Stryktipset Tips Lördag 20/5

Publicerad på 18 Maj 2023 - 11:36

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Maj 2023 - 11:36

Premier League går in på upploppet under lördagen där fem matcher tar plats på Stryktipset. Övriga storligor bjuder också på underhållning samtidigt som playoff-semifinalen från England samt cupfinalen från Norge är andra höjdpunkter. Ni hänger väl med på resan?

Spelstopp: 15:59

1. Nottingham - Arsenal 2
Drömmen om ligatiteln gick upp i rök för Arsenal när de förlorade mot Brighton. 0-3 var inte i paritet med matchbilden men i de avgörande lägena hade The Gunners inte vad som krävdes. Hoppet är inte matematiskt kört men det finns risk för att luften har gått ur gästerna inför trippen till City Ground. Nottingham är i sin tur på jakt efter nytt kontrakt och här ska Forest inte skojas bort hur som helst. Lejonparten av nykomlingarnas poäng har tagits på egen mark och med god dagsform är det inte dumt att ge Nottingham någon form av plats på större system. Krysset får agera stödhjul åt tvåan.

2. Liverpool - Aston Villa X
Ett av kupongens trevligare skrällägen tornar upp på Anfield där Liverpool tar emot Aston Villa. Sju raka segrar till trots ska det sägas att de förstnämnda haft ett tacksamt spelschema den senaste tiden och även om Klopp hittat rätt i sin uppställning finns det fortfarande skönhetsfläckar i Pools defensiv. Aston Villa är tillräckligt skickliga för att kunna blotta dessa. Unai Emery har lett gästerna till känning på Europaplatser och med stärkt tuppkam efter segern mot Tottenham ska Villa kunna göra match av detta också. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

3. Bournemouth - Manchester United 2
Bournemouth förtjänar en stående ovation för hur de vänt upp och ned på sin säsong. Gary O’Neil har med en modig spelstil sett till att The Cherries redan säkrat kontraktet och med kapitalstarka ägare kan de rödsvarta ta sikte på nästa säsong. En transportsträcka återstår dock bara av den innevarande och mot ett högst motiverat Manchester United slår nykomlingarna ur underläge. Ten Hags mannar studsade tillbaka när Wolverhampton kläddes av med 2-0 och i dagarna var Rashford tillbaka i träning. Det ger United ytterligare en dimension som ska räcka väldigt långt på Vitality Stadium. Spikad tvåa trots förmodad överstreckning.

4. Wolverhampton - Everton 2
Wolverhampton kunde inte rå på Manchester United (0-2) i den senaste omgången men det spelade föga roll då värdarna redan har kontraktet i hamn. Julen Lopetegui har gjort ett gediget arbete med Wolves där inte minst hemmaspelet varit starkt under våren. Med det sagt tryter motivationen denna lördag samtidigt som Everton har förnyad biljett i Premier League att strida för. The Toffees körde över Brighton med 5-1(!) i deras senaste bortamatch och även om det var en speciell seger lär den ha givit framtidstro. Här lockas vi klart mest av värdet till höger. Tvåan först, krysset sedan.

5. Fulham - Crystal Palace 2
Risk för avslaget Londonderby från Craven Cottage där Fulham drabbar samman med Crystal Palace. De förstnämnda har verkligen imponerat i egenskap av nykomlingar och kommer närmast från två raka segrar och totalt sju gjorda mål på dessa. Mitrovic är tillbaka från sin långa avstängning men här blir serben och övriga överstreckade. Crystal Palace har hittat tillbaka till glädjen under Roy Hodgson där spelare som Eze, Olise och Zaha gång på gång lurar upp sina motståndare på läktaren. Ivorianen närmar sig slutet på sitt kontrakt och att sänka Fulham i ett derby hade varit ett minst sagt värdigt avsked. Den spelvärda tvåan är en fräck utgång. Krysset säkrar upp på större system.

6. Carlisle - Bradford 1
Playoff-semifinal nummer två mellan Carlisle och Bradford ligger i korten på Brunton Park. De sistnämnda vann den första akten med 1-0 sedan Walker givit The Bantams ledningen i inledningen av matchen. Därefter dominerade dock Carlisle händelseförloppet och framför den egna publiken kommer värdarna att trampa en stenhård gas i botten. Kristian Dennis är en spelare som kan avgöra detta på egen hand och den motiverade ettan ser ut att hålla sig inom rimliga gränser. Då finns inget att tveka på. Spiketta!

7. Atalanta - Hellas Verona X
Över till Serie A där Atalanta visar sviktande form när det gäller som mest. Två raka förluster och inte ett enda gjort mål på dessa fighter är negativa papper för Gasperini och company som trillat utanför Europaplatserna på grund av detta. Höjlund har inte gjort mål sedan landslagsuppehållet och med parhästen Lookman skadad är de blåsvarta en favorit i fara mot Hellas Verona. Gästerna är på jakt efter förnyad biljett i det italienska finrummet och poängplock i Bergamo kan mycket väl lyfta Hellas över giljotinen. Med hänsyn till Atalantas rådande oförmåga luktar det skräll i pastastövelns enda bidrag. Måla tvärs över!

8. Almeria - Mallorca 1
Två segrar på de fyra senaste är inte illa pinkat av Almería som behöver fortsätta på inslagen väg. Bara två pinnar skiljer ner till giljotinen men är det någonstans nykomlingarna ska kratta manegen för fortsatt existens i finrummet är det på egen mark. Här har värdarna skrapat ihop 29 av totalt 36 poäng och gästande Mallorca är inga kioskvältare utanför ön. Blott fyra segrar på 17 bortamatcher vittnar om detta och vi ser inte hur de tillresta ska få med sig fler än en poäng från denna tuffa fight. Ettan är ett fullgott spikalternativ.

9. Athletic Bilbao - Celta Vigo 1
Bara en poäng på de fyra senaste har gjort att det regnat grus i Athletic Bilbaos maskineri. Det skiljer förvisso bara en pinne till Europaspel, men den gode Valverde har mycket att fundera över för att få baskerna på rätt köl. Med det sagt bör Celta Vigo vara en vettig uppgift, inte minst då galicierna mer eller mindre redan säkrat kontraktet. Fem poäng ner till nedflyttningsstrecket ska gästerna inte kunna tappa, men på tal om tapp stundar troligen ett sådant på svårspelade San Mamés. Bilbao löser minst en pinne – 1X är ett lås.

10. Lille - Marseille 1
Spännande toppmöte från Ligue 1 där Lille ställs mot Marseille på Stade Pierre Mauroy. Sett till Expected Points borde de hemmahörande faktiskt strida om ligatiteln, men så har inte blivit fallet. Oförmågan att avgöra matchbilder som står och väger är den stora anledningen till detta och trots fördelen av hemmaplan vågar vi inte spika ettan denna afton heller. Marseille har en andraplats att jaga innan säsongen går i mål och med den taktiskt skicklige Tudor på tränarbänken har Les Olympiens optimala förutsättningar. Ettan får lov att gå först men tvåan hänger med på större system.

11. Nantes - Montpellier 1
Nantes vann Coupe de France i fjol, spelade final i år och har dessutom imponerat i Europa League. I Ligue 1 är dock Kanariefåglarna illa på det. Med bara tre omgångar kvar är de gulgröna på nedflyttningsplats, men de kan samtidigt inte be om en lämpligare motståndare att ställas mot än Montpellier. Gästerna har redan säkrat kontraktet och åker således till Stade de la Beaujoire med så gott som ingen motivation. Nantes har däremot kubik av samma vara och det ska räcka för att ta en efterlängtad trepoängare. Ettan är en sund spik att luta sig mot.

12. Bayern München - RB Leipzig 1
Temperaturen vrids upp rejält i Bundesliga där Bayern München strålar samman med RB Leipzig. De förstnämnda har ligatiteln i egna händer men bara en poäng bakom flåsar Dortmund hack i häl. RB Leipzig har i sin tur jagande lag att försöka hålla bakom sig på Champions League-platserna och här kommer Tjurarna inte att ge sig utan en rejäl fight. Tuchels Bayern har visat skönhetsfläckar sedan tysken tog över och när ettan ser ut att sticka iväg är vi snabba med att dra öronen åt oss. RB Leipzig är ingen duvungar och den rensande tvåan får gärna hänga med ettan så tidigt som möjligt. Om råd föredras hela spannet.

13. Brann - Lillström 1
Cupfinalerna i Sverige och Danmark avgjordes under torsdagen och denna lördag är det dags för det norska ditot, NM Cup, att gå samma öde till mötes. Brann har tagit Eliteserien med storm i egenskap av nykomlingar och Bard Finne med kamrater har även övertygat stort i slutspelet av denna turnering. Anfallaren vet var målet är beläget och Lilleström får se upp när Finne och company kommer farande. LSK har i sin tur spets i Adams som är en vass avslutare, men två förluster på de tre senaste ligamatcherna bådar inte gott inför denna final. På neutral plan i Oslo drar Brann det längsta strået. Ettan är en trivsam spik.

Kupongens kassaskåp

Manchester United
Manchester United studsade tillbaka mot Wolverhampton och ska hållas numret högre borta mot Bournemouth. Tvåan står stadigt allena i Dorset.

Varningens finger!

Aston Villa
Unai Emery har givit Aston Villa chans på en Europaplats och de taktiskt skickliga gästerna ska inte räknas bort på Anfield. Liverpool är en favorit i fara.

144 rader
1. Nottingham - Arsenal x2
2. Liverpool - Aston Villa 1x2
3. Bournem. - Man United 2
4. Wolves - Everton 2
5. Fulham - Crystal P x2
6. Carlisle - Bradford 1
7. Atalanta - H.Verona 1x2
8. Almeria - Mallorca 1
9. A.Bilbao - Celta Vigo 1x
10. Lille - Marseille 1
11. Nantes - Montpellier 1
12. B.München - Leipzig 12
13. Brann - Lilleström 1

864 rader
1. Nottingham - Arsenal x2
2. Liverpool - Aston Villa 1x2
3. Bournem. - Man United 2
4. Wolves - Everton x2
5. Fulham - Crystal P x2
6. Carlisle - Bradford 1
7. Atalanta - H.Verona 1x2
8. Almeria - Mallorca 1
9. A.Bilbao - Celta Vigo 1x
10. Lille - Marseille 12
11. Nantes - Montpellier 1
12. B.München - Leipzig 1x2
13. Brann - Lilleström 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto