Stryktipset Tips Lördag 18/3

Publicerad på 16 Mar 2023 - 12:40

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Mar 2023 - 12:40

Den sista omgången av Tips-SM står för dörren denna lördag och med 16 miljoner i jackpot slår motivationen i taket. Premier League varvas med FA-cupen samt The Championship och kupongens kanske mest spännande akt är Vincent Kompanys återkomst till Etihad. Hur det går finner ni i analysen nedan!

Spelstopp: 15:59

1. Chelsea - Everton 1
Betydligt muntrare miner råder hos Graham Potters Chelsea efter tre raka segrar i alla tävlingar. 3-1 mot Leicester höjde moralen ytterligare men det ska ändå sägas att The Foxes vann xG med ganska tydliga siffror. Skadeläget är fortfarande prekärt hos värdföreningen och när ettan sticker upp över 70 procent är det dags att dra öronen åt sig. Everton krigar på för nytt kontrakt och 1-0 hemma mot Brentford gav Dyches manskap vind i seglen inför trippen till huvudstaden. Liksom Chelsea förlorade The Toffees xG i sin senaste drabbning men här kan gästerna mycket väl stänga igen butiken. Ettan går först men missa inte krysset.

2. Southampton - Tottenham 2
Onsdagens kraftmätning med Brentford slutade 0-2 i baken för Southampton. Ruben Sellés har inte fått offensiven att flyga sedan han tog över och det blir inte lätt att få hål på lördagens kombattanter heller. Tottenham agerar inte sällan solitt i de bakre leden under Contes ledning, men det ska raskt påpekas att gästerna torde vilja gå framåt på St Mary’s i jakten på topp 4. Det bör i sin tur öppna upp ytor för The Saints som trivs betydligt bättre när de får ligga på rulle. I vad som kan bli en böljande drabbning gör sig “gubben” (etta-tvåa) bra.

3. Brentford - Leicester 1
Brentford stod för en disciplinerad insats när de städade av Southampton med 2-0. Segern var extra skön efter 0-1-förlusten mot Everton dessförinnan och The Bees ska faktiskt inte skrivas av i kampen om Europaplatserna. Med giftige Toney på topp kan de rödvita onekligen hitta luckor på ett ihåligt Leicester. The Foxes underliggande siffror är hemska på bortaplan och när mittbacken Faes är avstängd finns risk att defensiven blottas än värre denna lördag. Bara Bournemouth och Nottingham har släppt in fler mål på främmande mark än gästerna som kammar noll i London. Spikad etta trots viss överstreckning.

4. Wolverhampton - Leeds 2
Wolverhampton bjöd upp till godkänd kamp borta mot Newcastle men orkade till slut inte stå upp i 90 minuter. 1-2-förlusten var rättvis sett till matchbilden och “Vargarnas” avsaknad av en målskytt kan mycket väl se till att Lopeteguis manskap krigar för nytt kontrakt hela vägen in på målsnöret. Leeds kommer närmast från en ansenlig insats i 2-2-matchen mot Brighton där Javi Gracia effektivt matchade “Fiskmåsarnas” berömda offensiv. Spanjoren har fått Leeds att agera mer cyniskt och lyckas gästerna ligga rätt i sina positioner på Molineux ska de absolut inte räknas bort från poängskörden. Så länge ettan dansar över 50 procent är den faktiskt ett vettigt avslag. X2 spelas!

5. Aston Villa - Bournemouth X
Det väldigt sena tappet mot Arsenal var blytungt för Bournemouth som dock repade mod i efterföljande match. 1-0 hemma mot Liverpool gav en rejäl boost till The Cherries som sett förbättrade ut sedan vinterfönstret. Gary O’Neil har givits spelare som underkastar sig tränarens idéer och de rödsvarta kan mycket väl stå upp även mot Aston Villa. Unai Emery har i sin tur styrt upp värdarnas defensiv via bara ett insläppt mål på de tre senaste, men här riskerar ettan att sticka upp alldeles för högt. Villa har haft problem i spelförande kostym och är i vår bok en bräcklig favorit. Måla tvärs över och jobba in maffigt kupongrens!

6. Manchester City - Burnley 1
Vincent Kompanys återkomst till Etihad är kupongens enda FA-cupmatch och belgaren kommer att tas emot till stående ovationer. Kompanys gärning i Burnley är remarkabel då gästerna toppar The Championship i överlägsen stil men här riskerar gästernas äventyr i FA-cupen att ta slut. Manchester City asfalterade RB Leipzig i veckans Champions League där Haaland gjorde 600 mål och sköt upp de ljusblå till än tydligare favoritskap i Mästarturneringen. Norrmannen kan mycket väl vilas här, men det spelar ingen roll. Pep Guardiolas truppbygge är brett och utan nämnvärda skador kan spanjoren rotera men ändå vinna detta behagligt. Given etta.

7. Blackpool - Coventry 2
Manchester Citys 7-0-seger mot RB Leipzig var kanske inte veckans mest uppseendeväckande resultat i fotbollseuropa. Blackpool krossade nämligen QPR med hela 6-1 och skapade sig således kontakt med lagen ovanför giljotinen. Mick McCarthys gäng ledde med 4-1 redan i halvtid, men detta till trots vill vi flagga för en motreaktion mot ett betydligt bättre Coventry. The Sky Blues kommer från den andra raka 1-1-matchen i rad men spelare för spelare håller gästerna högre nivå än de hemmahörande. Inte minst längst fram där Viktor Gyökeres fortsatt är glödhet. Tvåan kan gott testas på egna ben.

8. Middlesbrough - Preston 1
Preston har hittat in i en riktigt stark period där två raka segrar givit The Lilywhites viss känning på en playoff-plats. Ryan Lowe har styrt upp de defensiva leden likt i höstas men under lördagen riskerar formtåget att spåra ur när de beger sig till Riverside Stadium. Middlesbrough är kanske hela ligans bästa lag när de har sin dag och efter 1-1 mot Stoke är Michael Carrick och hans adepter på jakt efter retroaktiv utdelning. Akpom, Archer och McGree är potentiella matchvinnare för Boro som ska hållas minst ett snäpp högre än gästerna. Ettan är ett fullgott spikalternativ.

9. QPR - Birmingham 2
Tog sig Gareth Ainsworth vatten över huvudet när han hoppade på tränarjobbet i Queens Park Rangers? Mycket tyder på detta. Även innan Ainsworth kom in var QPR snett på det och 1-0-6 på de sju senaste och bland annat 1-6 i brakan senast mot Blackpool är pinsamma siffror. Truppen besitter betydligt högre kapacitet än så men säkra går inte värdarna mot Birmingham. The Blues gick i sin tur på pumpen med 0-3 mot Watford i veckan men mot en psykiskt instabil opponent kan gästerna resa sig per omgående. “Gubben” (etta-tvåa) är en lämplig inledning men här får gärna hela spannet följa med.

10. Reading - Hull 2
Två gäng som kommer från förluster i veckans omgång ska mäta svärd på Madejski Stadium. Reading åkte på sin fjärde raka förlust när de föll borta mot Blackburn och Paul Inces manskap stirrar onekligen en mörk vår i vitögat i rådande slag. Kunnandet finns för att resa sig hemma mot Hull men “Tigrarna” trivs samtidigt som bäst mot en opponent som inte kan föra en matchbild. Liam Rosenior och company får då ägna sig åt omställningar vilket är en spelform Reading haft problem med under säsongens gång. Tvåan först, ettan sedan.

11. Rotherham - Cardiff 2
Två raka nederlag är alarmerande siffror för nyblivne landslagsmannen Viktor Johansson och hans kamrater. Rotherhams underliggande siffror har varit mörka hela säsongen och lyckas nykomlingarna inte stoppa blödningen kan de mycket väl trilla ur The Championship under våren. Cardiff besitter nödvändig stabilitet för att hålla sig kvar men offensiven lämnar stundtals en del att önska. 1-1 mot West Bromwich var ett steg i rätt riktning och här ska definitivt den lågt streckade tvåan gå först. Därefter kan ettan följa med i en kamp där båda lagen kommer att gå för tre poäng.

12. Stoke - Norwich 1
Stoke har hittat in i ett riktigt fint stim mot slutet där två segrar och senast en meriterande pinne borta mot Middlesbrough är starka papper. Alex Neils gäng spelar en fotboll som hör hemma bland playoff-platserna och med spelare som Smallbone, Gayle och Campbell kan de rödvita göra livet surt även för Norwich. 1-1 borta mot Huddersfield var ingen höjdare för The Canaries som inte lärt sig att flyga sedan David Wagner tog över rodret. Tyskens gäng får problem i Stoke-on-Trent där ettan gillas skarpt till runt 40-45 procent. Spikklubban är nära förestående.

13. Sunderland - Luton X
Sunderland föll snabbt tillbaka i gamla hjulspår när de följde upp 1-0 mot Norwich med 1-2 mot Sheffield United. Stewarts frånvaro är numera väldigt tydlig och utan sin skyttekung behöver The Black Cats förlita sig till omställningar mot Luton. Det är samtidigt en spelform som The Hatters haft problem med. Rob Edwards gäng hoppas cementera sin playoff-plats på Stadium of Light men i kamper där gästerna förväntas ta tag i taktpinnen levererar de sällan. I en på förhand vidöppen tillställning är det helt okej att göra det enkelt för sig. Alla tecken åker med.

Kupongens kassaskåp

Manchester City
Krossen av RB Leipzig var något i hästväg och även om Guardiola roterar i sin startelva ställs ett manskap på benen som är bättre än Kompanys dito. Given etta.

Varningens finger!

Bournemouth
Bournemouth är förbättrade under våren och med en skicklig O’Neil vid styret ska “Körsbären” inte räknas bort mot ett svajigt Aston Villa. Missa inte X2.

144 rader
1. Chelsea - Everton 1
2. Southamp. - Tottenham 2
3. Brentford - Leicester 1
4. Wolves - Leeds x2
5. Aston Villa - Bournem. 1x2
6. Man City - Burnley 1
7. Blackpool - Coventry 2
8. Mboro - Preston 1
9. QPR - Birmingham 12
10. Reading - Hull 12
11. Rotherham - Cardiff 12
12. Stoke - Norwich 1
13. Sunderland - Luton 1x2

864 rader
1. Chelsea - Everton 1x
2. Southamp. - Tottenham 12
3. Brentford - Leicester 1
4. Wolves - Leeds x2
5. Aston Villa - Bournem. 1x2
6. Man City - Burnley 1
7. Blackpool - Coventry 2
8. Mboro - Preston 1
9. QPR - Birmingham 1x2
10. Reading - Hull 12
11. Rotherham - Cardiff 12
12. Stoke - Norwich 1
13. Sunderland - Luton 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto