Stryktipset Tips Lördag 15/4

Publicerad på 14 Apr 2023 - 08:42

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Apr 2023 - 08:42

Lördagens Stryktips återtar klassiskt format när The Championship är tillbaka på kupongen. Otroligt viktiga poäng står på spel i både andraligan och Premier League där flera lag har topp 6 eller överlevnad att kämpa för. Ni hänger väl med på resan och tar del av våra bästa drag?

Andelsspel till Stryktipset från Rekatochklart hittas här. Signerat Ulrik Sandebäck, Alex Snäcke och Andreas Blomdahl! 

Spelstopp: 15:591. Manchester City - Leicester 1
Manchester City blir inte sällan stora favoriter på respektive kuponger men frågan är om inte detta är säsongens mest befogade spiketta? Överkörningen av Bayern München var ett rejält styrkebesked från Guardiolas gäng som inte ska lida av slitna ben när Leicester kommer på besök. Spanjoren förfogar över lyxen att kunna rotera utan att försämra elvan, något som Dean Smith inte gör. Leicesters nya tränare tar över ett lag i spillror där blott en inspelad poäng på de åtta senaste är hemska siffror. Säsongens tuffaste bortamatch står för dörren på Etihad där The Foxes inte får en syl i vädret. Ettan är gjuten i betong.

2. Chelsea - Brighton 2
Sett till oddsen värderas Brighton numera på samma nivå som storsatsande Chelsea och vi är definitivt benägna att skriva under på detta. Frank Lampard har inlett svagt som nygammal bas för de hemmahörande och hans mannar gynnas knappast av kort vila i benen efter 0-2 mot Real Madrid. Fullt fokus kommer att läggas på nästa veckas retur vilket får oss att ge Brighton fina förutsättningar för tre poäng på Stamford Bridge. De Zerbis gäng blev extremt bortdömda i förlusten mot Tottenham men kan mycket väl ta revansch på nästa Londonlag trots att deras manager får följa akten från sidan. March, Mitoma och Mac Allister är alla potentiella matchvinnare och vi singlar tvåan till trevligt spelvärde.

3. Everton - Fulham 1
Fulham har inte fått med sig resultaten under våren trots att prestationerna varit likvärdiga höstens diton. Att The Cottagers överpresterat Expected Points står utom alla tvivel och när Mitrovic saknas mot Everton är det kanonläge att vända klacken åt högersidan. Sean Dyches gäng var usla mot Manchester United men här kan vi räkna kallt med en förbättrad prestation. 3-1-1 lyder facit på egen mark sedan Dyche tog över och motivationsfaktorn är en tung sådan för de blåklädda. Med publiken i ryggen tar Everton tre efterlängtade poäng på Goodison Park. Spikad etta trots marginell överstreckning.

4. Tottenham - Bournemouth X
Tottenham förtjänade verkligen inte tre poäng mot Brighton. Så gott som alla domslut gick felaktigt i Spurs favör och spelmässigt var Londonlaget i underläge över i stort sett hela matchen. Oförmågan att ta en matchbild vid hornen är slående och mot ett förbättrat Bournemouth som trivs med förutsättningar likt dessa är Spurs en favorit i fara. The Cherries studsade tillbaka mot Leicester där segersiffrorna kunde skrivits betydligt större än 1-0. Billing, Solanke och Ouattara är en skicklig trio som kan såra Tottenham på egen hand. Den vänstervridna streckningen köps inte, helgardera och jobba in knallen till höger.

5. Southampton - Crystal Palace X
Crystal Palace har lämnat det mest akuta tabelläget efter att Roy Hodgson klivit in och ordnat två raka segrar. Sex bärgade poäng utan Wilfried Zaha är starka papper, men ivorianen saknas med det sagt fortfarande när The Eagles tar sig an Southampton på St Mary’s. The Saints hade inte en suck mot Manchester City men ska värdarna nå nytt kontrakt är det matcher likt dessa som ska bemästras. I en fight där små marginaler kommer att avgöra utfallet är det inte dumt att göra det enkelt för sig. Större system innehar alla tecken. 1X på de mindre.

6. Wolverhampton - Brentford 1
Brentford torskade en otroligt sevärd fight mot Newcastle med 1-2 i den senaste omgången. Sett till underliggande siffror var The Bees det bättre laget, men mot slutet har resultaten inte gått Frank och companys väg. Tufft emot blir det även på Molineux där ett kontraktsjagande Wolverhampton inte kommer att erbjuda gästerna några gratisytor. 1-0-segern mot Chelsea var ett rejält kliv i rätt riktning och även om Neves fortfarande finns på botbänken är detta en fight där Wolves ska gälla som favoriter. Ettan först, krysset sedan.

7. Millwall - Preston 1
Två 62-poängare strålar samman på The Den där vi håller Millwall klart högst. Preston har överpresterat Expected Points sedan säsongen drog igång, inte minst på resande fot där The Lilywhites fått med sig alldeles för många poäng sett till vad deras prestationer lovat. Mot ett ramstarkt Millwall tar springandet slut. “Lejonen” trivs utmärkt i egen borg och det ska inte dras för stora växlar på värdarnas fyra raka utan seger då de varit det bättre laget i samtliga fighter. En ansenlig insats här räcker hela vägen till tre poäng. Spikad etta i London.

8. QPR - Coventry 2
Vi håller oss kvar i huvudstaden även till nästa drabbning som hittas på Loftus Road. Gareth Ainsworth har inte fått stäm på Queens Park Rangers sedan han tog över och även om 2-2 mot West Bromwich var ett litet kliv i rätt riktning blir det minst lika tufft emot när Coventry står på andra sidan. The Sky Blues pulveriserade Watford i slutet av matchen men Gyökeres och hans kamrater fick trots det nöja sig med 2-2. Drömmen om playoff har dock inte gått i kras och kan gästerna motsvara prestationen från senast förlorar de inte denna kamp heller. Strecka från höger för att rätta grönt.

9. Rotherham - Luton 1
Likt Bournemouth i Premier League har Rotherham upplevt en renässans under våren i The Championship. Ett par smarta förstärkningar – däribland Hugill – under januarifönstret har givit The Millers blodad tand i jakten på nytt kontrakt och 3-1-segern mot West Bromwich var ett kvitto på vad de hemmahörande kan åstadkomma när de har sin dag. Luton gör en strålande säsong men upp till Sheffield United på andraplatsen skiljer det trots allt fem poäng med en match mer spelad. Återstoden av säsongen handlar istället om att hålla undan på tredjeplatsen och The Hatters trivs inte särskilt bra i spelförande kostym. Det får oss att blicka västerut där värdet finns. 1X är ett fräckt val när tvåan sticker iväg.

10. Sunderland - Birmingham X
Sunderland har stundtals övertygat i egenskap av nykomlingar men när Stewart gick sönder försvårades möjligheterna att nå playoff. En liten chans finns fortfarande kvar men då behöver de rödvita i princip gå rent under återstoden av säsongen, något vi inte tror de gör. Faktum är att det kan bli problem när Birmingham gästar Stadium of Light. Gästerna har ryckt upp sig efter en hemsk vinter och är det något de tillresta trivs med är det när de får slå ur underläge. Chong och Deeney är spelare som kan sänka Sunderland på egen hand och när ettan målas upp till månen är det dags att dra öronen åt sig. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

11. Stoke - West Bromwich 1
West Bromwich försatte troligen sina chanser på playoff när de bara fick 2-2 mot Queens Park Rangers. Ska topp 6 bli verklighet behöver The Baggies vinna borta mot Stoke och det är sannerligen en uppgift som är lättare sagt än gjord. The Potters har höjt sin prestationsnivå med flera hack den senaste tiden och gynnas av att de kan spela ut framför den egna publiken. Med tanke på West Bromwichs förutsättningar behöver de öppna upp sig på bet365 Stadium där en böljande akt kan ligga i korten. “Gubben” (etta-tvåa) är således ett klokt val.

12. Swansea - Huddersfield 1
Neil Warnock håller på att rädda Huddersfield kvar i The Championship. Sedan silverräven tog över har The Terriers stängt igen de bakre leden samtidigt som monstruös effektivitet visas i de främre. Mot ett skickligt och i grunden klart bättre Swansea tror vi dock att gästerna får det tufft. Walesarna har hittat in på rätt väg mot slutet och kommer de upp i närheten av sin högstanivå är detta trots allt värdarnas fight att förlora. Piroe hänger minst en balja när ettan spikas trots hårt förtroende från svenska folket.

13. Watford - Bristol City 1
Chris Wilders korta tid på jobbet i Watford kan hittills inte sammanfattas i annat än ett misslyckande. The Hornets har fallit ifrån playoff-platserna och bara ett smärre mirakel kan rädda de gulsvartas hopp om kvalspel mot Premier League. Förutsättningar finns för att lägga Bristol City på rygg men gästerna trivs med det sagt med den förmodade matchbilden. Weimann är en lirare vars spetsegenskaper blir jobbiga för värdarna som är en bräcklig favorit till överdriven procent. Ettan först, tvåan sedan i London.

Kupongens kassaskåp
Manchester City
Manchester City är världens bästa lag och mot ett Leicester i spillror slutar drabbningen på Etihad bara på ett sätt. Given spiketta.

Varningens finger!
Bournemouth
Bournemouth har verkligen vaknat till liv under våren och kan absolut hota ett Tottenham som inte trivs i spelförande kostym. X2 ska med till varje pris.

144 rader
1. Man City - Leicester 1
2. Chelsea - Brighton 2
3. Everton - Fulham 1
4. Tottenham - Bournem. 1x2
5. Southamp. - Crystal P 1x
6. Wolves - Brentford 1
7. Millwall - Preston 1
8. QPR - Coventry 2
9. Rotherham - Luton 1x
10. Sunderland - Birmingh. 1x2
11. Stoke - West Brom 12
12. Swansea - Huddersf. 1
13. Watford - Bristol City 12

864 rader
1. Man City - Leicester 1
2. Chelsea - Brighton 2
3. Everton - Fulham 1
4. Tottenham - Bournem. 1x2
5. Southamp. - Crystal P 1x2
6. Wolves - Brentford 1x
7. Millwall - Preston 1
8. QPR - Coventry x2
9. Rotherham - Luton 1x
10. Sunderland - Birmingh. 1x2
11. Stoke - West Brom 12
12. Swansea - Huddersf. 1
13. Watford - Bristol City 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto