Stryktipset Tips Lördag 10/6

Publicerad på 9 Jun 2023 - 09:36

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Jun 2023 - 09:36

Svenska tredje- fjärdedivisionen står för lejonparten av lördagens Stryktips. Inte mindre än nio matcher hämtas från dessa serier. I övrigt tittar vi till lite isländsk fotboll, Allsvenskan men framförallt Champions League-finalen mellan Manchester City och Inter. En batalj som också öppnar upp kalaset. Vamos!

Spelstopp: 15:59

1. Manchester City - Inter X

Inter traskar ut i Istanbul-kvällen utan större press. Italienarna kan slå hål på Manchester City-bubblan som växt sig gigantisk under våren då Guardiolas armé plockat både Premier League-titeln samt FA-cupbucklan hemma på engelsk mark. Champions League är dock på en nivå bortom nyss nämnda tävlingar och frågan är hur de himmelsblå hanterar pressen i Turkiet. Inzaghi och hans Milano-gäng har en del erfarenhet från matcher av liknande dignitet och helt utan press kan också utmanarna från stövelriket spela. Det torde passa ganska bra. Vi gillar högersidan skarpt och jobbar heltäckt bricka från start.

2. Varberg - Halmstad X
Jocke Persson basar just nu över Allsvenskans klart sämsta lag. Boisarna hänger inte med i svängarna och står fortsatt utan seger då vi närmar oss sommarlov. Derbydags på Påskbergsvallen härnäst då Halmstad gästar. Bollklubben är i gott skick och har gjort en finfin comebacksäsong i det svenska finrummet. Granath har visat sig pålitlig framåt även på högsta nivå och Ahlstrand, Ante med flera är tunga att möta. Möjligen kan ett sämre bortaspel tala emot gästerna men X2 är ändå tillräckligt.

3. Dalkurd - Hammarby TFF 1
Hammarbys farmarlag har efter en lysande start på säsongen kommit ner på jorden igen. HTFF tar sig till Uppsala med en inspelad poäng på fyra raka försök och framåt är fortsatt Deniz Gül en aning ensam. Dalkurd är ligans bästa lag. DFF har en bredd som få lag i ligan kan matcha. Deprem, Kargbo, Othman med flera är ruskigt bra spelare på den här nivån och Uppsala-klubben får anses som den stora favoriten att plocka hem förstaplatsen i norra Ettan och därmed ta steget tillbaka upp till Superettan. Mycket trolig etta i studentstaden.

4. United IK Nordic - Motala 1
Motala gjorde ett väldigt fint år i Division 1-Norra i fjol och ramlade in som sjua efter att ha lirat bländande boll under hösten. Årets upplaga av MAIF är inte riktigt på samma nivå. Ett par tunga pjäser såsom Bark och Åslund har lämnat för spel i Superettan och det har varit tapp som gästerna inte riktigt lyckats fylla. United från Södertälje är ett hopkok av klass från kringelstaden. Gubbar som Ceylan och Nsima Peter huserar just nu i Nordic-tröjan och detta sällskap är i allra högsta grad med i snacket om topp 2. På hemmaplan ger inte värdarna vika. Etta.

5. Örebro Syrianska - Stockholm Internazionale 2
Örebro Syrianska kunde efter två raka nederlag i ligaspelet nypa en seger då Svenska Cupen-kvalet för stunden rullar. FBK Karlstad på bortaplan blev ett byte som ett i grund och botten bättre Närke-lag kunde fixa (2-1). En aning slitna ska ändå värdarna vara då det under lördagen vankas seriematch igen och Sthlm Internazionale är knappast ett lag som kommer vika ner sig. Pop-klubben från huvudstaden är ämnade för att utmana om ädlare platser och givetvis kommer inte Bulut och hans lagkompisar lämna ifrån sig några pinnar här. Tvåan är spikad och klar upp till åtminstone låga 50.

6. Lunds BK - Ljungskile 1
Ljungskiles tid i Division 1 har sannerligen inte varit någon dans på rosor. Efter degraderingen från Superettan 2020 så har LSK inte lyckats behålla talangerna inom föreningen och några större värvningar utifrån har inte skett. Det är dock först i år som vi kan se gästerna falla mot bottenskiktet av tabellen och inför Lund borta så ligger besökarna riktigt pyrt till. Bara Oskarshamn och Ängelholm har tagit färre poäng och tre raka förluster utomsocknes utökas med stor sannolikhet till en fjärde. LBK ser otroligt stabila ut och har ett kollektiv av klass att kasta ut på grönbete. Underliggande siffror visar också på att värdarnas placering som ett topp 3-lag inte är någon slump. 1X är ett lås som heter duga i studentstaden.

7. Norrby - Tvååker X
Norrby har inte riktigt lyckats få grepp om den svenska tredjedivisionen. Boråsarna som, något oväntat, föll ur Superettan i fjol har elva matcher in i seriespelet under våren bara lyckats vinna fyra matcher och tåget tillbaka uppåt i seriepyramiden har redan gått. Tvååker hemma på Borås Arena blir en ny och klurig uppgift. Gästernas anfallsspel har inte klickat men potentialen inom truppen finns och när övriga delar i spelet är riktigt bra kommer vi säkerligen få se TIF växa och därmed ta kliv i tabellen. Valet att helgardera i textilstaden känns tämligen givet.

8. Oddevold - Olympic 1
Olympic nöp en blytung skalp då Falkenberg kunde besegras hemma i förra omgången. 2-1-segern kom efter att bland annat Amir Ayari hittat nätet och Malmö-klubben, vars ambitioner är skyhöga, har också börjat få med sig en del resultat för att bära upp sitt höga huvud. Oddevold borta är däremot en av de absolut tuffaste resorna. Uddevallas stolthet är tillsammans med Trollhättan bäst i ligan och nyförvärv som Linus Tornblad och Liridon Kalludra är klass rakt igenom. Krysset åker enbart med då ettan förväntas ramla in strax över 70 procent.

9. Räppe - Kristianstad 1
I Division 2-Södra Götaland befinner sig Räppe och Kristianstad som tabellgrannar men förutsättningarna inför matchen på fina Räppevallen är ändå klara. Värdarna traskar ut som tämligen klara favoriter då GoIF underpresterat en del denna säsong medan KFC stundtals fått maximal utdelning. Besökarna tar sig dessutom hit utan en av seriens absolut bästa spelare i Bubacarr Jobe. Den tidigare Mjällby- och Örgryte-spelaren är avstängd och får se mötet från sidan. Ettan kan vi singla utan dåligt samvete.

10. Gute - Viggbyholm 1
Spännande möte ute på Gotland härnäst. Viggbyholm är nykomlingar på Division 2-scenen och Viggan har under våren skött sina kort rätt. Gästerna tar sig till ön med två raka vinster i bagaget och en plats i mitten av tabellen. Det som möjligen talar emot gästerna, förutom ett bra motstånd på Gutavallen, är avstängningen på Samuel Östlund. “Samme” har varit fullkomligt lysande inledningsvis och är med sina sju fullträffar en av seriens bästa strikers. Gute å sin sida är med sin alltid stora publik i ryggen ett lag att frukta och formen är mycket god. 2-1-segern mot Sandviken i förra omgången kom efter att Samuel Johansson skickat in segermålet med ungefär fem minuter kvar att spela via en projektil från 30-35 meter! Ettan ritar vi ner först men snåla inte med garderingar om plånboken tillåter.

11. Farsta - Mjölby 2
Efter en något oväntad 4-1-kross mot IFK Eskilstuna så är Farsta åter nere på jorden igen. Två raka 0-2-förluster har ramlat in på nykomlingens konto som därmed parkerar som nästjumbo inför den elfte omgången. Mjölby tar sig till Stockholm med gott gry inom gruppen. Tolv av 15 möjliga poäng har ramlat in på MAIF:s konto från maj och framåt. Ett rejält lyft har således gästerna stått för i tabellen och östgötarna ska inte helt räknas bort från en toppstrid närmare hösten då spelet ser riktigt bra ut och bredden inom truppen är fin. Tvåan gillas skarpt på Farsta IP.

12. Hafnarfjördur - Breidablik 2
Vi trampar i mål via dubbla matcher från isländska Úrvalsdeild. Två sällskap som så sent som i måndags stångades, då i isländska cupen, brakar samman igen. Breidablik, de regerande mästarna, vann nyss nämnda kvartsfinal med 3-1 och överlag är också besökarna det bättre laget sinsemellan. Värdarna har inför årets säsong tappat bland annat Matthias Vilhjalmsson och Kristinn Sigurdsson. Två blytunga förluster. Tvåan är väldigt trolig och vi singlar gästerna med skön känsla i magen.

13. KR Reykjavík - Vestmannaeyjar 1
KR Reykjavík spelade väldigt disciplinerat i fjol och var således svåra att montera ner. På 27 matcher totalt så föll värdarna från huvudstaden endast sju gånger. Att KRR därför torskat fem av tio matcher under öppningen av årets ligaspelet får anses direkt oväntat även om arrangörsklubben sakta men säkert växt in i våren. Inför mötet med Vestmannaeyjar har Rúnar Kristinssons mannar fått med sig sju av nio möjliga poäng sedan 22:a maj och fina möjligheter till nya poäng finns här. Bortalaget har på sex försök utomsocknes endast fått med sig tre poäng och väldigt mycket pekar på att den trötta trenden håller i sig. Ettan först.

Kupongens kassaskåp

Breidablik
Breidablik är en av Islands stora giganter. Hafnarfjördur må ha fått bra träff under våren men spelar ändå andrafiolen på Kaplakrikavöllur. Bra tvåa.

Varningens finger!

Inter
Allt pekar på att Manchester City ska plocka hem Champions League-guldet. Något som talar för Inter! Milano-klubben kan spela avslappnat och ligga och lura på kontring. Högersidan tilltalar massor.

144 rader
1. Manchester City - Inter 1x2
2. Varberg - Halmstad x2
3. Dalkurd - Hammarby TFF 1x
4. United IK Nordic - Motala 1
5. Örebro Syr. - Sthlm Inter. 2
6. Lunds BK - Ljungskile 1x
7. Norrby - Tvååker 1x2
8. Oddevold - Olympic 1x
9. Räppe - Kristianstad 1
10. Gute - Viggbyholm 1
11. Farsta - Mjölby 2
12. Hafnarfjördur - Breidablik 2
13. KR Reykjavík - Vestmanna. 1

864 rader
1. Manchester City - Inter 1x2
2. Varberg - Halmstad x2
3. Dalkurd - Hammarby TFF 1x
4. United IK Nordic - Motala 1
5. Örebro Syr. - Sthlm Inter. 2
6. Lunds BK - Ljungskile 1x
7. Norrby - Tvååker 1x2
8. Oddevold - Olympic 1x
9. Räppe - Kristianstad 1
10. Gute - Viggbyholm 1x2
11. Farsta - Mjölby 2
12. Hafnarfjördur - Breidablik 2
13. KR Reykjavík - Vestmanna. 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto