Stryktipset Tips Lördag 5/8

Publicerad på 4 Aug 2023 - 11:19

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Aug 2023 - 11:19

9,5 miljoner i jackpot och premiäromgången i The Championship är två feta anledningar till att spela Stryktipset denna lördag! Engelsk fotboll är äntligen tillbaka och får på denna kupong sällskap av Superligaen samt de svenska Division Ett-serierna. Nu kör vi!

Spelstopp: 15:59

1. Blackburn - West Bromwich 2
Blackburn sprang långt över sin förmåga i fjol men har inför den här säsongen tappat två pjäser som såg till att det var möjligt. Brereton Díaz och Dack har heller inte ersatts med spelare av samma kaliber och det västliga favoritskapet känns minst sagt vanskligt när ett skickligt West Bromwich kommer på besök. The Baggies var bättre än Blackburn sett till xPTS och när Corberán fått fila på detaljer väntas en starkare säsong av gästerna. Ett stabilt bortalag ska inte underskattas på det sätt de gör av tipparna. X2 är en värdemässigt fin väg att gå.

2. Bristol City - Preston X
Bristol City blandade och gav i fjol. Det största kunnandet visades upp när The Robins slapp vara spelförande, något de troligen kommer att vara när Preston gästar Ashton Gate. Kommer Scott och Weimann loss från sin bevakning är mycket vunnet, men ettan streckas alldeles för hårt för att spikas. The Lilywhites trivdes på bortaplan i fjol och även om truppläget inte är det bästa finns förutsättningar för att göra det svårt för lördagens kombattanter. X2 måste finnas med. Om råd förespråkas alla tecken.

3. Middlesbrough - Millwall 1
Middlesbrough höll Premier League-klass under Michael Carricks ledning. Hade den gamla mittfältaren haft ansvaret från start hade Boro spelat i finrummet och den här säsongen är det dags att leva upp till förväntningarna på riktigt. Archer är ett jobbigt tapp men det finns likväl enorm spets i Akpom, Forss och nye Rogers. Millwall ser i vanlig ordning solida ut men i en av säsongens svåraste bortamatcher blir det tufft emot för “Lejonen”. Ettan lär streckas hårt men det spelar ingen roll. Carricks gäng spikas.

4. Norwich - Hull X
Norwich prickade inte alls rätt i fjol och känslan är att The Canaries tar kliv åt fel håll. Pukki ersätts inte hur som helst efter flytten till MLS och tränaren Wagner förespråkar en filosofi som gör de gulgröna sårbara. Trots det målas ettan upp som enorm favorit mot ett underskattat Hull. Liam Rosenior gav “Tigrarna” stabilitet i fjol och de orangesvarta ser spännande ut även denna säsong. Skrälläget gillas skarpt på Carrow Road där alla tecken åker med från start. X2 bäddar för kupongrens utan dess nåde.

5. Plymouth - Huddersfield 1
Plymouth tog tillsammans med Ipswich det raka klivet upp i The Championship från League One. The Pilgrims trivdes ypperligt under Steven Schumachers ledning och förutsättningar finns onekligen för att inleda starkt i andraligan. Hemmaspelet var en tung faktor i fjol och Huddersfield är inget motstånd som ska skrämma de hemmahörande. Neil Warnock kan hålla vilket lag som helst kvar i The Championship men den här säsongen får silverräven kämpa för att lyckas. Ettan gillas starkt på Home Park. Spik!

6. Stoke - Rotherham X
Alex Neil skakade liv i sitt Stoke under våren. Det räckte emellertid inte för att nå playoff och den här säsongen behöver The Potters vara med från start. Truppen håller nivå hög nog för att kriga om topp 6 men ettan streckas samtidigt därefter. Rotherham är ett bottenlag i uttryckets sanna bemärkelse men i fjol visade gästerna att de trivs som allra bäst i egenskap av underdog. Viktor Johansson är en nyckel för de tillresta, har han en bra dag sitter strecken skevt. Måla tvärs över och jobba in X2 till låg procent.

7. Swansea - Birmingham 1
Swansea har tappat Russell Martin till Southampton men ersatt denne med Michael Duff från Barnsley. Walesarna har dessutom Yates som nyförvärv längst fram vilket blir ett fint komplement till Piroe. Det våras för de hemmahörande och Birmingham är att anse som en lämplig uppgift på Liberty Stadium. Gästerna har tappat slagkraft jämfört med i fjol och det bådar inte gott då The Blues tillhörde bottenstriden. Här slår de blåvita ur underläge och 1X är att betrakta som en helgardering.

8. Watford - QPR 1
The Championship går i mål med ett Londonderby från Vicarage Road där Queens Park Rangers har en tuff säsong framför sig. Gareth Ainsworth var ingen lyckad pjäs som tränare i fjol och med en klart sämre trupp till sitt förfogande i år spås The Hoops en jobbig start på säsongen. Watford har hämtat in en revanschsugen Valerién Ismaël som tränare och den gulsvarta truppen är betydligt starkare än QPR:s dito. En premiär på hemmaplan är en perfekt start där Watford inleder planenligt. Spikad etta.

9. FC Köpenhamn - Randers 1
FC Köpenhamn gasade sig enkelt vidare i Champions League-kvalet när de vitklädda gjorde femtioelva mål på Breidablik från Island. Jacob Neestrup har något väldigt spännande på gång med de dubbla regerande ligamästarna som i rådande slag är minst två nummer för stora för Randers. Patrik Carlgren och company kan mycket i sina bästa stunder men just nu råder klasskillnad mellan dessa aktörer. Viss risk för slitna ben till trots är FCK en vettig spik att luta sig mot. Garderingar gör sig bättre på annat håll – spiketta.

10. Karlstad - Sylvia 1
Kjell Jonevret har lotsat Karlstad upp från bottenstriden i Ettan Norra. Värmlänningarna börjar leva upp standarden som den skickliga truppen besitter och hemma mot Sylvia ska värdarna gälla som tydliga favoriter. Inte minst på grund av att östgötarna på andra sidan är bedrövliga på resande fot. Blott fyra inspelade poäng på bortaplan är katastrofala papper som måste åtgärdas om IFS ska hänga kvar i denna serie. Med det sagt streckas ettan benhårt och ett kryss är inte dumt för den som har ekonomisk backning. Mer än 1X behövs inte.

11. Vasalund - Hammarby TFF 2
Två lag med hög högstanivå och lika låg lägstanivå går i klinch i ett Stockholmsderby. Vasalund gick på en oväntad mina mot Sylvia (0-3) och det är bara att konstatera att sju förluster på 15 matcher inte håller för Superettan. De hemmahörande målas denna lördag upp som stora favoriter mot Hammarby TFF, något vi inte vill skriva under på. Gästerna har en hemsk resultatrad – sju raka förluster – i ryggen men besitter samtidigt större kunnande än vad den becksvarta trenden visar. I en passande matchbild ska den rensande tvåan inte skojas bort. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet.

12. Ariana - Åtvidaberg 1
Ariana har verkligen tagit för sig i egenskap av nykomlingar. Pågarna från Malmö kommer att säkra kontraktet innan säsongens sista omgångar står för dörren. Jämna steg har hållits med både Oddevold och Falkenberg där utdelningen kunde varit rikare än noll poäng med lite mer flyt. Awad är en poängmakare av rang som kan skjuta Åtvidaberg i sank på egen hand. Bååths mannar har överpresterat xPTS och mot slutet har verkligheten kommit ikapp. Den negativa formkurvan får svårt att vända på Limhamns IP. 1X är heltäckt.

13. Vänersborg - Norrby 2
Ångestladdat bottenmöte från Trestad där både Vänersborg och Norrby är i stort behov av en trepoängare. Boråsarna besitter enligt oss den högsta högstanivån och när truppläget börjar ljusna ska Norrby kunna lämna bottenträsket bakom sig. Vänersborg har enorma problem med målskyttet men tar samtidigt sina poäng framför egen publik. Förutsättningar finns för en böljande matchbild och då känns krysset som ett vettigt avslag. Tvåan går först, ettan följer med därefter.

Kupongens kassaskåp

FC Köpenhamn
FC Köpenhamn har inlett säsongen med idel segrar och ser ut att vara på gång mot något stort även i år. Randers besitter inte alls samma spets och får det tufft på Parken.

Varningens finger!

Hull
Norwich har tappat viktige Pukki och får Wagner inte ordning på grejerna går The Canaries mot ett nytt missöde. Hull ska inte räknas bort i Norfolk. X2 gillas.

144 rader
1. Blackburn - West Brom 2
2. Bristol City - Preston 1x2
3. Middlesbrough - Millwall 1
4. Norwich - Hull 1x2
5. Plymouth - Huddersfield 1
6. Stoke - Rotherham 1x
7. Swansea - Birmingham 1
8. Watford - QPR 1
9. FC Köpenhamn - Randers 1
10. Karlstad - Sylvia 1
11. Vasalund - Hammarby TFF 12
12. Ariana - Åtvidaberg 1x
13. Vänersborg - Norrby 12

864 rader
1. Blackburn - West Brom 2
2. Bristol City - Preston 1x2
3. Middlesbrough - Millwall 1
4. Norwich - Hull 1x2
5. Plymouth - Huddersfield 1
6. Stoke - Rotherham 1x2
7. Swansea - Birmingham 1x
8. Watford - QPR 1
9. FC Köpenhamn - Randers 1
10. Karlstad - Sylvia 1x
11. Vasalund - Hammarby TFF 12
12. Ariana - Åtvidaberg 1x
13. Vänersborg - Norrby 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto