Topptipset Tips Fredag 2/6

Publicerad på 2 Jun 2023 - 07:53

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Jun 2023 - 07:53

Den sista omgången av Ligue 2 spelas denna fredag och det finns onekligen hög spänningsgrad hos snigel-vurmarna där mängder av lag fortfarande har att spela för. Damallsvenskan och Ettan Norra finns också med på kupongen tillsammans med en playoff-match från pastastöveln. Nu åker vi!

Spelstopp: 18:59

1. Hammarby - IFK Norrköping 1
Hammarby inledde Damallsvenskan inspirerat med flera resultat och prestationer som lovade absolut toppstrid. Mot slutet har dock de grönvita dalat i sin prestationsnivå. Fyra raka utan seger har sänkt självförtroendet och i rådande slag lockar det inte nämnvärt att lita på ettan i närheten av 80 procent. Norrköping har tagit sig an finrummet piggt i egenskap av nykomlingar och i bland andra Cato och Egeriis finns fart och fläkt som kan ställa till med bekymmer för Hammarby. Krysset sällskapar den betrodda ettan på Hammarby IP.

2. Bari - Südtirol 1
Südtirol är en sensation i årets upplaga av Serie B. Nykomlingarna har tagit andraligan med storm och tack vare en stark defensiv ordnade gästerna en playoff-plats mot Serie A när säsongen gick i mål. Två raka 1-0-segrar mot Reggina och Bari är inspirerande nuffror, men i returen mot de sistnämnda kommer Südtirol att få problem. Bari var inte långt ifrån en direktplats till Serie A och i hypervasse Cheddira finns en målskytt vars spetsegenskaper inte motsvaras på andra sidan. Har anfallaren en bra dag skjuter han Südtirol i sank på egen hand. Spikad etta.

3. Metz - Bastia 1
Bastia har i väldigt många år haft ett rykte om att vara ett gäng utpräglade hemmakatter. Spelet hemma på Korsika har varit framgångsrikt även den här säsongen då 37 av totalt 60 poäng spelats in på egen mark. På fastlandet ser det dock inte lika bra ut och borta mot Metz får gästerna finna sig i att slå ur stort underläge. Laszlo Bölönis mannar har uppflyttning till Ligue 1 i egna händer och det enda som krävs för att det ska bli verklighet är tre poäng denna fredag. Motivationen väger tungt till vänster där ettan är en solid spik att bygga systemen kring.

4. Le Havre - Dijon 2
Guldfrossa eller uppflyttningsfrossa, kalla det vad ni vill men det är uppenbart att Le Havre lider av frossa just nu. Värdarna har länge haft möjligheten att säkra avancemang till Ligue 1, men efter bara en poäng på de tre senaste är talangfabriken ingen favorit att hålla i handen mot Dijon. Gästerna har gått otroligt starkt under våren och behöver troligen vinna denna fight för att ha chans på nytt kontrakt. Med det i åtanke är tvåan och dess smygvärde först ut i leken. Ettan åker med på större bongar.

5. Bordeaux - Rodez Aveyron X
Inför den sista omgången är Bordeaux ett av herrskapen i Ligue 2 som har möjlighet att ta sig upp i Ligue 1. Nykomlingarna från finrummet har överlag stått för en stark säsong – Bordeaux är faktiskt bäst sett till Expected Points – men det rättfärdigar inte att ettan målas upp till månen av svenska folket. Rodez Aveyron gick på en blytung mina senast mot Pau FC (2-3) vilket betyder att gästerna lever farligt i bottenstriden. Här blir det tufft emot men räknas bort ska inte de tillresta göra. Måla tvärs över och jobba in X2 till magisk procent.

6. Amiens - Stade Lavallois 2
Amiens har moderna nutidsanor från Ligue 1 men är inte i närheten av att kampera om topplaceringarna i Ligue 2. 24 poängtapp på 37 matcher vittnar om varför och de hemmahörande får det tufft emot även i den sista omgången av den franska andraligan. Stade Lavallois har tre segrar på sina fyra senaste och att visa toppform när nytt kontrakt står på spel bådar gott inför fredagen. Vi tror att gästerna spinner vidare på inslagen väg med en stark prestation och nöjer oss med X2.

7. Pau FC - Caen 1
Caen har skvalpat runt på den övre halvan av Ligue 2 under lejonparten av säsongen. Någon toppstrid har det däremot inte blivit tal om och inför den sista omgången reser gästerna till Nouste Camp med motivationsbrist. Samma visa råder med det sagt inte för Pau FC. Värdföreningen har bara en ynka pinne ned till nedflyttningsstrecket och är således all in och lite till på denna uppgift. 3-2 senast mot Rodez var en blytung seger och av bara farten löser Pau minst en poäng till denna fredag. 1X är att betrakta som heltäckt.

8. IF Karlstad - Örebro Syrianska X
Ettan Norra tar kupongen i mål med ett bottenmöte från Värmland. Karlstad var en frisk fläkt i denna serie i fjol men i år har inte mycket stämt för de hemmahörande. Åtminstone inte så här långt. Blott två segrar på nio försök har lett till en jumboplacering och med brusten självbild går värdarna inte säkra mot Örebro Syrianska. Gästerna blandar högt med lågt men har spets i firma Ajdarevic/Ibrahim som kan såra Karlstad på egen hand. Alla tecken och skrälljobb föredras på Tingvalla IP.

Kupongens kassaskåp

Metz
Metz visar fin formkurva inför den sista omgången där motivation och kunnande är tunga faktorer mot ett utcheckat Bastia. Ettan kan gott och väl lämnas allena.

Varningens finger!

Örebro Syrianska
Karlstad agerar utan självförtroende och är en favorit i fara mot ett ojämnt men kapabelt Örebro Syrianska. Gästerna räknas tidigt i hopp om hög utdelning.

144 rader
1. Hammarby - Norrköping 1x
2. Bari - Südtirol 1
3. Metz - Bastia 1
4. Le Havre - Dijon 12
5. Bordeaux - Rodez 1x2
6. Amiens - Stade Laval. x2
7. Pau FC - Caen 1x
8. Karlstad - Örebro Syr. 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto