Stryktipset Tips Lördag 1/7

Publicerad på 30 Jun 2023 - 10:55

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Jun 2023 - 10:55

Finska Veikkausliiga och brasilianska Série A står i blickfånget på julis första Stryktips. Vi ska också titta till Allsvenskan, Eliteserien, MLS samt ett genrep inför dam-VM i Milton Keynes. En av kupongens största favoriter är Malmö FF som får besök av Sirius nere på Stadion. Blir det en planenlig himmelsblå viktoria?

Spelstopp: 15:59

1. Malmö FF - Sirius X
Henke Rydström har gjort succé med sitt Malmö FF som toppar Allsvenskan inför omstarten. Med det sagt finns det flera frågetecken inför lördagens drabbning. Ankaret Christensen är troligen borta resten av säsongen, Vecchia blir borta minst en månad, målspottaren Kiese-Thelin och succényförvärvet Cornelius är även tveksamma för spel. Dessutom har Hugo Larsson lämnat för Frankfurt. Sirius har således alla möjligheter att göra match av detta. De blåsvarta har ett fint skadeläge inför omstarten och innan uppehållet stod Uppsala-laget på tre raka vinster. Detta garderas därför i jakten på en riktig knall.

2. Vålerenga - Viking 2
I det norska finrummet har inte alls Vålerenga motsvarat förväntningarna. Det klassiska laget från Oslo har bara skrapat ihop tio pinnar efter lika många omgångar. Hemma på Intility Arena har Enga torskat fyra av de fem inledande matcherna i Eliteserien. Vikingarna från Stavanger har sett vassare ut. Rijeka-sonen Zlatko Tripic har gjort poäng match efter match under den senaste månaden. Dock fick Viking se sig besegrade tidigare i veckan mot Raufoss från andradivisionen i den norska cupen. Tvåan inleder i Oslo, men garderingar rekommenderas tidigt. I grund och botten ska detta trots allt vara två relativt jämna lag.

3. England - Portugal 1
I Milton Keynes ska England och Portugals damer slipa på formen inför VM. Brittiskorna gick som bekant hela vägen i hemma-EM förra sommaren och England är också en av huvudfavoriterna i VM. Sarina Wiegmans trupp är välbalanserad och spetsig. Spelarmaterialet består till stor del av spelare från den inhemska ligan, dock huserar kuggar som Lucy Bronze och Keira Walsh till vardags hos Champions League-mästarna Barcelona. Att Portugal ska hota på brittisk mark finns inte på världskartan. Förra sommaren torskade portugisiskorna mot Sverige med hela 0-5. Banketta.

4. AC Oulu - FC Haka 2
I den finska ligan har AFC Eskilstunas gamla anfallare Ashley Coffey gått i bräschen för AC Oulu. Engelsmannen har smällt in åtta baljor för Uleåborg-klubben. Coffey och company har varit lysande på resande tass så här långt, hemmaspelet har däremot inte alls varit lika framgångsrikt. Faktum är att Oulu tagit dubbelt så många poäng på bortagräs. FC Haka har absolut alla möjligheter att få med sig poäng från Uleåborg. Teemu Tainios grabbar har mer att ge än vad tabellplaceringen visar och poängen senast mot mesta mästarna HJK var ett stort styrkebesked. Den överstreckade ettan lockar minst i en förmodat jämn match.

5. FC Lahti - KuPS 2
Skidåkarna från Lahti har gått riktigt trögt fram i spåret. Efter elva omgångar har FC Lahti endast noterats för två vinster och åtta gjorda mål. Mikko Mannilas mannar har även lägst xG i hela serien. Till råga på allt är försvararen Arian Kabashi avstängd här. Således är det ingen vild gissning att det kommer att bli svårt mot KuPS som har haft seriens bästa försvar. Innan missräkningen mot IFK Mariehamn (0-1) i den förra omgången stod gästerna från Kuopio på fem raka vinster, utan något insläppt mål dessutom. När lagen strålade samman för en dryg månad sedan slutade det 2-0 till KuPS hemma i Kuopio. Den troliga tvåan är, hög procent till trots, ett spikalternativ.

6. Ilves - Seinajoen X
En oviss och troligtvis målsnål drabbning går av stapeln i Tammerfors. FC Ilves har varit väldigt svårslagna i hemmaborgen där Toni Kallios lodjur bara torskat en match den här säsongen. Seinajoen har i sin tur varit otroligt svåra att få hål på. Visserligen föll seriens yngsta lag med 1-4 mot AC Oulu i den förra omgången, men innan dess var SJK obesegrade i den finska ligan. Anmärkningsvärt är att gästerna har 7:0 i målskillnad på fem bortamatcher. Att det här tickar 0-0 hela vägen upp till 90 är inte alls otänkbart. Krysset går först.

7. Mariehamn - KTP Kotka 1
Daniel Norrmen leder svensk-klubben IFK Mariehamn som har sju olika nationaliteter i truppen. Lagets främsta målgörare är engelsmannen Jamie Hopcutt, men den tidigare Östersund-anfallaren har saknats den senaste månaden på grund av skada. I Hopcutts frånvaro har Ariel Ngueukam klivit fram och levererat – 34-åringen gjorde matchens enda mål i 1-0-segern senast mot KuPS. Nykomlingen KTP Kotka har torskat två raka bortamatcher och till Åland reser gästerna utan ankaret David Ramadingaye som är avstängd. Med dessa underlag bör ettan ligga närmast till hands. Börja där.

8. Vaasan Palloseura - Inter Åbo X
Ingenting har studsat med tabelljumbon Vaasan Palloseura. Blott sex inspelade poäng med 19,85 i expected points är overkligt svag utdelning. Fortsätter VPS stå för skapliga insatser bör det dock förr eller senare lossna poängmässigt. En av få spelare som levererat framåt är U19-landslagsmannen Roni Hudd som gjorde ett vackert frisparksmål mot SJK för ett par veckor sedan. Poängmässigt har Inter Åbo gått klart bättre, men synar man lagets prestationer så ser detta ut att vara två relativt jämna lag. 1X känns därmed som en spännande lösning i Vasa.

9. São Paulo - Fluminense 1
Vi vänder blad och tittar till den brasilianska ligan där São Paulo och Fluminense håller jämna steg. Fluminense har varit så gott som felfria hemma på Maracanã i Rio men på resande fot har inte alls Felipe Melo och gänget varit lika framgångsrika. Fem av gästernas sex senaste bortamatcher har slutat med förlust. Försvararen Nino är avstängd efter utvisningen mot Bahia i den förra omgången. I försvaret saknas också Manoel som åkt fast för dopning. Ett hemmastarkt São Paulo kliver därmed in som rättmätiga favoriter. Den landslagsmeriterade argentinaren Jonathan Calleri bör kunna utnyttja de defensiva avbräcken hos Fluminense. Trolig etta.

10. Bahia - Gremio 1
På Arena Fonte Nova i Salvador väntar ett nykomlingsmöte. Klassiska Gremio har verkligen gått från klarhet till klarhet sedan uppflyttningen till Série A. De blåsvarta är obesegrade hemma i Porto Alegre och efter tolv omgångar återfinns Renato Gaúchos kumpaner på andra plats. Med det sagt förväntas det bli tufft uppe i Salvador. Tittar vi till lagens underliggande siffror har inte Bahia presterat speciellt mycket sämre, dessutom ska man ha med sig att Tricolor varit starka i nordöst. På Arena Fonte Nova har bland annat de regerande mästarna Palmeiras tappat poäng. Ettan först.

11. Flamengo - Fortaleza X
Jorge Sampaoli leder anrika Flamengo som har seriens mest namnkunniga lag. David Luiz, Arturo Vidal och company är alltid att räkna med hemma på Maracanã där de rödsvarta vunnit fyra av sex ligamatcher. Dock lär det inte bli någon walk in the park mot formstarka Fortaleza som bara torskat två Série A-matcher. GAIS gamla samarbetsklubb har utöver framgångarna i Série A också imponerat i Copa Sudamericana där Fortaleza varit helt överlägsna i sin grupp. Med råg i ryggen räknas inte gästerna bort till låg procent. Hela spannet åker med.

12. Internacional - Cruzeiro 2
Storklubben Internacional, även känt som folkets lag, blev natten till torsdagen klara för slutspelet i Copa Libertadores efter att ha besegrat Independiente Medellín med 3-1 hemma på Estadio Beira-Rio. Den gamla Milan-anfallaren Luiz Adriano låg bakom samtliga tre fullträffar. Tuffare kommer det att bli mot ett mer utvilat Cruzeiro som är tillbaka i det brasilianska finrummet för att stanna. Efter tolv omgångar är det endast serieledande Botafogo och Fortaleza som släppt in färre mål än Ronaldos klubb. X2 är en spännande lösning till rådande procent.

13. Cincinnati - New England 1
I Eastern Conference är det seriefinal på TQL Stadium. I hemmaborgen har FC Cincinnati gått fram som en ångvält. Faktum är att Pat Noonans grabbar har gått rent på TQL Stadium. Argentinaren Luciano Acosta har varit helt outstanding och känslan är att alla medel finns för att gå hela vägen den här säsongen. Trots att coach Noonan har ett par avbräck i backlinjen slår ändå New England Revolution från ett tydligt underläge i Ohio. The Revs har inte vunnit en bortamatch sedan i början av maj. Att den sviten ska brytas mot maskinen Cincinnati känns föga troligt. Etta.

Kupongens kassaskåp

England
Klasskilllnaden mellan England och Portugals damer är monumental. Vid normal utdelning vinner Europamästarinnorna detta med 3-4 bollar i Milton Keynes.

Varningens finger!

Sirius
I jakten på sexsiffrigt är Sirius ett spännande tecken att få med. Uppsala-gänget hade inte kunnat ställas mot MFF i ett mycket bättre läge. Rydström har nämligen ett gäng tongivande gubbar på skadelistan.

144 rader
1. Malmö FF - Sirius 1x2
2. Vålerenga - Viking 12
3. England - Portugal 1
4. AC Oulu - FC Haka x2
5. FC Lahti - KuPS 2
6. Ilves - Seinajoen x
7. Mariehamn - KTP Kotka 1
8. VPS - Inter Åbo 1x
9. São Paulo - Fluminense 1
10. Bahia - Gremio 1
11. Flamengo - Fortaleza 1x2
12. Internacional - Cruzeiro x2
13. Cincinnati - New England 1

864 rader
1. Malmö FF - Sirius 1x2
2. Vålerenga - Viking 12
3. England - Portugal 1
4. AC Oulu - FC Haka x2
5. FC Lahti - KuPS 2
6. Ilves - Seinajoen 1x2
7. Mariehamn - KTP Kotka 1
8. VPS - Inter Åbo 1x
9. São Paulo - Fluminense 1
10. Bahia - Gremio 1x
11. Flamengo - Fortaleza 1x2
12. Internacional - Cruzeiro x2
13. Cincinnati - New England 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto