Stryktipset Tips Lördag 29/4

Publicerad på 28 Apr 2023 - 09:17

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Apr 2023 - 09:17

Två bataljer från Premier League drar igång helgens version av Stryktipset. Flest fighter plockas från The Championship där vi bör ta hänsyn till motivationens kraft när endast ett par omgångar återstår. Svensk och italiensk kula gör kupongen komplett!

Spelstopp: 15:59

1. Brentford - Nottingham X
Pontus Jansson har spelat sin sista match för Brentford. Att den skånske kaptenen saknas i The Bees backlinje tycks inte bekomma Londonlaget, något som bevisades i veckans derby borta mot Chelsea. 2-0 på Stamford Bridge var strongt jobbat av Thomas Franks adepter som likväl ser ut att missa Europaspel. Annan matchbild är att vänta i hemmamötet med Nottingham som svarat för en toppsäsong i egenskap av nykomling. The Tricky Trees stod upp bra på Anfield för en vecka sedan och följde upp i onsdags genom att fälla poplaget Brighton. Höstmötet när Brentford besökte City Ground slutade 2-2. Med en överstreckad etta ska vi se till att strössla generöst. Alla tecken direkt.

2. Brighton - Wolverhampton 1
Det blev som sagt en oväntad näbbdragning för Brighton i veckans möte borta mot Nottingham. The Seagulls har fortsatt en ypperlig möjlighet att bärga en beundransvärd biljett till Europaspelet. Fiskmåsarna var nyligen i FA-cupsemi och har goda minnen från 2022 års båda inbördes bataljer mot Wolverhampton. Mitoma och company ställs nu mot ett mindre motiverat mittengäng som haft synnerligen svårt att skapa starka resultat på resande vargtass. Två vinster på 16 försök är inget som skrämmer någon fiskmås. Etta utan tu tal.

3. Coventry - Birmingham 1
Hoppet är gott hos Coventry om att ta klivet tillbaka till finrummet, som i Roland Nilssons glansdagar. Även nuförtiden är det en svensk som styr den himmelsblå skutan, Viktor Gyökeres har nått upp i 20 baljor. The Sky Blues har prima form och kommer närmast från en hemmaseger mot Reading, nu vankas ånyo en lämplig uppgift. Birmingham fick hemmadäng av nästjumbon Blackpool senast och har ingenting kvar att kriga för. På de senaste fem inbördes bataljerna har inte Blånäsorna smakat på någon segersötma. Spikad etta!

4. Hull - Swansea 2
I tigernästet hos Hull ser strecken ut att ta en outgrundlig väg. The Tigers är såväl i avsaknad av motivation som i avsaknad av flera bärande pjäser. Svajigheten i kattdjurens prestationer på MKM Stadium ska också tas i beaktande när ett högt flygande Swansea kommer på besök. De svartvita besökarna från Wales har gått från klarhet till solklarhet under våren, 6-1-0 är magisk form för Martin Olssons forna förening. Med vänstervridning kan vi satsa hårt åt andra hållet. Tvåan är rent socker.

5. Sheffield United - Preston 2
Anel Ahmedhodzic, är du nykter? Enligt initierade uppgifter var det ett herrans sjöslagen i stålstaden under lillelördagen. Sheffield Uniteds 2-0-triumf mot West Brom på Bramall Lane innebär att Stålmännen ska spela i Premier League nästa säsong. I bakrusets kranka blekhet ska Preston kunna profitera i jakten på en playoffplats. The Invincibles besegrade nyligen Queens Park Rangers på Loftus Road och de bortastarka besökarna har skördat pinnar i stålstaden vid sina senaste besök. Högerfattning.

6. Bristol City - Burnley 2
Från den engelska stålstaden till dess industristad, från tabelltvåan till en gästande seriesegrare. Burnley har redan firat färdigt, Vincent Kompanys virtuoser har landat efter sin överlägsna förstaplats. The Clarets har endast förlorat tre av 44 matcher i The Championship som annars ses som en sanslöst tight serie. Gästerna vann mot Blackburn på bortaplan i tisdags och ska absolut ses som favoriter även på Ashton Gate Stadium. Värdföreningen har också bara hedern att lira för under de sista rundorna. The Robins besegrade Rotherham här hemma med uddamålet senast men det som kommer till dem nu är av en helt annan art. Vincents virtuoser visade detta i höstmötet på Turf Moor. Tydlig utgångstvåa.

7. Sunderland - Watford 1
1-0 i ändalykten mot Hull innebär att Ken Sema kan glömma en comeback till finrummet med Watford. The Hornets har presterat på en sval nivå under hela säsongen och dippat när de behövde vässa sig. Gästerna har inte minst varit klena på främmande gräs, fem vinster på 22 resor räcker inte för att nå en framskjuten placering. Sunderland sitter i en fin sits för att kunna kvala sig upp till Premier League. De svarta katterna på Stadium of Light har trissat upp sin leverans under senare tid, elva poäng har kammats in på de senaste fem omgångarna då bland annat West Brom har fått stryk på The Hawthorns. Stannar ettan under 55 procent så ska den hamras in.

8. West Bromwich - Norwich 1
Senaste veckan har West Bromwich hunnit med två matcher. Två förluster. Hemma mot Sunderland och borta mot Sheffield United. The Throstles kan fortfarande nå toppsextetten vid eventuell skörd under de sista två omgångarna. Karlan Grant och hans kumpaner kan alltjämt stoltsera med starkt facit på The Hawthorns där tio av 22 tillställningar slutat med pompa och ståt. Norwich har en poäng upp till lördagens värdförening. The Canaries visade ingenting som förtjänar PL-flärd i sin uppenbarelse mot Swansea på Carrow Road senast. Teemu Pukki och hans lärjungar tillhör topp 6 i bortatabellen och kan nu lira avslappnat med plattan i mattan. Etta-tvåa!

9. Stoke - QPR 2
Det ska mycket till för att QPR ska trilla ner under strecket. The Hoops har fyra poängs marginal till bottentrion när 180 minuters joxande med trasan återstår. Därtill talar trenden i de blåvitas riktning, på de senaste fyra matcherna har Gareth Ainsworths armada plockat poäng vid tre tillfällen och vid samtliga fall mot starka klubbar. Efter kryssen mot WBA och Norwich lade QPR alltså Burnley på rygg på Turf Moor i lördags. Stoke har inte hissat någon segerflagg inom detta spann men kan lapa mellanmjölk hela vägen in i kaklet. Höstmötet mellan The Potters och The Hoops slutade lika på noll. Gästerna vann på bet365 Stadium 2021 och ser ut att undervärderas. Högersidan lockar mest även om heltäckt blir bäst.

10. Reading - Wigan 2
Nerverna dallrar och buggarna bullrar på båda sidor om mittstrecket på Madejski Stadium. Wigan ligger sist inför de två sista omgångarna och behöver jaga ikapp minst fyra poäng för att kunna fortsätta husera på näst översta hyllan. The Tics såg kokade ut för ett par rundor sedan men har gett sig själva chansen till överlevnad genom två raka trepoängare. Reading är också upptryckta mot repet, tre pinnar mer än gästerna är inte tillräckligt för att ha snoken ovanför giljotinen. The Royals har formen på sniskan, förlusten borta mot Coventry smakade bittert för värdarna som lirat tre oavgjorda matcher hemmavid. Denna dust kan sluta precis hur som helst, därför är det anmärkningsvärt att ettan i nuläget är uppknuffad i 45 våldsamma procent. X2 gallrar.

11. Halmstad - Brommapojkarna 1
Det vankas nykomlingsmöte på Örjans Vall i helgen. Brommapojkarna kommer från en suverän insats mot Mjällby och plockade därmed säsongens första poäng i den fjärde omgången. Grimstas konstgjorda matta och Örjans mustiga matta är två skilda världar. Halmstad har bevisat att de är ett utpräglat hemmagäng genom att läggas på rygg i Degerfors samt Kalmar men besegrat både AIK och Djurgården i Halland. Förra säsongens inbördes uppgörelser i Superettan mellan HBK och BP slutade med varsin hemmaseger. Det enda som talar emot singelettan är att den nu har trissats upp i 58 procent.

12. Häcken - Värnamo 1
En rejält favoriserad etta synas även på den andra blågula stationen, Hisingen. Regerande mästarna står noterade för nio poäng efter att ha förlorat sin senaste strid på Bravida Arena, mot Kalmar FF med 3-1. Getingarna har visat samma sanslösa höjd som under fjolåret, dock finns flera frågetecken i det gulsvarta lägret inför helgens uppgift. Värnamo ska inte räknas bort till rensarprocent med tanke på att smålänningarna har besegrat dubbla storklubbar på vitt skilda underlag. Med Oscar Johansson på språng kan det bli obehagligt för Even Hovland i Häckens backlinje. Alla tecken!

13. Roma - Milan 1
Vinrött ställs mot svartrött i den eviga staden när Serie A har nått fram till omgång 32. Endast målskillnad skiljer mellan Roma och Milan, i gästernas favör, när en plats i Champions League ligger i potten vid vårens slut. José Mourinhos vargar fick stryk i Bergamo senast men visade mot Feyenoord att de är av en helt annan art på Olimpico. Av 15 ligamatcher i varggropen har Roma vunnit tio gånger. Milan har vacklat i ligaliret samtidigt som Stefano Piolis pojkar avancerat till CL-semifinal. 6-5-5 på bortabana är inte i paritet med romarnas hemmafacit. Vinterns möte när Roma besökte San Siro slutade lika på två. Med jämna streck faller valet på vänstersidan.

Kupongens kassaskåp

Coventry
Birmingham visade senast mot nästjumbon att de inte bryr sig om formaliteter som heder och ära. Coventry har fin form och maximal motivation. In Gyökeres we trust!

Varningens finger!

Värnamo
Visst ska Häcken vara stora favoriter på Hisingen men Värnamo är inte vilket ängagäng som helst. Om smålänningarna kommer upp i samma nivå som i segern senast mot AIK så hänger många kuponger löst.

144 rader
1. Brentford - Nottingham 1x2
2. Brighton - Wolves 1
3. Coventry - Birmingham 1
4. Hull - Swansea 2
5. Sheffield U - Preston x2
6. Bristol City - Burnley 2
7. Sunderland - Watford 1
8. West Brom - Norwich 12
9. Stoke - QPR x2
10. Reading - Wigan x2
11. Halmstad - BP 1
12. Häcken - Värnamo 1x2
13. Roma - Milan 1

864 rader
1. Brentford - Nottingham 1x2
2. Brighton - Wolves 1
3. Coventry - Birmingham 1
4. Hull - Swansea 2
5. Sheffield U - Preston x2
6. Bristol City - Burnley 2
7. Sunderland - Watford 1x
8. West Brom - Norwich 12
9. Stoke - QPR 1x2
10. Reading - Wigan x2
11. Halmstad - BP 1x
12. Häcken - Värnamo 1x2
13. Roma - Milan 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto