Stryktipset Tips Lördag 1/4

Publicerad på 31 Mar 2023 - 08:32

Tipsexperten

Tipsexperten

31 Mar 2023 - 08:32

Lördagens Stryktips återgår i vanlig skepnad när Premier League och The Championship är tillbaka på kupongen. Med 13 miljoner i jackpot är det dessutom en extra smaskig krydda som ger ljus i tillvaron. Ni hänger väl med på resan mot 13 gröna bockar?

Spelstopp: 15:59

1. Chelsea - Aston Villa X
Efter att ha radat upp tre raka triumfer i alla tävlingar gick Chelsea på uppehåll med endast 2-2 mot Everton. Den delade äran gav en bitter eftersmak till Graham Potter och company som fortfarande har en bra bit upp till Champions League-platserna i Premier League. Aston Villa är en opponent som normalt ska besegras på Stamford Bridge men given är inte ettan. Villa har stått för flertalet fina prestationer på resande fot under Emerys ledning och med spelare som Buendía, McGinn och Watkins ska gästerna kunna göra bra ifrån sig även här. När ettan sticker iväg är det läge att dra öronen åt sig. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

2. Arsenal - Leeds 1
Kupongens största favorit hittas på Emirates där Arsenal tar emot Leeds. De sistnämnda ryckte i viss mån upp sig under Javi Gracia innan uppehållet men här får “Påfåglarna” finna sig i att slå ur stort underläge. Adams och Gnonto är jobbiga frågetecken och även om Arsenal har samma bekymmer gällande Saliba och Partey är The Gunners trupp betydligt bredare och spetsigare. Artetas gäng var flera nummer för stora för Crystal Palace och kommer att vara så även här. Spika av ettan och gå vidare.

3. Bournemouth - Fulham 1
Fulham åkte som bekant ur FA-cupen mot Manchester United efter att The Cottagers skämt ut sig i den andra halvleken. Willians utvisning följdes upp av samma öde för Mitrovic och Marco Silva vilket innebär att trion saknas i nykomlingsmötet med Bournemouth. Då blir det inte enkelt att hävda sig i Dorset. The Cherries hade inte mycket att sätta emot Aston Villa (0-3) men dessförinnan visade värdarna sitt kunnande när Liverpool utmanövrerades här på Vitality Stadium. Firma Solanke/Ouattara besitter matchvinnaregenskaper som denna lördag saknas på andra sidan och ettan gillas skarpt. Fram med hammaren!

4. Brighton - Brentford 1
Tillsammans med Newcastle får detta sägas vara de två största överraskningarna på den övre halvan av Premier League. Brentford har med sin ramstarka organisation och sitt direkta anfallsspel skaffat sig känning på en Europaplats men i det långa loppet har vi svårt att se The Bees räcka hela vägen in. Brighton har ett grundspel som borgar för högre tabellplaceringar och en eventuell trepoängare denna lördag ger “Fiskmåsarna” en skjuts i jakten på topp 4. De Zerbis filosofi är beundransvärd och i spelare som Mitoma, March och Mac Allister finns spetsegenskaper så att det räcker och blir över. Trots förmodat hård streckning är ettan en spik.

5. Crystal Palace - Leicester 1
Ångestmöte från Selhurst Park där Crystal Palace ska stångas med Leicester. De förstnämnda genomgick som bekant ett tränarbyte innan derbyt mot Arsenal och denna lördag leds värdarna av en comebackande Roy Hodgson. Huruvida den nygamla tränaren är rätt man att leda “Örnarnas” avslutning återstår att se men känslan är att defensiven är den lagdel som först och främst kommer att prioriteras. Leicester har haft väldiga problem med sitt försvarsspel, framför allt på resande tass där The Foxes släppt in mängder av mål. Offensiven är desto mer högkaratig men till mer än en poäng räcker det inte i London. Strecka från vänster.

6. Nottingham - Wolverhampton 2
Två lag som gick på uppehåll med tunga förluster i ryggsäcken drabbar samman på City Ground. Nottingham har överlag stått för sina bästa prestationer framför den egna publiken men rent spelmässigt ser Sherifferna ut att få svårt att undvika bottenstrid under avslutningen. Wolves ska kunna undvika detsamma så länge de får bukt med målskyttet. Kapacitet finns hos gästerna som vid en ansenlig prestation ska kunna hitta en väg till tre poäng över 90 minuter. Smygvärde tornar upp längst ut till höger där tvåan är en fräck chansspik.

7. West Bromwich - Millwall 1
Sju poäng på de tre sista matcherna innan uppehållet var positiva siffror för West Bromwich. Sett till underliggande statistik är The Baggies ett av de allra bästa lagen i The Championship och kan Corberáns gäng fortsätta på inslagen väg bör de kunna lösa en playoff-plats under slutspurten. Dike och Wallace är två spelare som ska kunna se till att den sistnämndas gamla Millwall får problem i rikets näst största stad. “Lejonen” har så här långt övertygat stort men 0-1 mot Huddersfield var en fingervisning om att det titt som tätt trillar in onödiga poängtapp. Över 90 minuter rår Millwall inte på lördagens kombattanter. Ettan spikas med god feeling.

8. Norwich - Sheffield United 1
Spännande batalj från Carrow Road där två förmodade topplag ska mäta svärd. Sheffield United är hittills det enda av dessa två herrskap som levt upp till förväntningarna men The Blades har samtidigt blandat och gett sedan årsskiftet. Kunnandet finns för att lägga opponenterna på rygg i Norfolk men Norwich ska å andra sidan inte underskattas. De gulgrönas offensiv kryllar av matchvinnare och med bara tre poäng upp till playoff kommer de hemmahörande att sälja sig dyrt framför egen publik. Ettan först, tvåan sedan.

9. Birmingham - Blackburn 1
Blackburns resa i FA-cupen tog slut mot Sheffield United (2-3) och det finns definitivt fog för oro även när The Championship går in i sluttampen. Tomassons manskap har överpresterat Expected Points med bred marginal sedan säsongen drog igång och att de femteplacerade gästerna inte ens står som oddsfavoriter borta mot Birmingham säger en hel del om prestationsnivån. Värdarna har skaffat sig ett glapp på nio poäng ned till bottenstriden efter två segrar på de tre senaste och minst en pinne ska kunn bärgas på egen mark mot en överskattad motståndare. 1X räcker. Avslag på tvåan.

10. Cardiff - Swansea 2
The South Wales Derby stundar på Cardiff City Stadium där draklandets två bästa lag går i klinch. Sabri Lamouchi har lotsat de hemmahörande ovanför nedflyttningsstrecket tack vare en ramstark defensiv och just den ska vara framgångsfaktorn även när värsta rivalen kommer på besök. Swansea sålde smöret och tappade pengarna innan uppehållet men det råder samtidigt inget tu tal om att kunnandet är högre hos de tillresta. En gedigen prestation kan räcka långt denna lördag och när smygvärde tornar upp i österled är tvåan en spännande utgång. Gardera gärna rikligt på större system. Om råd hela spannet.

11. Coventry - Stoke 2
2-2-0 på de fyra sista matcherna innan EM-kvalet var munter läsning för Stoke. Alex Neils gäng kan betydligt mer än vad tabellen visar och med råg i ryggen går The Potters mot en stark avslutning på The Championship. Campbell, Pearson och Smallbone är kvalitetsspelare som kommer att trivas med tillvaron i Midlands. Coventry har precis som i fjol sett ruskigt starka ut efter nyår och The Sky Blues ska tas som en allvarlig utmanare om playoff-platserna. Här blir dock ettan brutalt övervärderad, så till den grad att X2 sticker ut som ett värdemässigt magiskt val. Våga lämna ettan därhän!

12. Hull - Rotherham 2
Hull gjorde i vintras ett tappert försök att slå sig in på den övre halvan. 13 poäng skiljer dock upp till playoff-platserna efter en svag start på våren och det är redan nu uppenbart att “Tigrarna” går en mindre motiverande transportsträcka till mötes. Rotherham krigar i sin tur för nytt kontrakt och mot en opponent som inte trivs nämnvärt i spelförande kostym är det läge att ta rygg på gästerna. Johansson, Hjelde och Hugill är klasspelare som på ett eller annat sätt ser till att Hull får problem på egen gräsmatta. Den överstreckade ettan lockar föga – X2 spelas.

13. Wigan - QPR X
Kupongen når vägs ände på DW Stadium där en blåvit batalj ligger i korten. Wigan bottnar alltjämt The Championship och även om Shaun Maloney i viss mån styrt upp de bakre leden är det uppenbart att The Latics inte räcker till i de främre. Under lördagen väntar med det sagt ett motstånd som varit direkt undermåliga i sitt försvarsspel. Gareth Ainsworth framåtlutade filosofi har inte alls slagit väl ut i Queens Park Rangers som faktiskt är indragna i bottenstriden på allvar. Att lita på är inte gästerna och här behövs alla tecken redan från start.

Kupongens kassaskåp

Arsenal
Stor klasskillnad råder på Emirates där Arsenal är alldeles för bra för Leeds. Trots benhård streckning finns betydligt bättre skrällägen på annat håll.

Varningens finger!

Aston Villa
Aston Villa har trivts bra på främmande mark under Emery och ska inte känna sig slagna på förhand mot Chelsea. X2 rensar magiskt bland kuponghögarna.

144 rader
1. Chelsea - Aston Villa 1x2
2. Arsenal - Leeds 1
3. Bournem. - Fulham 1
4. Brighton - Brentford 1
5. Crystal P - Leicester 1
6. Nottingham - Wolves 2
7. West Brom - Millwall 1
8. Norwich - Sheffield U 1
9. Birmingh. - Blackburn 1x
10. Cardiff - Swansea 12
11. Coventry - Stoke x2
12. Hull - Rotherham x2
13. Wigan - QPR 1x2

864 rader
1. Chelsea - Aston Villa 1x2
2. Arsenal - Leeds 1
3. Bournem. - Fulham 1
4. Brighton - Brentford 1
5. Crystal P - Leicester 1x
6. Nottingham - Wolves 2
7. West Brom - Millwall 1
8. Norwich - Sheffield U 12
9. Birmingh. - Blackburn 1x
10. Cardiff - Swansea 1x2
11. Coventry - Stoke x2
12. Hull - Rotherham x2
13. Wigan - QPR 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto