Topptipset Tips Fredag 12/5

Publicerad på 11 Maj 2023 - 14:31

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Maj 2023 - 14:31

Fredagens kupong bjuder på spel från åtta olika länder. Det existerar inte några självklara spikar, däremot finns det gott om potentiella skrällar att jaga. Både Lecce och Reims ser ut att rensa riktigt bra bland alla system. Analyserat och klart, mot åtta rätt!

Spelstopp: 20:29

1. Lazio - Lecce X
Lazios momentum efter 2-0-segern mot Sassuolo kom snabbt av sig när “Örnarna” gick på pumpen med samma siffror mot Milan. Tre förluster på de fyra senaste skvallrar om att verkligheten hunnit ikapp romarna som överpresterade deras underliggande siffror tidigare i våras. Trots det blir ettan snuskigt hårt betrodd när ett kontraktsjagande Lecce kommer på besök. De rödgula hade chansen att mer eller mindre förnya Serie A-biljetten senast mot Hellas Verona, men prestationen höll ingen vidare nivå. Att ligga lågt och slå ur underläge passar dock Lecce utmärkt och till rådande streck råder garderingstvång på Olimpico. Alla tecken och skrälljobb!

2. Köln - Hertha Berlin 1
Måstematch för Hertha Berlin som efter vad som kändes som sju svåra år tog en förlösande trepoängare mot Stuttgart. 2-1 blåste liv i jakten på nytt kontrakt och på samma väg behöver det fortsätta om “Den gamla damen” ska hålla sig kvar i Bundesliga. Gästerna brottas dock med ekonomiska oegentligheter och får ingen enkel fredag framför sig på RheinEnergieStadion. Köln är glada i hågen efter derbysegern mot Leverkusen (2-1) och bör åtminstone kunna motiveras av att försöka avsluta snyggt framför den egna publiken. Baumgarts mannar streckas dock för hårt för att spikas. Ettan följs åt av tvåan i en förmodat böljande tillställning.

3. Mallorca - Cádiz 1
Tight och tillknäppt är ingen vild gissning när Mallorca och Cádiz strålar samman i det svenska semesterparadiset. De förstnämnda har mer eller mindre säkrat kontraktet, men för Cádiz del skiljer det bara en poäng ner till giljotinen. Någon anstormning i jakten på tre pinnar lär vi dock inte få se från “Den gula ubåten” som vunnit blott tre av sina 16 bortamatcher. Rädslan att förlora torde vara större än modet att vinna och i kraft av hemmaplan får Mallorca utgångstipset. Krysset agerar samtidigt rapp följeslagare.

4. Lens - Reims X
Lens seglade upp på silverplats i Ligue 1 efter den ruskigt starka 2-1-segern mot Marseille. Superstrikern Openda bidrog föga förvånande med en balja och belgaren blir ett ordentligt hot även för Reims som gästar Stade Bollaert-Delelis denna fredag. Will Stills tidigare magi har avtagit för gästerna som dock visade sitt kunnande när de slog tillbaka Lille med 1-0 i den senaste omgången. Balogun hittade inte nätet då, men Arsenal-lånet kan mycket väl se till att matchen i matchen med Openda blir den som avgör det totala utfallet. När ettan når bisarra höjder måste övriga tecken följa med. Håll en tumme för X2!

5. Esperance Tunis - Al Ahly 1
I CAF Champions League är vi framme vid semifinalerna där ett riktigt tungviktsmöte väntar i Tunisien. Mesta mästarna Al Ahly höll nollan båda hemma och borta mot Raja Casablanca i kvartsfinalen och hemma i den egyptiska ligan är The Red Devils obesegrade. Med det sagt slår ändå Al Ahly från underläge i Tunis. Hemmaplansfördelen är alltid enorm på den afrikanska kontinenten. I årets upplaga av Champions League har egyptierna torskat borta i både Sudan och Sydafrika. Esperance brukar i sin tur vara enormt svårspelade på Stade Olympique Hammadi Agrebi som rymmer 60 000 åskådare. Med fint streckvärde på ettan är det en fräck spik.

6. Peterborough - Sheffield Wednesday X
I League One är det playoff-semifinal på Weston Homes Stadium. Jonson Clarke-Harris har gått i bräschen för sitt Peterborough som snodde den senaste playoff-platsen från Derby i den sista omgången av grundserien. Ett av målen i 2-0-segern borta mot Barnsley gjordes föga förvånande av målmaskinen Clarke-Harris. Det är högre förväntningar på Sheffield Wednesday som slutade hela 19 poäng före Peterborough i League One. “Ugglorna” har varit väldigt stabila bakåt hela säsongen men senaste gången man besökte Weston Homes Stadium blev det torsk med 0-2. Ovisst. Tvåan lockar minst till rådande procent.

7. Queen’s Park FC - Partick Thistle 2
I det skotska Championship-kvalet sitter Partick Thistle i förarsätet inför kvartsfinal-returen. Thistle vann hemmamötet mot Queen’s Park FC tidigare i veckan med 4-3 efter att erfarne Brian Graham fällde avgörandet på stopptid. Att QPF ska lyckas vända på detta känns långsökt. Värdlaget avslutade grundserien väldigt blekt, dessutom ska man ha med sig att Queen’s Park gjorde de tre baljorna på sina i stort sett enda chanser i bortamötet mot Thistle. Tvåan bör ligga nära till hands. Upp till 40 procent är det en gångbar chansspik.

8. Bohemians - Derry City X
I den irländska ligan väntar ett toppmöte från Dublin. Bohemians har inte vunnit den inhemska ligan sedan 2009 men efter 14 omgångar av den här säsongen återfinns huvudstadslaget i topp, trots förlusten senast mot Shamrock Rovers. Tittar vi till de underliggande siffrorna råder det ingen tvekan om att Bohemians överpreserat så här långt. Nordirländska Derry City, som slutade på andra plats i fjol, ska hållas högre i grunden. Visserligen torskade Derry hemmamötet mot Bohemians med 0-1 för en månad sedan men i den matchen var nordirländarna klart bättre spelmässigt. Strecka från höger.

Kupongens kassaskåp

Esperance Tunis
Hemmaplansfördelen är enorm på den afrikanska kontinenten. Giganten Ah Ahly har torskat borta i både Sudan och Sydafrika i årets upplaga av Champions Leauge. Mot Esperance i Tunis slår egyptierna helt klart från underläge. Bra etta.

Varningens finger!

Lecce

Lecce har ännu inte säkrat kontraktet och ska därför inte räknas bort mot ett Lazio som överpresterat. X2 är direkt nödvändiga tecken att ha med för att skapa höjd på systemet.

144 rader
1. Lazio - Lecce 1x2
2. Köln - Hertha Berlin 12
3. Mallorca - Cádiz 1x
4. Lens - Reims 1x2
5. Esp.Tunis - Al Ahly 1
6. Peterbor. - Sheffield W x2
7. Queen’s Park - Partick T. 2
8. Bohemians - Derry City x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto