Stryktipset lör 3/8

Publicerad på 2 Aug 2019 - 12:26

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Aug 2019 - 12:26

På augustis första Stryktips ska premiäromgången i The Championship avhandlas! Nio matcher från Englands andradivision ska synas på den här raden där ett par hemmafavoriter ser ut att streckas lite väl hårt. Kupongen sparkas dock igång med Allsvenskan på den alkoholfria arenan i Halland där Helsingborg ställs inför en klurig uppgift. Mot 13 rätt!


Spelstopp: 15.59


1. Falkenberg - Helsingborg 1
Hasse Eklunds Falkenberg har växlat upp på slutet, i synnerhet hemma i det blåsiga Halland där de gulvita är obesegrade i fyra raka matcher. Förra helgen besegrades Giffarna med 2-0 där Ulrik-favoriten Robin Östlind nätade. Nu väntar Helsingborg som såg rejält bleka ut i hemmaförlusten mot Örebro (1-4) förra helgen. Granen visar inte direkt något förtroendeingivande intryck i mittlåset och känslan är att Henke Larssons tränareffekt har passerats. Strecka från vänster. 


2. Östersund - AFC Eskilstuna 2
Trots att Östersund endast skrapat ihop en seger på de elva senaste matcherna streckas ettan i Jämtland upp som en skyhög favorit. ÖFK stod förvisso upp bra senaste mot MFF (0-0) men vid normal utdelning hade de himmelsblå vunnit det där med ett par bollar. Mensah blev utvisad i den matchen och är således avstängd. AFC är jumbo och har nyligen tappat viktige Michel, men bortsett från 1-6 förlusten senast mot Bajen har de orangeklädda sett ganska fina ut efter sommaruppehållet. Då allt värde finns åt höger måste det streckas därifrån. 


3. Dalkurd - Jönköpings Södra 2
Efter en tung vår har Dalkurd rest sig och således närmat sig toppstriden. Kurderna uppträder dock relativt ojämnt och poängtappet i Gurkstaden senast, där Västerås kvitterade till 1-1 i den 99:e minuten, var minst sagt blytungt. Jönköpings Södra känns snäppet vassare, framförallt mer pålitliga. J-Södra är obesegrade i fem raka matcher och Brännans gäng var helt klart förtjänta av segern senast mot Degerfors (1-1) där Hamidovic bland annat brände en straff. Vettig tvåa till låg procent. 


4. Degerfors - Varberg 2
Degerfors har dalat i sina prestationer på slutet och Stefan Jacobssons gäng har endast gjort ett mål på deras tre senaste matcher. Knappast lägligt då att kuggen Alm sålts till Elfsborg, dessutom är Ladan alltjämt skadad. Varberg ska dock inte vara någon omöjlig motståndare på Stora Valla. Jocke Perssons segermaskin har stött på en hel del problem på slutet, även om gästerna besegrade Degerfors nyligen på Påskbergsvallen med 1-0. Knapp tvåa som bör garderas i större system. 


5. Barnsley - Fulham 2
Championship-matcherna inleds på Oakwell där en minst sagt tuff uppgift väntar för nykomlingen Barnsley. Truppen ser inte speciellt slagkraftig ut och faktum är att The Tykes tappat mittbacksparet (Pinnock & Lindsey) från i fjol. Fulham ser klart vassare ut med spelare som Sessegnon, Mitrović och nyförvärvet Ivan Cavaleiro. The Cottagers hade det väldigt svårt i Premier League förra säsongen men under våren, då Fulham tränades av Scott Parker, började saker och ting se bättre ut. I premiären mot den bottentippade nykomlingen Barnsley ska Parkers gäng ha bra chanser på tre pinnar. Tvåa!


6. Blackburn - Charlton 2
Blackburn Rovers var nykomlingar i The Championship i fjol och slutade ganska väntat på den undre halvan av tabellen. The Rovers har liknande trupp som i fjol och känslan är att de blåvita kommer att få slita i de nedre regionerna även den här säsongen. Den klassiska nykomlingen Charlton Athletic, som besegrade Sunderland i playoffet förra säsongen, har tappat en hel del gubbar från i fjol. London-klubben är bottentippade men i premiären mot The Rovers blir gästerna alldeles för lågt streckade. Allt värde finns åt höger och skrällen måste plockas med. Nykomlingar brukar trots allt tendera att överraska i säsongsinledningar. 


7. Brentford - Birmingham 1
Pontus Janssons nya Brentford ser ruskigt spännande ut. Förutom “Ponne” har The Bees fått in Raya, Mathias Jensen, Nörgaard och även Joel Valencia, som var den bästa spelaren i den polska ligan i fjol. Dessutom har Brentford fått behålla Maupay som som slutade tvåa i skytteligan med sina 25 fullträffar under fjolårssäsongen. Förra säsongen var London-klubben ligans tredje bästa hemmalag och i hemmapremiären på Griffin Park lär Birmingham få det svårt. “Blånäsorna” har tappat Garry Monk på tränarbänken, och så även tongivande pjäser som Peleteiro och Che Adams. Ettan tippas. 


8. Millwall - Preston X
Trots att Millwall avslutade förra säsongen ruskigt blekt lyckades lejonen från huvudstaden hålla sig kvar i serien. Faktum är att London-laget, som generellt sett är svårspelade på The Den, gick segerlösa från de sju avslutande matcherna förra säsongen. Preston North End är i grunden ett bättre lag som besegrade Newcastle i genrepet. The Lilywhites vann båda mötena mot Millwall i fjol och gästerna bör även ha bra chanser på The Den den här lördagen. Utgå från mitten men kombinera med tvåan om möjligheten ges. 


9. Reading - Sheffield Wednesday 1
The Royals avslutade fjolåret riktigt starkt, inte minst på Madejski Stadium där endast Leeds och Swansea besegrat Reading under 2019. José Gomes har fått en del förstärkning inför den här säsongen, bland annat med rutinerade Charlie Adam. Sheffield Wednesday har tappat Steve Bruce och de blåvita ugglorna från stålstaden står för tillfället utan tränare. På Madejski Stadium bör värdarna ses som knappa favoriter och känslan är att 1X bör stå sig. 


10. Stoke - QPR 1
“Stokealona” har även den här säsongen ett väldigt namnkunnigt lag där Joe Allen, Shawcross, Afobe och Vokes tar plats. Shawcross uppges dock missa premiären på grund av en skada. I fjol var Stoke en stor besvikelse men den här säsongen bör man kunna förvänta sig mer från Nathan Jones stjärnspäckade manskap. QPR, som numera tränas av Mark Warburton, var ett av The Championships sämsta lag under våren förra säsongen och London-klubben ser inte ut att ha förstärkt truppen nämnvärt. Trolig etta. 


11. Swansea - Hull
Kristoffer Nordfeldt och Joel Asoro kommer att få klara sig utan Graham Potter den här säsongen. Under den nye tränaren Steve Cooper har Swansea sett fina ut under försäsongen men i hemmapreimären på Liberty Stadium blir det walesiska svanarna lite väl stora favoriter. Hull City är långt ifrån oävna, dessutom bör man ha i beaktning att The Tigers har sex raka matcher utan förlust mot Swansea, fem av dessa har dessutom slutat med orangea segrar. Tigrarna käkar upp svanarna än en gång? Gå för skrällen! 


12. Wigan - Cardiff 2
Wigan har tappat ett par kuggar inför den här säsongen, bland annat Nick Powell som var The Latics bästa målskytt i fjol. Däremot har värdarna fått in Everton-duon Antonee Robinson och Baningime. I hemmapremiären på DW Stadium väntar tufft motstånd för värdarna. Cardiff City har också tappat ett par gubbar efter degraderingen, däremot finns nyckelspelare som Bamba, Paterson, Ralls och Mendez-Laing kvar i Neil Warnocks trupp. Cardiff tippas i toppen av tabellen och streckas under 45 procent är det en gångbar spik. 


13. Nottingham - West Bromwich X
Ovisst möte stundar i match 13 på The City Ground. Nottingham Forest besitter en hög högstanivå men under förra säsongen uppträdde The Reds ojämnt och den gamla storspelaren Sabri Lamouchi har nu ersatt Martin O'Neill på tränarbänken. West Brom har på pappret ett mer namnkunnigt lag, dock har The Baggies tappat både Dawson och Rodriguez som kritat på för Premier League-klubbar. Tunga tapp minst sagt. Alla tecken smakar bäst här. 


Kupongens kassaskåp!


Brentford
Storsatsande Brentford, som var ett av seriens bästa hemmalag i fjol, bör vara med och kriga i toppen av The Championship den här säsongen. Ett par avväpnade “blånäsor” bör vara en passande uppgift i premiären. Ponne visar vägen! 


Varningens finger!


AFC Eskilstuna
Östersund har trots allt endast en seger sett till de elva senaste matcherna. Till dessa streck vore det tjänstefel att inte gå för skrällen. Jobba AFC!


Lilla raden 144 rader
1. Falkenberg - Helsingborg 1x
2. Östersund - Eskilstuna x2
3. Dalkurd - J-Södra 2
4. Degerfors - Varberg 2
5. Barnsley - Fulham 2
6. Blackburn - Charlton 1x2
7. Brentford - Birmingham 1
8. Millwall - Preston x
9. Reading - Sheffield W. 1x
10. Stoke - QPR 1
11. Swansea - Hull x2
12. Wigan - Cardiff 2
13. Nottingham - WBA 1x2


Stora raden 864 rader
1. Falkenberg - Helsingborg 1x
2. Östersund - Eskilstuna 1x2
3. Dalkurd - J-Södra 2
4. Degerfors - Varberg 12
5. Barnsley - Fulham 2
6. Blackburn - Charlton 1x2
7. Brentford - Birmingham 1
8. Millwall - Preston x2
9. Reading - Sheffield W. 1x
10. Stoke - QPR 1
11. Swansea - Hull x2
12. Wigan - Cardiff 2
13. Nottingham - WBA 1x2

Spela på Stryktipset: klicka här! 


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto