Stryktipset Tips Lördag 13/5

Publicerad på 11 Maj 2023 - 12:55

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Maj 2023 - 12:55

Engelsk fotboll dominerar i vanlig ordning Stryktipset. Premier League och en hel drös playoff-matcher ska synas i sömmarna tillsammans med en jackpot på hela 13 miljoner kronor. Via Allsvenskan, Serie A och La Liga går vi sedan i mål. Ni hänger väl med?

Spelstopp: 15:59

1. Manchester United - Wolverhampton 1
Två raka förluster har gjort att Manchester United fått sällskap av Liverpool i kampen om Champions League-platserna. Erik ten Hag och company har en välbehövlig livlina då de spelat en match färre än ärkerivalen, men för att denna ska kunna utnyttjas till max krävs tre poäng mot Wolverhampton. En uppgift som The Red Devils ska klara av. Gästerna säkrade kontraktet efter derbysegern mot Aston Villa men har sett bedrövliga ut på bortagräs. 0-6 i brakan mot Brighton lydde den senaste resan och här blir det återigen tufft emot. Rashford hänger minst en balja när ettan spikas.

2. Aston Villa - Tottenham 1
Aston Villa gick på en tung smäll i derbyt mot Wolverhampton. 0-1 innebar att Europaplatserna föll ett litet hack bort från Emery och hans mannar, men hemma mot Tottenham kan vi kallt räkna med att värdarna kommer upp i nivå. Spurs är närmaste lag inom topp 7 och med ett optimalt truppläge är det västliga favoritskapet befogat. Gästerna från London saknar i sin tur Bentancur, Lloris och Bissouma och har i ärlighetens namn inte övertygat på ett bra tag. Håller Villa en viss Kane i styr slutar detta i tre poäng. Spikad etta till skaplig procent.

3. Chelsea - Nottingham 1
Frank Lampard bröt en becksvart trend när hans Chelsea slog tillbaka Bournemouth med 3-1 i föregående omgång. Spelmässigt övertygade dock inte The Blues som verkligen behöver se över verksamheten till nästa säsong. Truppläget är väldigt ansatt inför mötet med Nottingham som ännu inte säkrat kontraktet. Två segrar på de tre senaste vittnar dock om överlevnadsinstinkt och här ska nykomlingarna inte räknas bort på det sätt de görs av tipparna. Börja till vänster men var inte blyg för att gardera hela vägen.

4. Crystal Palace - Bournemouth 2
Crystal Palace gick på pumpen med 0-1 i derbyt mot Tottenham och har spelat klart för säsongen. Kontraktet är i hamn för “Örnarna” som normalt inte trivs som bäst när de förväntas föra en matchbild. Trots det blir ettan väl betrodd när Bournemouth kommer på visit. The Cherries säkrar i sin tur kontraktet vid en poäng och sett till vårens prestationsnivå ska detta inte anses som en omöjlig uppgift för de rödsvarta. Den lågt streckade tvåan är av yppersta vikt. Om råd hela spannet.

5. Southampton - Fulham 1
Southampton trillade troligen ur Premier League efter förlusten mot Nottingham. Degraderingen är inte matematiskt klar men det kommer att krävas något alldeles extra för att Sellés ska lotsa sina rödvita adepter kvar i finrummet. Till att börja med behövs tre poäng mot Fulham och även om det inte är en omöjlig uppgift ska det sägas att The Cottagers höjt sig mot slutet. 5-3 mot Leicester var en islossning som hette duga och i en på förhand passande matchbild ska gästerna inte räknas bort. Ettan först, tvåan sedan.

6. Sunderland - Luton 1
Över till playoff-matcherna som alltid är sevärda oavsett nivå. The Championship gick i mål i måndags och redan denna lördag är det dags för den första av två semifinaler mellan Sunderland och Luton. Att inleda på bortaplan torde vara en fördel för The Hatters, men sett till vad lördagens kombattanter pysslat med mot slutet blir detta en obehaglig uppgift. Sunderland levererade en kanoninsats mot Preston (3-0) när det gällde som mest och med sylvassa Diallo att förlita sig till gillas faktiskt värdarnas segerchans framför den egna publiken. Ettan är en tänkbar spik.

7. Bolton - Barnsley 2
Bolton och Barnsley stod båda för kanonsäsonger i League One där inte mycket skiljde aktörerna i varken tabellen eller Expected Points. Stundande dubbelmöten kommer att avgöras via små marginaler och vi är inte beredda att skriva under på ettans överdrivna procent. Barnsley har spets i bland andra Devante Cole som på egen hand kan riva upp stora sår i värdarnas defensiv. Johan Elmanders gamla lag ska inte räknas bort från avancemang till final men här blir det västliga favoritskapet väl tilltaget. Den vågade lämnar ettan utanför och spelar istället X2.

8. Salford - Stockport 2
Att Stockport inte tog en av direktplatserna till League One är något som gästerna ska vara väldigt missnöjda med. Det skiljde förvisso bara fyra poäng upp till tredjeplatsen, men sett till Expected Points var The Hatters faktiskt det bästa laget i hela League Two. Lyckas de komma upp i närheten av sin högstanivå mot Salford är mycket vunnet. De hemmahörande presterade inte alls på samma höga nivå som lördagens kombattanter och torde få det tufft emot redan på egen mark. När spelvärdet hamnar till höger är X2 ett strålande val. Den vågade singlar tvåan.

9. Chesterfield - Notts County 2
Såväl Wrexham som Notts County slog det tidigare poängrekordet i National League men det var bara walesarna som tog det raka klivet upp i League Two. Notts County har dock vad som krävs för att lyckas med samma bedrift och på neutral matta på Wembley ska Svennis gamla adepter gälla som klara favoriter mot Chesterfield. Noterbart är att dessa aktörer tog sig hit efter enorm dramatik i respektive semifinal, men här ska målmaskinen Langstaff och hans kamrater vara minst ett nummer för stora. Tvåan kan gott lämnas på egna ben.

10. Varberg - IFK Norrköping X
England lämnas därhän och istället riktas fokus mot Varberg Energi Arena där Norrköping ges obefogat stort favoritskap mot Varberg. Peking har fått med sig fler poäng än de förtjänat och det går inte att förlita sig till firma Sigurdsson/Nyman varenda gång spelet inte kuggar i. Det har det heller inte gjort för Varberg men hemma på bekant gräsmatta ska de grönsvarta inte skojas bort hur som helst. Lyckas Perssons mannar styra matchbilden till en hackig sådan finns betydligt större poängchans än vad tipparna tycks tro. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

11. Spezia - Milan 1
Milan inledde onsdagens Champions League-semifinal hädiskt och det kommer inte att bli enkelt att vända på skuta i nästa veckas retur. Däremellan hamnar matchen mot Spezia i kläm och utan Leao ser Rossoneris offensiv inte särskilt imponerande ut. Svensklaget på andra sidan krigar med näbbar och klor för nytt kontrakt och med rådande förutsättningar i bakhuvudet vore det en synd att lämna vänstersidan utanför. Spezia var trots allt nära poängplock mot Atalanta och här ska Ekdal och company kunna utnyttja de fördelaktiga fysiska förutsättningarna. 1X lockar något djävulskt.

12. Real Madrid - Getafe 1
Getafe tog en blytung trepoängare när Pep Bordalás återkomst slutade 1-0 mot Celta Vigo. Dennes fysiska filosofi renderade i ett kortregn som bland annat såg till att firma Ünal/Suárez saknas borta mot Real Madrid. Det försvagar framför allt offensiven, men med tanke på var “Marängernas” säsong befinner sig är gästerna ett lockande skrällbud. Värdarna stod för en godkänd insats mot Manchester City men 1-1 innebär att fullt fokus kommer att läggas på nästa veckas retur. Det känns således vanskligt att räkna bort Getafe helt och hållet i derbyt. Åtminstone krysset ska med.

13. Villarreal - Athletic Bilbao 1
Viktiga poäng står på spel i Vila-real där både Villarreal och Athletic Bilbao kämpar i trakterna kring Europaplatserna. Baskerna står inför helgen utan en sådan och även om de rödvita har samma antal poäng som sjundeplacerade Girona blir detta en jobbig resa. Villarreal har funnit en hög högstanivå under Quique Setién och i derbyt mot Valencia kunde superviktige Moreno göra comeback från skada. Med honom i fören ser vi de gulklädda knipa tre tunga poäng framför egen publik. Ettan spikas trots marginell överstreckning.

Kupongens kassaskåp

Manchester United
För första gången på länge har Manchester United fått gott om tid att ladda batterierna. De utvilade värdarna vänder då på den negativa trenden när ett svagt Wolves gästar Old Trafford. Tung etta.

Varningens finger!

Spezia
Milan gick som bekant en jobbig fight mot Inter i onsdags och är ingen given vinnare mot ett laddat Spezia. Värdemässigt fina 1X är en spännande väg att gå.

144 rader
1. Man United - Wolves 1
2. Aston Villa - Tottenham 1
3. Chelsea - Nottingham 1x
4. Crystal P - Bournemouth 1x2
5. Southampton - Fulham 12
6. Sunderland - Luton 1
7. Bolton - Barnsley x2
8. Salford - Stockport 2
9. Chesterfield - Notts C 2
10. Varberg - Norrköping 1x2
11. Spezia - Milan 1x
12. Real Madrid - Getafe 1
13. Villarreal - A.Bilbao 1

864 rader
1. Man United - Wolves 1
2. Aston Villa - Tottenham 1
3. Chelsea - Nottingham 1x2
4. Crystal P - Bournemouth 1x2
5. Southampton - Fulham 12
6. Sunderland - Luton 1
7. Bolton - Barnsley x2
8. Salford - Stockport x2
9. Chesterfield - Notts C 2
10. Varberg - Norrköping 1x2
11. Spezia - Milan 1x
12. Real Madrid - Getafe 1x
13. Villarreal - A.Bilbao 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto