Stryktipset Tipss Söndag 25/6

Publicerad på 23 Jun 2023 - 15:11

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Jun 2023 - 15:11

Midsommarhelgen avrundas med ett Stryktips som förefaller på en söndag. Svensk och norsk fotboll tar hand om merparten av underhållningen där drakar som Bodö/Glimt och Molde ska synas i sömmarna. Två matcher från U21-EM gör kalaset komplett. Nu åker vi!

Spelstopp: 15:59

1. Karlstad - Dalkurd 2
Dalkurd ångar på i toppen av Ettan Norra där det skiljer två poäng ner till Sandviken samtidigt som gästerna har en match färre spelad. Blott åtta insläppta mål är starka papper och även om Dalkurd överpresterat xPTS är det spännande hur Amir Azrafshan fått både Östersund samt sitt nuvarande lag att prestera långt över sin underliggande statistik. Karlstad är ett lag som besökarna normalt ska klara av, men värdarna har med det sagt höjt sig sedan Kjell Jonevret tog över skutan. Insatsen i 1-2-förlusten mot Sandviken var gedigen och här vill vi inte räkna bort värmlänningarna. Tvåan först, ettan sedan.

2. Örebro Syrianska - Sollentuna 2
Sollentuna tappade en del i slagkraft inför innevarande säsong. Bland annat lämnade tränare Jakobsen för Sundsvall, men det har inte hindrat gästerna från att bitvis imponera i Ettan Norra. Vasalund slogs ut ur Svenska cupen och sex poäng samt lika många gjorda mål mot Sandviken och Stocksund är fina siffror att visa i skyltfönstret. Sköter SFK sina kort rätt mot Örebro Syrianska hägrar tre nya pinnar i luften. Värdföreningen är väldigt beroende av dagshumöret på Ajdarevic för att kunna hävda sig och vi lockas inte alls av den överdrivna procenten längst ut till vänster. Den spelvärda tvåan är däremot en annan femma. Sollentuna spikas!

3. Oddevold - Ariana 1
Oddevold finns som väntat med i den absoluta toppstriden av Ettan Södra. Grabbarna från Uddevalla har seriens kanske bästa trupp där lirare som Kalludra och Tornblad hör hemma på högre nivå än tredjedivisionen. Har duon en bra dag kan de sänka Ariana på egen hand. Nykomlingarna gör det oerhört bra så här långt men utan Zadran och Arnshed, den sistnämnda är en av seriens bättre mittbackar, blir det svårt att hävda sig denna söndag. Löser Malmölaget en poäng ska de vara nöjda. 1X är ett värdesäkrat lås.

4. Ängelholm - Oskarshamn 2
Ängelholm är fast förankrade i bottenstriden och går troligen degradering till mötes om truppen inte förstärks. Tappet av Oremo har försvagat Roar Hansens offensiv med flera hack och även om Oskarshamn också är ett bottenlag har gästerna en helt annan underliggande statistik att luta sig mot. Efter långvarig motstuds var 5-1 mot Ahlafors en förlösande triumf för besökarna som ska kunna spinna vidare på inslagen väg mot ett svagt ÄFF. Så länge tvåan understiger 40 procent konkurrerar den om bemärkelsen som kupongens bästa spik. Tvåa!

5. Rosenborg - Sarpsborg X
Rosenborg är mil ifrån fornstora dagar och får numera titulera sig som ett mittenlag i Eliteserien. Tappet av Vecchia var tungt och blott tre segrar på elva matcher är inte siffror värdiga en anrik klubb som RBK. Rekdals gäng får det betydligt tuffare emot när Sarpsborg kommer på besök än vad svenska folket tycks tro. Billborns adepter kan slå alla lag i det norska finrummet när de har sin dag och till vänstervriden streckning bör X2 inte räknas bort. Sarpsborg har trots allt bara förlorat en bortamatch så här långt. Om råd alla tecken.

6. Tromsö - Stabaek 2
Tromsö gick på uppehåll som bronsmedaljörer i Eliteserien. TIL ska verkligen sträcka på sig över tabellplaceringen då den underliggande statistiken redogör för en helt annan verklighet. Expected Points har överpresterats med bred marginal och trots fördelen av hemmaplan mot Stabaek lockar den betrodda ettan föga. Gästerna har trivts ohyggligt bra borta mot Tromsö de senaste åren och Daniel Nannskogs gamla lag kan mycket väl bjuda upp till kamp även denna gång. Kasper Högh är en lirare som kan sänka värdarna på egen hand. X2 blir valet till smaskigt spelvärde.

7. Strömsgodset - Bodö/Glimt 2
Strömsgodset blandade och gav under våren och får troligen finna sig i att bedriva säsongen på den undre halvan av Eliteserien. Förutsättningar finns för att kunna bjuda upp mot de flesta av aktörerna i finrummet, men ett totalt överlägset Bodö/Glimt torde blir en övermäktig uppgift. Knutsens gäng körde över allt i sin väg under våren och går med monsterkliv mot ligatiteln. Pellegrino är ligans kanske bästa spelare och han ser till att avgöra detta på eget manér för de tillresta. Tvåan spikas trots överstreckning.

8. Ham-Kam - Odds BK 1
Jakob Michelsens Ham-Kam har det bitvis tufft i Eliteserien där värdföreningen troligen får finna sig i bottenstrid hela säsongen. Fem förluster på lika många bortamatcher är pinsamma siffror, men på sin hemmabana är värdarna med det sagt inget lag som skojas bort hur som helst. Odds BK har en av seriens bästa burväktare i Leopold Wahlstedt, men när offensiven inte håller måttet kan gästerna inte sikta på mycket annat än en mittenplacering. I en förmodat tight och tillknäppt tillställning nöjer vi oss med 1X.

9. Molde - Haugesund 1
Molde hade inte marginalerna med sig under våren och har redan halkat långt efter Bodö/Glimt. Kunnandet är med det sagt intakt och sett till underliggande statistik är värdarna på samma nivå som B/G. Kan Brynhildsen och Eikrem steppa upp under sommaren och hösten kommer Molde att klättra markant i tabellen. Haugesund besitter inte alls samma kvaliteter som opponenterna på Aker Stadion och får finna sig i att jaga skuggor denna söndag. Ettan är precis lika klar som streck och odds antyder.

10. Tjeckien - Tyskland 2
Över till smällkaramellerna från U21-EM där Tyskland jagar retroaktiv revansch efter 1-1-premiären mot Israel. Trots spel i numerärt överläge i hela den andra halvleken lyckades tyskarna inte avgöra fighten. Två missade straffar vittnade om att det inte var Moukoko och companys dag, men här tror vi att Tjeckien får sota för gammal ost. 0-2 mot England var väntat från tjeckernas håll som får svårt att räcka till även här. Regerande mästarna Tyskland gör vad som krävs för tre poäng. Tvåan spikas till vad som ser ut att bli trevlig procent.

11. Schweiz - Italien 2
Två lag med vitt skilda öden från premiären i U21-EM ska mäta svärd i Cluj-Napoca. Schweiz drog det längsta strået i en böljande matchbild mot Norge, men det ska sägas att schweizarna var illa ute flera gånger. Ett skickligare motstånd än norrmännen hade straffat Amdouni och company flera gånger om. Italien hade i sin tur precis allt emot sig mot Frankrike där minst delad pott hade speglat matchbilden bättre än 1-2 i brakan. Tonali, Gnonto och Pellegri är spelare som ska se till att det vänder i den andra omgången och detta förlorar inte Gli Azzurrini. X2 innebär grön bock.

12. Järfälla - Arlanda 2
Tillbaka till svensk fotboll där två mittenlag strålar samman i Division 2 Norra Svealand. Arlanda gör det bra i egenskap av nykomlingar och med ett par matcher färre spelade än ovanliggande lag kan gästerna se fram emot en ljus höst om resultaten går deras väg. Järfälla blir med det sagt en svår nöt att knäcka, men knappast så omöjlig som streckningen gör gällande. Värdarna har en tendens att blanda och ge vilket inte rättfärdigar ettans kryddade procent. Tvåan får inte missas även om alla tecken smakar bäst.

13. Nordvärmland - Zenith X
Nordvärmland hade en hemsk inledning på säsongen men efter tre raka segrar har värdarna tagit sig upp på säker mark i Division 2 Norra Götaland. Marginalerna har med det sagt varit på de hemmahörandes sida och i bottenmötet med Zenith går ettan inte så säker som tipparna tycks tro. Zenith fick en ordentlig boost när Oddevold slogs ut ur Svenska cupen och kan gästerna komma upp i samma nivå här är mycket vunnet. X2 rensar alldeles för bra för att missas. Om råd alla tecken.

Kupongens kassaskåp

Molde
Våren gick inte i Moldes favör men sett till underliggande siffror är värdarna på Bodö/Glimts nivå. Ettan är given mot ett svagt Haugesund.

Varningens finger!

Stabaek
När Stabaek har sin dag kan de mäta sig med alla lag i Eliteserien. Ett överskattat Tromsö är definitivt inget undantag. X2 är vägen att gå i Troms fylke.

144 rader
1. Karlstad - Dalkurd 12
2. Örebro Syr. - Sollentuna 2
3. Oddevold - Ariana 1
4. Ängelholm - Oskarshamn 2
5. Rosenborg - Sarpsborg 1x2
6. Tromsö - Stabaek x2
7. Strömsgodset - Bodö/Glimt 2
8. Ham-Kam - Odds BK 1x
9. Molde - Haugesund 1
10. Tjeckien - Tyskland 2
11. Schweiz - Italien 2
12. Järfälla - Arlanda 12
13. Nordvärmland - Zenith 1x2

864 rader
1. Karlstad - Dalkurd 12
2. Örebro Syr. - Sollentuna 2
3. Oddevold - Ariana 1x
4. Ängelholm - Oskarshamn 2
5. Rosenborg - Sarpsborg 1x2
6. Tromsö - Stabaek x2
7. Strömsgodset - Bodö/Glimt 2
8. Ham-Kam - Odds BK 1x
9. Molde - Haugesund 1
10. Tjeckien - Tyskland 2
11. Schweiz - Italien x2
12. Järfälla - Arlanda 1x2
13. Nordvärmland - Zenith 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto