Stryktipset lör 17/2

Publicerad på 16 Feb 2018 - 12:25

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Feb 2018 - 12:25

Det är ingen helt vanlig stryktipsrad den här lördagen utan både FA-cupen och League One har hittat in på kupongen. En av kupongens största favoriter ser ut att bli Brighton som slåss för sin överlevnad i Premier League och det är inte helt säkert att The Seagulls prioriterar FA-cupen i detta läge. Flera andra lag har blivit väldigt högt streckade den här helgen så det går att hitta fina skrällar på sina håll!


1. Huddersfield - Manchester United 2
Åttondelsfinal i FA-cupen. Huddersfield tog sig hit via avancemang mot Birmingham och Man United via en enkel seger mot Yeovil. Hudds har gjort en helt okej säsong som nykomling men slåss fortfarande med näbbar och klor för att hålla sig kvar i Premier League. Deras största prio är ligan och ett United som har betydligt större bredd ska ha bra vinstchans här. José Mourinho tar alltid cuperna på högt allvar och allt värde ligger på bortaseger här. Spika tvåan till en bra procent!


2. Brighton - Coventry X
Brighton har likt Huddersfield gjort en klart godkänd säsong som nykomling i Premier League men är fortfarande inblandade i kampen om att hålla sig kvar. Här har tränaren Chris Hughton varnat för att man kommer rotera och League two-laget Coventry ska ha bra skrällchans. Gästerna har redan slagit ut Premier League-motstånd tidigare i turneringen och har allt att vinna här. Plocka med alla tecken och hoppas på skrällen!


3. West Bromwich - Southampton 2
Hade denna match spelats i ligan hade det varit ett riktigt ångestladdat möte. Bägge klubbarna ligger under strecket för tillfället och får här istället en chans att glädja fansen lite med att avancera ett steg ytterligare i FA-cupen. WBA har bara två segrar hemma på The Hawthorns på hela säsongen och är i usel form för tillfället. Southampton känns starkare i grunden och får förtroendet här. Gardera upp med krysset på större system!


4. Birmingham - Millwall 2
Vi går från FA-cupen till The Championship och först ut är bottenlaget Birmingham mot Millwall. Birmingham ligger inför den här omgången två poäng ovanför strecket men det är jämnt i botten och mycket kan ändras över en omgång. Hemmalaget har under hela säsongen haft otroligt svårt med sitt målskytte och förfogar över hela ligans sämsta offensiv. Londonlaget Millwall är betydligt mer stabilt och är för tillfället inne i en bra period. Neil Harris lagbygge har sju raka utan förlust i ligan och bör lösa åtminstone en poäng trots bortaplan här. X2!


5. Cardiff - Middlesbrough 2
Cardiffs tränare Neil Warnock har en del skadeproblem inför lördagens match med Middlesbrough och ser ut att få klara sig utan 2-3 tilltänkta startspelare. I Tony Pulis Mboro är läget betydligt bättre och laget kommer från en seger mot Reading efter en lysande insats av snabbe yttern Adama Traore. Middlesbrough närmar sig nu topp-6 och här är de helt klart undervärderade. Mboro har en av ligans absolut bästa trupper och den högt streckade ettan kan lämnas helt utanför. X2 även här!


6. Fulham - Aston Villa X
Toppmatch. Fulham är i fantastisk form just nu och ställs här mot ett minst lika formtoppat Aston Villa. Fulham kommer från ett bittert kryss borta mot Bolton senast, men hade inför den matchen sju segrar på de åtta senaste. Steve Bruce Aston Villa har smugit sig upp till en andra plats i The Championship efter sju raka segrar i ligan. Senast blev det seger mot bittra rivalen Birmingham och drömmarna om Premier League-spel till hösten har börjat ta fart. Här väntar dock en riktigt tuff bortamatch och delad pott mellan två formstarka lag känns troligast på förhand. Chansspika krysset!


7. Preston - Wolverhampton 1
Ett lag som verkligen imponerat stort efter årsskiftet är Preston North End. The Whites har spelat hela ligans kanske bästa fotboll och sniffar nu på en kvalplats. Wolverhampton är som vi nu känner till överlägsna serieledare och är mer eller mindre klart för uppflyttning. Wolves leder ligan med hela tolv poäng och det kommer med största säkerhet smyga sig in en viss bekvämlighet från och med nu. Här är ettan alldeles för lågt streckad och prövas som en spännande lågprocentspik!


8. QPR - Bolton X
QPR har tre förluster på de fyra senaste och fick besviket lämna Molineaux senast. Nu väntar Bolton som länge parkerade absolut sist i tabellen men som verkligen har höjt sig de senaste två månaderna. Phil Parkinson måste dock få sitt lag att fortsätta plocka upp poäng med tanke på att lagen där bakom i tabellen ser ut att vara i bättre form än på länge. Här är hemmalaget streckade alldeles för hårt och det är bara att måla på med alla tecken!


9. Burton - Nottingham 2
Burton plockade upp en poäng mot Ipswich senast men efter fyra raka förluster dessförinnan hjälpte det inte särskilt mycket för tabelläget. Albion ligger sist i tabellen och har fyra poäng upp till säker mark. Spelmässigt har det dock inte alls sett särskilt bra ut för de gulklädda och de kommer få det svårt här. Nottingham är även de i uselt slag för tillfället men de brukar vara bra på att studsa tillbaka mot sämre motstånd. Här erbjuder tvåan bra värde och spikas!


10. Sunderland - Brentford 2
Sunderland ligger tre poäng ifrån säker mark och behöver en stark avslutning för att klara sig kvar i ligan. Tränaren Chris Coleman lär hoppas på att förra omgångens comeback från 3-0 underläge till 3-3 borta mot Bristol City gett nytt självförtroende till spelarna. Här väntar dock ett riktigt bra Brentford som spelmässigt hör till ligans absolut roligaste lag att titta på. The Bees närmar sig en playoff-plats och behöver tre poäng här. Tvåan erbjuder klart bäst värde och spikas tidigt!


11. Oxford - Plymouth X
Vi förflyttar oss ett hack ner i seriesystemet till League One där Oxford tar emot Plymouth på Kassam Stadium. Hemmalaget har rasat i tabellen på slutet efter fem förluster på de sex senaste. Försvarsspelet har varit under all kritik och Oxford har släppt in minst två mål i sina sex senaste matcher. Hos Plymouth Argyle är formen betydligt bättre. Gästerna har radat upp fyra raka segrar och är på god väg att slå sig in på en kvalplats. Här ser ettan ut att vara lite väl högt streckad med tanke på den dåliga formen och X2 räcker långt!


12. Shrewsbury - Rotherham X
Ligaledarna Shrewsbury går en spännande vår till mötes. Just nu toppar de alltså League One men hack i häl ligger både Wigan och Blackburn. De tre lagen kommer slåss om de två direktplatserna och det ska bli intressant att följa om skrällen Shrewsbury kan hålla hela vägen. Här väntar tuffast tänkbara motstånd för hemmalaget när ligans formstarkaste lag står på andra sidan. Rotherham har tolv raka utan förlust och har vunnit sina fem senaste. Här har ettan blivit för högt streckad på grund av tabelläget och det är bara trycka in alla tecken. På mindre system kan ettan plockas bort helt!


13. Southend - Portsmouth 2
Den här veckan avslutas kupongen i Southend på arenan Roots Hall. Hemmalaget Southend ligger på fjortonde plats i tabellen och i dagsläget har man långt till både strecket nedanför och ovan. Portsmouth har däremot fortfarande häng på playoff-plats och lär sätta in gasen nu i skutskedet på säsongen. Gästerna har den bättre truppen och större motivation, det bör räcka till poäng. Utgå från tvåan och gardera upp med krysset på större system!


Kupongens kassaskåp


Manchester United
Huddersfield lyckades slå Man United i sitt hemmamöte i ligan den här säsongen men det lär knappast ske igen. José Mourinhos mannar är numret större på alla positioner och går ofta långt i cuperna. Tvåan känns bombsäker!


Varningens finger!


Bolton
Bolton Wanderers har varit riktigt bra efter årsskiftet och fortsätter de på inslagen väg kan de greja kontraktet. QPR har inte alls levererat särskilt bra resultat hemma på Loftus Road den senaste tiden och här har Bolton bra skrällchans!


Lilla raden 144 rader
1. Huddersf. - Man U 2
2. Brighton - Coventry 1x2
3. West Brom - Southamp. 2
4. Birmingham - Millwall x2
5. Cardiff - Mboro x2
6. Fulham - Aston Villa X
7. Preston - Wolves 1
8. QPR - Bolton 1x2
9. Burton - Nottingham 2
10. Sunderland - Brentford 2
11. Oxford - Plymouth x2
12. Shrewsbury - Rotherham x2
13. Southend - Portsmouth 2


Stora raden 864 rader
1. Huddersf. - Man U 2
2. Brighton - Coventry 1x2
3. West Brom - Southamp. x2
4. Birmingham - Millwall x2
5. Cardiff - Mboro x2
6. Fulham - Aston Villa X
7. Preston - Wolves 1
8. QPR - Bolton 1x2
9. Burton - Nottingham 2
10. Sunderland - Brentford 2
11. Oxford - Plymouth x2
12. Shrewsbury - Rotherham 1x2
13. Southend - Portsmouth x2

Spela på Stryktipset: klicka här!


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto