Stryktipset Tips Lördag 3/6

Publicerad på 2 Jun 2023 - 08:02

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Jun 2023 - 08:02

Lördagens Stryktips är sprängfyllt med finaler då FA-cupen, DFB Pokal samt damernas Champions League ska gå i mål. Allsvenskan, Ligue 1, Ettan Norra och Ettan Södra finns också med. Det gör även playoff-matcher från Spanien och Italien. Ni hänger väl med?

Spelstopp: 15:59

1. Manchester City - Manchester United 1
Wembley bjuder in till en ståtlig FA-cupfinal som blir ett stadsderby mellan Manchester City och Manchester United. Förutsättningarna kunde således inte varit bättre och efter segern i det senaste inbördes mötet samt den säkrade tredjeplatsen råder vind i seglen hos United. Martial och Martínez är dock tunga avbräck och det ska också sägas att de rödklädda fick 3-6 i baken när lagen möttes på Etihad i oktober. City avslutade Premier League med två raka utan seger men här är känslan att The Citizens steppar upp rejält trots frågetecken på bland andra Dias och De Bruyne. Ettan spikas.

2. IFK Norrköping - Brommapojkarna 2
Norrköping har fått med sig betydligt fler poäng än de förtjänat och att Peking tappat ledningar till förluster mot Elfsborg och Kalmar är rättvist sett till tidigare utdelning. I spelförande kostym trivs östgötarna inte särskilt väl och lyckas Brommapojkarna tygla firma Sigurdsson/Nyman är mycket vunnet. Mellbergs gäng imponerar sett till förutsättningarna och det är bara att konstatera att BP håller högre nivå än vad inledningen visade. Vasic är tillbaka från avstängning och med honom på topp finns ett ess som kan avgöra detta på egen hand. När ettan streckas för hårt väljer vi att gå emot. X2 spelas.

3. RB Leipzig - Eintracht Frankfurt X
DFB Pokal ståtar med kupongens andra final där RB Leipzig och Eintracht Frankfurt drabbar samman på Olympiastadion i Berlin. De förstnämndas avslutning på säsongen har varit urstark och med en offensiv innehållandes Forsberg, Nkunku och Olmo finns förutsättningar för att såra opponenterna. Med det sagt är Gvardiol och Gulácsi tunga avbräck i de bakre leden. Eintracht Frankfurt trivs utmärkt med att ligga på rulle där bland andra Kolo Muani och Lindström är fyndiga lirare som kan hota “Tjurarna” på egen hand. När ettan sticker iväg garderar vi för att Hugo Larssons nya klubb står upp bättre än förväntat. Alla tecken och skrälljobb!

4. Brest - Rennes 2
Ligue 1 går i mål under lördagsaftonen där det bland annat blir spännande att följa striden om Europaplatserna. Tack vare tre raka segrar med totalt 11-0(!) har Rennes en sådan i egna händer och den gamla svenskkolonin kan dessutom roffa åt sig direktplatsen till Europa League vid seger mot Brest. Bretagne-rivaliteten och värdarnas fina form till trots tror vi inte att de har särskilt mycket att sätta emot. Rennes är det bättre laget på i princip samtliga positioner och här gillas tvåan skarpt. Spik!

5. Monaco - Toulouse 1
Bara en poäng på de tre senaste har gjort att Monaco trillat utanför Europaplatserna inför den sista omgången av Ligue 1. Höjden i Clements lagbygge är uppenbar men oförmågan att behålla koncentrationen över 90 minuter gör att vi inte litar på grabbarna från furstendömet mot ett kapabelt Toulouse. De lilavita visade sin spets när de tog hem Coupe de France och i spelare som Aboukhlal, Dallinga och Van den Boomen finns egenskaper som Monaco får svårt att frejda sig mot. Ettan går först men tvåan hänger med på större system.

6. Albacete - Levante X
Över till Spanien och playoff-semifinalerna från Segunda Divisón som spelas som dubbelmöten. Levante missade direktuppflyttning med minsta möjliga marginal och en stor anledning till detta var “Grodornas” svaga prestationer på främmande mark. När resandet inte stämmer tror vi på nya problem mot Albacete. Värdarna har stått för en strålande säsong och med ett sylvasst kontringsspel ska “De mekaniska ostarna” inte skojas bort på egen mark. Krysset ligger nära till hands, i kraft av hemmaplan lockar sedan ettan mest.

7. Eibar - Alavés X
Eibar föll på målsnöret i jakten på en La Liga-plats i fjol och minuspsykena har återigen spökat för baskerna som står inför ett tufft derby mot Alavés. Hemmaplan torde egentligen vara en faktor för de hemmahörande denna lördag, men med rådande brist på självförtroende gillas inte den betrodda ettan. Alavés har stort kunnande och i bland andra Sevilla och Rioja finns både rutin och spets för att lägga fälleben för den baskiska rivalen. Smygvärdet i öst får vårt förtroende – X2.

8. Parma - Cagliari X
Parma stod för drygt 70 exemplariska minuter mot Cagliari på Sardinien. Därefter föll Buffon och company ihop som ett korthus när de tappade 2-0 till 2-3. Att vända underläge till seger mot ett lag som leds av Claudio Ranieri görs inte i en handvändning och även om skinklaget har hela Ennio Tardini i ryggen kan vi inte skriva under på ettans enorma procent. Lapadula är en spelare som kan sänka Parma på egen hand och med rådande streckning i åtanke råder garderingskrav på pastastöveln. Alla tecken åker med.

9. Hammarby TFF - Stockholm Internazionale 2
Från ett soligt Italien till ett soligt Stockholm där det vankas stadsderby på Kanalplan. Hammarby TFF visade strålande form fram till mitten på maj, sedan dess har de unga värdarna bara tagit en poäng på de tre senaste matcherna. Att gå in med brustet självförtroende till derbyt mot Stockholm Internazionale är inte optimalt. Gästerna har i sin tur tre raka utan förlust och efter 2-1 mot Stocksund råder vind i seglen inför detta möte. Bulut är en möjlig matchvinnare för de tillresta som får för klent förtroende av tipparna. X2 är ett spännande val.

10. Vasalund - Motala 1
Efter en dyster period med två raka förluster tycks Vasalund ha repat mod mot slutet. Två raka triumfer går i god för detta och de topptippade värdarna kan mycket väl ha med de ädlaste placeringarna att göra när säsongen går i mål. Här blir dock ettan övervärderad och det ska sägas att Motala inte är några duvungar. Gästerna har tre segrar på sina fyra senaste där Mutic och Ali visat framfötterna i de främre leden. Har duon en bra dag på Skytteholm går Vasalund inte säkra. “Gubben” (etta-tvåa) inleder men helst hela spannet.

11. Ariana - Ahlafors 1
Ungdomsturneringen Malmö Trophy spelas denna helg på stadionområdet i Malmö vilket innebär att Ariana får flytta sin match mot Ahlafors till Limhamns IP. Det ska dock inte spela alltför stor roll när Ahlafors kommer på besök. Värdarna fick betalt för tränarskiftet när Oskarshamn slogs tillbaka med 4-0 och det finns outnyttjad offensiv potential i bland andra Hussein och Awad som gästerna får se upp med. Göteborgarna blixtrar till titt som tätt men får finna sig i att slå ur underläge i Malmö. Ettan lämnas på egna ben.

12. Åtvidaberg - Norrby 2
Åtvidaberg inledde Ettan Södra inspirerat men har mot slutet gått på pumpen i tre raka fighter. Totalt 0-8 i brakan innebär att problem finns i båda ändar av planen och det är onekligen något som även Norrby är skickliga nog för att kunna utnyttja. Boråsarna har ett ansatt truppläge men lyckas de bara ligga rätt i sina positioner kommer fina ytor för omställningar att uppdagas mot ett för dagen svalt Åtvidaberg. Stannar tvåan omkring 45 procent är det en fullgod spik att luta sig mot.

13. Barcelona - Wolfsburg 1
Damernas Champions League-final går av stapeln på Philips Stadion i Eindhoven. Neutral plan torde gynna Barcelona allra mest som besitter en spelmässig nivå som få andra lag i världen kan mäta sig med. Bronze, Rolfö, Putellas och Oshoala är frågetecken men det går minsann ingen nöd på spanjorskornas trupp. Bonmatí och Caldentey är potentiella matchvinnare som kan riva upp stora sår i Wolfsburg. Hegering är ett avbräck för tyskorna som trots en vass offensiv – Popp, Pajor och Jónsdóttir sticker ut – får finna sig i att slå ur stort underläge i tulpanriket. Ettan gillas och spikas.

Kupongens kassaskåp

Manchester City
Manchester City har fått ladda upp i god tid inför FA-cupfinalen och även om samma visa råder för Manchester United är de ljusblå ett nummer för stora. Ettan är en sund spik.

Varningens finger!

Brommapojkarna
BP är taktiskt skickliga under Mellbergs ledning och ska kunna trivas med tillvaron mot ett inte gärna spelförande Norrköping. X2 är ett häftigt drag.

144 rader
1. Man City - Man United 1
2. Norrköping - BP x2
3. Leipzig - Frankfurt 1x2
4. Brest - Rennes 2
5. Monaco - Toulouse 1
6. Albacete - Levante x
7. Eibar - Alavés x2
8. Parma - Cagliari 1x2
9. Ham. TFF - Sthlm Inter. x2
10. Vasalund - Motala 12
11. Ariana - Ahlafors 1
12. Åtvidaberg - Norrby 2
13. Barcelona - Wolfsburg 1

864 rader
1. Man City - Man United 1
2. Norrköping - BP x2
3. Leipzig - Frankfurt 1x2
4. Brest - Rennes 2
5. Monaco - Toulouse 12
6. Albacete - Levante 1x
7. Eibar - Alavés x2
8. Parma - Cagliari 1x2
9. Ham. TFF - Sthlm Inter. x2
10. Vasalund - Motala 1x2
11. Ariana - Ahlafors 1
12. Åtvidaberg - Norrby 2
13. Barcelona - Wolfsburg 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto