Topptipset Tips Fredag 19/5

Publicerad på 18 Maj 2023 - 16:39

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Maj 2023 - 16:39

Serie B går i mål under fredagen och vi vågar utlova enorm spänning från de fyra matcherna i pastastövelns andraliga. Dessförinnan vankas det retur i playoff-semin mellan Barnsley och Bolton. Ligue 1, Bundesliga och La Liga kickstartar aftonen. Nu kör vi!

Spelstopp: 20:29

1. Lyon - Monaco 1
Spännande akt från Ligue 1 där det kommer att gå undan mellan Lyon och Monaco. De sistnämnda har fjärdeplatsen i egna händer och ska inte behöva titta sig över axeln innan säsongen går i mål. Det innebär dock också att Lyon ska ses med rättmätigt favoritskap denna fredag. Les Gones jagar en Europaplats och med en sylvass Lacazette längst fram kan de hemmahörande slå alla lag i denna jämna liga. Ettan är en potentiell spik, krysset hänger med på större bongar.

2. Freiburg - Wolfsburg 1
Freiburg har bara tre poäng upp till fjärdeplatsen som ger en biljett till Champions League. Sex poäng på de avslutande två omgångarna kommer att krävas för att nå dit, men omöjliga ska inte Wolfsburg anses vara på Europa-Park Stadion där värdföreningen är erkänt starka. Grifo kan avgöra detta på egen hand och Wolfsburg får onekligen se upp med honom. Gästerna har gått starkt mot slutet men får här finna sig i att slå ur underläge. Ettan spikas upp till 50 procent.

3. Cádiz - Valladolid 2
Cádiz och Real Valladolid har båda en poäng ner till giljotinen i La Liga. Kolossalt mycket står således på spel när aktörerna drabbar samman denna fredag. Cádiz har stått för en inspirerande vår men som spelförande lag trivs “Den gula ubåten” väldigt sällan. Real Valladolid förtjänar således betydligt större förtroende än vad de får av tipparna. Larin och Plata är spelare som kan avgöra detta på egen hand och den lågt streckade tvåan är av yppersta vikt. Ettan följer med på större bongar.

4. Barnsley - Bolton 1
Barnsley och Bolton delade på äran på Macron Stadium och kommer att spela jämnt även när herrskapen duellerar på Oakwell. Barnsley var ruggigt starka på egen mark i League One och med Cole i spetsen får Bolton se upp. Ian Evatt är med det sagt en skicklig taktiker som kommer se till att gästerna har optimala förutsättningar för att prestera som bäst i returen. Shoretire är en spännande lirare hos gästerna som kan lirka upp Barnsley på eget manér. 1X blir valet.

5. Cosenza - Cagliari 1
Cagliari har funnit välbehövlig stabilitet sedan Claudio Ranieri tog över skutan. Silverräven har lotsat sardinerna till en playoff-plats och faller korten rätt för de rödblå kan de till och med bärga en playoff-semifinal i den sista omgången. Då krävs tre poäng mot Cosenza som i sin tur behöver tre poäng för att stanna kvar i Serie B. Inför fredagen återfinns värdarna på negativ kvalplats men hemmaplan är en faktor som inte ska blundas för i denna drabbning. Den lågt streckade ettan sällskapar tvåan.

6. Reggina - Ascoli X
Pippo Inzaghi har styrt Reggina åt helt fel håll mot slutet. Tre förluster på de fyra senaste har sett till att värdarna numera återfinns utanför playoff-platserna och vi ser det inte som givet att de studsar tillbaka denna fredag. Crisetig saknas på grund av avstängning och den betrodda ettan är inte att lita på mot Ascoli. Gästerna har ungefär samma förutsättningar som Reggina och i en kamp där bägge lagen är all in för tre poäng bör inget tecken lämnas utanför leken. Hela spannet åker med omedelbums.

7. Palermo - Brescia 1
Palermo har stått för en fin säsong i Serie B där pågarna från Sicilien är med i kampen om playoff-platserna. Tre poäng mot Brescia säkrar just en sådan och i Corinis taktiskt trygga famn ska de rosaklädda gälla som tydliga favoriter denna fredagsafton. Brescia behöver minst en poäng för att undvika respass till Serie C och med lite tur kan de även ta sig upp på säker mark vid händelse av seger. Detta är dock Palermos fight att förlora och även om ettan streckas därefter lutar vi ditåt. Spikad etta.

8. Parma - Venezia 2
Parma och Venezia har båda en playoff-plats i egna händer men det kommer inte hindra aktörerna från att jaga tre poäng denna afton. Parma kan roffa åt sig en plats som går till semifinalerna mot Serie A, men Venezia är samtidigt ingen opponent som bara skojas bort hur som helst. Parma trivs inte som bäst i spelförande kostym och när ettan streckas alldeles för hårt är det den lågt streckade tvåan som ska in först i ledet. “Gubbgarderingen” (etta-tvåa) kan vara en lösning för den vågade.

Kupongens kassaskåp

Palermo
Palermo är erkänt starka hemma på Sicilien där ett klart svagare Brescia får finna sig i att slå ur underläge. Ettan är en stabil spik på en svårspikad kupong.

Varningens finger!

Ascoli
Ascoli har inte gett upp hoppet om playoff och även om samma visa råder för Reggina köper vi inte ettans snedvridna procent. X2 ska finnas med.

144 rader
1. Lyon - Monaco 1x
2. Freiburg - Wolfsburg 1
3. Cádiz - Valladolid 12
4. Barnsley - Bolton 1x
5. Cosenza - Cagliari 12
6. Reggina - Ascoli 1x2
7. Palermo - Brescia 1
8. Parma - Venezia 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto