvodina - Apoel Nicosia 1
6. St.Bukarest - 1948 Sofia 1x2
7. Banja Luka - Austria Wien 1x2
8. Dundalk - Akureyrar 1x
9. Adana Demirspor - Cluj 1
10. Sepsi OSK - CSKA Sofia x2
11. Bohemians - Bodö/Glimt 2
12. Dila Gori - Vorskla Poltava 1x
13. Haverfordw. - B36 Tórshavn 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto