Topptipset mån 8/7

Publicerad på 8 Jul 2019 - 11:05

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Jul 2019 - 11:05

Allsvenskan, åttondelsfinaler i Afrikanska Mästerskapen, Champions League-kval med AIK samt brasiliansk och isländsk ligafotboll. Där har ni fruktsalladen måndagens Topptips bjuder på. Vi spar ingen tid, mot åtta rätt!

Spelstopp: 17.59

1. AFC Eskilstuna - Djurgården 2
AFC gjorde en solid insats borta mot ett brandskattat Sundsvall i omstarten där de var närmast segern i 0-0-matchen. De orangeklädda behöver fortsätta prestera om det ska finnas chans att rädda kontraktet. Här ser de ut att åter sakna Malmö FF-lånet Nalic men har i övrigt full trupp att tillgå. Djurgården ser riktigt starka och dominerade kraftigt mot Kalmar senast även om det “bara” slutade 2-0. Ska så klart ha toppchans här, men streckas för högt för att spikas. AFC har ändå hållit ihop det hemma på Tunavallen där de plockat nästan samtliga sina poäng. Krysset till låg procent åker med.

2. Elfsborg - Helsingborg 1
Helsingborg tog säsongens första bortaseger senast mot Örebro med 1-0. Matchens målskytt Rasmus Jönsson, HIF:s bästa spelare denna säsong, såldes dock därefter till Thailand. Ett stort avbräck för skåningarna som tappar sitt främsta offensiva hot. Här får Sankte Granen och hans lärjungar en tuff nöt att knäcka då Helsingborg historiskt haft det mycket tufft på konstgräset i Borås där de inte vunnit på nio år. Elfsborg åkte på pumpen borta mot Falkenberg senast efter ett sent straffmål i baken, men är ett annat lag hemma i textilstaden. Där är de fortfarande obesegrade i Allsvenskan trots att lag som Häcken, Norrköping och Hammarby gästat. Elfsborg ska ha fina chanser på tre poäng här och streckas ettan under 55 procent är det ett intressant spikförslag.

3. Mali - Elfenbenskusten X
Vidare till de två sista åttondelsfinalerna i de Afrikanska Mästerskapet. Mali vann sin grupp före största konkurrenten Tunisien. Två bronsmedaljer i mästerskapet från 2012 och 2013 vittnar om att Mali kan producera bra fotbollsspelare och har en trupp som till nästan hundra procent består av proffs ute i de europeiska ligorna. Här blir det dock tufft mot ett Elfenbenskusten som slutade tvåa i sin grupp bakom Marocko, men som avslutade starkt med en 4-1-vinst över Namibia och har ett av mästerskapets vassaste trupper. Wilfried Zaha satt på bänken i de två första matcherna, men spelade äntligen mot Namibia och tackade med ett mål. Han lär vara spelsugen här om han får chansen igen. Tuff och jämn match att vänta där krysset inte är någon dum utgång då det vankas målsnålt.

4. Ghana - Tunisien X
I den sista åttondelen möts två lag som har mer att visa än vad de gjort i gruppspelet. Ghanas enda seger kom mot svaga Guinea-Bissau medan Tunisien gick vidare på tre raka kryss. I Ghana är det bröderna Jordan och André Ayew som ska bära laget och har också stått för ett par baljor hittills. Tunisien har också flera starka kort i rockärmen i spelare som Meriah (Olympiacos), Sfrarfi (Nice), och Khazri (St Etienne). Karthagos örnar är lågt streckade och är i grunden välorganiserade och borde kunna lyfta sig ett hack från tidigare prestationer. Återigen en svårtippad historia där det förväntas bli tajt med få mål, vilket alltid gör krysset intressant. Helgarderingen kommer dock snabbt.

5. FH Hafnarfjördur - Vikingur 1
Vi tar oss till högstaligan på Island. Hafnarfjördur har inte gått lika bra som vanligt i Úrvalsdeild denna säsong, men har varit sedvanligt starka hemma med tio poäng på fem matcher. Här kikar det svenska folket lite för mycket på de senaste resultaten och tabellen, för ettan streckas i skrivande stund för lågt sett till hemmalagets chanser. Vikingur från Reykjavik håller inte samma nivå och har inte vunnit här på Kaplakriki på 13 år. Ettan är en befogad spik upp mot 60 procent.

6. Sao Bento - SC Recife 1
Tvära kast mellan länder och ligor när vi fortsätter i den brasilianska Série B. SC Recife åkte ur högstaligan i fjol och siktar så klart på att vara med och kriga om att ta sig tillbaka till finrummet denna säsong. De har startat helt ok med 15 poäng på de åtta inledande omgångarna och tätkänning med en femteplats. Sao Bento har i sin tur inlett trögt och parkerar precis över nedflyttningsstrecket. Hemma på Estádio Municipal Walter Ribeiro ska de dock knappast räknas bort. Här har de visat att de kan stångas även mot de bästa lagen i ligan. I fjol blev det bara tre hemmatorsk på 19 ligamatcher. Recife har en vinst på tre försök på bortagräs och är som de flesta sydamerikanska lag inte alls lika vassa på resande fot. När tvåan ser ut att streckas upp alldeles för högt finns det bara en väg att gå. Helgardera och få med supervärdet på Sao Bento.

7. FC Ararat - AIK 2
De regerande svenska mästarna kliver in i kvalspelet i Champions League. Här gästar stockholmarna Armeniens ligavinnare som de ska tampas med i ett dubbelmöte. FC Ararat fick en ny ägare 2018 som storsatsade, vilket betalade av sig direkt med klubbens första ligatitel. Och det som nykomlingar. AIK gick en tuff match borta mot Kalmar i helgen där det blev tre dyrköpta poäng då både Sebastian Larsson och Per Karlsson fick bytas ut skadade. Två nyckelfigurer som är osäkra kort nu. Gnaget ska ändå vara rätt klara favoriter, men någon överkörning lär det knappast bli. De senaste säsongerna har vi sett de gulsvarta stå för flera svaga prestationer ute i Europa och här ligger stor press på svenskarna. Bra värde på tvåan dock som blir utgång, men gardera med krysset.

8. FC Astana - Cluj 1
FC Astana prenumererar på ligatiteln hemma i Kazakstan och har fått en hel del rutin från Europaspel de senaste åren. Hemmalaget är mitt i säsong där kroaten Marin Tomasov är det främsta offensiva hotet. Cluj toppade tabellen före Steaua Bukarest i den rumänska ligan i fjol med bara två förluster på hela säsongen (26 matcher). Framförallt lever rumänerna på en ramstark defensiv vilket inte minst 16 insläppta mål på de 26 matcherna bekräftar. Det här lär bli helt jämnt sett till dubbelmötet men i det tuffa bortamötet på stora Astana Arena lär Cluj vara mycket nöjda med ett oavgjort resultat, särskilt då de inte är i säsong och kan vara aningen ringrostiga. Astana är en helt ok spik upp till 45 procent, men 1X rekommenderas.

Kupongens kassaskåp!
FH Hafnarfjördur
Vikingur är en favoritmotståndare för Hafnarfjördur som inte förlorat hemma mot huvudstadslaget på 13 år. Här kan de senaste resultaten och tabellplacering lura det svenska folket en aning. Hafnarfjördur håller högre klass och är starka hemma. Fin spik som har bra chans att bli streckvärd.

Varningens finger!
Sao Bento
Sao Bento har visserligen börjat ligaspelet knackigt, men är i grunden ett stabilt hemmalag som enligt oddsen ska plocka poäng mot SC Recife minst varannan gång i den här matchen. Sao Bento är kupongens bästa värde.

144 rader
1. Eskilstuna - Djurgården x2
2. Elfsborg - Helsingborg 1
3. Mali - Elfenbenskusten x2
4. Ghana - Tunisien 1x2
5. Hafnarfjördur - Vikingur 1
6. Sao Bento - SC Recife 1x2
7. FC Ararat - AIK x2
8. FC Astana - Cluj 1x

Spela på Stryktipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto