Stryktipset Tips Lördag 17/6

Publicerad på 16 Jun 2023 - 09:08

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Jun 2023 - 09:08

7 miljoner i jackpot kantar lördagens Stryktips som innehåller nio mer eller mindre fräsiga EM-kvalmatcher. Belgien - Österrike är intressant ur flera synvinklar och faktum är att kupongens kanske bästa skrälläge uppenbaras i Bryssel. Playoff-finalen i Segunda División och svensk fotboll tar oss i mål. Avanti!

Spelstopp: 15:59

1. Belgien - Österrike X
Kupongen öppnas i Bryssel där Belgien fått en flygande start under Domenico Tedesco. Den nya förbundskaptenens offensiva filosofi passar The Red Devils som handen i handsken, men här ska det omgående flaggas för att varken De Bruyne eller Trossard kommer till spel. Det är monumentala tapp som gör att den kraftigt övervärderade ettan bör ifrågasättas. Österrike trivs med förutsättningar likt dessa där Rangnicks press bör kunna komma väl till användning. Alaba och Arnautovic är spelare som kan såra belgarna på egen hand och här rekommenderas rikligt med garderingar från start. Gärna hela spannet.

2. Norge - Skottland 1
Norge skrapade bara ihop en poäng mot Spanien och Georgien vilket innebär att denna samling blir ödesmättad för Solbakken och company. Att Haaland är tillbaka är givetvis ett enormt plus och tillsammans med Ödegaard ska målmaskinen kunna skapa stora problem för Skottland. Gästerna har med det sagt gott gry i gruppen efter två segrar – bland annat 2-0 mot Spanien – förra samlingen och omöjlig är inte denna uppgift. Sköter kiltbärarna sina kort rätt är en poäng inte otänkbar i Oslo. 1X blir valet.

3. Island - Slovakien X
Förmodat destruktiv tillställning att vänta från Reykjavik där två nationer med långsamtgående generationsväxlingar ska mäta svärd. Island har de senaste åren tagit kliv i fel riktning i sin utveckling men är samtidigt jobbiga att tas med på vulkanön. Sätter värdarna sin defensiv finns hopp mot ett svagt Slovakien. Flera av gästernas bärande pjäser har sett sina bästa dagar och utan skadade lagkaptenen Skriniar finns heller inte samma trygghet i de bakre leden. Krysset går först men därefter får ettan hänga med i leken.

4. Montenegro - Ungern 2
Montenegro är inte lätta att tas med på Balkan men värdarnas trupp strömmar heller inte över av stjärnglans. Jovetic har sett sina bästa dagar och med en trubbig offensiv blir det inte lätt att få hål på ett klart förbättrat Ungern. Gästernas generationsväxling har skördat frukt mot slutet och sylvasse Szoboszlai är en spelare som när som helst kan skjuta Montenegro i sank på egen hand. När strecken ser ut att landa där de ska räcker det med att utgå från höger. Tvåan först, krysset sedan.

5. Azerbajdzjan - Estland 1
Azerbajdzjan och Estland kommer att få slåss om att undvika jumboplatsen i Sveriges EM-kvalgrupp. De sistnämnda är inte mycket att hurra över på den stora scenen där framför allt resandet är ett aber som inte sällan innebär svaga resultat. Azerbajdzjan fick ordentligt på näbben av Sverige (0-5) men sett till matchbilden var azererna faktiskt väl så bra som Blågult. Får värdnationen igång sitt passningsspel i Baku kommer Estland inte att hänga med över 90 minuter. Ettan är trolig och lämnas på egna ben.

6. Albanien - Moldavien 1
Moldavien tillhör de sämsta nationerna på kontinenten och har framför allt väldigt svårt på bortaplan. Att krympa ihop och ligga lågt kan frustrera Albanien men över 90 minuter råder det inget tu tal om att värdnationen har vad som krävs för att lirka upp gästerna. Detta trots att Broja saknas på grund av skada. Sylvinhos äventyr som förbundskapten för albanerna blir spännande att följa och här får den gamla vänsterbacken sträcka händerna i skyn. Spikad etta i Tirana där Asllani hänger minst en balja.

7. Cypern - Georgien 2
Cypern blixtrar till en eller ett par gånger per kalenderår, men på det stora hela är ö-nationen ett enkelt byte för de flesta landslagen i kvalsammanhang. För inte många år sedan var Georgien på samma nivå som de hemmahörande, men under de senaste åren har gästerna utvecklats i raketfart. Mamardashvili, Kvaratskhelia och Mikautadze är klasspelare vars spetsegenskaper Cypern inte är i närheten av att matcha. De två sistnämnda ser på egen hand till att georgierna lämnar paradisön med hela kakan. Spikad tvåa.

8. Färöarna - Tjeckien 2
Från solsken på Cypern till blåst på Färöarna där Håkan Ericson ska försöka göra livet surt för Jaroslav Silhavý och dennes Tjeckien. De sistnämnda inledde EM-kvalet inspirerat när Polen besegrades med 3-1, men 0-0 borta mot Moldavien vittnade samtidigt om att tjeckerna definitivt inte är omöjliga att hålla på halster. Färöarna har tagit kliv under Ericson som inte sällan får sina adepter att kriga för varandra hemma på ön. Med tanke på Tjeckiens oförmåga som spelförande lag får krysset gärna sällskapa utgångstvåan. Mer än så behövs inte.

9. Portugal - Bosnien 1
EM-kvalet avrundas med den största favoriten av samtliga när Portugal tar emot Bosnien och Hercegovina i Lissabon. Värdnationen har inlett kvalet fläckfritt med totalt 10-0 på de två första omgångarna och vi ser ingenting hota portugisernas väg till gruppsegern. Spelare för spelare är Martínez gäng övermäktiga Bosnien på samtliga positioner och här kommer Ahmedhodzic med kamrater få finna sig i att försvara den egna boxen från start till mål. Även om ettan streckas hårt finns inte mycket att göra åt detta. Spika av vänstertecknet och gå vidare.

10. Levante - Alavés X
Playoff-final från Segunda División där det vändande mötet slutade 0-0. Matchbilden var också helt jämnt och det skulle inte förvåna om Levante och Alavés drabbar samman i en precis lika jämn tillställning i Valencia. “Grodorna” gynnas naturligtvis av hemmaplan i denna retur men att ettan ska snurras upp över 50 procent är inte rättfärdigat. Alavés kan väldigt mycket i sina bästa stunder och med värdet till höger anser vi att det lockar att stänga dörren för ettan. X2 är ett fräckt val som fäller en stor del av kupongerna.

11. Nordic United FC - Hammarby TFF X
Nordic United har verkligen tagit för sig i egenskap av nykomlingar i Ettan Norra. Grabbarna från Södertälje ser ut som en reell utmanare om platserna som leder till Superettan, men framfarten innebär också att ettan blir väldigt betrodd av svenska folket. Lyckas Hammarby TFF sätta stopp för Shhab är mycket vunnet. De grönvita juniorerna har i sin tur Gül att lita till längst fram och jättetalangen kan onekligen sätta skräck i Nordics backlinje på egen hand. Till vänstervridna streck föredras hela spektrat från start.

12. Täby FK - Dalkurd 1
Täby har stått för en inspirerande inledning i Ettan Norra där värdarna är med och kamperar på den övre halvan. Ynglingen Rydz är en stor anledning till detta och har han en bra dag får Dalkurd se upp utanför huvudstaden. Gästerna har gått på moln sedan serien drog igång men sett till underliggande statistik är det bara en tidsfråga innan Dalkurd kommer att börja tappa poäng. När tvåan streckas upp för högt håller vi dörren öppen för att ett negativt trendbrott ligger i korten denna lördag. “Gubben” (etta-tvåa) först, alla tecken sedan.

13. Eskilsminne - Falkenberg 2
Toppmöte från Ettan Södra där två aktörer som har kapacitet för att utmana i Superettan drabbar samman. Patrik Ingelsten har lett sitt Eskilsminne till fem raka segrar efter en svag inledning och den gamla anfallaren torde vara intressant för föreningar högre upp i hierarkin. Christoffer Andersson och dennes Falkenberg blir med det sagt en tuff nöt att knäcka. Gästernas underliggande statistik är bäst i klassen och när oddsmarknaden visar tydligt favoritskap i österled är det svårt att förstå varför tipparna går stenhårt på ettan. Spelvärdet som uppstår till höger är magiskt och tvåan kan gott lämnas allena.

Kupongens kassaskåp

Falkenberg
Falkenberg har bäst underliggande statistik i Ettan Södra och kommer förr snarare än senare att börja närma sig den absoluta toppstriden. När spelvärdet blir påtagligt mot Eskilsminne är tvåan en superspik.

Varningens finger!

Österrike
Österrike trivs när de får slå ur underläge och när Belgien saknar De Bruyne och Trossard går det inte att lita på ettan. X2 bara måste finnas med.

144 rader
1. Belgien - Österrike 1x2
2. Norge - Skottland 1
3. Island - Slovakien x
4. Montenegro - Ungern x2
5. Azerbajdzjan - Estland 1
6. Albanien - Moldavien 1
7. Cypern - Georgien 2
8. Färöarna - Tjeckien x2
9. Portugal - Bosnien 1
10. Levante - Alavés x2
11. Nordic United - Ham. TFF 1x2
12. Täby FK - Dalkurd 12
13. Eskilsminne - Falkenberg 2

864 rader
1. Belgien - Österrike 1x2
2. Norge - Skottland 1x
3. Island - Slovakien 1x
4. Montenegro - Ungern x2
5. Azerbajdzjan - Estland 1
6. Albanien - Moldavien 1
7. Cypern - Georgien 2
8. Färöarna - Tjeckien x2
9. Portugal - Bosnien 1
10. Levante - Alavés x2
11. Nordic United - Ham. TFF 1x2
12. Täby FK - Dalkurd 1x2
13. Eskilsminne - Falkenberg 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto